Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wina z apelacji klasztornych

IP: *.pools.arcor-ip.net 15.12.11, 15:02
    Sw. Gora Athos - cos wspanialego rocznik 2006, mam w lezakach, inne tez - Toskania, Francja - co polecacie dodac?
    Obserwuj wątek
      • kissmygrass Re: wina z apelacji klasztornych 15.12.11, 17:27
        Gość portalu: traPISta napisał(a):

> Sw. Gora Athos - cos wspanialego rocznik 2006, mam w lezakach, inne tez - Tosk
        > ania, Francja - co polecacie dodac?

www.apatsagipinceszet.hu/index_e.html
      • Gość: mer5 Re: wina z apelacji klasztornych IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.11, 15:11
        Możesz podać coś więcej na temat wina Św. Góry Atos?? - gdzie winko można dostać jaka cena itp. Szukałem w Google ale nic nie wyskoczyło na temat wina.
        • Gość: traPISta Re: wina z apelacji klasztornych IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.11, 17:37
          www.belvini.de/pinfo.php/pID/10564/mount-athos-vineyards-2005.html
          Jesli znasz niemiecki, to dobrze/uczciwie podany tekst. Mozna tez dostac w Amazon - nie wiem jakie roczniki, osobiscie kupuje w chrzescijanskim www.... ale ten rocznik (2006) sie tam skonczyl. Cena 11-13 euro. 2009 ponoc jest udany. W Polsce nie wiem kto sprzedaje:(
      • marci-ng23 Re: wina z apelacji klasztornych 16.02.12, 12:15
        polecam De Antiochia, wloskie "wino papiezy" z okolic Rzymu..bardzo dobre, kwiatowy, dlugi zapach i niesamowity finisz z wyczuwanymi ciemnymi owocami i truflami
        mozna kupic w www.cafedarte.pl, roczniki 2007 i 2009
      • Gość: Antek Re: wina z apelacji klasztornych IP: *.mis.com.pl 16.02.12, 14:31
        W tym artykule mówią trochę o przyklasztornym Liebfraumilch, a pod spodem odsyłają do kilku takich win i ich ocen www.nasze-wina.pl/auth/pages/liebfraumilch-wina-niemieckie-bialepolsl/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka