11.05.21, 13:14

Bardzo wartościowe audycje - relacje w tvp1 i programie radiowej jedynki
iwww.facebook.com/OcaleniTVP/
www.polskieradio.pl/7/5111
Dziś o 22.45, bardzo ciekawie się zapowiada.
Obserwuj wątek
    • mifredo Re: Ocaleni 12.05.21, 15:00
      Szkoda, że jakichś wskazówek nie otrzymuje tam,
      jak z chorym na schizofrenie mam postepować
      od alkoholu i nikotyny uzależnionego
      i po prostu glupiego,
      ktoremu rozum,
      Pan Bóg odebral,
      jak to potocznie sie mówi.
      Tak łatwo sie tam gada od alkoholu uzależnionych..
      Jacyś bohaterowie tam wystepuja,
      którzy niby nałogu sie [pozbyli,
      w co raczej nie wierzę,
      • mifredo Re: Ocaleni 12.05.21, 20:13
        Dlaczego tylko faceci tam w głównych rolach występują?
        Kobiety pominięte sa, nawet te współuzależnione.
        • aaugustw Re: Ocaleni 13.05.21, 11:05
          mifredo zapytala, cyt:
          Dlaczego tylko faceci tam w głównych rolach występują?
          Kobiety pominięte sa, nawet te współuzależnione.
          ______________________________________________________.
          One może nie są jeszcze ocalone... (!?)
          A...
          • mifredo Re: Ocaleni 13.05.21, 17:08
            Mimo wszystko oglądam i słucham,
            żywi, prawdziwi ludzie.
            Zapewne żaden chory psychicznie, nie odważyłby się wystapić,
            ja bym też twarzy nie pokazała tam, zbyt osobiste to sprawy,
            potem by mnie na ulicy palcem pokazywali.
            Ocaleni i odważni do tego są.
            Pisane słowo mniej przemawia.
            • aaugustw Re: Ocaleni 13.05.21, 17:55
              Nie ogladalem tego programu.
              Nie wiem w jaki sposob zostali "ocaleni" i dlaczego pokazuja swoje twarze?
              Pokazywac palcem na ulicy beda ich wtedy jak zapija.
              We wspolnocie AA nie jest to tak praktykowane. Wspolnota AA to Anonimowi Alkoholicy.
              A...
              • mifredo Re: Ocaleni 14.05.21, 00:35
                Szkoda, że nie oglądasz tych audycji,
                są bardzo wartościowe, polecam.
                vod.tvp.pl/website/ocaleni,36487103
                • aaugustw Re: Ocaleni 14.05.21, 09:55
                  Dziekuje ci mifredo za ten link, ale nie skorzystam z niego.
                  Rzezby, ktora sie tworzylo przez wiele, wiele lat nie poddaje sie ponownej obrobce.
                  Na mysli mam swoj charakter uksztaltowany wieloma zlotami AA (w Polsce i na swiecie).
                  Licznymi spotkaniami, konferencjami, konwencjami, Mityngami AA, na ktorych aktywnie bralem udzial.
                  Jestem juz przywrocony do spoleczenstwa a z mojej choroby powstalo zdrowie.
                  Jestem soba, m.in. dzieki prawdzie, ktora wyzwala.
                  Dzisiaj juz tylko dziele sie z innymi (anonimowo) swoim doswiadczeniem.
                  A...
                  • mifredo Re: Ocaleni 24.05.21, 23:31
                    Nie, to nie, augustwie, przeciez ja nie zmuszam do oglądania.
                    (Wszystkie dawniejsze programy sa do odtworzenia,
                    gdyż tam tv1 na bieżąco,
                    być może nie masz).
                    Jutrzejszy odcinek, zaprasza mnie tym, że będzie m.in. relacja syn-matka
                    i może to mi coś da, coś w mojej łepetynie rozjaśni,
                    bo z twojej strony jedynie usłyszałam,
                    ze sama jestem sobie winna, za to co mam.
                    www.facebook.com/OcaleniTVP/
                    • aaugustw Re: Ocaleni 25.05.21, 07:50
                      Zle mnie "uslyszalas". Tu nie ma winnych, tu jest choroba.
                      A...
                      • mifredo Re: Ocaleni 25.05.21, 08:24
                        aaugustw napisał:

> Ty mifredo skazana jestes na droge meki i cierpienia.
                        > Szkoda mi ciebie, ale sama sobie tak ukladasz.
                        > Duzo jadu w tobie.
                        > A...
                        A ty może baranek?
                        Bez jadu?Jestem zgorzkniała i zmęczona i słaba, gdyż jego stan dziwny, przekracza moje siły.
                        No tak sobie nie układam, ale bezsilna jestem wobec jego choroby

P.S Przytoczyłam twoje słowa z innego wątku.
                        • aaugustw Re: Ocaleni 25.05.21, 14:10
                          Mifredo, nie wiem co masz na mysli, piszac; "A ty moze baranek?"
                          Ale wiem zato, kim dzisiaj jestem.
                          Obwinianie innych mialo u mnie miejsce w przeszłości, bylo
                          podyktowane moja słabą i chorą psychiką (duchowością).
                          Byłem uzależniony od zewnetrznych uczuć innych i stale szukalem
                          ich uznania.
                          Moje Ego bylo chore. I w taki sposob oszukiwalem samego siebie,
                          próbując podbudowywać się kosztem innych.
                          W AA odzyskalem słuch i wzrok. Dzisiaj już widzę, że każde moje
                          cierpienie i samotność, nie były przypadkowe.
                          Czuję to calym cialem i sercem. Ktoś może o mnie pomyśleć, że
                          mi odbiło, ok, ale jeśli jest to "odbicie", to chce tego i chcę takim być.
                          Za nic na świecie nie chciałbym wracać do starego życia i nie żałuję
                          także ani sekundy mojego cierpienia, bo właśnie to dało mi wszystko,
                          czym dzisiaj jestem...!
                          Jestem też przekonany, że bez tego wcześniejszego przejścia przez
                          moje pieklo, nie doznałbym swego przebudzenia - swego nieba na ziemi, jak "baranek" :-).
                          A...
                          • mifredo Re: Ocaleni 25.05.21, 14:35
                            Czasami jednak, pokazujesz różki:)
                            a taki z rogami, to nazywa się ...

Ja ciągle poszerzam horyzonty,
                            prócz pasa i ciała:)
                            dlatego gdzie się da, to, nos wcibiam,
                            do AA i al-anon, się nie ograniczam,
                            niewiele mi dały te mityngi (nie cierpie tego słowa)
                            dlatego jeszcze innych audycji słucham i ogladam,
                            ludzi prawdziwych, walcząc o pogodę ducha.
                            Radości życia nie zatraciłam mimo wszystko,
                            jakaś jej iskierka we mnie się tli
                            a rozwijam ją, już dzięki ewangelistom i jednemu alkoholikowi,
                            powinowactwa nie wspomnę. .
                            • aaugustw Re: Ocaleni 25.05.21, 16:15
                              Co ma piernik do wiatraka, albo;
                              co zawinil ksiezyc, ze go psy obszczekuja?.
                              To samo z twoimi rogami, czy bez nich, najwazniejsze to byc wolnym i trzezwym...!
                              A...
                              • mifredo Re: Ocaleni 26.05.21, 21:35
                                aaugustw napisał:

> , najwazniejsze to byc wolnym i trzezwym..

No tak, dla alkoholika, to jest najważniejsze,
                                ale sa jeszcze matki współuzależnione,
                                sa jeszcze choroby niezawinione,
                                na ktore wpływu nie masz,
                                są osoby po wylewie sparaliżowane,
                                którym dupe musisz podcierac
                                i pieluchy im zmieniać

• aaugustw Re: Ocaleni 27.05.21, 08:20
                                  W tych wszystkich przykladach chorob, ktore opisalas i wymienilas
                                  jedynym lekarstwem na to jest pokora.
                                  Pogodzenie sie z tym, czego nie potrafisz zmienic.
                                  (a niepogodzenie sie przypomina kopanie sie z koniem)
                                  A...
                                  • mifredo Re: Ocaleni 27.05.21, 09:45
                                    Owszem z tymi wszystkimi przypadkami sie pogodzilam,
                                    moja sparaliżowana matka,
                                    która juz nie żyje, (dużo paliła, nawet w łóżku, az sie skopciła,
                                    gdyż na górze nie zauważyli, ale za późno było by ja ratowac)
                                    a teraz u dołu sparaliżowana sąsiadka.
                                    Ktoś na bary to musi wziąć i sie tym zajmowac,
                                    choc trudno pogodzic sie z tym.
                                    W ostatnim programie Ocaleni,
                                    ten problem zajmowania sie innymi, był podjęty,
                                    no ale ty jestes tylko do alkoholizmu ograniczony,
                                    jedynie te przypadlość czy chorobe widzisz.
                                    • aaugustw Re: Ocaleni 29.05.21, 10:20
                                      Mifredo napisala do A... (cyt.):
                                      "... no ale ty jestes tylko do alkoholizmu ograniczony,
                                      jedynie te przypadlość czy chorobe widzisz."
                                      _______________________________________________________________.
                                      Ty moglabys sie nazwac "Milijon", bo za miliony cierpisz katusze.
                                      Wiedz mifredo, ze kto jednego doznal piekla, ten rozumie i te inne
                                      piekla.
                                      A...
                                      • mifredo Re: Ocaleni 29.05.21, 11:58
                                        Już nie cierpię, właściwą postawę przyjęłam wobec choroby i nałogów syna.
                                        Nie pomagam,, nie wtrącam sie, nie kontroluję, nie pouczam,
                                        gdyż takie coś na próżno było.
                                        Wewnetrzną radość w sobie wyrobiłam i zadne okolicznośći zewnetrzne jej nie zmoga.

Teraz inni cierpia, choć ze mnie sobie drwili, ze takiego gagadka mam,
                                        same pomocy wymagaja, choc takie szlachetnie a zycie zdrowie im ukradło.
                                        Czyli powiedzonko z dawnych lat, sie sprawdza,
                                        "nie smiej sie dziadku z mojego przypadku,
                                        dzis moje a jutro twoje,"
                                        czy jak tam.
                                        • aaugustw Re: Ocaleni 29.05.21, 15:25
                                          to o czym mowisz, brzmi tak:
                                          "Co masz dzisiaj zrobic, zrob jutro,
                                          a co masz zjesc jutro, zjedz dzisiaj"
                                          A... ;-)
                                          Ps. Wczoraj do poludnia pisalas, (cyt.): " trudno pogodzic sie z tym"
                                          dzisiaj, ze juz nie cierpisz... (!??)
                                          • mifredo Re: Ocaleni 29.05.21, 16:18
                                            No trudno pogodzic sie z nieszczęściami i innościami,
                                            ale ja dużo słucham, oglądam, czytam
                                            i gdzieś może w nocy zasłyszałam,
                                            że akceptacja kogoś trudnego, to właśnie jest miłość.
                                            Pogody ducha, to ja nie mam,
                                            mam zmienne nastroje,
                                            tak jak i pogoda zmienna jest,
                                            raz świeci, raz wieje, raz pada,
                                            i nawet nie lubie tego alkoholickiego pozdrowienia "pogody ducha",
                                            gdyz wiele spraw mnie wkurza, nie jestem z żelaza,
                                            ale jak juz napisałam, zupelnie niedawno,
                                            w przeddzień matki, uczucia, stanu radości wewnętrznej się dorobiłam
                                            i towarzyszy mi ono dzień w dzień,
                                            o relację z absolutem tu chodzi,
                                            o relację z siła wyższą,
                                            obym tego nie utraciła.
                                            • aaugustw Re: Ocaleni 30.05.21, 09:35
                                              Ta tajemnica uczuc lezy w tym, ze nikt nie wie o nas tyle zlego, co my sami o sobie wiemy,
                                              a mimo wszystko nikt nie mysli o nas tak dobrze, jak my sami o sobie myslimy.
                                              A...
                                              • mifredo Re: Ocaleni 30.05.21, 16:08
                                                Nie wiem co miałeś na myśli ,pisząc o dobrym i złym w nas samych.
                                                Mocno zostałam pokiereszowana choroba syna i jego nałogami.
                                                Teraz staram sie sama siebie naprawić.
                                                Przed chwilą czytałam i analizowałam artykuły dla współuzależnionych:
                                                psychologmartabielecka.pl/wspoluzaleznienie-jak-je-pokonac/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=wspoluzaleznienie-jak-je-pokonac
                                                www.swiatproblemow.pl/pomoc-przede-wszystkim-sobie/
                                                Jeszcze sobie studiuję filmiki z "ocaleni" dotyczące współuzależnienia.
                                                Chcę odzyskać siebie z dawnych lat,
                                                przed jego chorobą.

• aaugustw Re: Ocaleni 30.05.21, 16:15
                                                  Mifredo napisala, cyt:
                                                  "Chcę odzyskać siebie z dawnych lat,
                                                  przed jego chorobą."
                                                  _____________________.
                                                  To zrob to w koncu...!
                                                  Teorii masz juz dosyc.
                                                  A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 30.05.21, 17:30
                                                    Trzeźwy jesteś?
                                                    Na twoj rozkaz kury sraja a koguty uciekają!
                                                    Hajl...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 30.05.21, 17:36
                                                    ...a koguty piać przestają!
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 30.05.21, 18:50
                                                    mifredo odpisala do A... (cyt.):
                                                    Trzeźwy jesteś?
                                                    Na twoj rozkaz kury sraja a koguty uciekają!
                                                    Hajl...
                                                    _______________________________________________________________.
                                                    Jezeli ty z takimi bledami wprowadzasz swoja teorie do praktyki,
                                                    to i nie dziwota, ze tak wygladasz ze swoim rozwojem, jak piszesz.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 31.05.21, 08:13
                                                    Nie lubię rozkazów!
                                                    Nie jesteś psychiatrą od schizofrenii, ani terapeutą od współuzależnień
                                                    a nawet oni nie rozkazują.
                                                    Współuzależnienie i uzależnienie to proces, który narasta latami,
                                                    nasiąkasz tym powoli i na końcu toniesz.
                                                    Ale przychodzi taki moment, takie olśnienie, takie AHA,
                                                    że już dłużej nie dasz rady, tupniesz nóżką i odwrotu szukasz.
                                                    Ale to również musi trwać, od uświadomienia sobie problemu,
                                                    do jakiejś tam wolności i odzyskania siebie.

Kiedyś, przez wiele lat, nawet nie wiedziałam,
                                                    że jest takie coś jak współuzależnienie...
                                                    za mocno kochałam, za wiele pobłażałam, ustepowałam,
                                                    aż sie wypaliłam i skończyłam.
                                                    Teraz sie odradzam jak feniks z popiołów, ale to musi trwać i boleć,
                                                    od razu na rozkaz , to niemożliwe.
                                                    Nie osądzaj innych ( a lubisz to robić i mieć wyższość nad innymi)
                                                    jeśli nie potrafisz pomóc, to przynajmniej nie przeszkadzaj.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 31.05.21, 16:30
                                                    Alez naturalnie, ze ja pomoc potrafie, ale tylko tym, ktorzy tej pomocy chca.
                                                    Innym nie potrafie pomoc. Nie jestem ani Bogiem, ani nawet Jezusem.
                                                    Ty dalas bledny tytul temu swojemu ponuremu watkowi.
                                                    Bardziej pasowal by mi tu; "Ocaleni obcy"
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 31.05.21, 23:25
                                                    Dobry tytuł dałam wątkowi,
                                                    gdyż on miał dotyczyć dyskusji o programie "ocaleni"
                                                    ty jednak od razu się zarzekleś, że nie podglądniesz żadnego odcinka
                                                    dlatego ten wątek zboczył z tematu w inną stronę.
                                                    Już nie mam sił na dyskusje , bo tylko czepiasz sie pojedynczych słówek,
                                                    nie rozumiejąc niczego, o co mi chodzi.
                                                    Rzeczywiście jesteśmy sobie obcy,
                                                    każdy z innej bajki.
                                                    Nie ma już sensu tak "dyskutować"
                                                    Zmęczyłam się, muszę odetchnąć.
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 01.06.21, 09:58
                                                    mifredo - juz Ci sto lat temu pisalem ze aagucio to prostak, cham, buc, tępak, kretyn i przyglup ktory tylko obrazac potrafi i sie tym pasie i tylko on ma racje - a Ty sie wkrecasz - jestes tu jedyna co mu odpowiadasz - odpusc sobie - dla wlasnego zdrowia - bo ja na aagucia szczam moczem i go olewam
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 01.06.21, 12:33
                                                    W sumie jerzy, racje masz,
                                                    masz jakąś empatie,
                                                    potrafisz w innych problemy sie wczuwać,
                                                    ty;lko nie wiem dlaczego AAugucio bez przerwy cie obraża,
                                                    cokolwiek byś nie napisał.
                                                    Tak w AA sie nie praktykuje
                                                    nikt tam nikogo nie obraża ani nie ocenia,
                                                    zatem za dyskusje z AAgucio dziękuje i nie chce mi sie z nim gadac.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 01.06.21, 13:15
                                                    Masz racje mifredo. W AA tak sie nie robi, ale to tutaj to ani AA, ani nasz jeżyczek z AA nie ma nic wspolnego.
                                                    Jestem dla niego Sila Wyzsza, a jak ci wiadomo swiecona woda w kazdym diable sie gotuje, wiec i nasz jeżyczek tu podskakuje, jak pajacyk pociagany za krotki jego sznurek ;-)))
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 01.06.21, 14:21
                                                    Uważac siebie za siłę wyższą,
                                                    to jakies nadużycie z twej strony aagustwie,
                                                    znaczy się za kogo sie uważasz?
                                                    ty tutaj bóstwie?
                                                    Cos nie hallo z toba jest,
                                                    widocznie cos z psychika na bakier w tym jest.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 01.06.21, 18:10
                                                    Jak piszesz o tej SILE w moim kierunku, to prosze z duzej litery,
                                                    bo widze, ze tak jak i u jeżyczka i w twojej glowie juz mieszkam.
                                                    I jak tu nie nazwac siebie SILA WYZSZA
                                                    A... :-))))))))))))))))))))))))
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 01.06.21, 21:10
                                                    mifredo - bo aagucio jest po prostu popieprzony na umysle - jest siłą wyższa i to z DUZEJ litery - widzisz jak go jeblo - sama widzisz jak bredzi [no i siedzisz mu w glowie - widzisz jaki zaszczyt cie dosiegnal] - aagucio jest z obrazania znany - jakies 10 lat temu byl w Polsce na mityngu w miescie Wroclaw - zaczal oceniac, ublizac i sie wymadrzac - zwrocono mu uwage by tego nie robil - nie pozpychal - to go wyprosili - wyjsc nie chcial to go na kopach wyniesli - a mnie nienawidzi bo juz dwa razy go na tym forum administrator banowal za obrazanie i podle slowa - niestety aagucio jest jak to gowno na trawie - nieustepliwie tu smieci - na tym forum bylo ok 50 osob - aagucio wszystkich zniechecil i wygonil - nie zastanawia cie ze poza aagucxiem nikogo tu nie ma - to prostak jest
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 01.06.21, 21:51
                                                    Sądziłam, że tylko w psychiatryku, samozwańcze Napoleony są i Bogi,
                                                    ale się myliłam.
                                                    Tu także jeden się znalazł, "ocalony",
                                                    żeby tak z tytułem wątku było.:)
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 02.06.21, 08:40
                                                    mifredo rozmysla, (cyt):
                                                    Sądziłam, że tylko w psychiatryku, samozwańcze Napoleony są i Bogi,
                                                    ale się myliłam.
                                                    _______________________________________________________________________.
                                                    Sama widzisz mifredo, jak czesto sie mylisz. Czas brac przyklad z innych.
                                                    Sprobuj zaeksperymentowac i wprowadzic swoja wiedze do praktyki, moze
                                                    uda ci sie wyzwolic z tego wspoluzaleznienia...(!?)
                                                    A...
                                                    Ps. na jeżyczka nie patrz. Wprawdzie mówia, ze nie ma przypadków
                                                    beznadziejnych, ale on niestety jest wyjątkiem potwierdzającym tę regułę.
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 02.06.21, 12:53
                                                    Zacznę od końca: nie wtrącam sie w dyskusję między wami,
                                                    nie mnie oceniać, nie mnie wyrokować.

Teoria bardzo różni się od praktyki,
                                                    różnie w rodzinach bywa, to sa wzajemne uwikłania, powiązania,
                                                    system naczyń połączonych,
                                                    najlepiej z niewoli uciec i mieć wszystko gdzieś.,
                                                    ale w moim przypadku tak sie nie da.
                                                    Męża niespełniajacego swej roli, alkoholika, narkomana,

hazardzistę czy schizofrenika,
                                                    mozna z domu wyrzucić,
                                                    ale syna chorego juz trudniej.
                                                    choć sa kraje, że dla uratowania honoru,
                                                    dziecka nie spełniajacego oczekiwań rodziców, się zabija...

Pewna nacja też to robiła...

www.fakt.pl/wydarzenia/babak-khorramdin-nie-zyje-rezysera-zamordowano-w-iranie/lx4jqz3
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 02.06.21, 14:00
                                                    Z wlasnej niewoli nie uciekniesz nigdzie.
                                                    Co do zabijania niesprawnych dzieci, tu historia siega az do powstania ludzkosci.
                                                    Starozytni rzymianie praktykowali to takze. Znany nam Adolf tez.
                                                    Ale co to ma wspolnego z nowoczesnym swiatem. Ze wspoluzaleznieniem. Z zabijaniem zdrowych ludzi, ktorych sie zabija tylko dlatego, ze glosza swoja prawde, np. o takim Lukaszenko, Putinie, itp. albo ta zamordowana na Cyprze dziennikarka, ktora wykryla sprzeniewierzanie przez rzad pieniedzy unii europejskiej.
                                                    Obecnie powstala w Europie instytutcja, ktora bedzie te naduzycia wykrywala.
                                                    Polska i Wegry oczywiscie nie chca w tym brac udzial...(!???).
                                                    Patrzmy wiec na siebie, nie na szubrawcow.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 02.06.21, 21:13
                                                    W pełni sie z toba zgadzam.
                                                    Trzeba byc tolerancyjnym i w miare możliwości z innymi, odmiennymi życ.
                                                    W polityke nie wkraczam, to nie moja bajka.
                                                    Naziści wiele psychiatryków nabudowali,
                                                    do dziś , po II wojnie te tereny, ktore Polsce sie dostały, nimi straszą.
                                                    nie będe ich nazw wymieniac.
                                                    Chorych psychicznie należy wspierać, a nie walczyc z nimi,
                                                    dopóki prawa nie przekraczaja, ktore wszystkich dotyczy.
                                                    Wczoraj ciekawy program był,
                                                    na ocalonych i własnie tego problemu dotyczył,
                                                    zdrowia psychicznego, które kazdemu z nas w kazdej chwili,
                                                    może być odebrane
                                                    ale ty nie oglądasz,
                                                    zatem być może na fejsbuka sie przeniose tam,
                                                    gdyż tu tylko ograniczony kontakt mam z tym problemem uzaleznienia.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 03.06.21, 18:30
                                                    Mifredo, te wszystkie "ciekawe programy" mam juz za soba.
                                                    Prawie nic juz nie czytam, ani nie ogladam.
                                                    Kiedys robilem to nalogowo. Moja biblioteczka komputerowa moglbym cie zasypac.
                                                    Jestem juz na innym etapie... - Codziennie biore udzial w wirtualnych Mityngach AA.
                                                    Nasza salka mityngowa w realu jest zamknieta, do odwolania.
                                                    Siebie zaliczam juz do aowskiego emeryta. W tym roku bede mial 25 lat bez kropli alkoholu.
                                                    Zycie mam ulozone i dziekuje za wszystko to co mnie w zyciu spotkalo.
                                                    Tak wiec moge dzielic sie teraz moim wlasnym doswiadczeniem.
                                                    Dzisiaj bylem nareszcie juz na pierwszej wycieczce i obiedzie wewnatrz restauracji.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 03.06.21, 19:50
                                                    A ja ciągle odkrywam nową wiedzę na temat współuzależnienia i chorób psychicznych.
                                                    nie jestem alkoholiczka, lubię się czasem napić jakiegoś alkoholu
                                                    w ograniczonych ilościach, np po ciężkiej pracy, czy na imprezach rodzinnych
                                                    Tak, że w sumie jesteśmy bardzo różnymi osobami.
                                                    Ładnie się różnijmy.
                                                    moje nowe odkrycia"
                                                    www.youtube.com/watch?v=1NEmuLwf7T8
                                                    www.facebook.com/uwazajnaglowe/
                                                    www.radiokrakow.pl/audycje/pierwszy-krok/

Tak, że w sumie już stąd wybywam,
                                                    a ty pouczaj dalej innych.
                                                    Pozdrowienia.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 04.06.21, 10:25
                                                    Mifredo napisala, cyt:
                                                    "..Tak, że w sumie jesteśmy bardzo różnym...
                                                    ...Tak, że w sumie już stąd wybywam,
                                                    a ty pouczaj dalej innych."
                                                    ____________________________________________________________________.
                                                    Mam takie wrazenie, ze ty nie potrafisz odroznic jednego od drugiego.
                                                    To moze byc twoim problemem z wyjscia ze wspoluzaleznienia.
                                                    Ty mylisz dzielenie sie moimi doswiadczeniami z pouczaniem !
                                                    A...
                                                    Ps. my nie roznimy sie. Mamy wspolny mianownik naszych chorob.
                                                    Roznimy sie tylko tym, ze ja zrobilem juz ze swojej choroby zdrowie
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 08.06.21, 21:01
                                                    mifredo - dalej sie wkrecasz w dyskusje z prostakiem i chamem co Ci jeszcze ubliza ze nie potrafisz odroznic, itepe = odpusc sobie bo szkoda Twojego zdrowia -
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 09.06.21, 07:00
                                                    Jerzy, ja nie mam uprzedzeń do nikogo i tak ludzi surowo nie oceniam.
                                                    Czasem po prostu czuje potrzebę porozmawiania,
                                                    z kimkolwiek, nawet o .upie maryni, jak się potocznie gada.
                                                    Ale , że porozumienia nie ma, czy zrozumienia?
                                                    Czy o to naprawdę chodzi?
                                                    Dam tu takie porównanie, po co mamo smażyć dżem, czy tam powidła,
                                                    skoro w sklepie można taniej je kupić?
                                                    Po to by w domu konfiturami pachniało, mama odpowiedziała....

Podobnie jest z rozmowami tu, po to by się gadało,
                                                    choć w sumie czar for już prysł, to samoczynnie sie stało,
                                                    odkąd facebook sie pojawił i inne media
                                                    a TY Jerzy ciągle o zanik aktywności forum, obwiniasz Augucia, jak go nazywasz.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 09.06.21, 08:20
                                                    Mifredo, czy ty nie widzisz, ze kazda odzywka jeżyczka dotyczy pana A...
                                                    Dlaczego? - bo jestem jego Sila Wyzsza !
                                                    Zyje w jego pustej glowie...!
                                                    A... :-)))
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 09.06.21, 11:23
                                                    Ten wątek już dawno odbił od tematu "ocaleni"
                                                    i zszedł na jakieś potyczki osobiste.
                                                    Wczorajszego odcinka "ocaleni "
                                                    nie oglądałam, gdyż późna to pora jest dla mnie
                                                    i po prostu zaspałam.
                                                    Ale ogladnę to sobie,
                                                    na na innej stronie
                                                    Ten watek w sumie zamykam,
                                                    gdyż nie wypowiadacie się w temacie "Ocaleni"
                                                    których to audycje lubię,
                                                    ale każdy z was, daje tu sobie po czubie.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 09.06.21, 15:10
                                                    Alez Mifredo, czy to nie jest prawda, ze kazda odzywka jeżyczka dotyczy pana A...
                                                    Od dawna juz jestem dla niego Sila Wyzsza !
                                                    Zyje w jego pustej glowie...!
                                                    A... :-)))
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 04.07.21, 15:17
                                                    Jeszcze coś znalazłam w temacie uzależnień:

player.antyradio.pl/Podcasty/Wieczorne-Rozmowy
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 05.07.21, 09:20
                                                    Ooo..! :-)
                                                    Znalazlas "Antyradio" prowadzone przez mojego b. dobrego znajomego Krzysztofa z Warszawy,
                                                    znanego bardziej pod ksywka "napoleon".
                                                    Sam udzielilem mu z dwa albo nawet i trzy(?) "wywiady" o sobie.
                                                    Spotykalismy sie czesto na roznych spotkaniach i Zlotach AA, po calej Europie.
                                                    Mam mile wspomnienia.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 05.07.21, 10:26
                                                    No to bardzo się cieszę,
                                                    że wreszcie Ci Auguście dogodziłam.
                                                    Wczoraj na okrągło, słuchawki na uszach miałam
                                                    i słuchałam i słuchałam.

Ostatni odcinek z tego radia, i pana, (trudne nazwisko z pamięci napisać),
                                                    akurat porusza problem uzależnienia od benzodiazepin,
                                                    o którą akurat tu pomoc prosi,
                                                    ostatnia forumowiczka.
                                                    Jego ostatni wywiad z panią K.Nowak,
                                                    pisarką, dziennikarką, alkoholiczką
                                                    i od diazepin uzależnioną,
                                                    i jak sie z tego wykaraskać,
                                                    cos pozytywnego wnosi.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 05.07.21, 14:05
                                                    tak Mifredo, to jest jedno z lepszych "audycji" do sluchania wypowiedzi
                                                    innych uzaleznionych.
                                                    On potrafi to robic profesjonalnie i ze znajomoscia tematu.
                                                    Pozdrawiam
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 09.07.21, 08:39
                                                    Jednak emocje rządzą a nie rozum
                                                    i jakieś uprzedzenia, skoro "ocaleni.pl," nie zaakceptowałeś,
                                                    bucami ich nazwałeś,
                                                    tych alkoholików, którzy swoje twarze pokazali tam,
                                                    niczego nie oglądając, pojęcia o tym nie mając.
                                                    Tam to dopiero, profesjonalnie jest,
                                                    można dzwonić i dyskutować,
                                                    nawet po programie.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 09.07.21, 18:58
                                                    "bucami"?
                                                    Kogo tak nazwalem? - jerzyczka, w l.mn.? :-))
                                                    Mozesz mi wskazac ten watek gdzie tak napisalem?
                                                    Bo jezeli chodzi o aowcow pokazujacych sie publicznie i reprezentujacych Wspolnote AA, moglbym tak ich nazwac.
                                                    W AA mamy swoje Tradycje, a ci ktorzy ich nie przestrzegaja, po prostu nie sa AA.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 09.07.21, 19:56
                                                    Gdzieś to słowo padło, nie chce mi się szukać.
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 10.07.21, 04:14
                                                    aaugustw napisał:

O nie, nie mifredo...!
                                                    Pojecie AA (Anonimowy Alkoholik) nic nie stracilo na znaczeniu, wrecz przeciwnie.
                                                    A taki, ktory jawnie glosi swoje ocalenie dzieki AA i pokazuje swoja twarz szkodzi
                                                    calej Wspolnocie AA i jest nieodpowiedzialnym bucem, nieznajacym Tradycji AA.
                                                    Wyobraz sobie, ze taki chwalacy sie abstynencik na d. scisku potem zapije a inni
                                                    rozpoznaja jego facjate, wtedy szkodzi on calej Wspolnocie AA i tym wszystkim,
                                                    jeszcze cierpiacym i potrzebujacym pomocy.
                                                    A...
                                                    Ps. ci ktorzy pokazuja swoje twarze w TV, moga sie chwalic swoja abstynencja i opowiadac o tym,
                                                    co im pomoglo, (noga stolowa, czy inna grozna tesciowa), ale od reprezentowania calego AA wara takim..

W tym wątku:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,176,171735530,171735530,Animowy_alkoholik.html
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 10.07.21, 10:25
                                                    Dziekuje za za to przytoczenie i dalej potwierdzam to co tam napisalem.
                                                    Poniewaz:
                                                    Tradycja AA nr. 11 mowi nam (aowcom):
                                                    "Nasze oddziaływanie na zewnątrz opiera się na przyciąganiu, a nie na reklamowaniu,
                                                    musimy zawsze zachowywać osobistą anonimowość wobec prasy, radia i filmu."
                                                    A wiec:
                                                    Nasze stosunki ze społeczeństwem powinny opierać się na zasadzie osobistej anonimowości.
                                                    Uważamy, że AA powinno unikać sensacyjnej reklamy. Nasze nazwiska i zdjęcia jako członków AA
                                                    nie powinny być rozpowszechnione w środkach masowego przekazu (w prasie, telewizji, radiu, filmie itp.).
                                                    Nasze oddziaływanie na zewnątrz powinno opierać się na przyciąganiu, a nie reklamowaniu.
                                                    Nigdy nie możemy sami siebie zachwalać. Uważamy, że lepiej, by polecali nas nasi przyjaciele.
                                                    A...
                                                    Ps. gdyby zdarzyl sie przypadek, ze taki chwalacy sie w TV pyszalek (buc) zapil i zostal potem na ulicy rozpoznany, uczynilby on wielkie szkody dla calej Wspolnoty AA, a co za tym idzie takze dla wielu jeszcze cierpiacych alkoholikow.
                                                    (nie daj Boze ze bylby taki znanym publicznie)
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 10.07.21, 11:21
                                                    Przeczytałam,
                                                    o AA mgliste pojęcie mam, jeśli o zasady chodzi w tej wspólnocie.
                                                    Sporo lat minęło od jej zalożenia.
                                                    Teraz czasy sie zmieniły,
                                                    ci ludzie, wystepujący tam,
                                                    nie reklamuja jej, znaczy AA,
                                                    tylko sa sobą,
                                                    czasem wspominaja,
                                                    ze kontakt z nia maja lub też,
                                                    że sie tam udzielają i innym pomagaja.
                                                    Najlepiej by bylo, ich samych zapytac,
                                                    czy jakiegos regulaminu nie łamią.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 10.07.21, 11:40
                                                    Mifredo, przeciez ty sama potrafisz myslec.
                                                    Nie musisz nikogo pytac, aby samej stwierdzic, czy Tradycja XI AA jest przestarzala i nielogiczna, czy wrecz odwrotnie. Ze ma ona sens.
                                                    Jakbys ty zareagowala, gdyby niejaki znany tobie pan X wyglosil w TV swoja "bujna" trzezwosc, a za tydzien widzialabys go na ulicy nawalonego. Co pomyslalabys o tym wszystkim?
                                                    Dodam tylko, ze Tradycje AA powstaly metoda prob i bledow na przelomie wielu lat. I sie sprawdzily.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 12.07.21, 14:56
                                                    Z tego co doczytałam,
                                                    stwierdzam, że jesteś fanatykiem AA.
                                                    Nie wolno reklamować a należy przyciągać....
                                                    Zastanów się nad tym
                                                    w jaki sposób, Ty do AA przyciągasz,
                                                    na tym tu forum?
                                                    a może raczej odpychasz?
                                                    Skoro już nikt tu nie pisze?
                                                    Nie dziw, że ja, jako noworyszka,
                                                    tu jakieś nowe formy polecam,
                                                    w tym ocaleni,pl
                                                    Sądzę, że oni tam,
                                                    dokładnie zasady AA znają i żadnych norm nie przekraczają,
                                                    w tym tego kroku 11tego,
                                                    bucami swoich gości nie nazywają.
                                                    Może jeszcze czegoś nie przerobiłeś dokładnie w związku z tymi bucami?
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 12.07.21, 15:06
                                                    Zrob sobie sjeste.
                                                    Odpocznij sobie.
                                                    Lepiej bedzie mozg funkcjonowal...!
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 12.07.21, 16:16
                                                    A Ty zastanów sie jakos,
                                                    by ludzi tu przyciagać,
                                                    choc tylko ich odpychasz od tego forum.
                                                    Już wole ocalonych sluchac i ogladac,
                                                    niz ciebie czytać.
                                                    www.polskieradio.pl/7/5111
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 12.07.21, 16:46
                                                    To znaczy, ze robie tu dobra robote...!
                                                    Uzaleznieni, po otrzymaniu informacji i adresow maja isc na Mityngi,
                                                    a nie tu bałakać na okraglo, w stanie jeszcze nietrzezwym.
                                                    A...
                                                  • afq Re: Ocaleni 12.07.21, 22:27
                                                    aaugustw napisał:

> To znaczy, ze robie tu dobra robote...!

iluzje i zaprzeczenia
                                                  • afq Re: Ocaleni 12.07.21, 22:32
                                                    ciekawe ile osób, zainspirowanych tu kontaktem z tobą, poszło na mityng AA?
                                                  • afq Re: Ocaleni 12.07.21, 22:37
                                                    AA to wspólnota
                                                    a to co potrafisz pisać aaugust
                                                    nie sprzyja budowaniu wspólnoty
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 13.07.21, 00:12
                                                    Fanatycy zawsze niebezpieczni są
                                                    ty do nich gadasz,
                                                    a oni tylko plują na ciebie
                                                    jak w tym filmiku,
                                                    kiedy ty do lamy gadasz, a ona tylko na ciebie pluje.
                                                    gloria.tv/post/79bYHjnMeQKm6j2Gfnstb4Uz7

mimo wszystko, augusta czy jak tam tam, bardzo szanuję,
                                                    on mi wiele dróg pokazal,
                                                    linki ki wskazal,
                                                    które do tej pory mam
                                                    Moi mili, nie wyżywajcie sie nad nim,
                                                    choc do odzywki Was sprowokowalam,
                                                    w sumie sama jestem alkohoiliczka,
                                                    dzis konczę swoje 69 lat
                                                    i do tej pory sie nie uporalam ze schizofrenią mego syna od lat
                                                    choć dwóch pozostalych, dobrze prosperujących synów mam.
                                                  • afq Re: Ocaleni 13.07.21, 00:36
                                                    mifredo napisała:

> Moi mili, nie wyżywajcie sie nad nim,

oj, dalekim jestem od wyżywania, nie mam powodu, nic mi nie zrobił
                                                    ja tu własciwie nie zaglądam, dziś zajrzałem, przeczytałem że robi dobra robotę.. no nie.. niestety mógłby ale nie robi
                                                    jest wiele grup, wiele miejsc, gdzie kontakty miedzy ludzmi wyglądaja inaczej
                                                    złej woli ze strony aaugusta nie zakładam, ale nie zacheca do kontaktu to co sama zauważasz
                                                    i jeśli to miałaby byc zachęta do mityngu lub grupy terapeutycznej.. na zasadzie odstraszania od forum..
                                                  • afq Re: Ocaleni 13.07.21, 00:37
                                                    ..to ja chyba nie rozumiem takiego poczucia humoru
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 12.07.21, 19:40
                                                    mifredo - dobra audycja, znakomici rozmowcy, doskonaly prowadzacy - ogladaj i sluchaj - a to forum olej - aagucio ten prostak wie lepiej i go nie przekonasz
                                                  • afq Re: Ocaleni 13.07.21, 00:40
                                                    równie dobry jest kanał sekielskiego na yt
                                                  • afq Re: Ocaleni 13.07.21, 00:42
                                                    marka sekielskiego oczywiscie
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 13.07.21, 12:34
                                                    na fejsie jest fajny gosc - zalozyl swoje konto - ciekawie pisze - poszukam jak sie zwie - mieszka w wielkiej Brytanii - mial niezle przejscia
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 13.07.21, 12:38
                                                    mifredo - setki osob tu bylo i usilowalo aagucia przywrocic do pionu z jego chamskich zachowan i odzywek - nic to nie dalo - odpusc sobie - to prostak jest - z AA nic nie ma wspolnego - on siedzi w domu i te swoje dyrdymaly puszcza - na mityngi nie chodzi bo ma zakaz wstepu - za swoje wystepy, ublizanie i prostactwo
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 13.07.21, 12:41
                                                    i jest nieodpowiedzialnym bucem, nieznajacym Tradycji AA.
                                                    Wyobraz sobie, ze taki chwalacy sie abstynencik na d. scisku potem zapije a inni
                                                    rozpoznaja jego facjate, wtedy szkodzi on calej Wspolnocie AA i tym wszystkim,
                                                    jeszcze cierpiacym i potrzebujacym pomocy. - TO JEST aagucio - cham nad chamy i prostak nad prostakami - wyjatkowy skurwysyn
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 13.07.21, 16:30
                                                    Niesamowite...
                                                    Ten A... potrafi zmarlych obudzic...!
                                                    Dwanascie (12 !) wypowiedzi w ciagu jednego dnia, wiecej anizeli w ostatnich 12 tygodniach...!
                                                    I jak tu nie mowic, ze ten A... jest Sila Wyzsza dla naszego jeżyczka...! (i nie tylko, bo i dla Amator Forumowych Quorum jest on takze SW) :-)))
                                                    A...
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 13.07.21, 16:35
                                                    jeżyczek napisal o A... (cyt.):
                                                    "setki osob tu bylo i usilowalo aagucia przywrocic do pionu z jego chamskich zachowan i odzywek".
                                                    i dalej odslania juz siebie, (cyt.):
                                                    "TO JEST aagucio - cham nad chamy i prostak nad prostakami - wyjatkowy skurwysyn"
                                                    _____________________________________________________________________________________.
                                                    :-)))))))))))))))))))))))))
                                                    ty zapasci mozgownicy dostaniesz, jak nie wytrzezwiejesz.
                                                    (nie mowiac juz o cisnieniu...!) :-))))))))))))))))))))))))))
                                                    Sila Wyzsza A...
                                                    Ps. widze, ze zza wegla wiara nas czyta.! :-))))
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 13.07.21, 18:32
                                                    No cóź, na to wszystko mam odpowiedzieć w temacie?
                                                    Jak było, tak i jest, od lat synek sie nie myje,
                                                    jest jakimś menelem, brudasem, diabła potworem, nic do niego nie trafia,
                                                    po nocach gada, światło wyświeca,
                                                    żadne gadki do niego nie trafiają.
                                                    Obydwoje z mężem, bardzo cierpimy,
                                                    ale nic nie możemy,
                                                    nawet sąd,
                                                    W podorędziu, gaz jakiś mam,
                                                    kiedy jakiś diabeł by na niego napadł i rzucił sie na mnie
                                                    z nożyczkami,
                                                    czy nożem,
                                                    choc ogolnie, to on dobry jest.
                                                    Tyle sie tu napisałam,
                                                    tyle sie nagadałam,
                                                    ale to wszystio jest nic,
                                                    wobec tego,'co od kilku lat,
                                                    na codzien mam.
                                                    Mało mnie obchodza spory, kto daje swoja twarz na AA.
                                                    ale sie nie uwidacznię, tylko tu publikuję,
                                                    swoje męty, sentymenty....
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 14.07.21, 09:15
                                                    Mifredo, tak chetnie bym tobie pomogl, gdybym potrafil, ale nie potrafie.
                                                    Ze schizofremia mam tylko do czynienia tyle, ze moj bratanek mial z tym problem,
                                                    ale bierze regularnie tabletki i nie pije alkoholu. Od wielu juz lat trzyma swoja chorobe w ryzach i pracuje.
                                                    Moze jeżyk bedzie mogl tobie wiecej powiedziec o sobie, cos tam kiedys wspominal o swojej schizie.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 15.07.21, 01:28
                                                    Auguście, dużo mi pomogłeś, dając wartościowe linki,
                                                    no i rozmowę, że mogłam się wyżalić,
                                                    od razu lżej na sercu czy tam duszy.
                                                    Gdybym jeszcze zdrowie miała, to bym rade dawała,
                                                    ale moja choroba wrzodowa jakby postępuje
                                                    i od kiszek wali w głowę,
                                                    tak jakoś to jest połączone.
                                                    Coby tu zażyć by nie cierpieć tyle?
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 15.07.21, 09:50
                                                    Mifredo zapytuje, cyt:
                                                    "... Coby tu zażyć by nie cierpieć tyle?"
                                                    _____________________________________________________________________________.
                                                    Droga mifredo, w zasadzie na to pytanie odpowiedzialas sobie juz sama, na
                                                    wstepie swojej wypowiedzi, (cyt.):
                                                    "... i rozmowe, że mogłam się wyżalić, od razu lżej na sercu czy tam duszy."
                                                    Rozmawiaj wiec dalej i wyzal sie, to pomaga, jak sama widzisz.
                                                    Od siebie dodam tylko, ze jedynie pokora moze tu pomoc. Rzeczy powinno sie
                                                    przyjmowac w mysl tej "bogatej" modlitwy o Pogode Ducha, aby godzic sie
                                                    z tym czego nie mozna zmienic. Zmieniac to co mozna zmienic i odrozniac
                                                    jedno od drugiego.
                                                    ( Sw. Augustyn powiedzial: "dopoki walczysz, jestes zwyciezca"),
                                                    wiec do czynu i odwagi do zmian (siebie), zycze tobie.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 15.07.21, 10:23
                                                    Przechodzę do wątku "gadu, gadu",
                                                    by tego już nie zaśmiecać,
                                                    niech się "ocaleni" tu prezentują:)
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 15.07.21, 15:00
                                                    Mifredo napisala, (cyt.): Przechodzę do wątku "gadu, gadu", ...
                                                    ____________________________________________________________.
                                                    A ja wyjezdzam na 2 tygodnie i nie wchodze na zadne wątki...
                                                    A...
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 02.06.21, 08:30
                                                    jeżyczku, czy to znaczy, ze ty jeszcze wiekszym gownem ode mnie jestes, skoro tu jeszcze jestes?
                                                    Ale z tym Wroclawiem zaczynam ciebie rozumiec. Ja, jako twoja Sila Wyzsza mieszkam w twojej glowie.
                                                    Skoro ciebie tam z Mityngu wywalili, to mylisz mnie teraz z soba. Prawda to?
                                                    A... :-)))))))))))))))))))))
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 13.07.21, 20:18
                                                    aagucio prostaku i chamie - nie jestes zdolny mnie obrazic - wpadam tu by po raz kolejny powtorzyc zes prostak, cham i trep wyjatkowy - ani nie mieszkasz w mojej glowie - to twoje pijane myslenie - wystrasza ludzi z tego forum - nikogo tu nie ma wiec mozesz sobie bredzic ile wlezie - to ciebie wywalili z mityngu - znam twoja chwalebna przeszlosc sprzed lat pietnastu bo kiedys upubliczniles swoja twarz i adres i telefon - i jest to dostepne i jak sie wkurze to tu wklepie - obrazasz chamie ludzi z AA ktorzy mieli odwage swoje twarze pokazac i wystapic publicznie - jak ty w "Ocaleni" - jestes po prostu prostakiem co kazdy tu obecny potwierdza
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 14.07.21, 09:10
                                                    jeżyczku, mowiles tu wiele razy, ze mnie skasowales i nie czytasz...! :-)))
                                                    A widze, ze jestem twoim ulubionym autorem, coz Sila Wyzsza...!! :-)))
                                                    Pokaz nam moja twarz, chetnie popatrze na siebie, ty klamco pijany...!
                                                    A...
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 15.07.21, 17:31
                                                    mam twoj adres aagucio, twoj telefon i adres do grupy AA przy parafii [miasto, ulica, kiedy sa mityngi] - zglaszam twoje zachowanie do tej grupy AA - poczytaja sobie jak sie prowadzisz i co tu wyczyniasz
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 15.07.21, 18:10
                                                    Spierdalaj .....!
                                                    Sila Wyzsza od jeżyczka
                                                    A... :-)))))))))))))))
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 15.07.21, 18:59
                                                    Ja tu nie moderuję, niestety.
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 16.07.21, 08:55
                                                    Masz pragnienie by zmieniac innych?
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 09:21
                                                    Absolutnie, nie mam takiego pragnienia,
                                                    jednak nie lubię obraźliwych i wulgarnych komentarzy.
                                                    mimo, że nawet do mnie nie są skierowane.
                                                    Jeśli już, to gwiazdek powinno się używać,

takich:**********,
                                                    choć w ostatnich protestach ulicznych,
                                                    tak się społeczeństwo u nas schamiło,
                                                    szkoda gadać...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 09:27
                                                    Poprawka:
                                                    > społeczeństwo u nas sie schamiło
                                                    nie społeczenstwo całe sie schamiło,
                                                    tylko co niektórzy, stali sie ordynarni ,
                                                    jakby nie wiedzieli, że ognia ogniem sie nie ugasi,
                                                    zła złem sie nie przezwycięzy
                                                    a nad emocjami trzeba jakos zapanowac...
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 16.07.21, 10:05
                                                    To nie polskie spoleczenstwo lecz wasz rzad - wasza wladza daje przyklad tego,
                                                    jak nalezy rozmawiac z obywatelami...
                                                    Np: "spieprzaj dziadu", albo "mordy zdradzieckie"...
                                                    I kto tu jest pijany?
                                                    Kto sie tak zachowuje mifredo a slowa kulturalne nie przemawiaja do takiego, to trzeba takiemu ptaszkowi (tutaj; jeżykowi ) odpowiedziec jego jezykiem takim, jaki on rozumie i jakiego sie nauczyl w domu i karczmie.
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 10:15
                                                    Nie mieszajmy do tego polityki.
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 10:33
                                                    Zresztą druga strona nie lepsza,
                                                    ze o dożynaniu watahy wspomnę,rżnięciu w gałę,
                                                    moherowych beretach,
                                                    polskości jako nienormalności
                                                    ,bób, humus, włoszczyzna
                                                    oszczędźmy sobie...
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 16.07.21, 12:00
                                                    Mifredo napisala:
                                                    Nie mieszajmy do tego polityki.
                                                    ______________________________.
                                                    Ty zaczelas...! ;-)
                                                    A...
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 16.07.21, 10:29
                                                    aagucio ta twoja grupa to Apostol ? czy Apostolat ?- przy parafii polskiej - nie spierdole [widac zes doprowadzony do wscieklizny]- najpierw ujawnie twoje dane, adres, telefon, fotke w okularach - potem napisze do ksiedza pralata z tej parafii co tu wyprawiasz - i grupe AA tez powiadomie [wysle im wydruki twoich komentarzy] - juz mi sie udalo ze nie wklepujesz tekstow z ksiazek [naruszanie praw autorskich] - doprowadz do tego sie sie z tego forum wykasujesz
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 16.07.21, 12:00
                                                    jeżyk napisal do A... (cyt.):
                                                    ta twoja grupa to Apostol ? czy Apostolat ?- przy parafii polskiej - nie spierdole [widac zes doprowadzony do wscieklizny]- najpierw ujawnie twoje dane, adres, telefon, fotke w okularach - potem napisze do ksiedza pralata z tej parafii co tu wyprawiasz - i grupe AA tez powiadomie [wysle im wydruki twoich komentarzy] - juz mi sie udalo ze nie wklepujesz tekstow z ksiazek [naruszanie praw autorskich] - doprowadz do tego sie sie z tego forum wykasujesz
                                                    _______________________________.
                                                    Mamie jeszcze sie poskarz...!
                                                    Spier....
                                                    A...
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 13:43
                                                    August, gdybyś nie użył tego wulgaryzmu, ..........
                                                    zupełnie bym nie reagowała i nie zaczynała.
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 16.07.21, 14:06
                                                    jakby ktos chcial do aagucia zadzwonic lub SMS wyslac z pozdrowieniami - +49 610 445 367 za te wulgaryzmy [bedziesz bluzgal to podam adres zamieszkania] - wiec sie wykasuj z tego forum - moge tez adres podac gdzie cie mozna w piatki spotkac o 18.00 - Berliner str 274 Offenbach
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 14:29
                                                    Jerzy przestań ujawniać dane osobowe, i wyciągać jakieś osobiste animozje.
                                                    Obowiązuje RODO, znaczy ochrona danych osobowych
                                                    nie wolno tego czynić, gdyż grozi za to kara.
                                                    Właśnie za to, to TY możesz być usunięty z tego forum,
                                                    a nie August!
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 16.07.21, 14:50
                                                    Mifredo, ja sie nim zajme - po moim urlopie.
                                                    A...
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 16.07.21, 15:08
                                                    te dane sa dostepne powszechnie na stronach AA niemieckich i na stronie parafii - imie nazwisko, adres, telefon - wiec nic nie lamię- nawet RODO - aagucio sie wsypal i potwierdzil numer telefonu i teraz mam kontakt gdzie wyslac te jego wystepy na tym forum - koledzy z AA sie dowiedza co on wyprawia
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 15:14
                                                    Każdy odpowiada za siebie, już przestaje się wtrącać w wasze dyskusje,
                                                    a dosadnie powiedziawszy, nie wcinam się już między wódkę a zakąskę.
                                                  • jerzy30 Re: Ocaleni 16.07.21, 21:09
                                                    dobre wyjscie - pozdrawiam [a jaka wodka ??]
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 16.07.21, 21:30
                                                    No taka wódka, półlitrówka, żołądkówka
                                                    z którą sie uczciwie podzieliłam,
                                                    z mężem i synem
                                                    sama po nia poszłam,
                                                    w wyniku tych strat, jakie ostatnio doznałam.
                                                    Mam nadzieje,
                                                    że jakiejś chwilówki ktoś na mnie nie wziął,
                                                    w wyniku utraconego, dowodu osobistego.
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 19.07.21, 10:15
                                                    jerzy30 napisał:

dobre wyjscie - pozdrawiam [a jaka wodka ??]
                                                    ..>>>>>
                                                    To mi przypomina kabaret:)
                                                    Dokładnie "Sęk"
                                                    Szukaj na YT :)
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 19.07.21, 10:31
                                                    Jednak na poważnie, warto wysłuchać audycji tej:
                                                    Tekst linku
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 20.07.21, 23:40
                                                    Teraz wlaśnie ogladam, choź problem mnie nie dotyczy.
                                                    Może jednak kogoś uleczy.
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 24.07.21, 01:52
                                                    Ocaleni są teraz w Licheniu.
                                                    Niestety, wczorajszy wykład przegapiłam,
                                                    w tym czasie sie nudziłam, o 15.00, a dotyczył on
                                                    "jak kochać uzależnionego".
                                                    Może będzie powtórzony.
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 28.07.21, 09:38
                                                    Wczorajszy odcinek bardzo mocny był,
                                                    z racji pana Wojciecha, który tam swoją tragiczną historie opowiadał.
                                                    Jednak z dna się po latach wydobył
                                                    i terapeutą się stał.
                                                    Końskie zdrowie trzeba mieć, by tak żyć i nie paść.
                                                    Górale tak mają, wszak z Nowego Sącza ten pan był.
                                                    Nieraz sączą do upadłego.
                                                  • mifredo Re: Ocaleni 06.08.21, 08:10
                                                    Warto obejrzeć ten odcinek z panem Rafałem Jakubowskim,
                                                    który po wyleczeniu zaczął teksty pisać i śpiewać.
                                                    vod.tvp.pl/video/ocaleni,23022021,52106411
                                                  • aaugustw Re: Ocaleni 16.07.21, 14:45
                                                    Widze jerzyczku, ze szukasz guza.
                                                    A...
                                                    Ps. Mityngi odbywaja sie o godz. 20:00, w kazdy piatek.
                                                    Mnie nie mozna juz tam zastac. Zmienilem adres zamieszkania.
                                                    Nr. telefonu zostawilem ten sam ze wzgledu na moja sluzbe AA, (informacja w gazecie o polskich Mityngach poprzez moja osobe). Kto zadzwoni ten otrzyma pelne info o mnie. Nr. telefonu (jeszcze) sie zgadza.
                                                    Ten informacyjny "Ps", to nie do ciebie jerzyczku lecz dla tych, ktorzy chca wytrzezwiec i zglaszaja pragnienie zaprzestania picia - Trad. 3 AA.
                • jerzy30 Re: Ocaleni 24.05.21, 14:47
                  aagucio - ty i zloty - wez nie pierdol bo na zadnym nigdy nie byles - te kity to wciskaj naiwnym - ty przywrocony do spoleczenstwa - ciekawe jak w z szpitalu psychiatrycznym gdzie cie zamkneli - na mityngach AA gdzie cie wywalono na zbita morde ? - za obrazanie innych - przypomnij sobie Wroclaw gdzie cie z sali wyniesiono na kopach bo sie zabrales nie tylko do ublizania ale i rekoczynow
        • igoras13 Re: Ocaleni 10.08.21, 11:36
          A dobrze się przyjrzałeś? Jest ich sporo. Covid trochę utrudnił, a teraz są na fotografiach, ale są.
          • mifredo Re: Ocaleni 10.08.21, 15:53
            Zajawka na dziś:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka