Dodaj do ulubionych

Kaczynski w Berlinie

10.03.06, 09:15

Wczoraj kiedy prezydent Kaczynski mial wyglosic przemowienie na uniwersytecie
Humboldta zostal wygwizdany przez przedstawicieli organizacji gejowskich
protestujacych przeciw homofobii panujacej w Polsce.
Kaczynski gdy dopuszczono go juz do glosu powiedzial:
"Für ihn sei es unvorstellbar, dass Homo- und Heterosexuelle
Menschen "gleichberechtigt" seien. Für ihn gebe "es keinen Grund, dass
homosexuelle Haltungen gefördert werden."

www.tagesschau.de/aktuell/meldungen/0,1185,OID5314140_TYP6_THE_NAV_REF1
_BAB,00.html - dla niemieckojezycznych

(Dla niego jest to niewyobrazalne, zeby Homo- i Heteroseksualni ludzie mieli
rowne prawa. Nie widzi zadnego powodu dla ktorego taka postawa powinna byc
popierana)
Moj chlopak sie spytal czy Kaczynski podawal reke prezydentowi Berlina,
a jesli tak to jak dlugo ja myl.
Jest taki watek na forum spoleczenstwo o dumie z Polski, a mi w takich
chwilach strasznie wstyd. Podobno w demokracji kazdy narod ma takiego
prezydenta na jakiego sobie zasluzyl, ale ja sobie na to nie zasluzylam sad

Feelfine

Pozdrowienia z Hamburga, gdzie miastem rzadzi rowniez "mniej rownouprawniony
czlowiek"
Obserwuj wątek
    • ewelinka202 Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 09:28
      slow mi brak...normalnie wstyd!!!
      • sylwek07 Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 09:36
        a mi sie zrobilo smutno ze tak postapili poniewaz Ich zachowanie nijak sie ma z
        demokracja sad(
        • ewelinka202 Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 09:37
          a kaczynskiego?!
          smutno mi z tego powodu, ze prezydent identyfikowany jest z cala polska!
          • feelfine Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 09:48
            Moze wygwizdywanie glowy panstwa nie jest czynem godnym popierania, ale wydaje
            mi sie ze nie powinno byc zgody na homofobie prezentowana przez ta wlasnie
            glowe panstwa.
            Co do wypowiedzi Kaczynskiego szukam wlasnie jego wypowiedzi po polsku. W
            wiadomosciach wspomnieli wprawdzie o tym ale wypowiedz Kaczynskiego byla nadana
            tak niewyraznie ze nie dalo sie zrozumiec dokladnie co on mowi. Poza tym
            odnioslam dziwne wrazenie, ze Wiadomosci jakby troszke wywrocily kota ogonem.
            Tzn. ich komentarz ogolny co do wizyty polskiego prezydenta w Berlinie troche
            sie roznil od tego co jest prezentowane w prasie niemieckiej. Zawsze staramy
            sie czytac wszystkie publikacje w prasie dotyczace Polski, ale jeszcze nie
            udalo mi sie wylowic "zdecydowanie pozytywnych komentarzy na temat tej wizyty"
            w niemieckich mediach. No coz zostalo mi jeszcze pare gazet do przeczytania,
            np. "Bild". smile)

Feelfine
            • moni-bel Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 10:57
              feelfine napisała:

>
              > Co do wypowiedzi Kaczynskiego szukam wlasnie jego wypowiedzi po polsku. >
              tej wizyty"
              > >
              > Feelfine

Na onecie podane sa kawalki wypowiedzi Kaczynskiego.Osobno i przejrzyscie.

• greeneyes27 Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 14:46
              feelfine napisała:
              > Co do wypowiedzi Kaczynskiego szukam wlasnie jego wypowiedzi po polsku.

"Nie jestem zwolennikiem prześladowania osób o nastawieniu homoseksualnym" -
              zapewnił. Dodał jednak, że "nie ma powodu, by postawy homoseksualne krzewić, bo
              gdyby zwyciężyły, to ród ludzki musiałby wyginąć".
              wiadomosci.onet.pl/1275775,12,item.html
              Tlumaczenie niemieckie bardzo rozni sie od oryginalu (pierwsze zdanie)......
              • asia.sthm Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 15:10
                > "Nie jestem zwolennikiem prześladowania osób o nastawieniu homoseksualnym" -
                > zapewnił. Dodał jednak, że "nie ma powodu, by postawy homoseksualne krzewić,
                bo gdyby zwyciężyły, to ród ludzki musiałby wyginąć".

Czy ktos wie co to jest krzewienie postaw homoseksualnych, lub nie bycie
                zwolennikiem przesladowania osob o nastawieniu homoseksualnym ?? bo albo ja
                polskiego nie rozumiem albo Prezydent leje wode ze az kolanowki opadaja.
                Co to wogole jest za mowa ?
                sad((
                • monika_a_b Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 17:46
                  Asiu, i pomyśleć, że on jest profesorem - i takie kwiatki nam tu serwuje... sad((
                  Czy on myśli, że homoseksualizmem można się zarazić jak ptasią grypą? Bo że tą
                  drugą tak, to już wiadomo, skoro on siedzi na stołku prezydenckim...
                  Takie myślenie rochę mi przypomina niedawną sprawę w Stanach co do wprowadzenia
                  do szkół obowiązkowo teorii "inteligentnego" rozwoju (nie pamiętam, jak to się
                  dokładnie nazywało) wedle Biblii, a wyrzucić za to teorię Darwina. Na całe
                  szczęście sąd na to nie zezwolił, chociaż baby bush osobiście popierała pomysł.
                  Czy my wchodzimy do epoki wtórnego Średniowiecza???
        • samo Re: Kaczynski w Berlinie 11.03.06, 05:06
          Sylwek- ich zachowanie ma duzo wspolnego z demokracja. Byl to glos ludu, ludu,
          ktory rzadzi w demokracji. W Polsce lamane sa prawa czlowieka i ciesze sie, ze
          widza to takze ludzie z innych krajow.

Ja sie nie wstydze. Kaczynski nie jest moim prezydentem. Nie widze powodow do
          wstydu, poniewaz moje poglady sa inne niz "jedyne sluszne".

A co do postu Radixa, to moze rowniez czarni wymyslili rasizm, a kobiety
          seksizm? Co za stek bzdur! Kto tym razem nie ma odwagi przyznac sie do swoich
          pogladow?
          • samo jeszcze cos 11.03.06, 05:07
            Kaczka jako profesor prawa powinien znac Karte Praw Czlowieka, dziad jeden.
            • sylwek07 Re: jeszcze cos 11.03.06, 09:47
              samo to taki glos demokracji aby pokazywac srodkowy palec?ciekawie co?

• samo Re: jeszcze cos 12.03.06, 19:28
                Tak, taki glos demokracji. Ja tez bym Kaczynskiemu pokazala fakolca.
                • asia.sthm Re: jeszcze cos 12.03.06, 19:33
                  To sie fakolec nazywa ? Zapamietam!! smile)))
                  Bardzo bylo mi to slowo potrzebne.
                  • mon101 Re: jeszcze cos 12.03.06, 19:37
                    Fakolec, swietne, znow sobie podaktualizowalam jezykwink Dzieki, samo!
                    • sylwek07 Re: jeszcze cos 12.03.06, 19:45
                      a to nie wiedzialem o tym ze teraz mozna kazdemu pokazac taki palec .....
                • sylwek07 Re: jeszcze cos 12.03.06, 19:48
                  samo napisała:

> Tak, taki glos demokracji. Ja tez bym Kaczynskiemu pokazala fakolca.
                  --------------------------------------------------
                  to jesli pokaze tego palca w USA policjantowi to co mi powie na to?
                  • samo Re: jeszcze cos 14.03.06, 00:47
                    Sylwek, nie od dzis wiadomo, ze nasze poglady sa odmienne niczym dzungla i
                    biegun. Nie widze swiatelka w tunelu. Jak chcesz pokazac fakolca amerykanskiemu
                    gliniarzowi to zapraszam. Ja codziennie w myslach pokazuje go Kaczce. Dzieki na
                    temu na me zgorzknialej zazwyczaj twarzy pokazuje sie leciutki usmiech.
                    • asia.sthm Re: jeszcze cos 14.03.06, 01:08
                      Ja ci dam zgorzkniala twarz, to ty mnie popamietasz...
                      no kto to widzial.
                      Przeciez ty masz w wyborach startowac za pare lat. Ze zgorzkniala twarza nie
                      dobrze pojdzie. Zdecydowanie i upor miedzy brwiami masz miec, a pod noskiem
                      szczery usmiech. No!
    • conejito13 Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 11:31
      mozna bylo sie spodziewac ze predzej czy pozniej to nastapisad wstyd jak beret.
      coz zrobic...
      ktos mial w sygnaturce: przezylismy trzy zabory przezyjemy i kaczory. chyba
      inaczej nie da sie tego okreslic. szkoda mi najbardziej rodakow w kraju. wiem z
      niejednego zrodla, ze tam dopiero daja czadusad
      nie wiem, jak to sie moglo stac...
    • moni-bel Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 11:57
      Mnie jest poprostu wstyd.Mimo ze mieszkam ponad 10 lat poza krajem interesuje
      sie tym co dzieje sie w Polsce, i jaksie czyta takie"kwiatki" o wyczynach
      prezydenta reprezentujacego caly narod, to rece opadaja.
      Wstyd i tyle
      • monika_a_b Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 17:38
        Mi również wstyd jak nie wiem... sad((

Wysłuchałam komentarz Tagesschau co do tej wizyty i tam jest podane dokładnie
        to samo, co w polskim Telexpresie.
        www.tagesschau.de/audio/0,2773,OID5314680_NAV_BAB,00.html
    • radix9 Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 21:45
      Według mnie nie ma się czego wstydzić. Facet ma uzasadnione poglądy i nie ulega
      modzie na pseudotolerancję. Tolerować można różne rzeczy, ale niektóre są
      zdrowsze od innych. Przy okazji, homofobia to termin, który niedawno jeszcze
      nie istniał, a został wymyślony przez gejów, którym za mało było praw
      obywatelskich i chcą ich coraz więcej, np. prawa do adoptowania dzieci. Tak
      zwana homofobia jest zdrowym odruchem społeczeństwa, które odrzuca
      niebezpieczne i niezdrowe trendy i zastanawia się, co byłoby gdyby ich dzieci
      uległy propagandzie apostołów równosci z różnych różowych parad. Ale kto o tym
      dziś myśli, przecież liczy się wolność.
      • asia.sthm Re: Kaczynski w Berlinie 10.03.06, 23:57
        To sie nie wstydz, nikt ci nie kaze.
        Twojej epistoly tez nie zrozumialam. Co to jest pseudotolerancja? Uwazasz, ze
        to sami geje wymyslili homofobie dla wlasnego uzytku? Geje chca jakich
        specjalnych dla siebie praw obywatelskich , ktorych innym nie przysluguja?
        Homofobia jest zdrowym odruchem ? Jak fobia moze byc zdrowa? Niebezpiecznym dla
        dzieci ma byc uleganie propagandzie rownosci?

Radix, stek bzdur tu wypisales/wypisalas i jesli chcialo ci sie otwierac
        specjalne konto w gazecie aby je tu umiescic to ...ja doceniam ten wysilek wink
      • conejito13 Re: Kaczynski w Berlinie 13.03.06, 17:20
        a tak konkretnie, to ktore wg ciebie rzeczy mozna tolerowac a ktorych juz nie?
        jestes pewna, ze homofobia to termin wymyslony przez gejow i dla ich potrzeb?
        poszukaj glebiej, skoro juz dopadlas ten watek tutaj. mam nadzieje, ze kiedys
        cale spoleczenstwo opeta jakas zdrowa moherofobia. i nie, nie 'kto o tym dzis
        mysli, przeciez liczy sie wolnosc'. wlasnie na tym ta wolnosc polega. ale to
        jeszcze trzeba umiec zrozumiec.
        • asia.sthm Re: Kaczynski w Berlinie 13.03.06, 18:11
          Conejito, ta tajemnicza osoba juz sobie poszla, to byl przebieraniec smile
          • conejito13 Re: Kaczynski w Berlinie 14.03.06, 12:03
            no i dobrzesmile
            bosz... ze ludziom sie chce, wiesz... ja tego nie rozumiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka