zona_mi 28.01.18, 22:21 Kojarzy ktoś książeczkę o (chyba) papierowym okręcie, który (chyba) odpłynął od jakiegoś chłopca, a potem (chyba) się odnaleźli? W ogóle szukam bajki lub książki z bohaterem papierowym okrętem. Zna ktoś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laemmchen79 Re: Papierowy okręcik - ? 28.01.18, 22:31 Może chodzi Ci o Łódeczkę Randalla de Save, tyle, że tu łódeczka nie była z papieru. Tu kilka podgłądów. 2ksiazkizobrazkami.blogspot.de/2015/04/odeczka-randall-de-seve-il-loren-long.html Jest też opowiadanie Adama Bahdaja - Podróż w nieznane - na pierwszym planie myszka, ale właśnie w papierowej łódeczce, która sama odpłynęła od dzieci. Odpowiedz Link
adasion Re: Papierowy okręcik - ? 28.01.18, 22:35 Łódeczka autorzy Loren Long, Randall de Sève, piękna ksiazka :) Odpowiedz Link
zona_mi Re: Papierowy okręcik - ? 28.01.18, 22:57 Tak, łódeczka, nie okręcik, rzeczywiście - dziękuję! Ale jeśli ktoś zna jeszcze coś takiego, to proszę o podpowiedzi. Odpowiedz Link
rykam Łódeczka wyd. Stentor 29.01.18, 09:00 Podgląd Ale nie był papierowy: "Pewien chłopiec miał łódeczkę. Zrobił ją z puszki, korka, żółtego ołówka i kawałka białej szmatki.” Odpowiedz Link
zona_mi Re: Łódeczka wyd. Stentor 29.01.18, 11:46 Pamięć ludzka jest zawodna. Ale jest OK - i tak mnie teraz ta łódeczka zainspirowała :) Odpowiedz Link