Gość: Monia Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 13:21 witam ja robiłam prawo jazdy w szkole LAUTO www.lauto.pl/ jestem bardzo zadowolona osobiście jeździłam z panem Rafałem BARDZO POLECAM JEST BARDZO CIERPLIWY SPOKOJNY I TŁUMACZY DO BÓLU I ZERO STRESU z natury jestem pytająca i dzielnie pan Rafał znosił moje pytania i dzielnie odpowiadał na każde moje pytanie:-) POLECAM ze 100% SATYSFAKCJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edd Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.zamosc.mm.pl 14.09.13, 22:19 Ja znalazłam naukę jazdy w lublinie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
mieczakzkrakowa Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 31.03.11, 12:49 a jeżeli chodzi o kraków jakie polecacie i może jakiś konkretnych instruktorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: 178.73.24.* 04.04.11, 15:37 Jeśli chodzi o Warszawę : to już na kolejnym forum go polecam! Mogę polecić prywatnego instruktora : bardzo dobrze wszystko cierpliwie tłumaczy. Jeżdżę po mieście bez lęków ,uczy po prostu świetnie. A teorie zrobiłam w BETA na ul.Radarowej - też polecam ,bardzo fajne wykłady ( są w sobote i niedziele - 2weekendy ) Podaję kontakt do instruktora : Marcin Telatycki tel: 501026849. Na prawdę szczerze polecam ,wystarczy zadzwonić a on dalej poprowadzi i powie gdzie iść na teorię itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elew(ka) Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 19:44 Mieszkam na Żoliborzu i trafiłam na www. szkoły MDK. Same superlatywy. Popytałam wśród znajomych - i jest różnie. Sporo rzeczywiście zdaje za 1,2 razem ale spotkałam ludzi, m.in mojego profesora, którzy po uczeniu się w MDK znienawidził po prostu jazdę samochodem! Inni przenosili się na jazdy dodatkowe do innych szkół. Wybór ciagle przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.205.102.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.11, 20:14 7 Bieg w Cieszynie to najlepsza szkoła jazdy w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 18:10 Niedawno zapiałam się na kurs w szkole Andrzeja Piergiesa na ulicy Dauna w Krakowie. Zapewniano mnie, że na 100% zdąże zdawać egz. teoretyczny na starych zasadach, materiały potrzebne do nauki mogę wypożyczyć, teoria będzie się odbywać rano i wieczorem, pieniądze mogę wpłacać w ratach- całość do ukończenia kursu (+ 50 zł dodatkowo za rozratowanie). Na pierwszym wykładzie okzało się, że spotkań rano nie będzie, bo większość osób da radę wieczorami. po tygodniu trwania kursu dowiedziałam się, że terminy w MORDzie na Nowohuckiej na dzień 6 grudnia to już 23 styczeń i kolejki się wydłużają. Kiedy zapytałam "szefa" jaki cudem mamy zdążyć zdać egzamin na starych zasadach oświadczył, że nie chodzę na teorię (opuściłam 2 spotkania o czym wiedział i nie widział problemu, bo przecież" dla jednej osoby nie będą robic spotkań rano"), żę nie wpłaciłam całej kwoty a chcę zdawać egzamin <????> materiały ewentualnie mogę sobie kupić bo do wypożyczenia mają tylko 3 egzemplarze <do kupienia jakoś znalazło się więcej>. Zaczął obracać kota ogonem. Dobrze wiedział,że nie zdążymy i chciał tylko nagrabić chętnych, a kiedy zorientowałam się jak sprawa wygląda to próbował tak przedstawić sytuację żeby całe "nie zdążęnie" było moją winą. Rozłożenie na raty to fikcvja- tylko zdzierają dodatkowe 50 zł a całość kasy chciał ode mnie zanim zacznę jeździć! Kiedy oświadczyłam że się chce wypisać i chce moje pieniądze spowrotem, zaczął okropnie motać, kazał umówić się na odebranie pieniędzy i stwierdził że on nie ma badania lekarskiego w biurze <chyba pani sekretarka tzryma je pod poduszką... > i że do niej zadzwoni to się znajdzie. OGÓLNIE: NAJADŁAM SIĘ NERWÓW, STRACIŁAM CZAS I PIENIĄDZE. JEDEN WIELKI NACIĄGACZ. SZCZERZE ODRADZAM. NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚC TEJ MIŁEJ PANI, KTORA WAS BĘDZIE CZAROWAĆ W BIURZE, BO W PRAKTYCE WSZYSTKO WYGLĄDA INACZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 13:50 a masz umowę, gdzie napisane jest o ratach, wypożyczeniu materiałów, porannej teorii (nie wyobrażam sobie takiego wpisu, a jednak...), itd. czy to było w formie ustnej? Właściwie to ja chyba nie miałam umowy, chociaż to była duża szkoła, ale jakoś skonczyłam i cieszę się, że mam to za sobą. Bo jeżeli masz umowę, to chyba możesz wymagać, a jeżeli nie masz, to tym bardziej możesz zrobić im problemy... Może ktoś, kto lepiej się orientuje, doradzi coś... A jeśli chce zwrócić Ci pieniądze, to bierz, uciekaj i szukaj innego OSK. Do lutego raczej się nie wyrobisz, ale chyba nawet fajny będzie ten egzamin ;) Prawko już mam, ale na pewno, jak się pojawi, poszukam w Necie i spróbuję :) PS wiem, że mogą być baaardzo różne reakcje na to "fajny egzamin", ale naprawde tak myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.wtvk.pl 12.12.11, 21:18 Zbig z gdyni - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_silesia Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 29.02.12, 12:48 tu też macie opinie o szkołach jazdy link forum.gazeta.pl/forum/w,120,94638382,,prawo_jazdy_gdzie_w_zabrzu_.html?s=1&v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek-lolek Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 21:38 bylem,widzialem..zaplacilem2.900-razem-3.500..bylem w zimie.krosno.hotel-ok-szamka-ok-ok. ale ciemno sie robi,o 16.jeden instruktor-od rana.drugi od 14,30./bo pracuje / ci co maja jazdy za dnia,to mozna wytrzymac.ale ci co popoludniu-to -nie zadna nauka..ciemne ulice,bez latarn,znaki zasypane,lub niewidoczne, pocztkujacy mosi sie uczyc za dnia./ instruktorzy nawet-mili-grzeczni/ to jest miejsce dla tych,co oblewali pare razy..to ze ronda 1 pasmowe,to nie argument..jak sie dobrze ustawisz na 4.pasmowym,to ok.a ze ruch miejszy- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julitka Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.play-internet.pl 26.07.12, 11:25 według mnie najlepsza szkoła w wawie to alfa, spoko instruktorzy, którzy tłumaczą przystępnie no i są przede wszystkim bardzo cierpliwi!ja zdałam egzam za 3 razem, więc udało mi się uniknąć zakupu dodatkowych godzin^^ ogólnie przed zapisaniem się do szkoły to warto popytać znajomych, poczytać opinie na forach no i potem zebrane info zestawić z wiadomościami ze strony rankingu szkół np. www.autoq.pl, gdzie podana jest zdawalność, cena za kurs i godzinę, zniżki itd.^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzoldek Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.play-internet.pl 17.10.12, 17:26 Zryw w Wawie - dobrzy instruktorzy, długo nie czeka się na jazdy, dobre auta:D osobiście przed zapisaniem się do szkoły polecam zerkniecie na stronę: www.autoq.pl, gdzie podane są wszystkie niezbędne informacje, skorzystanie z tej strony pozwoli wam ominąć lipne szkoły:D Odpowiedz Link Zgłoś
hadrianwawa ABS Warszawa na Radarowej 10.07.13, 15:01 Robilem kurs w ABS na Radarowej. Szkoła nie robiła jakiś problemów, dokumenty bardzo sprawnie załatwiała. Kiepsko z przygotowaniem z teorii. Pan więcej pierdół gadał, niż na temat. To wyszło u mnie podczas nauki na drogach. Jak to w wielu szkołach różnie bywa z instruktorami. Miałem kilku. Sporo wyjeździłem z Panią Izą (nie znam nazwiska) i tej Pani nie polecam. Strata czasu. Niczego mnie nie nauczyła. A wszystkie najważniejsze rzeczy dowiedziałem się od pozostałych. Bardzo fajnie uczy Pan Staszek, ale on chyba rzadko uczy i ciężko się zapisać. Gorąco polecam Pana Darka C. Miałem tylko 2 godziny z Panem Darkiem, ale to chyba one zadecydowały o pozytywnym zdaniu egzaminu w WORD. Bardzo dobrze tłumaczy i przekazuje wiedzę. W ABS na Radarowej tylko z Panem Darkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
naukajazdy1975 Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 10.07.13, 23:56 Witam wszystkich forumowiczów! Czytając posty ocaniam że znaczna część wpisów to albo autoreklama, albo stawianie w złym świetle przez konkurencję! Dlatego postanowilem rozpocząć nowy wątek dla wszystkich którzy mają zamiar wybrać się na kurs prawa jazdy kat A i,lub B. oczywiście jest to zaproszenie na kurs do mnie! Oferuję uczciwe warunki i rzetelne szkolenie! Wszystkie warunki szczegółowo przedstawię w bezpośrednich rozmowach z zainteresowanymi osobami! NIE mam zamiaru pisać o sobie że to ja jestem najleszym instruktorem w tym mieście bo takich na tym forum jest na pęczki! :-) Po prostu, zadzwoń, zapytaj, sprawdź! Moja oferta jest prosta,przejrzysta, czytelna, bez żadnych haczyków! Szkolenie w przyjemnej atmosferze i skuteczne ( co moim zdaniem jest najważniejsze!!!) Zapraszam również osoby które już zakończyły kursy i mają problem ze zdaniem egzaminu na szkolenie uzupełniające! Kontakt ze mną 500204193 Pozdrawiam. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KPA Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.suw.static.3s.pl 11.07.13, 17:48 MRMot w Katowicach - najlepsza szkoła! Pan Marek Madejczyk - najlepszy instruktor! Egzamin zdałam za 1 razem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
padzonk Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 27.10.14, 11:23 Uważajcie na tę szkołę jazdy. Najczęstsze ćwiczenie to jazda po łuku na placu tak żeby instruktor mógł zająć się swoimi sprawami, np. obiadem albo jazda po ekspresówce poza wawą ( abym "oswoił się z jazdą w trasie ") a efekt końcowy był taki, że nie wystarczyło czasu na ćwiczenie parkowania - równoległe na 28.,29. i 30 jeździe. Przed wypisaniem kwitka do WORD-u usłyszałem, od kierownika, że słabo wychodzi mi parkowanie (sic!!!!!!) i MUSZĘ dokupić z 10 godzin dodatkowych ( każda 45 zł ) żebym miał szanse zdać egzamin. I biznes się kręci - popierdółka w trakcie kursu tak żeby naciągać na dodatkowe, płatne jazdy. I niezwykłe tępa kobieta w biurze. Najlepiej trzymać się z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
nosenation Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 27.10.14, 13:24 Warszawa - Szkoła Express, bardzo mili i fajni instruktorzy, a jednocześnie umiejący dobrze wytłumaczyć co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
nata190 Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 27.10.14, 13:41 Ja bardzo polecam OSK YETI, a w szczególności p. DARKA;). Zawsze uśmiechnięty, z poczuciem humory, miły, a co najważniejsze bardzo cierpliwy. Wszystko bardzo dobrze mi wytłumaczył i świetnie przygotował do egzaminu. Uważam że lepiej trafić nie mogłam:) Egzamin już za mną, a egzaminator nawet nie zapisał żadnych błędów Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekt4 Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 02.08.15, 02:42 Zachęcam do dodania swojej opinii i oceny do ogólnopolskiej bazy szkół prawa jazdy - gdzieprawojazdy.pl ,dzięki temu przyszli kursanci będą mieli łatwiejszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
szajkosia Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 12.10.15, 20:43 Wszystkim z Warszawy bardzo polecam OŚK Gruszfeld: oskgruszfeld.pl/. Jestem kilka dni po egzaminie - zdałam za pierwszym razem! :) Tutaj macie zdawalność: www.superprawojazdy.pl/gruszfeld-mariusz-osrodek-szkolenia-kierowcow,4346.htm; nie udało by się tak dobrze gdyby nie zaangażowanie instruktorów (Pan Mariusz - bezkonkurencyjny, najlepszy instruktor; polecam również Pana Andrzeja) i profesjonalizm tej szkoły jazdy! Odpowiedz Link Zgłoś