Dodaj do ulubionych

jesteś młoda

19.12.08, 09:42
Wczoraj usłyszałam "jesteś młoda i wszystko (przygotowanie do świąt) możesz
zrobić w jeden dzień". Przyznam, że zagotowałam się trochę, bo poza trójką
przedszkolaków mam jeszcze niespełna trzymiesięczne niemowlę. Częstują Was
takimi ocenami?
Obserwuj wątek
    • wegielek Re: jesteś młoda 19.12.08, 18:39
      no bo co to jest, trojka-czworka dzieci?!? pikus, nie?
      wedlug oceny niektorych.

gdybyz tylko te dzieci mogly nam duzo pomoc w tych przygotowaniach,
      anie przeszkadzac...
      ja zauwazylam u siebie taki objaw, ze w myslach odkladam sobie
      mnooostwo roboty do zrobienia na czas spania dzieci, czyli po 21.
      tylko ze ok. 22 zasypiam, padam na twarz, i robota lezy odlogiem,
      pietrzy sie. i szczerzy do mnie niezrobiona.
      • sumatra.1 Re: jesteś młoda 20.12.08, 01:07
        Mnie częstują, ale tylko raz bo potem zabijam big_grin A najczęściej muszę zabijać
        małżonka, który jest przekonany, że siedzę sobie w fotelu, oglądam modę na
        sukces i piłuję paznokcie i tak codziennie od nowa smile

A co do Wigilii to pamiętaj, że koniecznie trzeba ją przeżyć. Co możesz to kup,
        potraw wcale nie musi być dwanaście, bez przesady. Najwyżej policzysz sobie
        kompot, chleb i opłatek tongue_out Nie dajmy się zwariować w tak pięknych
        okolicznościach przyrody.
        • asia889 Re: jesteś młoda 20.12.08, 09:31
          Mój małżonek ostatnio został przećwiczony big_grin. Wysłał mnie do sąsiadki na
          instalowanie programu a sam został z dziećmi i ... ciastem na pierniczki.
          Myślałam, że wrócę na gotowe, oj ja naiwna. Następnym razem sam pójdzie tongue_out.
          Wigilii na szczęście nie robię. A kompot, chleb już dawno liczyłam, tylko nie
          wpadłam na liczenie opłatka big_grin. Z innymi potrawami nie szaleję, kto to zje?

Węgielku, ja też kiedyś odkładałam na wieczór i było dokładnie jak u Ciebie big_grin.
          Teraz odkładam na rano, są większe szanse na zrobienie big_grin przy moich dzieciach
          rannych śpioszkach.
          • bonga_dax1 Re: jesteś młoda 23.12.08, 07:42
            Z tym odkładaniem rzeczy do zrobienia na wieczór to widzę jakaś plaga wink Ale
            fakt, że dopiero wtedy udaje się jakoś z grubsza odgruzować mieszkanie, bo w
            ciągu dnia bałagan szybciej rośnie niż go nadążam uprzątać. Jedyne wyjście to
            zamknąć męża z dzieciakami w jednym pokoju i próbować ratować co się da w
            innych. Poza tym żyję w ciągłym poczuciu winy, że za mało czasu spędzam z
            dzieciakami, większość dnia są poza domem itp. Tylko jak rano zasypiam za
            kierownicą na każdych światłach, to coś mi świta, że porządek w domu nie jest
            może aż taki ważny....
            • asia889 Re: jesteś młoda 30.12.08, 17:15
              Masz rację z tym porządkiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka