ewka-1974 30.01.10, 21:00 Do jakiego wieku nosiłyście w nich dziecko? Pomózcie mi w wyborze bo się gubię a mały już ma 4,5 miesiąca.Ewa Igor ; Lena Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagis.1 Re: Chusty? 30.01.10, 22:07 ellen - 17 miesiecy - nadal noszona zagladalas na chustoforum? (chusty.info)? moze ulatwiloby wybor? Odpowiedz Link
maly_ksiaze Re: Chusty? 30.01.10, 22:36 Hejka Nosić możesz dopóki sił starczy Wszystkiego dowiesz się na chusty.info Odpowiedz Link
asia889 Re: Chusty? 31.01.10, 07:09 Myślę, że z chustą można tak samo długo jak z wózkiem. Mój ma 16 miesięcy i nadal noszę. Kryzysowe dla noszącego są 9-10 kg dziecka. Wtedy cienkie bawełny już nie kuszą , bo słabo odejmują ciężar. W wyborze na pewno pomoże Ci poczytanie opinii o różnych chustach www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?83-Recenzje-Chust Odpowiedz Link
dagis.1 Re: Chusty? 31.01.10, 17:27 hm ja mam kilka choc jeszcze kilka chcialabym przetestowac ostatnio zakupilam zare ellevill'a. jestem bardzo zadowolona. na poczatek polecono mi polska NATI i ani troche sie nie zawiodlam. moze zacznij od niej? niedroga a naprawde niezla chusta (tzn wg mnie) Odpowiedz Link
montilu Re: Chusty? 31.01.10, 22:14 Nosimy w didymosie odkad corka miala 2 miesiace do teraz (poltora roku). Na forach chustowych dziewczyny najbardziej polecaly didymosa, to go wzielismy i jestesmy z niego tak zadowoleni, ze nie znamy zadnych innych ; ) Odpowiedz Link
hanti Re: Chusty? 31.01.10, 17:41 my w ogóle nie korzystamy z wózka, także jadąc na ferie jestem pewna że 3,5 latkę mąż będzie musiał od czasu do czasu na plecy wrzucić. 17-miesięczną maliznę noszę codziennie Chusty mam różne, ale polecam rozpoczęcie przygody od nati. Odpowiedz Link
wegielek Re: Chusty? 31.01.10, 20:44 moj najmlodszy ma 2,5 roku. i nosze go ostatnio czesto, niemal codziennie - przez zaspy sie przebic nie sposob. nosze w nati, nosilam w storchach, byly super. twoje dziecko jest male, w zasadzie mozesz nosic we wszystkim Odpowiedz Link
maly_ksiaze Re: Chusty? 31.01.10, 21:14 Noworodka nosiłem w elastycznej, potem krótko w Ellaroo - ale nie polecam, a od grudnia czyli 4 mies. życia syna mamy chustę Didymos - "lisa" no i cóż...słusznie Didymos na chustoforum ma opinie Mercedesa wśród chust...Młody ma już prawie 10 kilo a w "lisie" nadal nie czuję, że go noszę Podpowiem Tobie przy okazji, że gdybys sie zdecydowała na Didymosa a niekoniecznie chcesz wydać fortunę to kup przez niemiecki ebay. Część sprzedawców nie robi problemów z wysyłką za granicę, tylkos ię troszkę koszty wysyłki zwiększają. Myśmy w sumie zapłacili za nową! chustę niecałe 60 euro z kosztami przesyłki, zatem ciut ponad połowę "firmowej"ceny. A pozatym to przestań czytać fora i kup chuste i zacznij nosićnastępnie poczujesz co Ci odpowiada a gdzie Cie uwierai bedziesz wiedzieć jakiej szukać następnej chusty, a potem dopytaj na chustoforum i już przy 3 chuscie będziesz miała idealną)). Odpowiedz Link
asia889 Re: Chusty? 01.02.10, 11:52 Nosiłam w didymosie tobi, leo marin, indio ultramarin (prześliczny kolorek), a teraz noszę w japan nati z wełną i z lnem, i zachwycam się wełnianą nati . Odpowiedz Link
chubus Re: Chusty? 01.02.10, 12:33 Lisa ma blisko 21 mcy nadal noszona.tylko,ze ona to kurdupel-całe 9kg wagi i najchetniej nosze w maruyamie albo rosalce didymosa.nie pogardze jedwabiem i kocham kółkowe(psling numero uno ) Odpowiedz Link