Dodaj do ulubionych

Jak to wytlumaczyc...!?

03.12.13, 15:40
Czy odczuwacie ten w powietrzu unoszacy sie uroczysty nastroj zblizajacych sie
Swiat Bozego Narodzenia...!? - Czy podobnie jak i ja odczuwacie silniej, anizeli
dotychczas ten zblizajacy sie okres pojednan, milosci, "nowonarodzen" (takze z
uzaleznien)...!?
Dla niektorych czas ten moze kojarzy sie z negatywnymi doswiadczeniami, ale
z pewnoscia takze wywoluje on silniejsze odczucia duchowe, wrazenia i przezycia...!
- Jak to wytlumaczyc...!?
A...
Obserwuj wątek
    • bananarama-live Re: Jak to wytlumaczyc...!? 03.12.13, 16:50
      Ja czuję wyraźnie większego pie...a u ludzi.
      • aaugustw Re: Jak to wytlumaczyc...!? 03.12.13, 20:18
        bananarama-live napisał:
        > Ja czuję wyraźnie większego pie...a u ludzi.
        ____________________________________.
        Pytanie bylo inne...!
        A ty dalej widzisz tylko innych i przyszywasz
        im swoje chore latki (czyt. odczucia...!) :-(
        A...
        • bananarama-live Au 04.12.13, 06:11
          Spora część ludzkości uwali się robota przed świętami,psioczy, gdera , ale ty widzisz coś innego
          Widzisz to co chcesz widzieć :-)
          • wolfbreslau Re: Au 04.12.13, 09:50
            witam .dawno mnie tu nie bylo.
            co zas tematu:
            odczuwalem cos w rodzaju "magii BN ", gdy mialem małe dzieci. udzialal mi sie ich nastroj oczekiwania na cos wyjatkowego.
            obecnie zupelnie nie oczekuje i nie potrzebuje zadnych swiat. kazdy dzien w moim zyciu, moze byc swiąteczny. to zalezy tylko ode mnie.
            • aaugustw Re: Au 04.12.13, 22:10
              wolfbreslau napisał:
              > ... odczuwalem cos w rodzaju "magii BN ", gdy mialem małe dzieci. udzialal mi sie i
              > ch nastroj oczekiwania na cos wyjatkowego.
              > obecnie zupelnie nie oczekuje i nie potrzebuje zadnych swiat...
              ____________________________.
              Co probujesz w sobie zagluszyc...!?
              Jaki bol kryje sie za czyms takim, co trwalo lata...!?
              A...
              • wolfbreslau Re: Au 05.12.13, 08:20
                co trwalo u mnie lata Auguscie? bo nie zrozumialem .
                • aaugustw Re: Au 05.12.13, 10:00
                  wolfbreslau zapytał (A...):
                  > co trwalo u mnie lata Auguscie? bo nie zrozumialem .
                  ____________________________________________.
                  Na mysli mialem te wszystkie twoje lata spedzone z rodzina,
                  (cyt. twoje slowa):
                  "odczuwalem cos w rodzaju "magii BN ", gdy mialem małe dzieci.
                  udzialal mi sie ich nastroj oczekiwania na cos wyjatkowego...".

Czegos takiego nie mozna wyrwac z siebie... - To uczucie, ktore rozwijalo
                  sie w jednosci przez wiele lat... - Ono jest w tobie zakorzenione, na
                  wieki wiekow... - Z tym mozna sie jedynie pogodzic, (poddac, ugiac,
                  zaakceptowac, etc...) jak ta nasza chorobe alkoholowa...!
                  A...
                  • wolfbreslau Re: Au 05.12.13, 10:07
                    przesadzasz August. niepotrzebnie obdarzasz mnie swoimi odczuciami w tej kwestii. póki sie nie zdegenerowałem alkoholowo, doskonale sie odnajdywałem w zyciu rodzinnym, zwlaszcza z dziecmi bez swiąt.swieta nigdy nie byly wazne w moim zyciu dla mnie osobiscie. wazne byly o tyle, o ile wazne byly dla dzieci. to taka magia chwili, ich oczekiwan, rozmów w szkole itp.zamiast spiewac kolendy i chodzic na pasterke, wolalem zabrac je w góry. podziwiac swiat na dole. ....co prawda w koncu sie domyslilem ,ze moj syn ma strach przed wysokoscią..:-)) wtedy zaczelismy uzywac ile wlezie na kuligach nizinnych. w koncu to zawsze byl okres przerwy w szkole i wypelnialismy sobie wzajemnie ten czas....ale dzieci w koncu dorosly, maja swoje zycie, ja mam swoje i mi sie to podoba. ja nawet lubie pracowac w swieta. kumple maja dzieki temu czas na swoje rodziny. a ja mam w pracy spokoj, cisze i swego rodzaju luksus robienia mniej niz trzeba ,zeby zarobic tyle ile powinienem.
                    • aaugustw Re: Au 05.12.13, 10:21
                      wolfbreslau napisał:
                      > przesadzasz August. niepotrzebnie obdarzasz mnie swoimi odczuciami w tej kwesti
                      > i. póki sie nie zdegenerowałem alkoholowo, doskonale sie odnajdywałem w zyciu r
                      > odzinnym...
                      ___________________________________________________.
                      Wiem, na tym etapie na ktorym jestes uczucia twoje sa jeszcze
                      nie zregenerowane, wiec obdarzylem cie swoimi uczuciami w tej
                      kwestii, bo myslalem ze jestes tutaj aby sie czegos nauczyc od innych
                      i wziasc przyklad z podobnego zdegenerowanego (kiedys) alkoholowo...! ;-)
                      A...
                      Ps. Pamietaj; po terapii nie jest sie wyzdrowionym... - To dopiero poczatek
                      zycia, od nowa... - Tam (jak juz pisalem) zdjeto ci ponownie pampersy,
                      a czy znowu teraz nabrudzisz do spodni, to zobaczymy wszyscy...!
                      • wolfbreslau Re: Au 05.12.13, 10:25
                        pytales o swieta, wiec odpowiedzialem.
                        nie mam zadnych szczegolnych uczuc zwiazanych ze swietami. mam natomiast z ludzmi mi bliskimi. i to jest dla mnie wazne.miejsca, okolicznosci,sa tylko dekoracja.
                        • aaugustw Re: Au 05.12.13, 10:40
                          wolfbreslau napisał:
                          > ... miejsca, okolicznosci,sa tylko dekoracja.
                          ______________________________________________________________.
                          Dekoracja, czyli tła bez ktorego nie ma zadnych obrazow (i uczuc w sobie)...!
                          A...
                          • wolfbreslau Re: Au 05.12.13, 10:44
                            skoro tak twierdzisz...niech Ci tak bedzie, ze potrzebujesz dekoracji w zyciu. moze dlatego niemcy tak lubia te ogrodowe krasnale :-) bo im to zastepuje uczucia i estetyke.
                            • aaugustw Re: Au 05.12.13, 12:40
                              wolfbreslau napisał:
                              > skoro tak twierdzisz...niech Ci tak bedzie, ze potrzebujesz dekoracji w zyciu.
                              > moze dlatego niemcy tak lubia te ogrodowe krasnale :-) bo im to zastepuje uczu
                              > cia i estetyke.
                              __________________________________________________________.
                              Ile masz wzrostu...!? - Ty bylbys dobrym takim krasnalem w ogrodku...!
                              Ludzie mieliby moze nie estetyke, ale zato nowe uczucia i kupe ubawu...! ;-)
                              (polskie krasnale sa w modzie, a przynajmniej byly...!?)
                              A...
                              • iskram Re: Au 05.12.13, 13:12
                                W Polsce krasnale były wykorzystane w jednym celu !
                                • aaugustw Re: Au 05.12.13, 13:55
                                  iskram napisała:
                                  > W Polsce krasnale były wykorzystane w jednym celu !
                                  ________________.
                                  Do handlowania...!!
                                  (bez rachunkow...!)
                                  A... ;-)
                                  • iskram Re: Au 05.12.13, 15:12
                                    A Ty byłes w tym? czy naogladałeś sie filmów i chciałeś być ?
                                    • aaugustw Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 16:15
                                      iskram napisała:
                                      > A Ty byłes w tym? czy naogladałeś sie filmów i chciałeś być ?
                                      _____________________________________.
                                      Pytasz, wiec odpowiadam (dopoki potrafie...!)
                                      Ja wtedy bylem juz w tamtym, nie w tym..!:-l
                                      Bez ogladania filmow pragnalem byc aby byc!
                                      A...
                                      • bananarama-live Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 16:53
                                        Ty jednak jestes porąbaniec
                                        • aaugustw To juz bylo bananie...! 05.12.13, 16:55
                                          bananarama-live napisał:
                                          > Ty jednak jestes porąbaniec
                                          ________________________.
                                          Trzezwy porabaniec...!
                                          A...
                                          Ps. I to nas rozni od siebie...!
                                          • bananarama-live Re: To juz bylo bananie...! 05.12.13, 16:59
                                            Trzeźwy ,bo tak to sobie nazywasz.
                                            Ja pijany i tez się dobrze czuję :-D

Nie potrafisz rozmawiać jak normalny człowiek? Filozofujesz jak wiejski wracz.
                                            Zima - poutykaj sobie te dziury w mózgu.
                                            • aaugustw To juz takze tu bylo bananie...! 05.12.13, 17:40
                                              bananarama-live zapytał (A...):
                                              > Nie potrafisz rozmawiać jak normalny człowiek? Filozofujesz jak wiejski wracz.
                                              > Zima - poutykaj sobie te dziury w mózgu.
                                              ___________________________________.
                                              Pytasz, wiec odpowiadam...
                                              Jak, tzw. "normalny" nie potrafie rozmawiac, bo jestem alkoholikiem,
                                              ktory rozwija sie duchowo, a to nie jest zaliczane w tym "normalnym"
                                              spoleczenstwie jako normalne...! - Trzezwi alkoholicy plyna pod prad!
                                              A...
                                              Ps. Uratowany
                                              „Gdy spotkasz uratowanego pijaka wiedz, ze widzisz bohatera.
                                              We wnetrzu jego czai sie uspiony smiertelny wrog.
                                              Obarczony jest nadal swoja slaboscia, jednak idzie droga wiodaca
                                              przez swiat pelen pijanej nieobyczajnosci, zyjac w otoczeniu
                                              ktore go nie rozumie.
                                              W spoleczenstwie, ktore w swojej godnej pozalowania niewiedzy uwaza,
                                              ze jest uprawnione do patrzenia na niego z gory, jako na czlowieka
                                              drugiej kategorii bo odwazyl sie plynac pod prad alkoholowej rzeki.
                                              Wiedz i pamietaj, ze to czlowiek Pierwszej Klasy“.
                                              (Fryderyk von Bodelschwinyh)
                                              • bananarama-live A 05.12.13, 18:00
                                                rozwijaj sie na zdrowie.
                                                Wyraziłem tylko swoje zdanie.
                                                To normalne ,że człowiek musi sobie cos znaleźć ,co będzie go trzymało za mordę.
                                                Ty masz swojego ducha.

Ja chce tylko spokojnie żyć i to wszystko
                                                • aaugustw Re: A 05.12.13, 18:32
                                                  bananarama-live napisał:
                                                  > Ja chce tylko spokojnie żyć i to wszystko
                                                  __________________________________.
                                                  Widze, ze znalazles tu takie miejsce, (m.in.
                                                  przy mnie...!) ;-)
                                                  A...
                                                  • bananarama-live Re: A 05.12.13, 18:47
                                                    Przy tobie to sie najwyzej zajadów nabawię
                                                    Polewka jak trzeba :-)
                                                  • aaugustw Re: A 05.12.13, 18:48
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Przy tobie to sie najwyzej zajadów nabawię
                                                    > Polewka jak trzeba :-)
                                                    _____________________________________.
                                                    To znaczy tylko, ze jestes na dobrej drodze...!
                                                    Wspolnota AA to weseli ludzie, bo trzezwi i sie
                                                    z tego ciesza...!
                                                    A...
                                                    Ps. A te chemiki to smutasy okragle, jak i te ich piguly...!
                                                  • bananarama-live Re: A 05.12.13, 18:54
                                                    Tak - ludzie super , ale nie na grupie. Wszędzie, ale nie tam. Tam duch wszystko rozpieprza .
                                                  • aaugustw Re: A 05.12.13, 19:06
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Tak - ludzie super , ale nie na grupie. Wszędzie, ale nie tam. Tam duch wszystk
                                                    > o rozpieprza .
                                                    _________________________________.
                                                    Ja mowie o tym: Tam trzezwosc wszystkich pijanych rozpieprza, (w te albo tamte...!)
                                                    A...
                                                    Ps. Odprez sie, ja die na wiadomosci... - Powiedz Deo, ze Kliczko przegrywa...!
                                                    tinypic.com/r/23kfbso/5
                                                  • bananarama-live Re: A 05.12.13, 19:12
                                                    Znam lepsze hasło " wali kupą i siusiorem " :]
                                                  • aaugustw Re: A 05.12.13, 19:58
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Znam lepsze hasło " wali kupą i siusiorem " :]
                                                    ____________________________________.
                                                    Z takim haslem nigdzie cie nie wejdziesz...! :-(
                                                    A...
                                                  • aaugustw Re: A 05.12.13, 19:59
                                                    Mialo byc:
                                                    > Z takim haslem nigdzie nie wejdziesz...! :-(
                                                    A...
                                        • aaugustw Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 17:00
                                          bananarama-live napisał:
                                          > Ty jednak jestes porąbaniec
                                          ________________________.
                                          Jezeli sie pogubiles bananie, to
                                          pytaj... - Nie stoj w miejscu
                                          i nie zwalaj ciagle na innych...!
                                          A...
                                          • bananarama-live Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 17:02
                                            Ty jestes niebezpieczny - jakis sekciarz ,czy inna zaraza .
                                            • bananarama-live Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 17:04
                                              ... a ilu takich porabańców na całym swiecie. Ja pierdzielę nawet nie chcę o tym mysleć .
                                              • aaugustw Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 17:43
                                                bananarama-live napisał:
                                                > ... a ilu takich porabańców na całym swiecie. Ja pierdzielę nawet nie chcę o ty
                                                > m mysleć .
                                                _____________________________________________.
                                                Nie pisze sie; "nawet nie chcę o tym mysleć ."
                                                Lecz: "Nawet nie potrafie tego objac swoim mozgiem...!"
                                                A...
                                            • aaugustw Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 17:41
                                              bananarama-live napisał:
                                              > Ty jestes niebezpieczny - jakis sekciarz ,czy inna zaraza .
                                              _______________________________________________.
                                              Dla kogo, w czym i dlaczego niby jestem niebezpieczny...!?
                                              A...
                                          • bananarama-live Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 17:05
                                            Upajasz się swoja pierdą.
                                            • aaugustw Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 17:45
                                              bananarama-live napisał (do A...):
                                              > Upajasz się swoja pierdą.
                                              ______________________________.
                                              Nie...- Na pierde odpowiadam pierda!
                                              A...
                                              • iskram Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 18:30
                                                Aauguscie Ty byłeś na rekolekcjach Ignacjanskich , ze tak teraz nadrabiasz?
                                                • bananarama-live Re: 05.12.13, 18:35
                                                  Świat jest pełen dziwaków . Dopóki są niegroźni, niech sobie mamroczą we własnym gronie .
                                                  • iskram Re: 05.12.13, 18:40
                                                    Wszystkie oceny wobec innych ,są ocenami wobec samemu sobie!
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 18:42
                                                    iskram napisała:
                                                    > Wszystkie oceny wobec innych ,są ocenami wobec samemu sobie!
                                                    _____________.
                                                    Nie oceniaj...!
                                                    A...
                                                  • iskram Re: 05.12.13, 19:16
                                                    Aaugust nie kumasz?
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 20:02
                                                    iskram napisała:
                                                    > Aaugust nie kumasz?
                                                    __________________.
                                                    Czy tobie chodzi o to czy mam jakies tam "Q" - wspolczynnik inteligencji...!?
                                                    A...
                                                    Ps: A ty Qmasz...!?
                                                  • iskram Re: 05.12.13, 20:31
                                                    Mój iloraz Q najwyższy!:-)))
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 21:17
                                                    iskram napisała:
                                                    > Mój iloraz Q najwyższy!:-)))
                                                    _________________________.
                                                    No, tak wysoki, ze go az nie widac
                                                    A...
                                                  • wolfbreslau Re: 06.12.13, 07:33

