mary_ann
21.01.14, 20:45
Przepraszam, pytanie jest chyba retoryczne - czy rządzą nami totalni kretyni?
Wanda Nowicka udostępniła na swoim profilu debilną (co widać na pierwszy rzut oka) "poradę" na temat postępowania z chorym z udarem. Nijak jej nie weryfikując.
technologie.gazeta.pl/internet/1,113840,15313357,_Podczas_wylewu_igla_moze_uratowac_ci_zycie____to.html#BoxSlotII3img
Na pojawienie się wpisu na profilu Wandy Nowickiej uwagę zwrócił nam Jakub Sieczko, lekarz medycyny pracujący w pogotowiu ratunkowym i uczący ratownictwa na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym
To, że jedna z najważniejszych osób w państwie szerzy takie informacje było dla mnie przerażające - skomentował.
I teraz najlepsze:
Udało nam się skontaktować z Wandą Nowicką. Wyjaśniła, dlaczego umieściła taka informację. Powiedziała:
Wiadomości nie sprawdzałam, nie ma takiej możliwości, by takie informacje weryfikować. Gdybym zapytała lekarzy, także tych zajmujących się medycyną alternatywną, odpowiedzi byłyby zupełnie inne. Wystarczy pójść do dwóch lekarzy we własnej sprawie, by przekonać się empirycznie, że co lekarz, to opinia. Informację, którą znalazłam, uznałam za dość interesującą i postanowiłam się nią podzielić, właśnie po to, by wzbudzić dyskusję, a przede wszystkim uzyskać ew. opinie osób kompetentnych.
Mózg, gdzie był w tym mózg? O odpowiedzialność już nie pytam...