rykam Pan Kuleczka 2017 08.09.16, 10:02 Kalendarz 2017 Pan Kuleczka Format: 24 x 28 cm Liczba stron: 28 Kalendarz Pana Kuleczki to doskonały sposób na dobry humor przez cały 2017 rok. Kolejne miesiące umilą bajeczne ilustracje Elżbiety Wasiuczyńskiej opatrzone zabawnymi (a niekiedy nieco filozoficznymi) komentarzami Wojciecha Widłaka, kolorowe naklejki zaznaczą przyjemne chwile, a nowe kuleczkowe opowiadanie wywoła uśmiech u małych i dużych czytelników. W domu wielbicieli Pana Kuleczki takiego kalendarza nie może zabraknąć! Odpowiedz Link
rykam Mały Książę Kalendarz tygodniowy 2017 08.09.16, 10:19 Mały Książę. Kalendarz 2017 Przekład: Henryk Woźniakowski Format: 130 x 205 mm Oprawa: twarda Liczba stron: 208 Rok z Małym Księciem. Wyjątkowy kalendarz na 2017 r., dzięki któremu Mały Książę będzie towarzyszył Ci przez cały rok. Wpisz spotkanie z biznesmenem, królem i latarnikiem. Dzięki lisowi nigdy nie zapomnisz o przyjaciołach. Róża zawsze będzie Ci przypominać o wszystkich ukochanych osobach. Zapamiętaj, że gdy nocą spojrzysz w niebo, dla Ciebie wszystkie gwiazdy będą się śmiały. Zajrzyj do środka Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2017 17.10.16, 14:33 Zaszalałam w tk maxxie i kupiłam już trzy kalendarze-plannery - jeden bezterminowy - dahlowsko-blakeowski i dwa duże rodzinne na przyszły rok - najpierw wzięłam z ilustracjami Erica Carlea a kilka dni później z Quentinem Blakiem. Nie mogłam się powstrzymać, bo jest z BFG a mój młodszy syn od kinowego seansu nosi czapę z BFG. Kawałek tego bezterminowego obiecałam mężowi (to zestaw 54 wyrywanych kartek z wydrukowanymi dniami tygodnia - każda na osobny tydzień - taki notes do zapisków. Teraz już nie zbliżam się do działu papierniczego w tk maxx! Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2017 17.10.16, 14:35 Obawiam się bowiem, że które z tych mogą jeszcze w tym sklepie się pojawić (widziałam Paddingtona filmowego i minionki). www.calendarclub.co.uk/search/lp/new-for-2017#esp_cf=ESP_CategoryTitles&esp_filter_ESP_CategoryTitles=Children%27s&esp_pg=2 Odpowiedz Link
rykam Wytwórnik 2017 03.11.16, 10:55 Wytwórnik Kalendarz 2017 Projekt: Monika Hanulak i Grażka Lange KALENDARZ ŚCIENNY I WYTWÓRNIK W JEDNYM. Przed nami kolejny dzień, tydzień, miesiąc, rok. Trudno je uporządkować bez kalendarza. Bez informacji, że dziś jest poniedziałek. Bez zakreślania tych dni, w które zaczyna się podróż albo ktoś ważny ma urodziny. Bo kalendarz daje poczucie, że panujemy nad czymś, co płynie nieubłaganie, raz szybciej, raz wolniej, z czym ciągle się ścigamy – nad CZASEM. Ten kalendarz autorki zaprojektowały tak, by można go było tworzyć wraz z nimi. Można go powiesić na ścianie, ale można też w nim rysować, kreślić i rozwiązywać zadania. Zaznaczać każdy dzień w swój niepowtarzalny sposób. Szczęśliwego 2017 roku! Wspieramy Polską Sekcję IBBY! Złotówka ze sprzedaży każdego egzemplarza tego kalendarza zostanie przekazana Polskiej Sekcji IBBY. To międzynarodowa organizacja, która w Polsce działa od 1973 roku. Jej głównym celem jest prowadzenie akcji związanych z upowszechnianiem czytelnictwa wśród dzieci i młodzieży oraz inicjowanie i współorganizowanie przedsięwzięć mogących rozwijać zainteresowanie literaturą dla dzieci i młodzieży wśród pedagogów, bibliotekarzy, pracowników nauki, krytyków literackich, a także rodziców. Polska Sekcja IBBY od wielu lat organizuje konkurs Książka Roku, którego jury literackie i graficzne nagradza najlepsze polskie książki dla dzieci i młodzieży. Odpowiedz Link