Dodaj do ulubionych

Złowione w sieci, czyli problemy...

22.04.11, 00:10
...z książkami, których się nie widziało w księgarni i nie wiadomo, czy to skarby, czy to śmieci :)

Proponuję wątek z pozycjami, które wydają się interesujące w internecie. Może znajdzie się ktoś, kto miał okazję widzieć te książki na żywo i doradzi, czy warto kupić.

Oto mój "problem" ;) :

"Podwodny Świat. Opowieść o Jacques'u Cousteu"
Berne Jennifer
Wydawnictwo Mam

Będę wdzięczna za Wasze wrażenia :)
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi "podwodny świat" 22.04.11, 08:35
      To jest ksiązka, której szuka od jakiegoś czasu co najmniej kilka forumowiczek - nie było nam dane natknąć się na nią gdziekolwiek i obejrzeć :)
      • abepe Re: "podwodny świat" 22.04.11, 09:31
        Pojawił się wreszcie w normalnej sprzedaży, tzn. w sieciach, bo w małych księgarniach nie widziałam. Zamówiłam, będę się dzielić wrażeniami za jakiś tydzień.
    • anick5791 Re: Złowione w sieci, czyli problemy... 22.04.11, 08:43
      Nie pocieszyłaś mnie ;) ale dziękuję. Może więc zarykuję zamówienie w Empiku i najwyżej zwrócę, jeśli mnie rozczaruje.
      • alistar1 Re: Złowione w sieci, czyli problemy... 22.04.11, 09:52
        Tak, teraz widzę, że jest nareszcie w ofercie empiku, świetnie, długo jej szukałam, a tu niespodzianka:) To poczekam sobie teraz na jakąś promocję:)
    • bea-sjf Re: Złowione w sieci, czyli problemy... 22.04.11, 09:48
      To ja się króciutko podzielę wrażeniami: bardzo nostalgiczna, wspomnieniowa i pięknie zilustrowana ksiązka. Nie ma się co zastanawiać:)
    • maskot_1 Podwodny świat 22.04.11, 09:53
      My ją mamy od dawna :) (zamówiłam w Ambelucji)
      Kupiłam ją dla syna w związku z jego fascynacją podwodnym światem, nurkowaniem itp. i...z powodu ilustracji, które bardzo przypadły mi do gustu.

"Oglądali rośliny rozwichrzone, pierzaste, kołyszące się i powolnie tańczące zgodnie z rytmem morza.(...) Na dnie znaleźli różowe przejrzyste kraby, z oczami na długich czułkach, tak głęboko zakopane w piasku, że wyglądały jak ogród oczu." - próbka tekstu, który współgra z ilustracjami, ale dla niektórych dzieci może być zbyt "poetycki" (przetestowałam na kilkorgu ;) ).
      Ja polecam :)
      • tattarak Re: Podwodny świat 26.04.11, 13:34
        Też polecam, bardzo fajna. My akurat połączyliśmy lekturę z tym filmem. Polecam pakiet ;)
        • abepe Re: Podwodny świat 26.04.11, 22:38
          Moje zamówienie czeka na odbiór w empiku:)) Filmu muszę poszukać!
    • lunatica I my 26.04.11, 16:22
      od jakiegoś czasu w posiadaniu - warto! :-)
    • anick5791 Re: Złowione w sieci, czyli problemy... 26.04.11, 16:26
      Bardzo dziękuję za wszystkie opinie :) I - nie ukrywam - cieszę się, że jako nowicjuszka w kwestii lit. dziecięcej miałam nosa ;)
      • tymianek21 komiks o J. Cousteau 26.04.11, 22:35
        Wszystkim wielbicielom J. Cousteau polecam też świetny komiks Wyspa rekinów- niestety dostepny jest już chyba tylko w bibliotekach. Tu jest opis tego komiksu i kilka zdjęć. Gorąco polecam
        www.komiks.gildia.pl/komiksy/cousteau/1
    • kavakava czy można dotknąć tęczy? 26.04.11, 23:11
      tzn nowe pytanie - czy ktoś dotykał książki "Czy można dotknąć tęczy?" Wechterowicza? Sam autor wyraża się niepochlebnie o jakości druku, tylko co to znaczy w praktyce dla czytelnika? Nie wiedziałam o isnieniu tej pozycji, a teraz chyba wybiorę się do Endo i postaram nie skusić na ciuchy;)
      wechterowicz.blogspot.com/2011/01/czy-mozna-dotknac-teczy-endo-ilustracje.html
      endo.pl/produkty/kategoria/60-swiaty-endo/grupa/406-ksiazki/5462-czy-mozna-dotknac-teczy.html?v=43702
      • bachula_gr Re: czy można dotknąć tęczy? 27.04.11, 07:57
        A moje dziewczyny maja bluzki z napisem "Czy mozna dotknac teczy?" ;-))) Nosza sie i piora rewelacyjnie.
        Ksiazki nie znamy.
      • steffa Re: czy można dotknąć tęczy? 27.04.11, 15:24
        Słaba jakość = książka nie jest płaska (!), kartki są delikatnie postrzępione (co nie przeszkadza czytelnikowi, ale jednak sprawia wrażenie niechlujnego przycięcia domową gilotyną).
        Plusem jest mocna tektura. Ale obrazkowa książka (a taka to jest, raczej się jej nie poczyta) powinna być wydana perfekcyjnie, a tak wygląda jakby była tylko nieznaczącym dodatkiem do kolekcji ubrań. Widzę, że jest w Endo w promocji za 10 zet. Za tyle warto kupić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka