wiga1968 Re: WĄTEK GOŚCINNY 11.09.06, 09:51 Witam i ja po rocznej przerwie. To forum było dla mnie małym wsparciem, więc skoro mam znów internet, to pierwsze kroki (lub raczej kliknięcia) kieruję tutaj. Problemy rodzinne i komentarze na nasz temat są podobne jak u Was, tyle, że może głośniejsze i w zwielokrotnionej formie (lub ilości), bo i nas jest więcej. Na imię mam Jadwiga. Jestem mamą 10 dzieci. Ósemka - to moje rodzone dzieci w wieku od 3 mies. do 18 lat, a dwoje - to dzieci, dla których jesteśmy rodziną zastępczą niespokrewnioną. Odpowiedz Link
anna-pia Re: WĄTEK GOŚCINNY 11.09.06, 12:58 czytam was regularnie od ponad roku - planujemy trójkę, niedługo przymiarki do trzeciego i zaraz podciągnę wątek o samochodach Odpowiedz Link
jol5.po Re: WĄTEK GOŚCINNY 23.09.06, 23:47 Kiniu - strona główna do suwaczków. lilypie.com/index.html witajcie dziewczyny Odpowiedz Link
jol5.po Wigo 23.09.06, 23:52 Jadwigo ogromnie Ci gratuluję Jeszcze jeden dzidziuś w międzyczasie. A wiesz, że na forum też poprzybywało dużo nowych dzieci - na ten przykład mi się urodził maluch w kwietniu. Jakoś tak mocno ciązowo od jakiegos czasu tutaj jest Pewnie masz mało czasu, ale jeśli dasz rade pisz, lubiłam Cię czytać, Twoje doświadczenie na wagę złota. Bardzo Cie pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję (chłopiec czy dziewuszka??) Odpowiedz Link
wiga1968 Re: Wigo 25.09.06, 09:24 Bardzo się cieszę, że mimo długiej mojej "niebytności" na forum jest ktoś , kto mnie jeszcze pamięta. Nasz najmłodszy dzidziuś, to chłopczyk. Nazywa się Jakub i urodził się 12 czerwca br. Tak więc, gdy 8 starszych idzie do szkoły, ja zostaję z Kubusiem i 2 letnim Szymonem. Tobie Jolu, też gratuluję nowego dzidziusia. Jeśli się nie mylę, masz teraz szóstkę dzieci? Ale wiesz, 7 to byłaby jeszcze ładniejsza liczba Kubuś nudzi się, muszę kończyć. Odpowiedz Link
jol5.po Re: Wigo 01.10.06, 12:58 siódme niebo, szczęśliwa siódemka - nie od dzisiaj wiadomo, że ta liczba przynosi szczęście no i własnie pojawiła sie siódemkowa mama na forum - aska72 urodziła maluszka siódemka jest faktycznie ładna liczba u mnie też wychodzą starszaki do szkoły i przedszkola i zostaje z dwójką - prawie 3 letnim Michałkiem i maluchem (to znaczy powinnam zostawać) byloby może spokojnie, gdyby nie choroby - od początku roku szkolnego mam w domu dodatkową ekipę (w różnym składzie), jeszcze więc nie wiem czy mieć samą dwójkę w domu to fajnie i spokojnie czy nie bardzo Cię pozdrawiam jola Odpowiedz Link
jol5.po Re: Wigo 01.10.06, 12:59 tak, tak teraz mam sześć dzieci - pół na pól chłopców i dziewczyn Odpowiedz Link
hyris Re: WĄTEK GOŚCINNY 02.10.06, 10:39 Witam Was Wszystkie! Od dłuższgo już czasu Was podczytuję, choć mamy dopiero jedno dziecko. Jasiem ma 14 miesięcy. Staramy się o drugie. W planach przynajmniej trójka. Ja mam 28 lat, a mąż jest rok starszy. Bardzo miło mi się na to forum zagląda. Zawsze czerpię z niego wiele sił i optymizmu. Odpowiedz Link
bazylia_am Re: WĄTEK GOŚCINNY 08.11.06, 11:53 Jestem zupełnie nową forumowiczką, mamą dwóch córek i mam nadzieję, że nie tylko. Mam 29 lat, mąż 33, Jula 8, Marysia 1,5 roku. Wasze wypowiedzi tchną ciepłem, optymizmem, radością - lżej mi z tym, czytając cały czas uśmiecham się Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
turzyca Re: WĄTEK GOŚCINNY 10.11.06, 17:58 Kiedys bede matka wielodzietna. Mam nadzieje. Kiedys jest odlegle co najmniej o trzy lata (od ktorego dziecka zaczyna sie wielodzietnosc?), a chwilowo postaram sie wykorzystywac jedyna moja naprawde podstawowa umiejetnosc tzn. magazynowania wiedzy roznej, zupelnie mi zbednej. Uwazam, ze nalezy sie uczyc na cudzych bledach, wiec staram sie podrzucac rozne rozwiazania przetestowane w roznych warunkach. Mam nadzieje, ze dla kogos beda uzyteczne. A chyba bede tu czesto zagladac, brakuje na tym forum osob kapiacych jadem. Odpowiedz Link
jol5.po Re: WĄTEK GOŚCINNY 14.11.06, 11:47 witajcie Babeczki Turzyco >brakuje na tym forum osob kapiacych jadem. < aż tak strasznie to ich nie brakuje, szczerze mówiąc/pisząc, to całkiem fajnie, że ich nie ma za to dobre rady zawsze na wagę złota z gory wielkie dzięki) Odpowiedz Link
vikiart Re: WĄTEK GOŚCINNY 16.11.06, 22:09 Witam. Zawitalam dzis do Was.Mam dwoje skarbow. Vikusie i Arturka. POZDRAWIAMY Odpowiedz Link
teletombola1 Re: WĄTEK GOŚCINNY 21.11.06, 23:58 Hej! Fajowe forum, bardzo przyjazne. Mam na imię Ola i mam trójkę 9lat + 2*3.5roku. Mogę pisac tylko po nocach, no czasem w dzień, ale jest ciężko. Normalnie brakuje mi czasu, żeby sobie usiąść i spokojnie poczytać. Po prostu przebiegam po niektórych forach. Odpowiedz Link
mamusiewa Re: WĄTEK GOŚCINNY 12.12.06, 18:28 Jestem tu pierwszy raz i zostaję! Mam 31 lat, Julię 7, Antosia 4.5, Emilkę 2, a w lutym kolejne( Anielka?) Odpowiedz Link
elzbietadob Re: WĄTEK GOŚCINNY 16.12.06, 20:58 Witam, mam 22 lata, dwóch synków: Oliviera 2 latka 4 miesiace, Miłosz - pół roczku i trzecia Dzidzia w drodze (lipiec). Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamaanieli Re: WĄTEK GOŚCINNY 17.12.06, 13:57 witaj) przed Anielką ostrzegam nomen omen Odpowiedz Link
donkaczka Re: WĄTEK GOŚCINNY 23.12.06, 22:58 witajcie trafiłam do was przypadkiem i mój zachwyt nie ma granic ) na imię mam Kasia, mam 31 lat i a moja córeczka Marianna pół roku o ile kiedyś nie wyobrażałam sobie siebie jako matki i nie planowałam dzieci, to po poznaniu mojego męża zmienił mi się światopgląd - zapragnęłam byc mamą i to gromadki mój mąż także chce conajmniej trójeczkę, a jeśli Bóg da i zdrowie pozwoli to i na trójce nie poprzestaniemy martwię się trochę, że późno zaczęliśmy, ale coż, szukaliśmy się długo.. będę podczytywać i czasem się może odezwę pozdrawiam serdecznie multimamy Odpowiedz Link
donkaczka Re: WĄTEK GOŚCINNY 09.02.07, 15:55 tadamm, to moze za rok sie dopisze ofiszjal drugi babelek w drodze, trzeci tez bedzie z marszu wiec niedlugo tez bede mama wielodzietna a mowia ze planowanie to lipa D Odpowiedz Link
magda_m22 Re: WĄTEK GOŚCINNY 02.01.07, 14:56 Witam kochane wielomamy . Uwielbiam tutaj zagladac!! Miejmy nadzieje,ze za kilka lat do Was dolacze . Pozdrawiam serdecznie ;* Odpowiedz Link
femme_individuelle Re: WĄTEK GOŚCINNY 10.01.07, 19:47 Hej, czyzbym byla tu jedynym podczytujacym singlem?!?!? Czytam Wasze forum z ogromna przyjemnoscia i zyczliwa zazdroscia juz od dosc dawna, choc sama nie tylko nie mam jeszcze dzieci, ale poki co poszukuje kochanego i madrego ojca dla nich... plany w kazdym razie mam szerokie, bo chcialabym piatke dzieciaczkow, w tym dwoje lub troje adoptowanych. Wiekszosc osob, z ktorymi dziele sie tym pomyslem, wydaje sie byc przerazona, tym bardziej wiec cenie Wasze wypowiedzi, przekonujace mnie, ze zycie w duzej rodzinie nie tylko jest mozliwe, ale i bardzo szczesliwe. Sama jako jedynaczka nie mialam okazji tego na wlasnej skorze odczuc niestety, ale mysle, ze wszystko przede mna... ))) Ostatnich pare lat spedzilam pomieszkujac poza granicami Polski, tak na zachodzie (Irlandia i Holandia) i na wschodzie (Turcja) i te doswiadczenia jeszcze bardziej umocnily mnie w przekonaniu, ze duza rodzina to jest to. W Turcji napatrzylam sie na rodziny czesto niebogate materialnie, ale ogromnie z soba emocjonalnie zwiazane, z kolei i w Eire i tutaj podoba mi sie to, ze kobiety w rodzinach wielodzietnych sa tez aktywne zawodowo, bo opieka nad dziecmi i zajmowanie sie domem rozlozone sa przewaznie na nia i na partnera. Pozdrawiam wszystkie Mamy z tego forum, Hania Odpowiedz Link
anaj75 Re: WĄTEK GOŚCINNY 23.01.07, 19:03 To i ja się odważę ujawnić Podczytuję Was od roku, może półtora albo od zawsze Póki co, mam dwóch synków: niespełna 3,5 - letniego i 1,5 - rocznego. Czerpię od Was wiele optymizmu i praktycznych pomysłów. Pozdrawiam serdecznie. J. Odpowiedz Link
jkl13 Re: WĄTEK GOŚCINNY 05.02.07, 08:57 To i ja się dopiszę. Podczytuję Was od jakiegoś czasu, podziwiam i ... zazdroszczę. Ja na razie jestem pojedynczą mamą, za rok spodziewamy się drugiego dziecka (oboje adoptowani) i na tym ... koniec. Uważam, że warunki pozwalają nam na wychowanie jedynie dwójki dzieci, choć zawsze marzyłam o byciu wielomamą. Ale cóż, nie zawsze można mieć to, czego się pragnie. A czasem to, co się dostanie od losu, jest lepsze niż nasze marzenia... Pozdrawiam i wracam do czytania Julia Odpowiedz Link
nazaretka Re: WĄTEK GOŚCINNY 12.02.07, 21:13 Witam!! Jestem Aneta mama: Weroniki Bartosza Klaudiusza Gabrieli Pozdrowionka Odpowiedz Link
jol5.po Re: WĄTEK GOŚCINNY 15.02.07, 00:28 ale przybywa miłych wpisów bardzo miłe sa Wasze słowa drodzy goscie oczywiscie jesteście zaproszone do dyskusji, gdyby jakis temat podszedł Julio, pamiętam, ze przewinęła się u nas mama z dwójką chłopców adoptowanych. Troche pisała - romanska (i tu był numer, ale nie pamietam już ile bardzo fajnie opisywała chłopaków zgadzam się, że lepiej dostowac się do zycia. Naginać ile mozna, ale umiec też przyjąć inny wariant, cos zaoferowanego w zamian ładnie napisałas singielków natomiast faktycznie nie pamietam, co by sie ujawniali - może czytają fajnie, że jesteście drodzy goście dziekujemy za wszystkie pozdrowienia Odpowiedz Link
alex05012000 Re: WĄTEK GOŚCINNY 16.02.07, 14:51 witam, singielka z dziada pradziada, a raczej z baby prababy... "singielków natomiast faktycznie nie pamietam, co by sie ujawniali - może czytają" - a właśnie, że czytają!!! jakoś tak lubię od czasu do czasu czytać, ze są wielodzietne szczęśliwe rodziny, ja mam 1 dziecko, i małoliczną rodzinę, może podświadomie emanują jakieś pragnienia, choć ani wiekowo, ani zdrowtnie, materialnie, psychicznie nie nadaję sie na więcej dzieci... bardzo serdeczniewas pozdrawiam alex Odpowiedz Link
jol5.po Re: WĄTEK GOŚCINNY 26.02.07, 11:33 Alex, ale Ty nie singielka - masz córeczkę a to zawsze raźniej maszerować we dwójkę przez życie fajnie, że wpadasz tutaj, lubię Cie czytać na WwW Odpowiedz Link
weteranka13 Ślady 09.03.07, 11:05 Witam! Kilka razy zostawiałam tutaj ślady... Wchodzę praktycznie codziennie kilka razy. Kiedy byłam w trzeciej ciąży, wydawało mi się, że jestem prawdziwą weteranką macierzyństwa.... A teraz, dzięki Wam, wiem, że nic nie wiem i jestem pełna podziwu i pokory. Często znajduję tu wsparcie w trudnych momentach. Rzeczowe spojrzenie i "spokój wodza". Haust optymizmu. Czasem bardzo zazdroszczę tym z Was, które są prawdziwie wielodzietne. Czasem tylko podziwiam (na przykład dzisiaj, w piętym dniu choroby całej mojej trójki, po kolejnej nieprzespanej nocy). Zawsze serdecznie podrawiam Joanna mama Jasia (4,5), Maćka (2,5) i Bogny (0,5) Odpowiedz Link
annika26 Re: Ślady 16.05.07, 14:47 Witam wszystkich. Ja też jestem tu bezprawnie bo jestem mamą tylko jednego synka, Patryka (2006) ale od dawna Was podczytuję i ogromnie mi się u Was podoba. Oboje z mężem planujemy gromadkę (jeśli poprawią się nasze warunki materialne, to ile Bóg da, jeśli nie to trójeczkę...)A może staniemy się rodziną zastępczą? Zobaczymy co los przyniesie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę samej radości z macieżyństwa. Odpowiedz Link
pigula731 MAMA - 3 synów 09.03.07, 12:10 cześć,mam 3 chłopców i jestem tu od niedawna - ale bardzo mi sie podoba, bede zaglądac często marzena, mama, mareusza 1994, piotrka 2003, alberta 2003....i może, może...kogoś jeszcze? Odpowiedz Link
kasiaso22 Re: WĄTEK GOŚCINNY 23.03.07, 15:28 Witam! Przyznam się, że jestem pod ogromnym wrażeniem pełnej ciepła atmosfery tego forum i wzajemnego wsparcia jakie sobie nawzajem okazujecie. Sama jestem mamą dwójki (Justynka 6 lat i Kubuś 4 lata). Odpowiedz Link
kasiaso22 Re: WĄTEK GOŚCINNY 23.03.07, 15:36 Coś za wcześnie poszło. Myślałam, że do Was dołączę ale niestety się nie udało. Może jeszcze kiedyś zdecydujemy się na trzecie maleństwo, ale na razie pozwolę sobie od czasu do czasu poczytać Wasze wypowiedzi.Kasia Odpowiedz Link
embro1 Re: WĄTEK GOŚCINNY 08.04.07, 17:46 Witam, ujawniam się po raz drugi bo juz to robiłam wczoraj, też na prośbę w wątku joli ale jakims bardzo starym, a więc ponawiam embro1 mama Nataszki (2002) i Kajtka ( 2004) na razie??? Otrębusy za Warszawą uwaga !!! chętnie zapoznam wielodzietne rodziny niekoniecznie ultrakatolickie- raczej te otwarte, w których są też dzieci w wieku moich, mogą mieszkać nawet daleko, mam auto, jestem od jakiś 4,5 lat strasznie domowa i już czas wyjść znów do ludzi pozdrawiam mamusie i forum jest superowe Odpowiedz Link
agasobczak Re: WĄTEK GOŚCINNY 24.04.07, 08:48 Nie wiem czy w ogóle powinnam tu zaglądac bo mam jedno dziecko - Marcelinke - 7,5 miesiśąca. Chciałabym miec jednak dużą rodzine - a jakoś na arzie nie dane nam jest.. 3 razy poroniłam. Miło tu u Was pozdrawiam Odpowiedz Link
pacynka27 Jak ja Wam zazdroszczę!!! 25.06.07, 12:33 Czytam Wasze forum bardzo często, piszę po raz pierwszy. Zazdroszczę Wam dużych rodzinek. Ja mam jedynaka, drugą ciążę poroniłam. Mam nadzieję, że wkrótce nas przybędzie ale wiem, że nie będzie nas aż tyle żebyśmy mogli nazywać się rodziną wielodzietną. Odpowiedz Link
alojzja Kraków 25.04.07, 21:03 witam nowa tutaj, z Krakowa, pozdrawiam wszystkie Mamuski. Odpowiedz Link
jol5.po Re: Kraków 18.05.07, 13:27 Alojzja popatrz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=60694896&a=60694896 krakowianek tutaj dostatek) Odpowiedz Link
wombacica Re: Wątek gościnny 26.06.07, 08:38 A ja tu chcę przycupnąć i troszkę was poczytać. Dopiero was odkryłam. Jestem mamą Bartka(7lat),Kuby(5,5),Marysi(3),Basi(4 miesiące) i istnieje możliwość że..... tak tak jestm w ciąży, tzn niespodziewanie wzrost temp w cyklu nastąpił bardzo szybko pomimo karmieniea piersią, po 3 miesiącach i jestem cała w nerwach, dużo lęku, jeszcze się nie pozbierałam po porzednim porodzie i nie tak że wogóle nie chcę być 5 raz w ciąży- tylko to jest stanowczo za szybko. Piszę bo wy mnie zrozumiecie, i na pewno nie powiem na razie w rodzinie i wśród znajomych- już 4 jest dziwadłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
matylda07 Re: WĄTEK GOŚCINNY 04.07.07, 20:36 Przed chwilą tu trafiłam, nie zdążyłam poczytać i już Wam zazdroszczę. Jestem mamą prawię 5-miesiecznej Jagódki. Zawsze marzyła mi się trójka, czwórka. Kiedyś do Was dołączę Odpowiedz Link
prowielodzietna Re: WĄTEK GOŚCINNY 08.07.07, 02:26 no to ja sie grzecznie wpiszze-brak dzieci więc tylko gość, może kiedyś wstąpię oficjalnie, ale to potrwa no chyba że jakieś trojaczki się trafią...na razie mam spory konatakt z wielodzietnymi bo aż 120 rodzin(+/- 5)należy do stowarzyszenia w którym pracuję...dopiero tam okazło sie, że wielodzietnośc przez nioektórych spostrzegana jeest jako patologia. Gdyby mi moje mamy nie powiedziały, ile się dziwnych rzeczy nasłuchały od społeczeństwa nigdy bym na to nie wpadła.... żyłam w innym świecie Odpowiedz Link
agab51 Re: WĄTEK GOŚCINNY 18.08.07, 23:05 podczytuję od jakiegoś czasu to forum i muszę przyznać, że podoba mi sie wasze podejście do macierzyństwa, do dzieci, wasz dystans, oraz miła atmosfera. fajnie, że można spotkać tak przyjazne miejsce, jak to Odpowiedz Link
andziaos Re: WĄTEK GOŚCINNY 21.08.07, 12:49 Witam, wstąpiłam wczoraj całkowicie beż żadnego uprawnienia - jedyne dzieci jakie mam to piątka chrześniaków natomiast w mojej rodzinie trójka dzieci to norma, zdarzają się czwóreczki i szósteczka. I właśnie dlatego mnie to forum zaintrygowalo - po ostatnim spotkaniu z mamą czwórki chłopców (od 8 do 13-tu lat), która troche opada z sił i potrzebuje wsparcia. Polecę jej to forum - choć pewnie nieprędko znajdzie czas aby sobie spokojnie (lub w ogóle) posiedziec w necie. Co każda z Was pewnie zna )) tu jest miło, rodzinnie i podnosząco na duchu (np. wątek "opinie innych"). serdecznie pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
atlantis75 Re: WĄTEK GOŚCINNY 02.09.07, 19:23 Czytam Spodziewam się 2 dziecka i oswajając się z tą myślą zaglądam do Was. Pozdrawiam wszystkie mamy serdecznie. Odpowiedz Link
panteerka81 Re: WĄTEK GOŚCINNY 05.09.07, 13:57 Witam Podczytuję Was dopiero od kilku dni ale już mi się tu podoba- naprawdę stworzyłyście wspaniałą atmosferę. Gratuluję. Jesteśmy z mężem dopiero na początku drogi do wielodzietności- mamy 16-to miesięczną Zuzieńkę. Dorastamy do myśli o drugim szkrabie. Życzę Wam pogody ducha, trzymajcie się i nie denerwujcie, że komuś Wasze myślenie i podejście do życia się nie podoba. Pozdrawiam. Lena Odpowiedz Link
wandana Re: WĄTEK GOŚCINNY 07.09.07, 12:32 to i ja się przywitam. Dzis trafilam tu przypadkiem i mam nadzieję, że zostane na dłużej . Póki co mamy dwóch synków - 12 lat i 14 m-cy. Ale ostro staramy sie o trzecie i gdyby nie finanse i sytuacja organizacyjna (nikogo do pomocy i niepełnosprawna mama w domu) to pewnie i o czwartym bysmy pomysleli . Oboje mamy po 35 lat i oprócz synków 3 Aniołki, ale wierzymy, że jeszcze się uda. A i ja jestem jedynaczką, a M. ma jednego brata, ale ten już ma troje dzieci. Pozdrawiam wszystkie duze rodzinki. Odpowiedz Link
tylko_mama Witam się ponownie :) 26.07.10, 09:02 Wpisywałam się tutaj prawie 3 lata temu jako wandana. Zmieniłam nick i moja rodzina powiększyła się o wymarzoną córcię. Teraz jestem mamą 15 letniego prawie mężczyzny, 4 letniego przedszkolaka i 2 letniej księżniczki Czyli już mogę być pełnoprawną wielodzietną . Podczytuję to forum regularnie, ale jakoś tak nie pisałam. Czas zacząć. Odpowiedz Link
klara114 Re: WĄTEK GOŚCINNY 07.09.07, 15:39 Witam mam na imie monika 3 piekne corki niedlugo nastepne planuje pozdrawiam Odpowiedz Link
fettinia Re: WĄTEK GOŚCINNY 02.11.07, 18:27 Chyba juz tu bylam a sladu nie zostawilam Jak najbardziej wielodzietna rodzina sie klania Model 2+6 w porwach 2+7Ta siodma to dorosla pasierbica Pozdrawiam ps-dwa razy blizniaki Odpowiedz Link
agnieszkallo Re: WĄTEK GOŚCINNY 11.11.07, 23:04 Witam... Nazywam się Agnieszka i narazie jestem mamą 9-miesięcznego Kacperka. Marzy mi sie czwóreczka, ale narazie przyszły mąż chce dwójeczkę...ale pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie mamy. Odpowiedz Link
iwoniec Re: WĄTEK GOŚCINNY 29.04.08, 15:52 Zaglądam tu z przyjemnością. Choć jestem dopiero w drugiej ciąży i na więcej raczej się nie zdecyduję. Lubię klimat tego miejsca. Zawsze "odnajduję siebie" jak tu troszkę pobędę, odnajduję właściwe proporcje. Zwłaszcza żyjąc w takim pierdolniku, jakim jest współczesny świat. Podziwiam was, mamy wielodzietne. Iwona Odpowiedz Link
jol5.po Re: WĄTEK GOŚCINNY 03.05.08, 21:57 witajcie dziewczyny, dawno Was nikt nie witał Iwońcu, ale fajne zdjęcie kryje się pod "się śpi" Odpowiedz Link