katarzyna5679
01.01.25, 19:32
Dzień dobry! Czy ktoś też tak ma ? Czuję że serce czasem traci rytm np - jest kilka uderzeń równomiernych a potem np 2 albo 3 szybsze tj. przerwa między nimi jest krótsza ( szczególnie przy wdechu bije szybciej a przy wydechu lekko zwalnia, przy zwalnianiu czuję też czasem dłuższe przerwy , chociaż może tylko mi się wydaje ) a potem już normalnie. Albo czasem po marszu jak usiądę to czuję kilka normalnych uderzeń a potem jedno takie silne i szybkie jakby dwa serca na raz uderzyły i czuję jak to uderzenie podchodzi mi do gardła albo do żołądka tak jakby było dodatkowe ale właściwie to nie wiem czy jest dodatkowe… Czasem czuję też ,,potykanie” lub ,,fikołkowanie”. Robiłam EKG w ośrodku wszystko wyszło w porządku ( tyle że podczas niego nie było tych dolegliwości ). Ostatnio miałam też dużo stresu, wręcz lęku myślę że to też jest mie bez znaczenia. Biorę propranolol. Czy te zaburzenia mogą wynikać np z nerwicy lękowej albo serca - bo niestety pojawiły się u mnie zaburzenia lękowe. Czy powinnam zgłosić się do kardiologa ?