Dodaj do ulubionych

HP - Fan Fiction

26.03.04, 08:34
Zastanawiam się od długiego czasu, jak powstaje FF :] Sam też piszę, ale jest
to tylko kontynuacja HP - moja własna 6-ta część /ma już 453 strony :] /...

Mało ludzi wie, że fascynacja HP distarła na bieguny, oraz do takich
konserwatywnych krajów jak np. Chiny czy Japonia... Co się tyczy
Chin...ciekawostką jest to, ze Chińczycy napisali....własne dalsze 3 części,
a mało który czytelnik wie, że autorem ich nie jest angielska pisarka !!

Tak więc wróże FF jeszcze długą i ciekawą przyszłość...pod warunkiem, ze nie
wyczerpią się pomysły :]
Obserwuj wątek
    • pampelune Re: HP - Fan Fiction 20.06.04, 23:21
      bardzo chętnie bym sobie poczytała taki falsyfikat. piszesz ręcznie czy na
      kompie? czy Twoje 453 strony są udostępnialne? wiesz, mogę Ci zrobić
      korektę... :-P
    • madziurex Re: HP - Fan Fiction 27.06.04, 14:45
      Znalazłam fajne potterowskie Fan Fiction! Literacko - jak na FF - zadziwiająco
      przyzwoite. Wciągnęło mnie strasznie, chwilami śmieję się do łez...Snape
      zakochany, he he.
      Tu są kolejno odcinki:
      www.infofirma.pl/koticzka/index.php?dzial=15986
      A tu dziennik Catty, moim zdaniem lepszy, niż to powyżej,( ale od tamtego trza
      chyba zacząć):
      ktlj.w.interia.pl/archiwka.htm
      Miłej lektury! (Aha, MOMENTY są!)

• panislomka Re: HP - Fan Fiction 27.06.04, 19:22
        ... co do fanfikow.. polecam zajrzec na
        mirriel.private.pl/index1.htm ... znajdziecie tam opowiadania niejakiej
        Toroj.. polecam w szczegolnosci "trick or treat, czyli Halloween Severusa
        snape'a".. natomias odradzam... "happy niu jer..."
        poza tym zajrzyjcie na www.loch.cal.pl i przeczytajcie fanfika sliverfoxa -
        o lordzie voldemorcie, jak macie poczucie humora.. powinno sie spodobac.. no
        ciekawie ujal chlopak temat....
        • madziurex Re: HP - Fan Fiction 30.06.04, 23:35
          panislomka napisała:

> ... co do fanfikow.. polecam zajrzec na
          > mirriel.private.pl/index1.htm ... znajdziecie tam opowiadania niejakiej
          > Toroj.. polecam w szczegolnosci "trick or treat, czyli Halloween Severusa
          > snape'a".. natomias odradzam... "happy niu jer..."
          > poza tym zajrzyjcie na www.loch.cal.pl i przeczytajcie fanfika sliverfoxa
          > -
          > o lordzie voldemorcie, jak macie poczucie humora.. powinno sie spodobac.. no
          > ciekawie ujal chlopak temat....

Przeczytałam na razie "Trick or treat" - jest super, naprawdę!
          Ale to drugie(sliverfoxa) - bleee.
          • panislomka Re: HP - Fan Fiction 01.07.04, 00:42
            ta, te fanfiki toroj, to jedne z moich ulubionych... mala lestrange - moj nowy
            idol ; )
            co do sliverfoxa.. wiesz to moj kumpel netowy.. wiec ja wiem mniej wiecej jaki
            on ma sposob bycia, dlatego ja na tego fanfiki patrze z wielkim przymruzeniem
            oka... No co "voldek" i "lucek".. za kolniez pewnie nie wylewaja, nie?
        • madziurex Re: HP - Fan Fiction 07.07.04, 22:12
          panislomka napisała:

> ... co do fanfikow.. polecam zajrzec na
          > mirriel.private.pl/index1.htm ... znajdziecie tam opowiadania niejakiej
          > Toroj.. polecam w szczegolnosci "trick or treat, czyli Halloween Severusa
          > snape'a".. natomias odradzam... "happy niu jer..."

Przeczytałam wszystkie i WSZYSTKIE mi się baaardzo podobają. Toroj ma talent.
          Gdyby HP był TAK pisany to, obawiam się ;), miałby 2x więcej fanów.
          • panislomka Re: HP - Fan Fiction 08.07.04, 01:28
            madziurex napisala:
            >
            > Przeczytałam wszystkie i WSZYSTKIE mi się baaardzo podobają. Toroj ma
            talent.
            > Gdyby HP był TAK pisany to, obawiam się ;), miałby 2x więcej fanów.

No mi mimo wszystko nie podchodzi "Happy Niu Jer..." - jakis taki wymuszony
            troche, ciagnie sie, i jakby w innej tonacji niz cala reszta opowiadan Toroj..
            Ale przyznac trzeba dziewczyna ma talent...
            A gdyby HP byl tak pisany na pewno mialby wiecej fanow wsrod starszych a
            mniej byloby maloletnich fascynatow (yeah, precz z dzieciarnia:).Rowling idzie
            troche na latwizne.. eee jakos w ogole mnie denerwuje ; )...
            A tak na marginesie, pusto tu... czyzby nieliczni forowicze udali sie na
            wakacje? eee... ja tez tak chce... ;)... Pozdrawiam wytrwala panne madziurex ;)
            • madziurex Re: HP - Fan Fiction 09.07.04, 18:25
              panislomka napisała:

> A tak na marginesie, pusto tu... czyzby nieliczni forowicze udali sie na
              > wakacje? eee... ja tez tak chce... ;)... Pozdrawiam wytrwala panne
              madziurex ;)

Ja też pozdrawiam! Mam nadzieję, ze moja wytrwałość nie skończy się tak, że
              sama tu zostanę i będę sama sobie odpowiadać na posty...;) Do wakacji 2
              tygodnie.
              • panislomka Re: HP - Fan Fiction 10.07.04, 01:28
                madziurex napisała:
                >
                > Ja też pozdrawiam! Mam nadzieję, ze moja wytrwałość nie skończy się tak, że
                > sama tu zostanę i będę sama sobie odpowiadać na posty...;) Do wakacji 2
                > tygodnie.

co nie preferujesz monologow? ;].. Uwazaj bo schizofrenia sie szerzy, taka mamy
                cywilizacje... No ale mimo wszystko, ja przynajmniej postaram sie nie
                przyczynic do rozwoju tej choroby u ciebie...
                A i jestem w trakcie czytania fanfika Catheriny.. hmm... podoba mi sie...
                nie powiem.. Snape pokazuje ludzka twarz i to dosc ciekawa...
                • madziurex Do panislomki 15.07.04, 19:05
                  panislomka napisała:

> A i jestem w trakcie czytania fanfika Catheriny.. hmm... podoba mi sie...
                  > nie powiem.. Snape pokazuje ludzka twarz i to dosc ciekawa...

Przeczytałaś? No i jak??

• panislomka Re: Do panislomki 15.07.04, 20:10
                    Wiesz co, to jest boskie!!! Ja az sie zmuszam, zeby nie przeczytac tego od
                    razu, zeby nie ogarnac wszystkiego jednym haustem... Delektuje sie kazdym
                    rozdzialem, spijam pojedyncze slowa z ust bohaterow... Jestem na 23
                    rozdziale... i mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze przez chociaz 2 dni cieszyc
                    mozliwoscia czytania owego fanfika... To jest swietne!!!
                    • madziurex Re: Do panislomki 15.07.04, 22:11
                      panislomka napisała:

> Wiesz co, to jest boskie!!! Ja az sie zmuszam, zeby nie przeczytac tego od
                      > razu, zeby nie ogarnac wszystkiego jednym haustem... Delektuje sie kazdym
                      > rozdzialem, spijam pojedyncze slowa z ust bohaterow... Jestem na 23
                      > rozdziale... i mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze przez chociaz 2 dni
                      cieszyc
                      > mozliwoscia czytania owego fanfika... To jest swietne!!!

Mówiłam! Ja też zwariowałam...Teraz chyba zabiorę się do ponownego czytania,
                      nie widzę innego wyjscia...Ale 9. sierpnia podobno dalsza część! Słuchaj, czy
                      to jest choroba???
                      Aha,pamiętaj, że jest jeszcze dziennik Catty!Jest dziwny, ale w tajemniczy
                      sposób bardziej mnie wciągnął.
                      Miłej lektury...!

• kakarott Re: HP - Fan Fiction 14.07.04, 00:24
      syriusz.black napisał:

Co się tyczy
      > Chin...ciekawostką jest to, ze Chińczycy napisali....własne dalsze 3 części,
      > a mało który czytelnik wie, że autorem ich nie jest angielska pisarka !!

Slyszalem tytuly tych 3 czesci z chin... "Harry Potter i Mao Tse Tung" ,"Harry
      Potter i miseczka ryzu" ,"Harry Potter i final mistrzostw swiata w Ping-Ponga"
      • madziurex Re: HP - Fan Fiction 14.07.04, 18:42
        kakarott napisał:
        > Slyszalem tytuly tych 3 czesci z chin... "Harry Potter i Mao Tse
        Tung" ,"Harry
        > Potter i miseczka ryzu" ,"Harry Potter i final mistrzostw swiata w Ping-Ponga"

:)))
        • madziurex Re: HP - Fan Fiction 14.07.04, 23:25
          W Polsce też ponoć ktoś napisał jedną część HP. Nazywa się "Hory Portier i
          Kamień Zółciowy", czy jakoś tak...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka