Witam wszystkie wielodzietne ja tez od pól roku zaliczam sie do tego grona mam trójeczkę 6l, 4l i najmłodzą księżniczkę 6 miesięcy

No ale ja tu przyszłam pytać o pieniądze niestety

, zadałam pytanie już na forum oszczędzanie ale pomyślałam że zapytam jeszcze tutaj jako że Wy jesteście bardziej doświadczone w zarządzaniu finansami przy większej liczbie dzieci

A mianowicie mieszkamy teraz w Uk ale od zawsze chcemy wrócić i teraz mężowi zaproponowali przejście do filii firmy w Polsce a nam głowy paruja od myślenia co zrobić

Nasza sytuacja to taka że mamy w Pl dom i pieniądze na jego wykończenie więc jakiekolwiek kredyty odpadną, mężowi zaproponowali mniej więcej coś tam ponad 5tyś i teraz pytanie powiedzcie mi czy da radę utrzymać za to rodzine 2+3 , przynajmniej przez najbliższe ok 2 lata zanim mała bedzie mogła pójść do przedszkola i ja pójdę do pracy?
Tutaj też żyjemy z jednej pensji więc nie szalejemy żyjemy raczej skromnie i oszczędnie. Poradzić cos nie pomżemy głodu za te pieniądze? bo mamy straszny mętlik w głowie i nie wiemy czy łapać okazje i wracać czy jeszcze poczekać