Gość: zielona Aia IP: *.web.vodafone.de 14.06.08, 20:16 Witam czy byl ktos na Rugii? Konkretnie Sellin ? pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oranjefanka Re: Rugia IP: *.spray.net.pl 16.06.08, 20:33 a co chcesz wiedziec o rugii? imho dobra na krotki wypad z PL, na caly urlop raczej nie; akurat na weekend majowy czy cos w tym guscie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Aia Re: Rugia IP: *.web.vodafone.de 17.06.08, 07:48 Dzieki za odpowiedz. Chcialam pojechac wlasnie na taki dluzszy weekend we wrzesniu pospacerowac nad morzem... Nigdy tam nie bylam,nie mam doswiadczenia, warto ?dokad ?ceny? atrakcje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: Rugia IP: *.spray.net.pl 17.06.08, 10:13 jest bardzo ladnie, na przedluzony weekend/wypoczynek samochodem w sam raz; klify piekne, trzeba przyznac; nie wiem gdzie mieszkasz, ale z warszawy niezle sie juz dojezdza, bo sporo (jak na nasze warunki) tej autostrady juz jest pojecia nie mam ile tam jest ludzi we wrzesniu, w maju bylo pusto, co mnie nieco zdziwilo, latem wiem ze sa tlumy; mysle, ze duza czesc uroku tego miejsca wynikala wlasnie z tego, ze bylo pusto; ceny noclegow zblizone wszedzie, ok. 60euro za pokoj w pensjonacie, ceny pozostalych rzeczy standard, jak to w niemczech; na samej rugii najwieksza atrakcja jest wlasnei krajobraz, z tego wzgledu najlepsze jest sassnitz na polwyspie jasmund - tam jest najblizej do tych najbardziej spektakularnych widokow znanych z pocztowek; ale z innych miejsc nie jest bardzo trudno dostac sie autem; ogolnie spokojnie, raczej wycieczki i natura niz zwiedzanie; po drodze z polski tam warto wpasc do rostocku, bardzo przyjemne miasto o dziwo; schwerin jak kto lubi, mnie sie wydal nieco kiczowaty ten caly zamek, no ale jakas atrakcja to niewatpliwie jest; jesli juz tam sie zdecydujesz zajrzec to blisko jest jeszcze kolejny, zupelnie inny zamek w ludwigslust, jak dla mnie duzo przyjemniejsze miejsce to bylo; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Aia Re: Rugia IP: *.web.vodafone.de 17.06.08, 15:40 Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz Wlasnie raczej spokoju, spacerow wieczornych i porannych nad morzem, niezapomnienych widokow,no i... smacznego jedzonka szukam pzdr ps czy z tego Sellin jest osiagalny polwysepo ktorympisalas ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: Rugia IP: *.spray.net.pl 17.06.08, 22:56 autem wszystko jest osiagalne bo to jest bardzo blisko; mozesz nocowac, gdzie ci sie spodoba; i albo zaczepic sie w sellin, i dojechac na wycieczke do sassnitz, albo na odwrot; tylko z tym smacznym jedzonkiem bym nie przesadzala; lubie niemcy z wielu powodow, ale akurat jedzenie do nich nie nalezy;) sprawdz sobie koniecznie jaka tam w tym czasie bedzie pogoda i ile ludzi; jak by bylo za duzo zawsze mozna pociagnac na fryzlandie, tam powinien byc juz spokoj:)) Odpowiedz Link Zgłoś