agava07 10.10.07, 15:11 Jak mieścicie wszystkie buty? Skąd macie szafki, bo na polskim rynku mebli to raczej dla kawalerów, a nie rodzin wielodzietnych ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agava07 Re: Wasze przedpokoje 10.10.07, 15:12 Obliczyłam, że rodzina z 4-ką dzieci to 5-10 par butów, to naprawdę jak w sklepie obuwniczym, a przedpokój zwykle mały jest. Odpowiedz Link
mamaanieli Re: Wasze przedpokoje 10.10.07, 16:32 wszystko nawarstwia się i spiętrza jestesmy właśnie w trakcie poszukiwań jakiejś sensownej, wielkiej, drewnianej i estetycznej skrzyni. Odpowiedz Link
marina2 Re: Wasze przedpokoje 10.10.07, 21:29 acha !!!! nasz przedpokój jest baaardzo sprytny.wjeżdżamy do domu przez garaż w piwnicy .tam system : w garazu pierwsza wycieraczka,potem w takim jakby przedpokoju druga i dwie stalowe szafki//podkładki na buty iakapcie.cały kurz i błoto sobie mieszka razem z zespołem gąbek,past i szczotek do butów.poza tym mamy tam szafę typu commandor tez w piwnicy a w niej buty na inną porę roku,rolki,do jazdy konnej,łyżwy,kalosze na takich wysuwanych stelażach. czasem jednak jak o dziwno uzywamy wejścia przez parter w holu zaczynają panoszycsię buty - wtedy pod wieszakami powstaje buciarnia. Odpowiedz Link
anna_sla Re: Wasze przedpokoje 11.10.07, 10:45 ja mam w przedpokoju meble na wymiar jako tzw. zabudowa wnęk własnego projektu. Szafę mam tam ogromną, głęboką i do samego sufitu. Buty rozdzielam na sezonowe, teraz mamy wyciągnięte na jesień, a reszta jest w szafce pod sufitem. Dziecięce są w szufladzie. galeria.interia.pl/praca,w_id,306226,ref,1przedpokoj1 galeria.interia.pl/praca,w_id,306229,ref,1przedpokoj3 galeria.interia.pl/praca,w_id,306227,ref,1przedpokoj2 Odpowiedz Link
mamaanieli Re: Wasze przedpokoje 11.10.07, 13:21 kurcze, z tymi szafami to jest chyba patent. tym bardziej że mamy gdzie ją wstawić: właśnie do piwnicy. co prawda i tak byśmy wchodzili do domu nie od garażu, bo nie wygodnie, ale przynajmniej znikł by dziki butowy bałagan. pomyślimy... Odpowiedz Link
ada16 Re: Wasze przedpokoje 12.10.07, 09:12 ja mam ogroooomną szafę na buty w przedpokoku: wysoka na 1,30, narozna , o boku chyba 90 cm. To na buty sezonowe. Buty "oczekujące są wynoszone na poddasze , do szafki o podobnych wymiarach Odpowiedz Link
mamusiewa Re: Wasze przedpokoje 12.10.07, 11:55 Jedyną zmianą w projekcie naszego domu, którą dokonaliśmy, było przerobienie standardowego wiatrołapu na bardzo duży przedsionek( było na tyle miejsca), który od holu( czy przedpokoju) odgradzają dwuskrzydłowe drzwi. Ten wiatrołap pełni rolę śluzy, gdzie mieszczą się; buty sezonowe( do 30 par-w tym roku w końcu dorobiliśmy się szafek na wymiar), wózki( inny do miasta, inny na wiejskie wyboje), mokre kalosze,, piłki, parasole i inne rzeczy, które zwykle pchają się do przedpokoju i robią straszny bałagan. Gdy minie się to pomieszczenie i zamknie za sobą drzwi, to można się znależć w przyzwoitym holu, gdzie nawet panuje porządek, a suchy bukiet na szafce nie jest nakryty wełnianymi szalikami... Odpowiedz Link
czarne-jagody Re: Wasze przedpokoje 12.10.07, 12:41 U nas przedsionek many zabudowany szafami na wymiar. W tym mamy bardzo dużą szafę na buty na około 30 par. Tego bardzo brakowało mi w bloku. Odpowiedz Link
mama5plus Re: Wasze przedpokoje 12.10.07, 16:33 W przedpokoju nie mamy butow. Jest spory i prawie pusty (oprocz komody) i dobrze bo lubie przestrzen. Buty wyjsciowe i kurtki sa we wbudowanej szafie i sie mieszcza na stojaku pod wieszakami a domowe (jesli ktos uzywa- raczej tylko my, a dzieci wylacznie w zimie gdy bardzo `mrozi`) w takich wiszacych przegrodkach chyba z Ikea) Buty do zabawy, kalosze w garazu, przy wejsciu do pralni( na wieszakach na buty i w koszu). Buty na szczegolne okazje dzieci maja w swoich szafach ( a raczej `garderobach` bo to takie wbudowane szafy) tez w tych wiszacych przegrodkach z Ikea. Sezonowe, nieuzywane aktualnie (np sandaly teraz) w szafie w garazu (o ile jest nadzieja, ze w przyszlym roku jeszcze beda dobre co sie rzadko zdarza. Odpowiedz Link
sumatra1 Re: Wasze przedpokoje 12.10.07, 19:34 Mój przedpokój to jest jedna wielka tragedia. jest maleńki, ciasny. Nawet nie ma gdzie zrobić szafy czy porządnej półki na buty. na razie chłopaki sa mali więc i buciki maciunie a i tak już jest za dużo tego wszystkiego. Co będzie dalej... eh... koszmar. A na domiar złego prosto na przedpokój wychodzi się z łazienki... W te stada butów czyściutkimi stopami prosto z wanny Odpowiedz Link
mika_007 Re: Wasze przedpokoje 16.10.07, 11:59 my dzielimy na dwa -jedno wejście mamy gł. drzwiami -tam jest wiatrołap i kurtki oraz buty do szkoły/przedszkola w przedpokoju głównym szafa na resztę kurtek drugie wejscie od strony garażu,a tam przedpokój z obuwiem "podwórkowym" nie kryję,że buty jak buty (nie sezonowe wynosimy) ale kurtek mamy jakoś strasznie dużo Odpowiedz Link
bei Re: Wasze przedpokoje 29.10.07, 15:17 właśnie zaprojektowaliśmy sobie cargo- takei wysokie na 240 cm z koszami na buty.W wiatrołapie stoi tylko kilka sezonowych par- buty mojego A-pana domu to już xx par- z nim jest największy problem Odpowiedz Link