Dodaj do ulubionych

granice zidiocenia

21.01.14, 20:45
Przepraszam, pytanie jest chyba retoryczne - czy rządzą nami totalni kretyni?

Wanda Nowicka udostępniła na swoim profilu debilną (co widać na pierwszy rzut oka) "poradę" na temat postępowania z chorym z udarem. Nijak jej nie weryfikując.

technologie.gazeta.pl/internet/1,113840,15313357,_Podczas_wylewu_igla_moze_uratowac_ci_zycie____to.html#BoxSlotII3img

Na pojawienie się wpisu na profilu Wandy Nowickiej uwagę zwrócił nam Jakub Sieczko, lekarz medycyny pracujący w pogotowiu ratunkowym i uczący ratownictwa na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym
To, że jedna z najważniejszych osób w państwie szerzy takie informacje było dla mnie przerażające - skomentował.

I teraz najlepsze:

Udało nam się skontaktować z Wandą Nowicką. Wyjaśniła, dlaczego umieściła taka informację. Powiedziała:
Wiadomości nie sprawdzałam, nie ma takiej możliwości, by takie informacje weryfikować. Gdybym zapytała lekarzy, także tych zajmujących się medycyną alternatywną, odpowiedzi byłyby zupełnie inne. Wystarczy pójść do dwóch lekarzy we własnej sprawie, by przekonać się empirycznie, że co lekarz, to opinia. Informację, którą znalazłam, uznałam za dość interesującą i postanowiłam się nią podzielić, właśnie po to, by wzbudzić dyskusję, a przede wszystkim uzyskać ew. opinie osób kompetentnych.

Mózg, gdzie był w tym mózg? O odpowiedzialność już nie pytam...
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: granice zidiocenia 21.01.14, 21:47
      Słuchałam dziś jadąc autem fragmentu audycji "W samo południe" którą ogólnie bardzo lubię. Było o gender. Gościły posłanki Kempa i Grodzka. Poziom dyskusji (obu pań) był na poziomie magla. Załapałam się na 20 minut, potem dojechałam do celu. Dominujący wniosek nijak nie dotyczy gender natomiast poziomu parlamentaryzmu polskiego bardzo (zwłaszcza że wieczorem miałam szkolenie na temat zmian w KPC z którego właśnie wróciłam zbierając szczękę z zadziwienia poziomem głupoty, tragicznej i dotykalnej, nowelizacji wprowadzonej w KPC przez nasz parlament; a myślałam że w temacie uchwalania głupiego prawa już nic nie zdoła mnie zaskoczyć, naiwna byłam)
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: granice zidiocenia 21.01.14, 22:20
      > Wanda Nowicka udostępniła na swoim profilu

Kretynizm lewicy denerwuje bardziej, bo to przecież oni deklarują naukowy światopogląd, sceptycyzm i brak wiary w zabobony.

Po prostu mamy w Polsce tak durną lewicę, że równie dobrze mogłoby jej nie być.
      • paszczakowna1 Re: granice zidiocenia 22.01.14, 11:37
        > Kretynizm lewicy denerwuje bardziej, bo to przecież oni deklarują naukowy świat
        > opogląd, sceptycyzm i brak wiary w zabobony.

Abstrahując od denerwowania, akurat zabobony typu "medycyna alternatywna" pięknie się z lewicowością komponują. Egalitarne toto, antyestablishmentowe, ludowe... Niektóre zabobony awersyjne (Hello Kitty to ZUO) faktycznie lepiej się przyjmują wśród prawicy, ale te medyczne (szczepionki to ZUO) też wydają się być dość uniwersalne.
        • mary_ann Re: granice zidiocenia 22.01.14, 14:40
          Paszczakowna1 napisała:

Niektóre zabobony awersyjne (Hello Kitty to ZUO) faktycznie lepiej się przyj
          > mują wśród prawicy, ale te medyczne (szczepionki to ZUO) też wydają się być doś
          > ć uniwersalne.

Patrz: GMO
        • pavvka Re: granice zidiocenia 22.01.14, 14:46
          paszczakowna1 napisała:

> Abstrahując od denerwowania, akurat zabobony typu "medycyna alternatywna" piękn
          > ie się z lewicowością komponują. Egalitarne toto, antyestablishmentowe, ludowe.

Ale nie każda medycyna alternatywna jest zabobonem. Chyba że mówisz o zupełnym odrzuceniu medycyny oficjalnej i korzystaniu jedynie z usług znachorów i innych uzdrowicieli.
    • paszczakowna1 Re: granice zidiocenia 21.01.14, 22:52
      Wstyd mi osobiście za Nowicką, bo na nią głosowałam. Wydawało mi się, że taka ideowa osoba korzystnie będzie odbiegać od średniej posłów. A popisała już się bredniami o energii atomowej, powinnam wiedzieć, że między uszami wiatr świszcze.

Poziom posłów w tym sejmie jest w ogóle fatalny. Jakieś agenty Tomki, prymitywy spod budki z piwem, koszmar.
      • mary_ann Re: granice zidiocenia 21.01.14, 23:34
        Fatalnie się też wypadła we wrześniu w Sejmie, odpowiadając Kai Godek. Fakt, odpowiadała na wypowiedzi zawierające ewidentne manipulacje, ale zachowała się jak rozhisteryzowana przekupka. To było żenujące i nie przysłużyło się sprawie.

www.youtube.com/watch?v=FD7ZWnAr60s

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka