24.09.11, 13:41
W aptece poprosiłam o tabletki ze skrzypu. Pigulara podała mi prochy tej marki, o którą prosiłam, z dopiskiem "Formuła 40+" i informacją o wygładzaniu zmarszczek na pudełku (dopisek na pudełku, nie zmarszczki). Bezczelna gó...ara!
Obserwuj wątek
    • samuela_vimes Re: Wrrr!!! 24.09.11, 13:43
      Wybacz, ale rozbawiłaś mnie. :-)
      • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 13:57
        Bo z pewnego punktu widzenia to może być śmieszne :). Ale ze zmarszczkami to potężnie przegięła.
        • samuela_vimes Re: Wrrr!!! 24.09.11, 14:34
          Przesadzasz nadwrażliwcu. Myślę, że te zmarszczki to jakiś dodatek do tego na czym Ci akurat zależało. Bo przecież nie tylko na zmarszczki działa chyba preparat? :-)
          • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 14:38
            Nie tylko na zmarszczki, ale jest też wersja tych tabletek działająca dokładnie na to, o co mi chodzi, bez kwasów hialuronowych. Zresztą, pomijając wszystko inne, im skromniejszy skład przyjmowanych preparatów wszelkich, tym lepiej dla wątroby, nerek i całej reszty zmurszałego cielska.
    • six_a Re: Wrrr!!! 24.09.11, 14:45
      tzw. niezależna opinia eksperta;)
      next station hooman sematary
      • doral2 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 15:25
        ze zmarszczkami walczy się ZANIM wystąpią, a nie jak gęba cala zryta.
        powinnaś być wdzięczna.
        • dziewczyna_rzeznika Re: Wrrr!!! 24.09.11, 15:31
          COooooo??? Czyli że ja już powinnam w siebie kremy wklepywać???:( Doral, powiedz, że to nieprawda .
          • mumia_ramzesa Re: Wrrr!!! 24.09.11, 19:04
            Starzejesz sie od momentu zaplodnienia - telomery Ci sie skracaja i to jest prawdziwy dramat! Zmarszczki to przy tym pikus.
        • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 16:20
          > ze zmarszczkami walczy się ZANIM wystąpią, a nie jak gęba cala zryta.

W tym dieło, że ja nie mam żadnych zmarszczek! Nawet kurzych łapek. O zrytej gębie nie mówiąc. Zresztą, żebym w moim wieku miała zrytą gębę, musiałabym od dziecka chlać, ćmić szlugi i nie stosować żadnej, ale to żadnej pielęgnacji.
    • miau_weglowy Re: Wrrr!!! 24.09.11, 16:16
      lol ale masz problemy, lepiej stosuj, juz ona wie, co robi ;P
      • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 16:22
        > lol ale masz problemy, lepiej stosuj, juz ona wie, co robi ;P

No, ba, toć przecie oczywista oczywistość, że jak kto skończy trzydziestkę, to już truchło :/. A lala była w wieku, w którym właśnie takie poglądy się wyznaje.
        • miau_weglowy Re: Wrrr!!! 24.09.11, 16:27
          lepiej zapobiegac itd ;)
          przejmujesz sie lalami
          pewnie to akurat drozsze bylo, wiec dostalas drozsze, nie znasz sie na sprzedazy ;P
          • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 17:21
            > pewnie to akurat drozsze bylo, wiec dostalas drozsze, nie znasz sie na sprzedazy ;P

Było droższe (dodatkowy napis na pudełku kosztuje). Co nie zmienia faktu, że było to subtelne jak wręczenie w prezencie dezodorantu :P.
            • miau_weglowy Re: Wrrr!!! 24.09.11, 17:24
              osobiscie w aptece wymagam wiedzy, a nie subtelnosci
              poza tym czasami spojrzenie z zewnatrz moze nie zgadzac sie z tym, co zainteresowany widzi w lustrze ;)
              • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 18:48
                > poza tym czasami spojrzenie z zewnatrz moze nie zgadzac sie z tym, co zainteres
                > owany widzi w lustrze ;)

Zdecydowanie wolę spojrzenie kasjerki kolejowej, która mi nie tak dawno zaproponowała zniżkę przysługującą do 26. roku życia :).
                • alienka20 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 19:31
                  U mnie nawet nie sprawdzają weieku w legitymacji, a wszyscy w pracy zaskoczeni, że ja taki "staroć":P
                • miau_weglowy Re: Wrrr!!! 24.09.11, 20:48
                  moze bylo inne swiatlo w kasie ;)
    • maitresse.d.un.francais Re: Wrrr!!! 24.09.11, 16:58
      a nie masz przypadkiem większych zmartwień?

może miała pod ręką, a może ta wersja była droższa, a może FARMACEUTKA była niewyspana
      • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 17:28
        > a nie masz przypadkiem większych zmartwień?

Mam, ale na pewno nie będę się z nich tu zwierzać. Zresztą, od kiedy to forum służy roztrząsaniu większych zmartwień?

> może miała pod ręką, a może ta wersja była droższa, a może FARMACEUTKA

Farmaceutka jak ze mnie baletnica. Technik farmacji (czytaj: absolwentka dwuletniego policealnego kursu sprzedaży leków gotowych).

> była nie
        wyspana

Wziąwszy pod uwagę miejsce jej pracy, to akurat zarzut, a nie usprawiedliwienie. I tym razem piszę najzupełniej poważnie, bo jej niewyspanie może się skończyć nieszczęściem.
        • maitresse.d.un.francais Re: Wrrr!!! 24.09.11, 17:36
          Technik farmacji (czytaj: absolwentka dwulet
          > niego policealnego kursu sprzedaży leków gotowych).

Taaa, widziałaś jej papiery.
          >
          >
          > . I tym razem piszę najzupełniej poważnie, bo jej niewyspanie może się skończyć
          > nieszczęściem.

Może dlatego, żeby nieszczęściu zapobiec, skupia się na lekach, a nie na fochach klientek.
          • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 18:47
            > Taaa, widziałaś jej papiery.

Widziałam identyfikator z nazwiskiem i informacją "technik farmacji". Nie wiem, na jakiej planecie mieszkasz, ale w Polsce każdy pracownik apteki coś takiego nosi.

> Może dlatego, żeby nieszczęściu zapobiec, skupia się na lekach, a nie na fochach
            > klientek.

Chcesz piwa? Chyba ci się przyda na poprawę humoru, bo reagujesz ciut nieadekwatnie do bodźca (może też jesteś niewyspana), a mam w lodówce bardzo dobre, zaraz otwieram butelkę. Mniej emocji, więcej dystansu do rzeczywistości i życie od razu robi się łatwiejsze do zniesienia.
            • maitresse.d.un.francais Re: Wrrr!!! 24.09.11, 20:20
              Mniej emocji, więcej dystansu do rzeczywistości

I kto to pisze - osoba, która podnieca się, że OBRAŻONO ją rzekomo podaniem leku z bonusem dla osób starszych niż ona.
              • lacido Re: Wrrr!!! 24.09.11, 22:23
                tylko nie proponuj jej melisy bo znowu będzie na ryczących czterdziestek i kolejny dramat gotowy :D
          • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 19:18
            > Może dlatego, żeby nieszczęściu zapobiec, skupia się na lekach, a nie na fochach
            > klientek.

Zapomniałam napisać najważniejsze w poprzednim poście: marnie się skupia, bo od razu jej powiedziałam, o który produkt tej marki mi chodzi, na co ona zareagowała próbą wciśnięcia mi tego drugiego (bo akurat ten stał bliżej). I to jest nie do przyjęcia, a nie ta nieszczęsna czterdziestka na pudełku, o której pisałam co najwyżej w połowie poważnie (na co przytomniejsi zareagowali mniej więcej adekwatnie). A skoro niezgodę na takie zachowanie uważasz za "fochy", to rozumiem, że pozwalasz aptekarzom, żeby ci wybierali leki. Zdrówka życzę w takim razie :).
            • alienka20 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 19:33
              Na szkoleniu sprzedali mi taki chłit materkingowy, żeby polecać ten droższy produkt :).
              • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 19:38
                No, ba, toć przecie im droższe, tym "lepsze" (przy czym nigdy nie wiadomo do końca, na czym ta lepszość polega).
                • miau_weglowy Re: Wrrr!!! 24.09.11, 22:00
                  i drozsze tym lepsze DLA APTEKI
                  jak mozesz tego nie rozumiec :d
            • maitresse.d.un.francais Re: Wrrr!!! 24.09.11, 20:21
              ka-mi-la789 napisała:

> > Może dlatego, żeby nieszczęściu zapobiec, skupia się na lekach, a nie na
              > fochach
              > > klientek.
              >
              > Zapomniałam napisać najważniejsze w poprzednim poście

No to było nie zapominać.

Manipulujesz twierdząc, że odniosłam się do czegoś, co zapomniałaś napisać.
              • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 25.09.11, 14:05
                Ty za to "odniosłaś się" (nazwałabym to raczej histerycznym rzuceniem się, ale mniejsza o nazwy) nawet nie zastanawiając się, czy masz wszystkie dane.
    • wicehrabia.julian Re: Wrrr!!! 24.09.11, 18:50
      ka-mi-la789 napisała:

> W aptece poprosiłam o tabletki ze skrzypu. Pigulara podała mi prochy tej marki,
      > o którą prosiłam, z dopiskiem "Formuła 40+" i informacją o wygładzaniu zmarszc
      > zek na pudełku (dopisek na pudełku, nie zmarszczki). Bezczelna gó...ara!

buhahahahaha mina zbulwersowanego babska bezcenna :)
      • simply_z Re: Wrrr!!! 24.09.11, 18:53
        zawsze mnie bawi ,jak różne paniusie dopowiadają sobie historie .dziewczynę guzik obchodził twoj wiek czy wygląd ,zwyczajnie dala ci to co miala pod rękę bez większej analizy .naprawde myslisz ,ze nie miala nic innego do roboty ,tyko wgapiać się w jakąś kobietę?
        • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 18:56
          > zawsze mnie bawi ,jak różne paniusie dopowiadają sobie historie

Właśnie to zrobiłaś, podobnie jak metresa i julek.
        • maitresse.d.un.francais Re: Wrrr!!! 24.09.11, 20:33
          simply_z napisała:

> zawsze mnie bawi ,jak różne paniusie dopowiadają sobie historie .

Tja.

Ja wczoraj zapomniałam nazwy leku, ale orientowałam się w jego działaniu i - najogólniej - w składzie.

Pani (nie wiem technik czy farmaceutka, bo nie wgapiam się ludziom w identyfikatory) podpowiadała mi różne nazwy.

NA PEWNO PO TO, ŻEBY MNIE OŚMIESZYĆ PRZED KOLEJKĄ ;-)))!!! (nie wiem wprawdzie dlaczego, ale na pewno)
    • lolcia-olcia Re: Wrrr!!! 24.09.11, 20:51
      bełkot, widocznie na tyle wyglądasz
      • maitresse.d.un.francais Re: Wrrr!!! 24.09.11, 20:52
        lolcia-olcia napisała:

> bełkot, widocznie na tyle wyglądasz

zaraz dostaniesz po łbie, zgadnij od kogo?
        • lolcia-olcia Re: Wrrr!!! 24.09.11, 20:54
          autorka powinna mieć większy dystans do siebie i ludzi a nie z byle powodu bulwersować się szkoda na to życia i zdrowia :-)
    • m_incubo Re: Wrrr!!! 24.09.11, 21:01
      Rzeczywiście, farmaceutka źle zrobiła.
      Powinna ci od razu polecić coś na hemoroidy, bo lada chwila żyłka pierdząca ci pęknie ;)
      • doral2 Re: Wrrr!!! 24.09.11, 21:50
        m_incubo napisała:

> Rzeczywiście, farmaceutka źle zrobiła.
        > Powinna ci od razu polecić coś na hemoroidy, bo lada chwila żyłka pierdząca ci pęknie ;).."

no z ustów żeś mię wyjął/ła.

nadęta, zarozumiała pindolinda, rzuca się jak wesz na grzebieniu, bo jej w aptece nie ten lek zaoferowali.
        no ludzie!!!
        • pochodnia_nerona Re: Wrrr!!! 25.09.11, 00:00
          A co wy tacy sieriozni nagle?
          Nikt nie wyczuł (auto)ironii, czy aż tak kamili nie lubicie? ;-)
          • ka-mi-la789 Re: Wrrr!!! 25.09.11, 14:04
            Pochodnia, przywracasz mi wiarę w to forum. Bo już myślałam, że tu same klimakteryczki-analfabetki (co najmniej funkcjonalne), niezdolne do odczytu ironii, humoru i tym podobnych drobiazgów.
    • soulshunter Re: Wrrr!!! 25.09.11, 00:02
      pani, do wygladzania zmarszczek to trza zelazko na pare kupic.
    • raohszana Re: Wrrr!!! 25.09.11, 14:12
      Ale o so chozi? Po co się czajnikujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka