Dodaj do ulubionych

Aniołek Wiktorek

06.02.07, 10:55
Zmarł 26 stycznia 2007. Kiedy przyjechałam w 40 tc na porodówkę jeszcze żył.
Dwie godziny później przestało mu bić serduszko, udusił się pępowiną. Nie
zdążyłam go przytulić a on nie zdążył się nawet rozpłakać ani zobaczyć swojej
mamy.
Kocham Cię Aniołku-Mama.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Obserwuj wątek
    • agafa30 Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 11:13
      bardzo, bardzo mocno Ci współczuję, wiem co teraz przeżywasz, najgorsze chwile
      w swoim życiu,najgorsze uczucia, nie da się tego opisać słowami... przytulam
      Cię mocno i życzę dużo siły i nadziei.
      ale chcę,żebyś wiedziała, że jeszcze może być dobrze, że będzie dobrze,
      chciałabym dac Ci nadzieję-choć na pewno teraz pomyślisz, że piszę bzdury.
      Ja przeżywałam to samo ponad 2 i pół roku temu i tez nie wierzyłam tym, którzy
      tak odpisywali. Myślałam, że cały świat się zawalił, że skończyło się życie, że
      nigdy nie będzie dobrze,co będę pisała...przecież sama wiesz. Moja córeczka
      zmarła kilka dni po narodzinach, ja zdążyłam Ją przytulić-wtedy jeszcze
      myślałam, że wszystko jest dobrze i mamy mnóstwo czasu przed sobą, całe
      życie...trwało 6 i pół dnia w szpitalach.
      A dziś patrzę na zdrowego, 8 miesięcznego synka-łobuza i nadal nie mogę
      uwierzyć w ten cud.
      życzę Ci, żeby ten czas, najgorszy czas w Twoim życiu jak najszybciej minął
      Jeszcze raz dużo, dużo sił życzę, niestety musisz przez to przejść, nie ma
      innego wyjścia, straszny jest ten ból, nie do wytrzymania, ale dasz radę!
      A dla Twojego Wiktorka (*)
      Aga.
      • egafokus Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 11:41
        [***] dla Wiktorka
        Bardzo mocno Cię przytulam, wiem jak Ci trudno, chciałabym dać Ci nadzieję na
        lepsze jutro... ale sama mam lepsze i gorsze dni. Mojego syneczka też zabiła
        pępowina. Musisz dać sobie czas, bo u Ciebie to wszystko takie "świeże" i z
        czasem ja przynajmniej nauczyłam się żyć z największą stratą :( bo zapomnieć nie
        da się napewno nigdy
        • oyate Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 12:19
          (*)(*)(*)(*) dla Wiktorka!! Przytulam mocno!!

----------------------------
          siostra aniołków Piotrusia, Januszka i Kajtusia

• rachelka3 Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 12:32
      Ja też mocno Cię przytulam. A dla Twojego ANiołka Wiktorka (*)(*)(*).
    • madjak Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 15:51
      (*) dla Wiktorka
      Duzo sił i wytrwałości:)
      Proponuje forum www.dlaczego.org.pl
      Pozdrawiam
      Madzienka mamka Antośka 20.06.2006 (36 tydz)
      www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec395.htm
      • ekaczmarczyk Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 15:56
        Paulinko, dla Twojego Aniołka(*)(*)(*)

Ewa
        • jasmine78 Re: Aniołek Wiktorek 14.02.07, 20:27

• bernadka.1 Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 15:57
        wiem co czujesz, to okropne co Cię spotkało. po raz kolejny: dlaczego....
    • moni755 Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 21:17
      (*)(*)(*)
    • danutaessen Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 22:00
      Tak mi przykro. POzdrawiam cieplutko
      Danusia
      DLA WIKTORKA ANIOLKA (*) (*) (*)
    • krecik1122 Re: Aniołek Wiktorek 06.02.07, 22:35
      Mój Borze jak bardzo mi przykro , ale słowa tu nic nie znaczą napewno nic nie
      jest wstanie ukoić twego cierpienia, czekałaś na swoiego maluszka 9 miesięcy
      ale musisz uwierzyć że będzie dobrze że czas leczy rany że po największej burzy
      zawsze ujrzysz promyk słońca choć narazie to nierealne, 5 lat temu moja siostra
      straciła swojego dzidziusia malutka Ola urodziła się w 39 tyg.ciąży żyła 2
      tygodnie przegrała tą walkę ja miałam być jej mamą chrzestną,pamiętam to jak
      dziś jak pocieszałam ją że będzie dobrze , że musi być i już bo wszyscy na
      malutką czekamy a tu nadeszła wiadomość że to koniec, strasznie to przeżyliśmy
      tego się nie da opisać ból był okropny, nie miałam jeszcze swojego dziecka i
      nie wiedziałam że tak może boleć po dwóch latach siostra urodziła swoje
      kolejne dziecko było jej bardzo ciężko bała się czy wszystko będzie dobrze i
      jest dobrze ,Paulinka ma 4 latka i ma siotrzyczkę Natalkę w październiku
      skończy 2 lata zostałam jej mamą chrzestną. Wierzę że wszystkie malutkie
      aniołki opiekują się swoimi mamusiami z dalekiego nieba i będzie dobrze,
      przytulam cie mocno do serduszka choć się nie znamy
      • maretta111 Re: Aniołek Wiktorek 07.02.07, 07:44
        (*)(*)(*)przytulam ciebie mocno
    • johana19 Re: Aniołek Wiktorek 07.02.07, 09:27
      (**)(**)(**) dla Wiktorka...
      A Ciebie przytulam mocno do serca swego...

Asia mama LENY (27-01-2005)
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 07.02.07, 17:45
      Dzięki dziewczyny.
      Ale czy to pocieszające, że tyle tu mam Aniołków? Chyba nie....Można się
      chociaż wygadać...Na razie nie ma dnia żebym nie myślała o moim synku ani nie
      płakała za nim, po prostu nie mam sił...

Mojemu Aniołkowi(*************)
    • beamel77 Re: Aniołek Wiktorek 07.02.07, 19:54
      Kochana Paulinko zapalam świeczkę dla twojego synka (***) , przytulam cię
      bardzo mocno .Pozdrawiam
      Mama Aniołka Monisi
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 08.02.07, 20:12
      Mojemu Aniołkowi (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
    • tusia911 Re: Aniołek Wiktorek 14.02.07, 19:55
      Światełko dla Wiktorka (*)
      Mój syneczek Kubulek urodził się 25.01. i żył 10 dni. Mam co prawda jeszcze
      jednego syna Filipa ma 6,5 roku, ale teraz nie jestem w stanie sie nim zająć.
      Jak dalej żyć??? Ja nie radzę sobie i mam ochotę umrzeć.
    • danusia1958 Re: Aniołek Wiktorek 14.02.07, 22:09
      Dla Aniolka Wiktorka(*****)
      Dla Was duzo cieplych mysli

babcia Aniolka Natalki i 10 mcy Julki
    • danutaessen Re: Aniołek Wiktorek 16.02.07, 02:13
      Dla Wiktorka )*( )*(
      danusia.
      • joasia291 Re: Aniołek Wiktorek 17.02.07, 20:03
        Tak bardzo mi przykro
        Dla Wiktorka (*)(*)(*)
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 22.02.07, 13:43
      Wczoraj zamówiłam mszę św za mojego Aniołka (będzie 13 marca o 7:00). A dzisiaj
      byłam w szpitalu po kopie zapisu KTG z dnia porodu, muszę to wszystko
      sprawdzić, chcę wiedzieć jak to się stało, że mojego maleństwa z nami nie ma...?
    • julka2007 Re: Aniołek Wiktorek 22.02.07, 15:13
      (*))(*)(*) dla Aniołka Wiktorka

bardzo mocno Cię przytulam....jeśli masz ochotę pogadać napisz maila...
      życzę dużo siły i wsparcia bliskich...

Ania mama Aniołka Zosi (10.11.2006-11.11.2006)
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 03.03.07, 10:47
      Ja chyba sobie nigdy nie wybaczę, że tak po prostu pozwoliłam umrzeć mojemu
      synusiowi, i to u mnie w brzuszku, tam gdzie powinno mu być dobrze i
      bezpiecznie. A jak widzę teraz jakieś kobiety w ciąży to aż mnie ciarki
      przechodzą i jest mi strasznie, strasznie przykro.
      Mojemu Aniołkowi (*)(*)(*).
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 03.03.07, 17:49
      Wciąż nie mogę uwierzyć, że Cię nie ma. Tak mi smutno Aniołeczku. Nie tak miało
      być....
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)
      • egafokus Re: Aniołek Wiktorek 05.03.07, 10:59
        To nie była Twoja wina, ja wiem że ciężko jest to wszystko pojąć (ja do dziś nie
        rozumiem dlaczego tak się stało) ale nie możemy myśleć że to nasza była wina.
        Też się często zastanawiałam dlaczego nie poczułam że coś jest nie tak, że może
        powinnam była, ale wiem że my sami na wiele rzeczy poprostu nie mamy wpływu.
        [***] dla Wiktorka a Tobie dużo sił
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 09.03.07, 18:36
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
    • malgossia2 Re: Aniołek Wiktorek 12.03.07, 16:20
      Czytam i płaczę.Tymbardziej mi przykro bo ja 30.11.06 urodziłam dziecko i nie
      mogę wyobrazić sobie takiego nieszczęścia.Zyczę ci Ukojenia bólu a dla twojego
      aniołeczka tysiąc(*)(*)(*)...............................................
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 03.04.07, 18:17
      Pamiętamy.
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
      • aniulek87 Re: Aniołek Wiktorek 03.04.07, 20:36
        Bardzo wspolczuje pamietaj ze czas jest ukojeniem.
        zycze duzo sily a dla Twojego Aniołka(*)
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 16.04.07, 12:31
      Przeniosłam mojego syneczka z grobowca na osobne miejsce. Kiedyś będę tam leżeć
      obok niego. Posadziłam białe kwiaty, zapaliłam znicze. Już nikt nie będzie mi
      wyrzucał świec ani wszystkiego przestawiał.
      Dla mojego kochanego Aniołeczka (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*).
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 17.04.07, 12:35
      (*)(*)(*)(*)(*)
      • egafokus Re: Aniołek Wiktorek 17.04.07, 12:45
        dla Wiktorka [****]

ja też nie lubię jak ktoś Kacperkowi coś przestawia albo wyrzuca ;)
        lubię mieć "tam" po swojemu-cóż nam teraz pozostało jak dbać o to szczególne miejsce
        • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 18.04.07, 12:58
          No właśnie, tak niewiele mogę zrobić dla mojego Aniołka, chcę chociaż dbać o
          jego grobek. Na grobowcu nie miał nawet swojej tabliczki z imieniem. Teraz ma
          krzyż, tabliczkę, a ja codziennie podlewam kwiaty. Jak grabarz wyjął trumienkę
          to ciotki, które zajmują się grobowcem (tam ich rodzice są pochowani)
          powiedziały, że - Dziadki będą już miały spokój. Taką mi awanturę zrobiły, że
          mogłam się od początku zdecydować, że tyle razy grobowiec otwierany...A mi tak
          było przykro, ciężko jak znowu zobaczyłam te trumienkę...
          Ale teraz już jest dobrze, i chociaż po smierci leżeć będę koło mojego Wiktorka.
          Dla Aniołków (*)(*)(*)(*)(*).

• paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 27.04.07, 19:41
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
    • paulina812 Re: Aniołek Wiktorek 01.06.07, 12:45
      Moje Serduszko Kochane wszystkiego dobrego i dużo uśmiechu na buźce!!! Mama
      bardzo Cię kocha, tęskni i pamięta o Tobie.

Plewiliśmy ostatnio z synkiem przy grobie Wiktora i mój synek mówi - " Wiktorek
      się cieszy jak widzi jak wyrywam chwasty"

(*)(*)(*)
      Paulina 26, mama Aleksandra (5 lat) i Wiktorka (*+ 26.01.2007)
      • zuziak25 Re: Aniołek Wiktorek 01.06.07, 13:09
        Dla Wiktorka (*)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka