Dodaj do ulubionych

Alkoholizm a nadwaga

29.06.19, 12:59
Jakie są wasze obserwacje w tym temacie?
Zauważyłem w swoim otoczeniu zależność:
"Janusze"tzn egoiści, wszystko wiedzący pijacy. Ci są zawsze otyli -piją głównie piwo.
Czynny tzn pijacy alkoholik = chudy człowiek. W chwilach niepicia(spowodowanego np strachem pojawia się brzuszek )
Niepijący alkoholicy początkowo wracają do normy (tyją lub chudną) później niestety tyją.
Czy potwierdzacie moje zależności? Czy są one odosobnione?
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: Alkoholizm a nadwaga 29.06.19, 17:20
      Nie zwrocilem na to uwagi. Osobiscie bylem chudy, (wycienczony). Wazylem ok. 70 kg - Dzisiaj 90 kg.
      Nie uwazam siebie za grubego przy wzroscie 178 cm ;-)
      Na co zwrocilem uwage, to palenie papierosow. Osoby, ktore dopiero co zaprzestaly picia (abstynenci),
      w tym takze kobiety, prawie wszyscy wychodzac z Mityngow brali sie za palenie papierosow (ja takze).
      Po rozpoczeciu rozwoju duchowego (rozpoczecie trzezwienie) osoby te rzucaly palenie (takze i ja, juz 18 lat).
      A...
    • afq Re: Alkoholizm a nadwaga 29.06.19, 22:28
      hm... ja w różnych okresach piłem różne alkohole

od zawsze waże 72-75 kg przy 178cm
      czy piłem czy nie
    • 7zahir Normalny proces zmiany „diety” 30.06.19, 13:32
      Pijacy nie je słodyczy i węglowodanów zamieniających się w tkankę tłuszczowa.
      Po zaprzestaniu picia są one rodzajem zamiennika wywołującego w mózgu produkcje
      upragnionych znieczulaczy - endorfin stad przyrost masy.
      • afq Re: Normalny proces zmiany „diety” 04.08.19, 18:29
        7zahir napisała:

> Pijacy nie je słodyczy i węglowodanów zamieniających się w tkankę tłuszczowa.
        > Po zaprzestaniu picia są one rodzajem zamiennika wywołującego w mózgu produkcje
        > upragnionych znieczulaczy - endorfin stad przyrost masy.

ale coś w tym rzeczywiście jest
        ja wiele lat mówiłem że ze słodyczy to chętnie szynkę
        w sumie do nie dawna wciąż tak mówiłem, no ale zona już tak śmiechem na to reagowała
        że zmuszony byłem się sobie przyjrzeć.. no i fakt, wcinam słodkie
        na szczęście mi to się akurat nie odkłada, taki typ
    • mariuszg2 Re: Alkoholizm a nadwaga 04.08.19, 17:38
      ja schudłem ok 5 kg. alkohol to puste kalorie. słodycze zawsze lubiłem, zmieniłem sposób odżywiania. po gorzale mnie ssało i rzucałem się na jedzenie a teraz jem mniejsze porcje a częściej...
    • elastigirl Re: Alkoholizm a nadwaga 09.09.19, 09:28
      Alkohol jest bardzo kaloryczny. Jeżeli ktos je normalnie plus pije = robi sie otyły. Jeżeli stac go tylko na alkohol zamiast na chleb to nic dziwnego, ze chudnie.
      • aaugustw Re: Alkoholizm a nadwaga 09.09.19, 12:45
        elastigirl napisal, (cyt.):
        Alkohol jest bardzo kaloryczny. Jeżeli ktos je normalnie plus pije = robi sie otyły.
        Jeżeli stac go tylko na alkohol zamiast na chleb to nic dziwnego, ze chudnie.
        _____________________________________________________________________.
        I co z tego, ze ma duzo kalorii, kiedy nie ma zadnych witamin niezbednych do zycia…!
        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        Całe życie wpaja się nam, że alkohol zawiera mnóstwo kalorii i tym samym dodaje
        kilogramów. Przeświadczenie to zawdzięczamy środowisku medycznemu, które szerzy
        swoją propagandę, apelując do naszej próżności: jeśli chcesz mieć zgrabną sylwetkę,
        musisz zrezygnować z drinków.
        Strona internetowa NHS - brytyjskiego odpowiednika NFZ - stawia retoryczne pytanie:
        czy wiesz, że kieliszek wina ma tyle samo kalorii, co kawałek ciasta, a kufel piwa - tyle,
        co zapiekana bułka z kiełbasą?
        Problem polega na tym, że te informacje są najzwyczajniej w świecie błędne. Nie istnieją
        absolutnie żadne dowody popierające tezę, że od samego alkoholu przybiera się na wadze.
        Koniec, kropka.
        Owszem, alkohol zawiera sporo kalorii - w zasadzie niemal tyle samo, co tłuszcz - jednak sam w sobie nie tuczy.
        Oficjalna medycyna podpowiada, że przybranie na wadze spowodowane było spożywaniem największych ilości alkoholu. Było jednak wręcz odwrotnie. Najgrubsze kobiety nie piły w ogóle, a najchudsze - najwięcej. (wygooglowane przeze mnie)
        ----
        A...
    • wroteknowynick Re: Alkoholizm a nadwaga 23.11.19, 21:15
      alkohol spowalnia metabolizm, ale piwo to tez estrogeny i cukier. chcesz byc chudszy pic wódkę. albo wogóle nie pij
      • solwer Re: Alkoholizm a nadwaga 24.11.19, 08:12

wroteknowynick 23.11.19, 21:15 napisał m.in. albo w ogóle nie pij
        Co też uczyniłem ponad 5 lat temu (nawet wódki nie piję:) ). I dobrze mi z tym.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka