Dodaj do ulubionych

Dziwne dziwne

14.05.07, 17:04
Witam.
Myśl ta chodzi mi po głowie od dawna - był taki motyw że skarzat /jakżeż mu
było? ten co służył Malfoyom - chyba wiecie o kim myślę?/ więc on mówi coś
takiego, że od czasu kiedy w dziecinstwie Harry pokonał Voldiego zmieniły się
warunki skrzatów /czy jak je tam/ - przestały być tak źle traktowane.
Czemu?
Musi być jakiś powód - no powinien, gdyby myśleć logicznie.
Jakiś skrzat musiał się czymś wykazać w tej sprawie... tak mi się wydaje.
Pomijam już kwestię, że jest to duża, niewykorzystana siła i mogą się jeszcze
przydać i to bardzo.
Obserwuj wątek
    • jean.grey1 Re: Dziwne dziwne 14.05.07, 19:41
      Albo jest to błąd w niedosłownym tłumaczeniu Polkowskiego, albo po tym jak
      wyłapali prawie wszystkich śmireciożerców, ze świata ubyło tych najgorszych z
      najgorszych i już nie miał kto się znęcać nad skrzatami, bo zostali względnie
      dobrzy czarodzieje. Albo po pokonaniu Voldiego przez Harry;ego ludzi opanowała
      taka euforia, że zaczęli być dla siebie mili, na czym skorzystały nawet skrzaty
      domowe. Są jeszcze na pewno inne pomysły.
      • meduza7 Re: Dziwne dziwne 15.05.07, 23:33
        A ja sądzę, że po prostu rodzina Malfoyów była tak wredna, że się nad swoim
        skrzatem znęcała. Inni (zapewne) traktowali je jak dobrze wychowani Anglicy
        swoją służbę, czyli z uprzejmą obojętnością. Poza tym zwróćcie uwagę na postawę
        i poglądy samych skrzatów: zauważcie, jakim wyjątkiem jest Zgredek pragnący
        wolności, cała reszta uważa uwolnienie za ostateczną hańbę.
    • kasztannova Re: Dziwne dziwne 16.05.07, 12:45
      Ja tam myślę, że jednak coś w Tym jest, aczkolwiek może to być niekonsekwencja
      autorki. Bo wydaje się ze ogolnie dotad skrzaty byly traktowane bardzo źle, a
      potem nagle się odmieniło.
      Ale łapiąc za wszelakie niekonsekwencje tez uznałabym ze z Dumbem było coś
      dziwnego itp
      • tonks666 Re: Dziwne dziwne 20.05.07, 11:39
        kasztannova napisała:

> Ale łapiąc za wszelakie niekonsekwencje tez uznałabym ze z Dumbem było coś
        > dziwnego itp

? co masz na myśli??
        • kasztannova Re: Dziwne dziwne 25.05.07, 15:52
          Hm... może to zabrzmi znajomo, ale Dumb jest niekonsekwentny, jeśli chodzi o
          zachowania i nie wiadomo czy to zawsze jest on, czy ktoś inny... Zdecydowanie
          budzi to moje hm...zastanowienie. Myślę też, że on kombinuje coś z czasem - no
          kombinował jak mógł.
          W wielu sprawach jest dziwnie.
          Np na początku Dumb mówi do Mc G ze od 11 lat nic się nie działo złego - co się
          działo więc kiedyś? Ma przy sobie ten zegarek na początku i myślę ze już coś
          kombinował.
          Że pominę już sprawę tego że sprawa z tym zmienianiem czasu i tym że nie mozna
          byc widzialnym jest wątpliwa - Harry i Hermiona są widziani o ile sie orentuje -
          chociazby przez Syriusza.
          Ale kto wie czy o cos chodzi czy to pomylka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka