Dodaj do ulubionych

karaluchy, prusaki

25.10.10, 19:35
Wydaje mi sie ze w niektórych blokach są karaluchy lub prusaki, w związku z czym mam pytanie jak sobie z nimi radzicie? Podobno nie ma możliwości żeby ich nie było w moim mieszkaniu jeśli są w bloku, co mnie całkowicie załamuje. Ale moze komuś sie udało ich pozbyć i zdradzi jak. Może poza opcją przeprowadzki.
Przeszukałam chyba juz wszystkie strony i próbowałam różnych metod ale to nie pomaga nadal są. W celu wyjaśnienia w mieszkaniu jest czysto, jedzenie pozamykane w pojemnikach.
Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki
Obserwuj wątek
    • kalowiec Re: karaluchy, prusaki 26.10.10, 15:42
      jakmasz pod soba, nad sobą i obok trollownie to nie ma opcji, zaprzyjaźnij się z robakami, to samo jak masz zsyp nie daleko...
    • radeom Re: karaluchy, prusaki 26.10.10, 18:52
      Kup GLOBOL, wszystkie stosowane preparaty były do dupy, ale ten wyeliminował wszystkie robaki w mgnieniu oka.
      • zebuszka5 Re: karaluchy, prusaki 26.10.10, 21:50
        A konkretnie jaki produkt Global?
    • antystar Re: karaluchy, prusaki 26.10.10, 22:29
      ja mam wrażenie, że obecnie cała Polska opanowana jest przez prusaków i karaluchy putina.
    • nit21 Re: karaluchy, prusaki sprawdzony sposób 27.10.10, 15:15
      Jest sprawdzona metoda. Preparat w strzykawce, żel na Prusaki. Kiedyś produkowały go dwie firmy Gerber i Bayer, gerber był i jest najlepszy. Teraz to produkuje wielu producentów. Należy nanieść małe ilości tej substancji w miejsca których się nie dotyka, a gdzie chodzą owady. One to jedzą i zanoszą do gniazda. Gdy giną zostają zjedzone przez następne, które też to truje. To coś ma zapach feromonów, więc ściąga i działa. Niektórzy boją się, że będzie ściągało od sąsiadów. Ja zastosowałem raz i znikły po kilku dniach. Potem po kilku latach pojawiły się pojedyńcze, znów zastosowałem pół strzykawki i znikły do dziś, będzie jakieś 5 lat. A czy załatwiło też w pionie? Jeśli tak to dobrze.
      Takie coś kosztuje ok 15 zł i załatwione. Jak zastosujesz i będzie ok, a będzie. to postaw mi wirtualne piwo. Ja kupiłem to w sklepie dla ogrodników. Na allegro jest coś takiego.
      allegro.pl/oryginalny-kapkan-zel-na-karaluchy-i-rybiki-30g-i1274064057.html
      allegro.pl/najlepszy-zel-na-prusaki-i-karaluchy-solfac-20gr-i1285395488.html
      Ja poszukałbym w sklepie produktu firmy Gerber lub Bayer.
      • olajosz Re: karaluchy, prusaki sprawdzony sposób 28.10.10, 06:50
        Ja tydzień temu zastosowałam żel Bayera /nie wiedziałam,że jeszcze i Gerber ma coś takiego/ i jak dotąd są efekty.Oprócz żelu kupiłam taki prusakolep w pudełeczku,też fajnie wyłapuje.To wszystko jest na bazarku przy pętli,w takiej budzie zaraz przy wejściu co sprzedają w niej "mydło i powidło",trochę chemii,trochę plastiku,łatwo znależć.
    • mmagi Re: karaluchy, prusaki 12.09.13, 12:05
      a fuj,u mnie nie ma...........daaaawno nie zaglądały do naszego blokusmile
      czasem firmy zostawjaja ulotki o dezynsekcji ale nigdy sie tym nie interesowałam bo naprawde mamy spokój z tym świństwem.
    • mmagi Re: po cholere odgrzewszasz stare wątki!!!!!!!!!! 12.09.13, 12:06
      nie zauważyłam bo bym nie pisałauncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka