michzajac 29.02.08, 21:33 Właśnie wróciłem , wrzuciłem do internetu i zapraszam : zdjęcia z dzisiejszego Wernisażu Elżbiety Wasiuczyńskiej i Agnieszki Żelewskiej. zajeczanora.blogspot.com/2008/02/wernisa-wernisa.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Buu... 29.02.08, 21:36 ...galeria się nie otwiera :-( a po tych kilku zdjęciach wstępu mam ochotę na więcej! Więcej! Odpowiedz Link
alistar1 Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 29.02.08, 21:49 Ojej! I ja też chcę więcej, więcej zobaczyć:-))) Odpowiedz Link
michzajac Juz sie powinna otworzyć! 29.02.08, 21:54 Zmienilem nazwe i zmienil sie adres i sie nie otwierala. Ale juz się powinna otwierać. Tylko cierpliwie trzeba poczekać, aż się załadują obrazki (na początku moga byc piksele zbyt widoczne :-). ============= Michał Zając Odpowiedz Link
alistar1 Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 29.02.08, 21:54 Już działa!!! n/t Odpowiedz Link
ewamamaolka3 Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 01.03.08, 02:32 Dziekuje w imieniu swoim i dzieciaczkow. Cudenko!!!!! Pozdrowienia zza oceanu Ewa. Iwonka dlaczego wyobrazalam sobie Ciebie w krotkich wlosach? Odpowiedz Link
katarzyna2222 Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 01.03.08, 10:06 no super jaki fajny rodzinny klimat się wyczuwa na tych zdjęciach :) musiało być niezwykle sympatycznie :) p.s. a te robociki z noskami żarówkowymi to ilustracje jakiej książki??? Odpowiedz Link
uccello Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 03.03.08, 21:50 katarzyna2222 napisała: > no super jaki fajny rodzinny klimat się wyczuwa na tych > zdjęciach :) musiało być niezwykle sympatycznie :) Tak, bardzo to jest sympatyczne miejsce. A myśląc miejsce nie mam oczywiście tylko okoliczności przyrody, ale przede wszystkim ludzi , którzy tam pracują.No i gości miałyśmy fantastycznych. > p.s. a te robociki z noskami żarówkowymi to ilustracje jakiej > książki??? To tylko broszura. Czasem zdarza się, że od koleżanki koleżanki dostaję prośbę o zrobienie logo jakiejś działającej w słusznej sprawie organizacji, albo np.propozycję "machnięcia plakaciku". Kiedy usłyszłam od koleżanki koleżanki, że chodzi o broszurę o OSZCZĘDZANIU PRĄDU jęknęłam w duchu i w tymże duchu zaczęłam uderzać rytmicznie głową w blat biurka. Okazało się ,że tekst Agnieszki Cahn przeznaczony dla dzieci podstawówkowych, jest świeży, dowcipny i przyjął za regułę mówienie o zżerających niepotrzebnie prąd urządzeniach jak o wampirach energetycznych. Stąd te moje techniczne dziwolągi. Czy wiedziałyście np.że owa czerwona lampka na telewizorze jarząca się przez cały czas, zżera więcej prądu niż włączony na 4 godziny telewizor ? Bo ja już dzieki Unii Europejskiej, która sfinansowała wydanie tej broszury ( i zapłaciła mi honorarium:) już wiem . Odpowiedz Link
abepe OT 03.03.08, 22:11 Uccellu - a gdzie można tę broszurę dostać? Jest taka strona o oszczędzaniu prądu (nie mam teraz pod reką adresu), ale mnie się nie ładuje:(( BTW - po ojcowskim wykładzie na temat oszczędzania wody, Grześ krzyczy, żeby zakręcać wodę, bo aMERYkańskie dzieci nie mają co pić!!! A niedawno zatrzymał się pod reklamą solarium - malunkiem chudej laski z odpowiednim kolorze (nie dali tym razem zarobić Wasiuczyńskiej i chyba sami namalowali) i spytał - "amerykańskie dzieci są chude i dlatego łatwo chorują?" hłehłehłe... Odpowiedz Link
katarzyna2222 Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 05.03.08, 09:18 dzięki za odpowiedź uccello :) chętnie pochwyciłabym taką broszurkę, bo ludki są fantastyczne :), a mój synek uwielbia takie elektroniczne różności ;) Odpowiedz Link
alistar1 Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 01.03.08, 16:52 A ja zapamiętałam Iwonę ze zwycięskiego IBBY i teraz, w nowej wersji, nie poznałam;-) Iwona, będziesz bogata:-D Odpowiedz Link
abepe Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 03.03.08, 14:25 Cheche, Iwona zapuszczona:)))Pozazdrościłaś Kryśce warkoczy????;) Odpowiedz Link
hophopi Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 03.03.08, 14:42 > A ja zapamiętałam Iwonę ze zwycięskiego IBBY i teraz, w nowej > wersji, nie poznałam;-) ależ z tego co widzę na fotach, Iwona miała na wernisażu swój znak rozpoznawczy, zapewniający bezbłędną identyfikację [przetestowałam onegdaj!]. = śliczne, bursztynie, naszyjne :)) Odpowiedz Link
ash3 Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 01.03.08, 15:18 Bardzo ładna dokumentacja zdjeciowa:-) I zachęca do odwiedzenia wystawy. Warto ogłaszać na cztery strony świata;-) Odpowiedz Link
uccello Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 03.03.08, 21:31 Dziękujemy Reportażyście:) - skutecznemu jak Zwinny Rysiek i Czujny Jerzy. To na razie jedyne zdjęcia z imprezy, jakie widziałam, ale organizatorki obiecują ,że wrzucą na stronę więcej fotek i filmik z zajeć z dziećmi, jak tylko oprzytomnieją po wernisażu. Bardzo było sympatycznie. Byłyśmy z Agnieszką bardzo zmęczone i stremowane, ale postanowiłysmy sobie tuż przed otwarciem,że będziemy się dobrze bawić i trzymałyśmy się tego postanowienia z dużą determinacją. Były też dwie Bromby, ale z tych wierzących , lecz nie praktykujących. Podczytujące znaczy się. Jestem zachwycona samym miejscem -ludźmi, którzy tam pracują i wnętrzami- swieżo odremontowanymi, nowocześnie wyposażonymi i bardzo przyjaznymi dla dzieci. Te materacyki i sportowy sprzęt dla najmłodszych wygądały arcy kusząco- miałam ochotę fiknąć kozła i pokrzyczeć razem z resztą towarzystwa. Nie jest łatwo tam trafić, bo budynek stoi na tyłach Freta , warto wybierając się na wystawę zerknąć na mapkę na stronie www.lapbakcyla.pl/kontakt.html Odpowiedz Link
jollala Re: jeszcze cieple zdjecia z wernisażu Wasiuczyns 04.03.08, 13:51 Bardzo dziękujemy. Wszystkim. Uroczym Artystkom, Szanownej Prelegentce i Dzielnej Organizatorce. Moje dziecko z dumą pokazywało wszystkim podpisaną i "podrysowaną" książeczkę (na niewinne pytanie Artystki "Co ci narysować?", oświadczyła beztrosko: "No, pana Kuleczkę, kaczkę Katastrofę, Pypcia i muchę Bzyk-Bzyk" i co chciała, to dostała :) Dziękujemy). Było to tak inspirujące, że od soboty mam też kilka innych portretów pana Kuleczki, domowym sposobem, w różnych technikach wykonane ;) I tylko trudno mi wytłumaczyć, dlaczego niektórzy mogą mazać po książkach, a inni nie ;) Na argument, że ta Pani najlepiej rysuje pana Kuleczkę i dlatego może też w książkach, dziecko spojrzało oburzone i dalej nie brnęłam. Bardzo miłe miejsce i wydarzenie. Trzymam kciuki za "Cuda na kiju" i dalsze przedsięwzięcia. > Były też dwie Bromby, ale z tych wierzących , lecz nie > praktykujących. Praktykuję. Codziennie tu praktykuję. Tylko tak ... bardziej skrycie ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ash3 wystawa 05.03.08, 00:06 Ode mnie to taki większy spacer:-) Mam jeszcze pytanie: czy są gdzieś podane godziny zwiedzania wystawy? Bo nie mogę jakoś znaleźć na stronie powyżej. Odpowiedz Link
uccello Prosssszzzz: 05.03.08, 01:32 Godziny otwarcia wystawy niedziela 10:00 - 16:00 poniedziałek 12:00 - 17:30 wtorek, czwartek, sobota - zajęcia Sto Pociech środa 12:00 - 17:30 piątek 12:00 - 17:00 Odpowiedz Link