woman-in-love 04.04.08, 19:09 teraz wiadomo, że mistrzostwo świata, ale jak odbieraliscie ich wtedy? ja np. nie znosilam KALINY Jęrusik. Doceniłam ją dużo pózniej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luccio1 Re: Starsi panowie Dwaj 04.04.08, 19:32 Fascynowała mnie piosenka: Już kąpiesz się nie dla mnie w pieszczocie pian... nie dla mnie już przy wannie odkręcasz kran... Zwłaszcza to odkręcanie kranu - akurat miałem 10 lat i przechodziłem okres cielęcej powierzchownej fascynacji techniką, także tą spotykaną codziennie wokół siebie. Odpowiedz Link
luccio1 Re: Starsi panowie Dwaj 04.04.08, 19:42 I nie pamiętam już: czy to oni wybierali się na "lwy-by" i na "ryby w grzybach"? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Starsi panowie Dwaj 04.04.08, 21:02 Oni, oni. Oglądałam w latach sześćdziesiątych jako nastolatka, bardzo mi się podobali, kochałam się w głosie Jeremiego Przybory, zresztą do dziś ogladam i słucham Pana B na przydechu. A z Kaliną mam odwrotnie niż autorka pierwszego postu: jakoś ją przelubiłam, choć niektóre role bardzo cenię. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Starsi panowie Dwaj 04.04.08, 21:03 PS - "przelubiłam" w słowniku znajomego przedszkolaka = "przestałam lubić". Odpowiedz Link
foxie777 Re: Starsi panowie Dwaj 04.04.08, 21:17 Ja Ich lubilam, pamietam Adios, pomidory i kilka innych. Kalina, tez mi sie bardzo podobala. Widzialam ja ostatnio, w jakims francuskim filmie, akcja dziala sie w Krakowie, to bylo pare ladnych lat temu. Kilka minut mi zajelo, aby zorientowac sie kto to jest. To bylo na krotko, przed jej smiercia.Strasznie byla zmieniona. pozdr Odpowiedz Link
luccio1 Re: Starsi panowie Dwaj 04.04.08, 23:32 I przypominali jeden drugiemu, że przed wyruszeniem na wyprawę (gdzie przez całą piosenkę nie mogli się zdecydować, dokąd i po co) - "trzeba sprawdzić jeszcze gaz". To był drugi z fascynujących mnie wtenczas motywów "technicznych". Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Starsi panowie Dwaj 05.04.08, 11:20 "Miał willę z ogródkiem, miała garaż i auto że kazdy, co nie miał zaraz by mieć chciał to telefon z plastiku adapter i frak lecz czegóż ach czegóż ach czagóż mu brak? Odpowiedz Link
yanga Re: Starsi panowie Dwaj 05.04.08, 18:18 Sześć lat dostał skutkiem Tej willi z ogródkiem, Spokojnie mijają mu w celi czyściutkiej, Lektura, spacery, wikt dobry ma smak, Lecz czegóż, ach, czegóż, ach, czegóż mu brak? Mój Boże, telefon z plastiku! Może nawet BIAŁY? To dopiero był szpan... Brało się, jaki dali, bez dyskusji, a przeważnie dawali czarne. Białe albo kolorowe były za dopłatą do ręki pana majstra. Odpowiedz Link
luccio1 Re: Starsi panowie Dwaj 05.04.08, 13:15 Wesołe jest życie staruszka, choć czasem zmoczyła go łza... Suchutki już dzisiaj wstał z łóżka, bo pamięć, bo pamięć nie ta... Odpowiedz Link
fettinia kilka "hitow":) 06.04.08, 13:41 pl.youtube.com/watch?v=yQNVB1ghR9c pl.youtube.com/watch?v=2mK13tSH2JQ pl.youtube.com/watch?v=p5mnDjaYw6U pl.youtube.com/watch?v=NNyXKt61TNI pl.youtube.com/watch?v=LLs7ILmqLNU pl.youtube.com/watch?v=VxVOZEcf9PY pl.youtube.com/watch?v=inWkW2zzqXk pl.youtube.com/watch?v=G9zCbVDvQjA pl.youtube.com/watch?v=DXiNhBB3noQ pl.youtube.com/watch?v=NXfy2Gv-BWQ pl.youtube.com/watch?v=XoyYCtMpKSM pl.youtube.com/watch?v=b8Tc6hwM1dc pl.youtube.com/watch?v=eeMAPhXh-Y0 Odpowiedz Link
fettinia Re: kilka "hitow":) 06.04.08, 13:49 i z zeszlego roku pl.youtube.com/watch?v=vjlluR_DsDw Odpowiedz Link
cromwell1 Re: Starsi panowie Dwaj 06.04.08, 17:39 przypominam bardziej "podkasany" kabaret dudek www.youtube.com/watch?v=y9U_y5rcKmQ pzdr. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Starsi panowie Dwaj 14.04.08, 20:30 Od dziecinstwa uwielbialam Herbatke, Lwyby i Pomidory. A najwiekszym przebojem swiata dla mnie byla Irena Kwiatkowska spiewajaca o Szui, szczezui, co pysk obrzydliwy jak dupa z pokrzywy etc. :)))) Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Starsi panowie Dwaj 14.04.08, 21:59 O, Romeo, czy jesteś na dole (patrzy w pole gdzie wywiódł ją) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Starsi panowie Dwaj 14.04.08, 22:19 A ja wolałam: "Bo we mnie jest seks, co pali i niszczy, tysiące już serc wypalił do zgliszczy..." I "Dobranoc" - zeby cudny Jeremi Przybora spiewał... I "Polowanie z Gizelą"... I tyle innych... Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Starsi panowie Dwaj 15.04.08, 09:59 Bo we mnie jest seks - gorący jak Samum Bo we mnie jest seks - któż oprzeć się ma mu on mi biodra opływa wypełnia mi biust żar sączy do ust Słyszłam jak śpiewa to Ewa Bem z akompaniamentem Marka Blizińskiego. Najlepsze wg mnie wykonanie, choć mało znane. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Starsi panowie Dwaj 16.04.08, 12:56 Uwielbiałam już jako jednocyfrowe dziecię. Był to jedyny program, w który potrafiłam się gapić z zawziętą fascynacją. Przegrywały z nim nawet dobranocki! Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Starsi panowie Dwaj 18.04.08, 14:18 I wespół-wzespół, wespół-wzespół, by rządz moc móc wzmóc (tak mi się dzisiaj przypomniało) :-) Odpowiedz Link
uyu Re: Starsi panowie Dwaj 20.04.08, 00:02 Finezja, wdziek, takt, dowcipny absurd - jednym slowem wielka kultura. Jeszcze przed wyjazdem z Polski mialam okazje widziec w TV film dokumentalny poswiecony Jeremiemu Przyborze. I caly cykl KSP. Co za frajda. Szkoda tylko, ze wszystko bylo emitowane grubo po polnocy. Zeby sie przypadkiem narod nie odchamil. Szkoda. To se ne vrati! Odpowiedz Link