IP: *.web.vodafone.de 14.06.08, 20:16
Witam

czy byl ktos na Rugii?
Konkretnie Sellin ?

pozdrawiam

A
Obserwuj wątek
    • Gość: oranjefanka Re: Rugia IP: *.spray.net.pl 16.06.08, 20:33
      a co chcesz wiedziec o rugii?
      imho dobra na krotki wypad z PL, na caly urlop raczej nie; akurat na weekend
      majowy czy cos w tym guscie;
      • Gość: zielona Aia Re: Rugia IP: *.web.vodafone.de 17.06.08, 07:48
        Dzieki za odpowiedz.
        Chcialam pojechac wlasnie na taki dluzszy weekend we wrzesniu
        pospacerowac nad morzem...
        Nigdy tam nie bylam,nie mam doswiadczenia,
        warto ?dokad ?ceny? atrakcje?

pozdrawiam
        • Gość: oranjefanka Re: Rugia IP: *.spray.net.pl 17.06.08, 10:13
          jest bardzo ladnie, na przedluzony weekend/wypoczynek samochodem w sam raz;
          klify piekne, trzeba przyznac;
          nie wiem gdzie mieszkasz, ale z warszawy niezle sie juz dojezdza, bo sporo (jak
          na nasze warunki) tej autostrady juz jest
          pojecia nie mam ile tam jest ludzi we wrzesniu, w maju bylo pusto, co mnie nieco
          zdziwilo, latem wiem ze sa tlumy; mysle, ze duza czesc uroku tego miejsca
          wynikala wlasnie z tego, ze bylo pusto;
          ceny noclegow zblizone wszedzie, ok. 60euro za pokoj w pensjonacie, ceny
          pozostalych rzeczy standard, jak to w niemczech;
          na samej rugii najwieksza atrakcja jest wlasnei krajobraz, z tego wzgledu
          najlepsze jest sassnitz na polwyspie jasmund - tam jest najblizej do tych
          najbardziej spektakularnych widokow znanych z pocztowek; ale z innych miejsc nie
          jest bardzo trudno dostac sie autem;
          ogolnie spokojnie, raczej wycieczki i natura niz zwiedzanie;
          po drodze z polski tam warto wpasc do rostocku, bardzo przyjemne miasto o dziwo;
          schwerin jak kto lubi, mnie sie wydal nieco kiczowaty ten caly zamek, no ale
          jakas atrakcja to niewatpliwie jest; jesli juz tam sie zdecydujesz zajrzec to
          blisko jest jeszcze kolejny, zupelnie inny zamek w ludwigslust, jak dla mnie
          duzo przyjemniejsze miejsce to bylo;
          • Gość: zielona Aia Re: Rugia IP: *.web.vodafone.de 17.06.08, 15:40
            Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
            Wlasnie raczej spokoju, spacerow wieczornych i porannych nad morzem,
            niezapomnienych widokow,no i... smacznego jedzonka szukam

pzdr
            ps

czy z tego Sellin jest osiagalny polwysepo ktorympisalas ?
            • Gość: oranjefanka Re: Rugia IP: *.spray.net.pl 17.06.08, 22:56
              autem wszystko jest osiagalne bo to jest bardzo blisko; mozesz nocowac, gdzie ci
              sie spodoba; i albo zaczepic sie w sellin, i dojechac na wycieczke do sassnitz,
              albo na odwrot;
              tylko z tym smacznym jedzonkiem bym nie przesadzala;
              lubie niemcy z wielu powodow, ale akurat jedzenie do nich nie nalezy;)
              sprawdz sobie koniecznie jaka tam w tym czasie bedzie pogoda i ile ludzi;
              jak by bylo za duzo zawsze mozna pociagnac na fryzlandie, tam powinien byc juz
              spokoj:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka