Dodaj do ulubionych

Krew, ciało i kość

27.01.06, 16:38
Byłam wstrząśnięta dobre parę dni, a mam 31 lat i niejedno czytałam/widziałam.
I to jest powieść dla dzieci??? To jest to, co "dzieci poniżej lat dwunastu
mogą oglądać w towarzystwie rodziców"???

I dlaczego hogwartowcy tak samo honorują Cedryka (zabitego) i Harry`ego
(żywego)???
Obserwuj wątek
    • aqulka_swaj Re: Krew, ciało i kość 28.01.06, 21:33
      No ba, ja cała latałam, jak to czytałam =P A piąta część... a szósta??? ehhh..
      wątpię, że to dla dzieci... A jakby co mam 15 lat =)
      • fatalna_jendza Re: Krew, ciało i kość 29.01.06, 20:25
        Szósta z tymi swoimi zombie, czyli inferiusami czy jak one się tam zwą, na pewno
        nie jest dla dzieci... brr, aż mie chwyciło obrzydzenie, gdy jeden z trupów
        chwycił Harrego za rękę. Ciekawe, jak to pokażą w filmie...
        • ewengarda Re: Krew, ciało i kość 31.01.06, 22:20
          powiem szczerze, ze mi sie wlosy na glowie jeza, jak na kazdej premierze
          potterowskiej widze rodzicow z paroletnimi dzieciakami. Czy Ci ludzie nie
          selekcjonuja tego, co pozwalaja cztac/ogladac swoim dzieciakom?
          Uwazam, ze Pottery - przynajmniej od III tomu w gore - sa dla co najmniej
          gimnazjalistow - na pewno nie dla przedszkolakow - a takich na premierach nie
          brakuje.
          Jako ciekawostka - w mojej bibliotece osiedlowej, Pottery sa w dziale
          dzieciecym, natomiast Artemis Fowl - w czesci dla doroslych. Jak na moj gust -
          kompletna bzdura - Artemisty sa zdecydowanie bardziej "kids friendly".
          A - mam 28 lat, bo widze, ze sie tu chwalimy wiekiem;)
          • kochanica-francuza Re: Krew, ciało i kość 14.02.06, 19:53
            > A - mam 28 lat, bo widze, ze sie tu chwalimy wiekiem;)
            to ja jako kochanica jestem najstarszą matroną ;-)
            • kara_angorn kobieta jak wino:) 24.02.06, 14:04
              jak już się legitymujemy to ja 27, hihihi, znalazłam to formu niedawno i mam
              ubaw i przyjemność ogromną zaglądając tu, że nie tylko ja taka świrnięta:)
              Pozdrwiam wszystkich!
              • tonks666 Re: kobieta jak wino:) 24.02.06, 14:15
                a ja się nie będę chwaliła wiekiem=P co do ludzi z tego forum-masz rację trzeba
                być zdrowo świrniętym, żeby tak uwielbiać Harrego;) jakby ktoś się pytał to
                pierwszą część czytałam 27 razy, drugą 20, trzecią jakieś 15, czwartą i piątą
                po 5 razy, no a szóstą dopiero raz^^
                • eeela Legitym(iz)acja 24.02.06, 14:26
                  25
                  Rozpietosc wiekowa na forum zdaje sie byc dosc spora :-)
                  • kara_angorn wow!! 24.02.06, 14:39
                    Tonks, jestem pod wrażeniem tej liczby, juz teraz rozumiem skąd tu takie
                    szczególiki się biorą:) ja tylko 1,3 i 4 powtarzałam parę razy, do 5 , którą
                    czytałam w oryginale nie mogę wrócić bo ją zostawiłam w Irlandii, buuu
                    Pozdrawiam wszystkich:)
                    • eeela a ja 24.02.06, 14:55
                      calosc po polsku przeczytalam razy 3.
                      Po angielsku raz, wlaczajac 6 tom, ktorego po polsku jeszcze nie zaznalam.
                      • listek_na_wietrze Re: a ja 25.02.06, 01:01
                        No to ja jestem niestety strasznie do tyłu. Przeczytałam tylko 3 pierwsze
                        części (2 mam na własność, 1 z biblioteki), a to wszystko dlatego, że się
                        ukrywam z czytaniem takich książek (mąż się ze mnie śmieje). Za to każdą z tych
                        3 książek przeczytalam tyle razy, że je znam prawie na wyrywki. Ale pod wpływem
                        tego forum ożywa we mnie duch przekory- niech się mąż śmieje!!! W poniedziałek
                        idę do biblioteki.
                        • czekolada72 Re: a ja 25.02.06, 12:12
                          O rany, to ja sie nie powinnam odzywac - jezeli chodzi o ilosciowe czytanie!
                          Natomiast filmy - znam na pamiec, bo dzieci rodzinne puszczaja na okraglo :)
                          Za to jezeli chodzi o wielk - to chyba pobilam wszystkich ;)
                          • tonks666 filmy 10.03.06, 21:29
                            filmy o Harrym są takie nudne i niedopracowane, że żadko do nich wracam...
                            najgorsza była ekranizacja 3. cześci...
    • anjao Re: Krew, ciało i kość 25.02.06, 12:32
      a wiecie co??? ja jestem zafascynowana tymi książkami-choć uważam, że dla
      dzieci to one nie są...
      studiuję polonistykę i chcę pisać pracę magisterską na temat małego czarodzieja
      i innych książek, do których autorka-świadonie lub nie- nawiązuje.
      czytałam ostatnio, że HP to biblia szatana... co o tym sądzicie????????? :)))))
      • otempora Re: Krew, ciało i kość 25.02.06, 14:21
        Hej, ja miałam 11 lat, jak przeczytałam czwartą i nic mi się nie stało:P
        • maly_jelen Dajcie spokój! 25.02.06, 14:25
          Dajcie spokój! Ja mam 12 lat, i niedawno przeczytałam 6. część Harry'ego. Nie
          miałam żadnych koszmarów nocnych i wogóle mną to nie wstrząsnęło. 12 lat, to
          taki wiek przełamania, kiedy przestaje sie brać drastyczne rzeczy do siebie.
          Natomiast bardziej boję się ekranizacjii z powodu inferusów...;/
          • kochanica-francuza Ludzie som różne 25.02.06, 20:11
            miałam w podstawówce koleżankę, która czytała innym "Medaliony" Nałkowskiej w
            charakterze ciekawostki...

Tak i ja przeczytałam, na zasadzie "wyobrażam sobie najstraszniejsze rzeczy, to
            już lepiej wiedzieć, na czym stoję".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka