Gość: ktosik IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.08, 08:37 jak uczyli was zaciągac awaryjny? z włączonym guziczkiem czy bez guziczka?? moj instruktor każe z włączonym ale nie slyszalam zeby tak uczyli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gfgergtgthy Re: ręczny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 11:15 na egzaminie zaciągaj z ręcznym, bo egzaminator nie usłyszy inaczej. a w codziennym życiu jak chcesz. ja wolę zaciągać ręczny z wciśniętym guzikiem, bo drażni mnie ten dźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfgergtgthy Re: ręczny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 18:44 ehhh... *na egzaminie zaciągaj ręczny bez wciśniętego guzika, bo inaczej egzaminator nie będzie wiedział, że go używasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: ręczny??? IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 19.08.08, 19:26 Mój instruktor bardzo mnie upominał, aż nauczył, że ręczny zaciąga się BEZ wciskania guziczka, bo po co właściwie??? Nie zaciągnie się?? A opuszcza z wciśniętym, bo inaczej się przecież nie opuści. Jakie znaczenie ma dźwięk "zaciągania" dla egzaminatora? Przecież ma kontrolkę, którą na pewno obserwuje. Więc nawet jak opuścisz ręczny nie do końca, ale tak, że auto jedzie, ale kontrolka się nadal świeci, to wiesz co... Poza tym tak naprawdę ręczny zaciągniesz dopiero po powrocie z miasta:-). Wcześniej nie ma po co, jeśli wszystko pójdzie OK. I życzę Ci tego powrotu z sukcesem:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
misia126 Re: ręczny??? 19.08.08, 20:00 Gość portalu: Emilia napisał(a): > Poza tym tak naprawdę ręczny zaciągniesz dopiero po powrocie z > miasta:-). Ale gorke "robi" sie na recznym hamulcu i egzaminator nie siedzac w samochodzie nie widzi kontrolek... a bez gorki to i miasta nie zobaczy sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: ręczny??? IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 19.08.08, 20:03 Tak, masz rację, sorry, jak mogłam zapomieć o górce???? Czyżbym już powoli zapominała egzamin? Czy może zwykła skleroza? Odpowiedz Link Zgłoś
agoolec1 Re: ręczny??? 19.08.08, 20:17 ja robiłam górkę z egzaminatorem na siedzeniu obok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: ręczny??? IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 19.08.08, 20:34 Ja też, ale widać już to powoli zapominam:-). Za to zawsze pamiętać będę jazdy i naukę z moim instruktorem. I jego cenne rady... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkaa2-3 Re: ręczny??? 19.08.08, 20:36 U mnie na kursie wręcz przeciwnie jak naciskałam na guzik przy zaciąganiu to instruktor zawsze buczał że na guzik naciska się przy ściąganiu na dół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: ręczny??? IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 19.08.08, 20:47 To tak jak u mnie, co zresztą wyżej napisałam;-) Odpowiedz Link Zgłoś