• aaugustw Re: 06.12.13, 11:30
                                                    wolfbreslau napisał:
                                                    to jak z tymi sweitami w koncu? spadamy z choinki, czy na nia dopiero wlazimy?
                                                    _________________________________________________________________.
                                                    To zalezy czy to oswiecenie juz nastalo, czy dopiero nastanie, a moze i nic...(!?).
                                                    A...
                                                    Ps. wlasnie jade teraz zamowic karpie...!
                                                    A´propos: sprzedam choinke za pol ceny. Zglos sie po nia po trzech krolach - 06.01.2014
                                                  • wolfbreslau Re: 06.12.13, 11:39
                                                    aaugustw napisał:

> wolfbreslau napisał:
                                                    > to jak z tymi sweitami w koncu? spadamy z choinki, czy na nia dopiero wlazimy?
                                                    > _________________________________________________________________.
                                                    > To zalezy czy to oswiecenie juz nastalo, czy dopiero nastanie, a moze i nic...(
                                                  • bananarama-live Re: 05.12.13, 18:43
                                                    Następna :-D
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 18:44
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Następna :-D
                                                    ____________________.
                                                    A co rtobisz ty... - Ha...!?
                                                    A...
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 18:41
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Świat jest pełen dziwaków . Dopóki są niegroźni, niech sobie mamroczą we własny
                                                    > m gronie .
                                                    __________________.
                                                    Willkommen in Club...!
                                                    A...
                                                    Ps. Mowi sie; dopoki nie jestem grozny, itd...
                                                  • bananarama-live Re: 05.12.13, 18:44
                                                    Nie należę do twojej sekty.Mowie swoim jezykiem .
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 18:45
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Nie należę do twojej sekty.Mowie swoim jezykiem .
                                                    __________________________________________.
                                                    Spoko... - Niedlugo bedziesz i ty tak spiewal, albo +
                                                    A...
                                                  • bananarama-live Re: 05.12.13, 18:48
                                                    Wolę Pink Floyd
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 18:49
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Wolę Pink Floyd
                                                    ____________________.
                                                    Ile to ma %...!?
                                                    A...
                                                  • bananarama-live Re: 05.12.13, 18:55
                                                    Raczej dB
                                                  • aaugustw Re: 05.12.13, 18:57
                                                    bananarama-live napisał:
                                                    > Raczej dB
                                                    ____________________.
                                                    Czy to skrot od "debili"..?
                                                    A...
                                                • aaugustw Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 18:40
                                                  iskram zapytała (A...):
                                                  > Aauguscie Ty byłeś na rekolekcjach Ignacjanskich , ze tak teraz nadrabiasz?
                                                  _______________________________________________________________.
                                                  Ja bylem na rekolekcjach knajpianskich, dlatego tak teraz nadrabiam...! :-\
                                                  To jest znana forma rekolekcji, dzięki której również dzisiaj wielu ludzi młodych
                                                  i starszych znajduje skuteczną pomoc w spotkaniu z Bogiem, jakkolwiek Go kto
                                                  pojmuje, stajac sie przy tym trzezwym, wolnym od chemii czlowiekiem...!
                                                  A...
                                                  • iskram Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 18:42
                                                    Aauguście wszyscy jesteśmy dziećmi jednego Boga!
                                                  • aaugustw Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 05.12.13, 18:43
                                                    iskram napisała:
                                                    > Aauguście wszyscy jesteśmy dziećmi jednego Boga!
                                                    ___________________________________________.
                                                    ... jakkolwiek Go kto pojmuje lub nie kuma...!
                                                    A...
                                                • boja55 Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 06.12.13, 11:17
                                                  iskram napisała:

> Aauguscie Ty byłeś na rekolekcjach Ignacjanskich , ze tak teraz nadrabiasz?

Gdyby był na tych rekolekcjach , tak by nie pisał.
                                                  • wolfbreslau Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 06.12.13, 11:21
                                                    a ja myslalem, ze te rekolekcje ignajcjanskie to jakis dowcip....a tu prosze, to rzeczywiste rekolekcje. znalazlem informacje o tym po Twoim wpisie Boja :-)
                                                  • boja55 Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 06.12.13, 11:56
                                                    Mnie dużo dały . Bałem się tylko jak wytrzymam sześć milczeniu . Okazało się jednak , że ta cisza pozwoliła mi zobaczyć moje wnętrze .
                                                  • boja55 Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 06.12.13, 11:57
                                                    miało być sześć dni w milczeniu
                                                  • wolfbreslau Re: Zeby nie byc chcialem byc, aby byc... 06.12.13, 12:01
                                                    boja55 napisał:

> Mnie dużo dały . Bałem się tylko jak wytrzymam sześć milczeniu . Okazało się j
                                                    > ednak , że ta cisza pozwoliła mi zobaczyć moje wnętrze .

no i git. nigdy jeszcze nie bylem na zadnych rekolekcjach. jesli nie liczyc "podobnych" doswiadczen na terapii, lub mityngow spikerskich. tyle ,ze rekolekcjanci byli , jacys tacy przebierańcy. jeden sie przebral za terapeute, drugi za duchowo rozwinietego.
                                                    hey
          • aaugustw Re: Au 04.12.13, 10:00
            bananarama-live napisał (do A...):
            > Spora część ludzkości uwali się robota przed świętami,psioczy, gdera , ale ty w
            > idzisz coś innego
            > Widzisz to co chcesz widzieć :-)
            __________________________________________.
            Widze przed oczyma duszy mojej to co ona czuje...! ;-)
            A...
            Ps. Ludzie psiocza, bo taka ich natura, chca aby sie ktos nad
            nimi uzalil i pochwalil ich trud, ktory w koncu sami sobie zadali...!
            Ja sam doloze sobie troche roboty, aby uczcic te Swieta i te
            tradycje z nia zwiazana, ktora przypomni mi moich przodkow
            i ludzi z ktorymi cieplo spedzilem kiedys czas przy stole wigilijnym
            i dobiegajacych do naszych uszu koled. Za dwa dni ide zamowic 4 karpie...
    • iskram Re: Jak to wytlumaczyc...!? 03.12.13, 21:43
      W mojej Ojczyżnie obchodzi sie uroczyscie ,rodzinnie i refleksyjnie i w tym dniu nie ma prawa być zadnych wasni, MAGIA,Miłość! Mam bąbke z domu rodzinnego z lat dzieciństwa , i jak zawieszam na choince to odczuwam niewiarygodna radosć ze tyle lat jest ze mna i tylko ja mam taka bo to unikat- jest to Mikołaj Dziekujemy że zyjemy i zyczymy sobie zdrowia i pomyslnosci,A te wariacje zakupowe i sprzątające mnie nie interesuja !
      • grazkavita Re: Jak to wytlumaczyc...!? 03.12.13, 23:18
        Tego nie da się wytłumaczyć -to magiczny czas...Moje biedne pokaleczone ręce od rąbania drewna będą mogły odpocząć, bo...znalazłam sklep w którym dostałam brykiet drzewny mogący podpalić nawet koks...Będę miała w kotłowni czysto, bez zapachu węgla, a moje ręce się wygoją...To dopiero początek cudów Bożonarodzeniowych, zobaczycie , ze jeszcze będą inne!
        • pierzchnia Pierzchnia radzi... 03.12.13, 23:28
          O ręce trzeba dbać:
          www.youtube.com/watch?v=aNvr4MmoJU8
          • grazkavita Re: Pierzchnia radzi... 04.12.13, 05:17
            Super narzędzie! Dzięki!
    • wolfbreslau Re: Jak to wytlumaczyc...!? 06.12.13, 11:57
      aaugustw napisał:

> Czy odczuwacie ten w powietrzu unoszacy sie uroczysty nastroj zblizajacych sie
      > Swiat Bozego Narodzenia...!? -
      > - Jak to wytlumaczyc...!?
      > A...

wszystko tłumaczy czerwony nos :-)) niekoniecznie renifera

www.youtube.com/watch?v=0byH9h1ClBY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka