mamalgosia 21.09.08, 20:51 Wyszukiwarka nie działa, więc prosze nie rzyczeć, jeśli było Jak oceniacie pisarstwo Macieja Orłosia? Ja jakoś się wahałam z wypożyczeniem z biblioteki. Warto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Orłoś 21.09.08, 21:07 > prosze nie rzyczeć No coś Ty - tutaj nikt na innych nie ryczy ;) Z biblioteki to co za problem? Najwyżej nie przeczytasz. Co innego gdybyś wahała się nad kupnem. Akurat go nie czytałam, ale jakoś mnie nie ciągnie - wskutek lektury forum też. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Orłoś 21.09.08, 21:08 Pewnie, że było ;-P Pozwolę sobie streścić wątki - niech on się raczej zajmuje dziennikarstwem... ;-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Orłoś 21.09.08, 21:28 Wiesz, to nie są złe książki. Ale brakuje im tego czegoś, co porywa, a czasem nawet uskrzydla. To są książki poprawne... A my tu rozbestwione jesteśmy ;-) Na stronie Znaku są fragmenty (a przynajmniej były) - może Tobie akurat się spodobają. Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: Orłoś 22.09.08, 09:33 A my tu rozbestwione jesteśmy chi chi chi! może jednak się skuszę. ciekawa byłam, bo jako dziennikarza go lubię i byłam ciekawa jakie są jego ksiazki Odpowiedz Link
agamamaoli Re: Orłoś 22.09.08, 09:41 A ja wyjątkowo nie sprawdziłam na forum i kupilam obydwie książki. Podobała mi się szata graficzna i format. Wczoraj mąż zaczął czytać mojej pięciolatce Melę i podobało jej się. Jeżeli dzisiaj będzie chciała ciąg dalszy - znaczy że mówiła szczerze. A Odpowiedz Link
mharrison Re: Orłoś 22.09.08, 10:15 Z biblioteki czemu nie (tym sposobem nawet ostatnią Grocholę przeczytałam), z księgarni - szkoda pieniędzy. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Orłoś 22.09.08, 13:11 No dobra - wypożyczyliśmy "Tajemnicze przygody Meli" (bo cieńsza). Zobaczymy Odpowiedz Link
lavvendowa Re: Orłoś 22.09.08, 17:11 Tak go nie trawię, że i książek nie kupię, choćby był drugą Astrid Lindgren:D Odpowiedz Link
agamamaoli Re: Orłoś 26.09.08, 10:17 Wczoraj skończyłyśmy czytać. Macie rację, jak dla mnie czegoś brauje w tym tekście, finezji i polotu, ale... Ola bardzo zainteresowana, pytała nawet o ciąg dalszy. Doszłam do wniosku, że duża dawka dydaktyzmu może na nią całkiem dobrze podziałać. Szczególnie podobało jej się opowiadanie o telewizorze i Bolku i Lolku. Biorąc pod uwagę mój umiarkowany zachwyt i Oli entuzjazm oceniam książkę na poprawną 4. A Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: Orłoś 04.10.08, 18:20 no i kupiłam o Meli. Fajna. Moja 2,5 latka za jedny posiedzeniem bez ruchu i prawie bez oddechu wytrwała do 20 strony. Czyli jak na jej możliwości nie ruszania się i słuchania super. Dla nas fajna książka. Teraz chyba dokupię pierwszą. Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Re: Orłoś 04.10.08, 18:39 maleczytaniecouk napisała: Moja 2,5 latka za jednym posiedzeniem bez ruchu i > prawie bez oddechu wytrwała do 20 strony. Ooo, to musisz naprawdę ładnie czytać;-) Żart, my jeszcze nie czytaliśmy, więc nie opiniuję- ale brawo dla małej, mój czterolatek tyle nie usiedzi:-) Odpowiedz Link