witka6 28.12.03, 20:35 Czy ktoś z Was może mi potwierdzić, że można leczyć alkoholizm przez hipnozę. Podobno robi to jakiś lekarz w Poznaniu i podobno jest to skuteczne (choć drogie). Z góry dziękuję za każdą wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaga Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 06:37 Hipnoza w leczeniu alkoholizmu - hmmm... nie spotkałam jeszcze żadnych publikacji ani też wypowiedzi na temat skuteczności tej metody/choć być może takowe istnieją/. Hipnoza nie zmienia nic w człowieku, nie uczy co ma robić kiedy chce mu się pić - a to jest niezbędne przy leczeniu uzależnienia. Jestem przekonana, że gdyby hipnoza była właściwą metodą zyskałaby natychmiast szeroki rozgłos i zastosowanie w terapii nie tylko alkoholizmu ale i innych uzależnień. Jakież to byłoby proste - seans hipnotyczny /jeden lub kilka i nie ważne ile to miałoby kosztować bo myślę,że wiele osób byłoby gotowych zapłacić każdą cenę/ i alkoholicy, narkomani, palacze są cudownie uzdrowieni z nałogu. Nie wierzę w cudowne środki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień IP: 195.187.99.* 30.12.03, 09:59 Kolejny oszust - tym razem z Poznania żeruje na ludzkim nieszczęściu. Odpuść sobie te metody - to tylko wyciąganie kasy. A jak możesz to podaj adres tego oszusta. Zgłoszę to do Izby Lekarskiej. AA od 15 lat. Jaga tę metodę oszustwa opisała dokładnie - jakby to było skuteczne to by nie było problemu z uzależnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:06 Tak,miesiąc wytrzymujemy bez alkoholu.Z pieniądzmi w ten sposób zaoszczędzonymi udajemy się do hipnotyzera.Ten nas usypia na parę minut i budzimy się zdrowi.Lekko,łatwo i przyjemnie.I praktycznie za darmo-bo te pieniądze i tak byśmy wydali.Fajnie-może jednak ktoś poda w końcu ten adres!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 20:59 O jezu.Jesteś pewna,że to w Wyborczej?Oni się deklarowali,że u nich nie ma ogłoszeń burdeli,agencji,czysto oszukańczych anonsów.A jak klient obiecuje,że trwale to go finansowo juz dawno powinni pacjenci zniszczyc za nie wywiązywanie sie z umowy.Chyba ,że to sam Bóg Stwórca tylko pod pseudonimem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belka Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień IP: 217.153.168.* 30.12.03, 21:16 Albo diabeł pod pseudonimem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:34 A jednak. Zachowam ten numer Wyborczej dla potomności. Podobnych perełek można znaleźć w prasie znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień IP: 195.187.99.* 31.12.03, 11:22 Dzięki za adres - zgłosiem to już do Naczelnej Izby Lekarskiej [mają to sprawdzić] - ten dr to nie jest doktór - zwykły oszust. A co do Wyborczej to tam też zgłoszę te oszustwo.W Warszawie też taki oszust był - już go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
europa277 Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 04.12.14, 23:14 A nie zapładnia w hipnozie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 06.12.14, 17:55 europa277 napisał(a): > A nie zapładnia w hipnozie? ________________________________________________________________. Mowisz jak ta, ktora przyszla do dentysty: "wolalabym rodzic, niz usuwac zeba". A on na to: "prosze sie zastanowic, musze wiedziec jak mam ustawic fotel...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
europa277 Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 06.12.14, 19:34 A Ty nie masz dziś imienin ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 06.12.14, 20:15 europa277 napisał(a): > A Ty nie masz dziś imienin ? ________________________. Nie... - Obchodze urodziny...! (one sa tylko jedne, a imie moze miec kazdy burek...!) A... Ps. Ja nie jestem ani nazwiskiem, ani imieniem, nie jestem takze tym, ktory ukonczyl swoje zawody i nauki, nie jestem takze tym gdzie mieszkam, ani tym za kogo mnie uwazaja, nie jestem wieloma jeszcze innymi okresleniami... Odpowiedz Link Zgłoś
europa277 Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 06.12.14, 20:24 Acha i dlatego latasz w koło ...! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 06.12.14, 20:31 europa277 napisała (do A...): > Acha i dlatego latasz w koło ...! ___________________________. ????????? A... Ps. Linie prosta takze mozna nazwac okregiem w nieskonczonosci... Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 22.03.16, 17:06 Nie jestem pewny co do skuteczności tej metody w leczeniu alkoholizmu, jak w ogóle co do tego, czy hipnoza może pomóc w czymkolwiek. Można spotkać sporo artykułów na temat hipnozy, jak np.: eu-eu.eu/czy-hipnoza-istnieje/ ale ile bym nie czytał, nie słyszałem o tym, by miała leczyć alkoholizm. Problemy psychiczne, rozchwianie emocjonalne, ok, ale alkoholizm? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ryqez94 Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 14.06.17, 22:39 Hipnoza nie może pomóc osobie uzależnionej podjąć decyzji o rzuceniu - ona musi tego chcieć i być świadoma. Hipnoterapia jak najbardziej może pomóc, ale by wytrwać w tym postanowieniu! Za nawyk alkoholowy i wszystkie mechaniczne nawyki odpowiedzialna jest podświadomość - część naszego umysłu odpowiedzialna za emocje, nawyki i ograniczenia w naszym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Poznań-hipnoza-leczenie uzależnień 03.10.19, 10:09 Bzdura do kwadratu…! A... Odpowiedz Link Zgłoś