martynka22 Re: Triada - co o nich wiesz???? 04.08.04, 18:38 Bylam na Krecie, Triada sprawila sie bardzo dobrze. Hotel mily, okolica rowniez.Byl; pazdziernik i Kreta byla lekko wyludniona co z reszta bylo cudownie. Ja przestalam pytac sie o opinie, bo sama na tej wycieczce widzialam polaczkow co tylko czyhali na potkniecie, jakies niedocigniecie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalecka Re: Triada - co o nich wiesz???? 06.08.04, 11:05 Wróciłam z Egiptu z LeMeridien*****, jestem zachwycona, do biura nic nie mam: o wylotach z/do powiadomili mnie listem poleconym na 1 tydzien przed imprezą,dowiezli na miejsce,zalatwili pokoj,zaoferowali wycieczki 2 razy drozsze i rezydentke zobaczylam dopiero przy wylocie,ale prawde mowiac nie byla mi do niczego potrzebna,wycieczki kupowalam w miejscowym biurze,a z obsluga w hotrelu dogadywalam sie bez problemow!W dzien wyjazdu schowali nasze bagaże,ale caly czas byl do nich dostep,mielismy prysznic do dyspozycji i miejsce do wypoczynku przed podroza.Odebrali z hotelu,zawiazli na lotnisko i tyle.Nie mam zadnych zastrzeżeń.A jak gadalam z ludzmi ktorzy z wielkich biur (czyt.drogich) zaplacili po 3600 od osoby za last minute to ich szlag trafial!Ja placilam 2300 od osoby i bylo super.Milego wypoczynku za male pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: Triada - co o nich wiesz???? 06.08.04, 11:15 wrocilem z Hurghady bez zastrzezen, a rezydent byl codziennie od 10:00 do 12:00 i pomagal w roznych drobnych klopotach. lepiej zawsze sprawdzic, co sie kupuje i dokad sie jedzie, bo u nas hotel 4 i 5 gwiazdek byly klasa, ale 3*** to byl syf totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAMIANOS Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.08.04, 09:41 Bylem w zeszlym roku na objazdowce z triada po Grecji i potem promem do wenecji...byly plusy i minusy, mysle ze jak w kazdym biurze,,jedni sa zadowoleni inni nie...miusy to te obowiązkowe postoje na jedzenie w wybranycvh pkt(czytaj gdzie pilot-rezydent i kierowcy maja gratis)..jedna w wiekszosi byli oi jedynymi klientamitych knajpit..chyba ze bylo to uzasadiony postoj.. nocowalismy jak wiadomo przy objazdowce chyab w 5 hotelach, w 4 bylo naprawde dobrze jeden niestety pol grupy w atenach trafiła jakby to okreslic dziadowski troszke hotei i bardzo glosny, niestety wypadł tez i na mnie....starał sie to pilot nadrobic oferujac na promie kabiny z oknem osobom co byly w tym hotelu w ramach powiedzmy to rekompensaty...jednak bylismy tez i mile zaskoczeni dwa wieczory w hotelu na pelopoezie..zostalismy zaproszeni-cala wycieczka ok 40-50 osob przez własciciela hoteliku na winio,ouzo i zabawe przy muzyce co bylo milym gestem...spodziewalismy sie ze moga wystapic niedogodosci czy utrudnienia bo tonie pobyt a w duzym stopniu bylismy w ruchu...zobaczyismy chyba wszystkie najwaznijesze zabytki i to co bylo mozna zobaczyc...w wenecji nie bylo przymusy pluywania niczymkolwiek ale bylo tyo zalatwione, takze z checia skorzystalem z oplyniecia stateczkiem wenecji..bez zbednych komplikacji jezykowych z włochami...autobus nie był moze z 2003 roku, lecz był sprawny nie bylo zadnych problemow z niepotrzebymi przestojami czy awariami..w zasadzie bez wiekszycg problemow na granicach..na koncu pozegnanie prze pilota ( akurat w katowicach wysiadalem a bus leciał daje chyab wawki) pozegnał wszystkich wysiadajacych....mniej wiecej dotrzymywane godziny podawane przez traiade w skali od 1-10 mysle ze moge pokusic sie o note 7 czyli powiedzmy jak na objazdowke to jest dobrze..w kilku miejscowosciach pilot porozdawal plany miejscowosi gdzie sie znajdowlaimsy POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe77 Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 07.08.04, 14:19 UWAGA!!! Poczytajcie uwagi na róznych portalach. Dotyczy to w zasadzie wszystkich państw w tegorocznej ofercie tego biura. Ja miałam "okazję" osobiście się przekonac że usiłowano zmienić mi miejscowość pobytu - dla mnie - na znacznie mniej atrakcyjną ( Hersonissos na Amoudarę), do której nigdy w życiu z własnej woli nie wybrałabym się nigdy! Kosztowało mnie to dwa dni stresu, co znacznie ogołociło moje miłe wspomnienia z urlopu. Nigdy już nie kupię u nich żadnej oferty, gdyż ja na urlop nie wybieram się tam, gdzie łaskawie biuro zechce mnie za moje pieniądze wysłać, lecz dokładnie wybieram sobie miejsce pobytu i nie chcę ponownie narazić się na stres że będą chcieli wysłać mnie do jakiejś wiochy z elektrownią na plaży, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.inetia.pl 08.08.04, 01:00 Triada ma bardzo dobre ceny, ale bardzo zla organizcje.Nie polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.k380.webspeed.dk 08.08.04, 02:49 wlasnie wrocilem z Egiptu. wszystko OK organizacja na topie, warunki dobre, nie widze problemow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japonka Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.chello.pl 08.08.04, 14:17 Powiem tyle co wiem: bylam z Triada 2 lata temu na typowym last minute, tj. wiedzialam ze jade do Grecji, na Riwiere Olimpijska lub na Chalkidiki, do hotelu lub apartamentu, w kazdym razie ktoregos z ich katalogu, a dokad dokladnie to dowiem sie na lotnisku w Salonikach :) Wyjazd wykupilam 4 dni przed terminem wylotu, cena w last minute: 899zl bez wszystkich doplat, czyli tylko ("tylko"? :) za przelot i zakwaterowanie gdzies przez 15 dni. Z doplatami, ktorych w Triadzie jest masa, wyszlo 1350 zl wiec z kolezanka zaszalalysmy i wykupilysmy jeszcze sniadania za 150 zl :) Zbiorka na lotnisku, wylot i przylot zgodnie z ustalonymi terminami, o 6:00 jeszcze na Okęciu, o 12:00 już leżałyśmy na plaży w Olimpic Beach. Apartamenty trafily sie nam 4* wg. katalogu Triady, zadne luksusy ale hotelik nowy i wszystko nowiutkie i czyste. Do morza 500 m, za to jedna prosta droga, na ktorej koncu bylo widac juz wode :) Spacerkiem jakies 10 min, za to cisza i spokoj kiedy sie chcialo odpoczac. Sniadanka w tawernie nad morzem - rewelacyjne, bylysmy bardzo pozytywnie zaskoczone. Codziennie swieze pieczywko, kwaka lub herbatka, sok pomaranczowy, ser, wedlina, dzem, czasem jakies kielbaski, obowiazkowe jajko na twardo i codziennie 3 kawalki ciasta, nie chcialo sie jesc co najmniej do poludnia. Jeszcze po powrocie do domu przez pewien czas robilam sobie takie "greckie" sniadanka. Rezydentka pojawila sie pierwszego dnia, podala namiary na swoje biuro w Olimpic Beach, nr telefonu komorkowego oraz godziny w ktorych pelni dyzur i tyle ja widzialysmy, zreszta bardzo dobrze bo nie byla nam potrzebna przez caly wyjazd, ale wiem ze zawsze byla w biurze w godzinach dyzurow. Generalnie konkretna osoba i nie przeszkadzala w wypoczywaniu :) Generalnie bardzo milo wspominam i nie mam Triadzie nic do zarzucenia. Jesli ma sie okazje spedzic 15 dni w pieknym cieplym miejscu ponizej 1500 zl to grzech nie skorzystac. Jestem na studiach wiec nie oczekuje luksusow, ale jesli ktos chce jechac do luksusowego hotelu i nie wychodzic z niego przez 2 tygodnie to polecam Tui czy innego Neckermanna a nie wyjazd z Triady za < 2000 zeby pozniej ponarzekac na warunki. W tym roku lece na Rodos za 1550 zl i mam nadzieje ze znowu bede sie dobrze bawic. Z informacji ktore zebralam na roznych forach wakacyjnych wychodzi ze hotel czysty a wlasciciele bezproblemowi wiec mam nadzieje ze mnie bezpiecznie dowioza w obie strony i zaplacili za hotel. Tyle. Juz nie z wlasnych doswiadczen: rodzinka byla z Triada rok temu na Malcie i 2 lata temu w Tunezji, wczesniej jezdzili ze Scan Holiday, teraz przestawili sie na Triade i takiej znowu wielkiej roznicy nie ma. Generalnie tez bez wiekszych zastrzezen, chyba ze to wina Triady ze w Tunezji byla burza piaskowa a moja ciotka spadla z wielblada ;) Pozdrawiam wszystkich podroznikow niezaleznie od biur podrozy z ktorymi wyjezdzaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolka Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: 217.153.32.* 09.08.04, 10:08 W zeszłym roku byłam z nimi na objeździe 7+7 po Turcji z oferty Traf , czyli 7 dni objazdówki i 7 dni wypoczynku na Riwierze Tureckiej ( Side lub Alanya ) w hotelu jaki się trafi ( czyli nie znasz nazwy ) , ale wymienionym w katalogu. Obsługa rezydentów na obu lotniskach w porządku. Po wylądowaniu w Antalyii sprawne sprawdzenie listy i jeszcze sprawniejszy podział na tych co mają w programie 7+7 oraz na tych co przylecieli wyłącznie na wypoczynek. Objazd był zorganizowany bardzo dobrze. Autokar OK , pilotka super. Naprawdę trzeba mieć dużo zdolności i cierpliwości , aby zapanować nad autokarem ludzi o zróżnicowanych upodobaniach i zainteresowaniach , gdy masz do przebycia trasę ca 3000 km. Objazd to wspaniała okazja do obejrzenia kraju w większym wymiarze. Zaczęliśmy z Antalyi via Pammukale i Hieropolis , potem wzdłuż zachodniego wybrzeża ( Efez , Pergamon , Troja ) do Istambułu i poprzez Ankarę oraz Kapadocję nad Morze Śródziemne. Ze dwa razy trzeba było wstać o świcie ze względu na długość dystansu do pokonania , ale nikt nie narzekał. Hotele na objeździe OK. Dodatkowo były wycieczki fakultatywne , dla tych co nie mieli jeszcze dosyć zwiedzania. Po 7 dniach podróży współpodróżnicy podzieleni zostali na rych , co do Alanyi i na tych co do Side. My do Side , zgodnie z życzeniem złożonym w biurze przy wykupie wycieczki , bo marzyliśmy o spokojnym miejscu z dala od sklepów i dyskotek. Hotel ***+ z basenem ( z oferty karalogowej Triady ) , czysto , smaczne jedzenie. Rezydent na miejscu też w porządku. Oświecił nas , gdzie najlepiej plażować , gdzie można coś dobrego i niedrogo zjeść ( bo ceny mocno zróżnicowane ). Ogólnie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trio Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:37 Ostatnio podniesli poziom uslug. Spokojnie mozesz jecvhac pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anegra Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: 217.153.133.* 28.02.05, 14:24 Byłam z Triadą na impezie 7+7 w Turcji i w Hiszpanii. Turcja bardzo ok, ale w Hiszpanii trafił się paskudny hotel na pobycie. Za cenę 2.800 mogłabym się spodziewać czegoś lepszego, a nie obskurnego pokoju, w którym smierdzi szaletami, skrzypi niewygodna prycza, na śniadanie codziennie jest buła z serem albo z dżemem, a recepcjonista nie zna liczebników angielskich ani niemieckich. Z rezydentami nie ma żadnej rozmowy, często nie przychodzą na umówione spotkania. Piloci zarówno w Turcji jak i w Hiszpanii na objeździe bez zarzutów. Trzeba się nastawić, że może być przyzwoicie, ale też może być sporo przykrych niespodzianek, które potrafią zepsuć wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin K Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:57 Jedno z najgorszych biur na rynku , o najwiekszej liczbie reklamacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:23 Byłam z nimi w zaszłym roku w Turcji Alanya hotel Sweet. Mogę na tej podstawie stwierdzić że w całości wczasy odpowiadały ofercie. I wg mnie to jest podstawa! uważnie czytać, ze zrozumieniem ,co jest w ofercie . Oczywiście Triada jest biurem nastawionym na tańsze usługi i mam świadomośc że płacąc za 2 tygodnie z przelotem samolotem po 1700 zł od osoby / ferst minute/ nie mogę się spodziewać cudów .Trzeba być realistą.Ile kosztują 2 tygodnie wczasów na naszym morzem. Gdybym chciała te 2 tygodnie spędzić w luksusie /mnie raczej chodzi o to zwiedzę/ to wybrałabym inne biuro , Ale czy poziom usługi byłby tak daleko lepszy to nie jestem pewna . Ja z czystym sumieniem moge polecić Triadę - hotel Sweet w Alanii. W tym roku jade z nimi na Kretę. Mam nadzieję że też się nie rozczaruję. Odpowiedz Link Zgłoś
besir1 Re: Triada - co o nich wiesz???? 12.03.05, 18:44 bylem z Triada na przelomie Maja i Czerwca ubieglego roku w Hurghadzie - hotel Sultan Beach. Ogolnie jestem bardzo zadowolony ...no i jaka rezydentka ( big wow factor). Jedyny mankament , to miejscowy kooperator ( nie mylic z rezydentem). Zdecydowalem sie po tygodniowym pobycie zostac dodatkowy tydzien. Chialem zaplacic , jak to na swiecie przyjete - karta kredytowa...no i oczywiscie odmowa. Facet doslownie potraktowal mnie jak potencjalnego zlodzieja i wrecz staral sie szczuc biedna rezydentka , ktora wrecz spalala sie ze wstydu , bedac w tak niezrecznej sytuacji. ...no i tutaj dochodze do sedna- biura podrozy kazdego roku kontraktuja po czesci nowych dostawcow uslug. Niestety - ci wlasnie subkontraktorzy czesto bywaja mniej, niz uczciwi.Jesli przeczytacie wszystkie posty tutaj , to pojawi sie dziwna prawidlowosc - na pobyty w pewnych krajach niemal nikt nie narzeka , na pobyty w innych - narzeka stanowcza wiekszosc. Moze wezmiecie pod uwage to , ze czasem nie biuro jest tak faktycznie winne , lecz po prostu zostalo "nabite w butelke"? Zadne biuro - szczegolnie duze , ktore ma zamiar naprawde sie rozwijac , za nic w swiecie nie wpusiloby swoich klientow w maliny z pelna premedytacja! Wiedza dokladnie , ze takie praktyki na dluzsza mete sie nie oplacaja! Ze swoich doswiadczen dlugoletnich wojazy na wlasna reke wiem , ze w pewnych krajach umowa jest raczej nic nie znaczacympapierkiem , ktory sluzy do ewentualnego zastapienia papieru toaletowego .Oczywiscie - biuro moze zmienic kooperanta, ale jak to zrobic w szczycie sezonu na przyklad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona jestem zadowola z Traidy IP: *.gino / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:29 byłam z nimi 2 lata temu w Tunezji i nie mam zadnych zastrzeżeń. Było to last minute chyba za 1400 zł u miejscowosci Nabeul, całkiem fajny hotelik *** połączony z drugim 4* (gdzie mozna było korzystać z basenu o rozmiarach olimpijskich) w naszym hotelu był "normalnych" rozmiarów basen, hotel był położony na brzegu morza, jedzenie w formie szwedzkiego stołu naprawde smaczne i obfite. W hotelu były codziennie jakies imprezy, dyskoteka. Jedna uwaga w krajach południowych troche inaczej okreslają standard hoteli, dlatego lepiej jest brać 4* . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Re: Małe co nie co IP: 195.116.31.* 15.03.05, 13:57 Jeżeli chodzi o Triadę, to mam znajomych, którzy jeździli z Triadą i było w miarę OK. Musisz pamiętać, że Triada to jedno z tańszych biur podróży i standard jaki oferują jest dość słaby.Jeżeli u nich hotel ma *** to znaczy, że normalnie inne biura dają kategorrię **. Czasami są problemy z noclegami - to znaczy że może trafić ci się inny hotel niż wybrałeś. Ale ogólnie jeżeli płacąc standardową cenę, nie masz wymagań jak gonzo-bonzo, to będziesz zadowolony, tylko dokładnie sprawdź co gwarantuje Triada w cenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Małe co nie co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:54 To nie jest do końca prawda. W tym roku szukałam miejsca na wakacje i w zwiazku z tym przeglądałam katalogi różnych biur. Te same hotele co w katalogu Triady są również w katalogach innych biur / przynajmniej ich część/. Stwierdzam że kategoria oznaczona ilością gwiazdek jest taka samaw innych biurach .Jednocześnie zauważyłam, że ceny Triady /przynajmniej w tym roku/ nie odbiegają od innych - czyli nie jest to takie tanie biuro.Jedynie oferta "ferst minute" była rzeczywiście atrakcyjna, ale z tego co sie orientuję to co atrakcyjniejsze miejsca wykupiono już w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIZELA Re: Małe co nie co IP: *.icpnet.pl 06.06.05, 12:43 OFERTA DLA PRZECIĘTNEGO "KOWALSKIEGO" ja byłam i więcej nie skorzystam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muff Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24495486 polecam cała odpowiedz na twoje pytanie i nne kwestie muff Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 wiem wszystko 02.06.05, 18:01 wiem wszystko ale nie powiem i maja niezłe ceny Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k triada 03.06.05, 09:35 Byłam w Turcji i w Egipcie z Triadą i było OK. W tym roku planuję jechać z nimi do Tunezji i mam nadzieję że będzie tak jak w latach poprzednich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 00:58 W zeszłym roku pojechałam z Triadą do Turcji. Myślę, że nie mogę nic zarzucić pracownikom lokalnym ale... 1 - na lotnisku Trada była świetnie zorganizowana. Pomimo wielkiego ruchu i tłumów czuliśmy sie bezpiecznie. 2 - rezydenci mieli nas głęboko... Zależała im jedynie na sprzedaży wycieczek fakultatywnych 3 - pracownicy w hotelu byli sterroryzowani przez rezydentów. Bali się np. podać śniadanie wcześniej o 15 minut (autokar na lotnisko zabierał na 10 minut przed otwarciem stołówki Pomimo tych drobnych niesnasek było supel. Pracownicy przyjaźnie do nas nastawieni. Reasumując myślę że Trada to dobra firma. W kazdym zakładzie może znaleźć się ktoś kto jest niesympatyczny dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 Re: Triada - co o nich wiesz???? 06.06.05, 11:38 to skąd tyle złych postów o triadzie jak tu same laurki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 05.06.05, 20:35 Mimo małych niedociągnięć-Warto!!! Za takie pieniadze??? inne biura za troszkę więcej lub nie, biorą dużo więcej. Byłam 2 razy i nie załuję, a w tym roku też z nimi Hiszpania-mam nadzieje, że bedzie też extra! w dużym stopniu to zależy od towarzystwa i nas samych! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Triada - co o nich wiesz???? 08.06.05, 13:20 Jezdze z roznymi biurami, zawsze biore tanie hotele, i jakos zawsze bylo o'key. Wracajac slysze w samolocie oburzone glosy turystow, ktorzy kupili najtansze wczasy i spodziewali sie standardu Hiltona. Oto kilka czestych problemow: -skandalicznie male sniadania (w katalogu pisze'kontynentalne') -pilot za malo sie nami zajmowal, a kolo znajomych w kraju X ganial cale dnie (w kraju X owi znajomi mieli wczasy z animacja) -w all inclusive jest dziadowskie jedzenia i picie (sorki, jesli placi sie 3 tysiace za 2 tygodnie All Inc, to standard musi byc niewielki). -NIE BYLO BASENU (osoby ktore kupily najtansze apartamenty na riwierze olimpijskiej w Triadzie - takie za ok. tysiac zlotych) Bylam na razie raz z Triada. Bylo... zwyczajnie, nic mnie zaskoczylo. Duzy apartament z kuchnia, ladny czysty, nie bylo klimy i basenu, ale nie mialo byc wdg katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniatrzaska Re: Triada - co o nich wiesz???? 08.06.05, 15:02 Cześć jak pewnie większość piszących przeżyłam z nimi drobny horror. 1,5 roku temu poszłam do biura w Warszawie przy ul. Poznańskiej róg Nowogrodzkiej (bo miałam najbliżej pracy) i z katalogu wybrałam sobie wyjazd do Tunezji na 2 tygodnie, dla mnie i mojego syna. Kierowałam się prostą zasadą hotel minimum 4* plus duży fajny basen no i musiało być ciepło (październik). Wyjazd był prezentem urodzinowym dla mojego małolata. Kasa miała być sprawą drugorzędną choć Pani wiedziała w jakich granicach się poruszamy. Pani doradca zaproponowała mi kompletnie inne Państwo a więc Egipt miasto Hurgada i hotel z pięknym dużym basenem pięknym kompleksem restauracyjno usługowym, choć zaznaczyła że pokoje są w bungalowach na tyłach głównej części. Na 2 dni przed wylotem dowiaduje się, że lecę o dzień wcześniej, ale co tam nawet się ucieszyłam, że będę o dzień dłużej wykonałam telefon do szefowej czy da mi dzień dłużej urlopu i zebrałam się i POLECIELIŚMY (choć co by było gdybym była lekarzem tramwajarzem czy innym zawodem w którym nie można dowolnie brać wolnego). Na miejscu w środku nocy dowieziono nas do hotelu i tu zaczął się lekki dramat bo to miało być na tyłach okazało się być na bardzo dalekich tyłach a konkretnie to bardzo bardzo bardzo dalekich tyłach w osobnym kompleksie, do głównej części było z 700 metrów ale to nie byłoby najgorsze lecz to, że trzeba było drałować przez super ruchliwą jezdnię (3 pasma w jedną stronę) a wiec żadnych szans, że maja latorośl choć raz będzie mogła pójść z plaży po coś do pokoju sama. Ale co tam pomyślałam sobie, że nie takie rzeczy człowiek jest w stanie wytrzymać. Ale najgorsze dopiero się rano okazało: 50% CZĘŚĆ GDZIE MIAŁY BYĆ RESTAURACJE I SKLEPY była w REMONCIE, ale nie tam jakaś kosmetyka tylko regularnie rozebrane do zera założone od zewnątrz zielonymi siatkami żeby nie leciały kamienie na głowę, cały dzień nonstop pracował ciężki sprzęt budowlany który stał na terenie owego pięknego basenu. Spotkałam polkę która wracała z plaży (7.30 rano) pytam jej jak jest na plaży a ona mi odpowiada że nie najgorzej że jak się właśnie tak rano pójdzie na plażę to można sobie zarezerwować miejsce i potem poleżeć (hotel miał mieć według katalogu własną piękna plażę). Jak chcieliśmy zjeść jakieś śniadanie to nie było słychać własnych myśli. Poszłam do przedstawiciela tur operatora egipskiego który ze zrezygnowaną miną oświadczył, że TRIADA doskonale wiedziała że od września rozpoczyna się remont hotelu. Polski przewodnik miał być dopiero w drugiej części dnia z nowa grupą Polaków. Zaczęły się moje liczne telefony do Polski i do biura gdzie kupiłam wycieczkę. Moje i moich rodziców. Na zarzuty odpowiadali A CO TO PANI PRZESZKADZA, a basen przecież jest drugi (maleńki wewnątrz osiedla domków hotelowych w których mieszkali Niemcy). Po wielkich awanturach i założeniu koczowiska pod rejestracją, w końcu zaproponowano mi inny hotel ale podobnej klasy, lub dopłacają 1000 złotych hotel klasę wyższą. Zdecydowałam się a dopłatę i tu usłyszałam że musze zapłacić od razu i to gotówką w $ !!!!!! Oni nawalają a ja mam wyciągnąć od razu gotówkę, Na moją propozycję, że w takim razie moi rodzice podjadą od razu do biura i wpłacą odpowiednią sumę, opiekun odpowiedział NIE albo gotówka albo zostaje w tym hotelu. No to wyjęłam to co miałam (licząc, że mija karta płatnicza zadziała potem w miejscowym bankomacie). Pan pilot wsadził mnie i syna (dodajmy oboje blądyni) do samochodu z Panem Egipcjaninem, który zawiózł nas do nowego hotelu. Hotel okazała się rajem na zieli, obłędnie zaprojektowanym, z 4 basenami miłą obsługą (fakt, że należał do oficjalnej sieci hoteli Sharaton 5* i trzymał klasę) Pan opiekun nie raczył zadzwonić i zapytać czy wszystko jest w porządku. W drodze powrotnej spotkałam w samolocie osoby z którymi leciałam i dowiedziałam się, że koło południa zorganizowano spotkanie z nowymi podróżnymi i wszyscy w końcu pozostali w tamtym hotelu, Pan opiekun oświadczyła, że po powrocie mogą złożyć zażalenie. Trzymaj się od tego biura z daleka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:14 gdzie w Hurghadzie masz trzy pasma w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.cc / *.oaza-dd.com 09.06.05, 15:58 Tanio i tandetnie to fakt. Rezydenci zupełnie nie przygotowani. Hotele najgorsze jakie mogą być. Wycieczki fakultatywne koszmar. Jedziesz z triadą jedziesz sam. Nie licz na to, że rezydent coś załatwi, nie załatwi! Nigdy nie wiesz na pewno kiedy wrócisz, bo może nie 10 a 11 a może 12???? Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam, klient Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: 212.76.39.* 10.06.05, 19:56 Mysle ze wiekszosc piszacych to jednak ludzie z innych biur podrozy :P Poniewaz bylam kilkakrotnie z Triada, i w tym roku tez jade - to rekomendacja Owszem, trafiali sie ludzie niezadowoleni, ale zawsze zdarzaja sie tacy (np. trzeba zauwazyc, ze jak jedziec zwiedzac Afryke to nie oczekuj tam Europy) Wiele zalezy od wspolpodruzujacych - stad np. nie pojade juz z Sigma poniewaz pilot nie reagowal wcale, gdy grupka ludzi urzadzila sobie w autokarze impreze mocno alkoholowa (to akurat perzeszkadza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też klient Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.obronet.trzepak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:20 takie piszesz bzdury, ludzie z innych biur, a moze Ty jesteś z TRIADY ,prawda jest taka że oszukują ludzi jak tylko się da i jedni potrafią się obronić a inni narzekają i przyjmuja wszystko jak leci. Nie pisze tego z książyca lecz z doświadczenia z pobytów z TRIADĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forki06 Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.06.05, 18:40 o bosh.... ile płacisz tyle dostajesz. Cudów nie ma. Jesli taka sama wycieczka do tego samego hotelu u jednego organizatora kosztuje 900 a u drugiego 1300 to przeciez nie dla tego ze udalo sie temu pierwszemu wynegocjowac o tyle lepsze warunki ... zakładajac cene przelotu 500 zł to na hotel pozostaje jednemu organizatorowi 400 a drugiemu 800, nie mówcie mi ze duży może uzyskać większy rabat. Może coś uszczknąć .. ale nie 50%, wiec gdzieś musi robic oszczedności, tańsze linie, gorsza obsługa, wolisz taniej - licz sie z tym ze bedzie gorzej. Cudów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiszka Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.elpos.net 31.08.05, 14:55 bylam z nimi w tunezji - hotel el hana beach - za przystępną cenę - cudów się nie spodziewałam, ale jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka77 Re: Triada - co o nich wiesz???? 14.06.05, 12:45 podam fakt, w zeszłym roku, wyjazd do Egiptu, samolot ma opóźnienie chyba 6 godzinne. Turysci zostawieni na lotnisku bez jakiejkolwiek informacji kiedy będzie lot, a Pani, która wydawała karty na lotnisku, bez udzielenia jakichkolwiek odpowiedzi odeszła, cały czas zaczepiana przez zdezorientowanych ludzi. Jaki był dalszy przebieg nie wiem, bo leciałam z innym biurem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: 212.160.191.* 16.06.05, 14:10 ludzie, samolot to nie sprawa biura!!! samolot to sprawa linii lotniczych kiedy wy sie kurna tego prostego faktu nauczycie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muff Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:14 ty "znafco" za dyche bez szkoly oplacany przez triade..... samolot czarteruje biuro i to biuro odpowiada za jakosc uslug linii lotniczych i jesli zleceniobiorca nawala to biuro ma obowiazek zająć się tyrystami Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Triada - co o nich wiesz???? 23.06.05, 10:46 zgadzam się... godziny wylotów zmieniaja linie lotnicze i jak sądzę dla biura to też problem, tak jak i dla turystów... Ja z Triadą wyjeżdżam co roku na narty i zawsze byłam bardzo zadowolona. Kilka razy byłam też na objazdówkach autokarowych i nie mam zastrzeżeń. Trzeba chyba po prostu przygotować się na to, że różne kraje to różne standardy hoteli, że 10 dni na objazd Włoch oznacza duże tempo, że Egipt czy Tunezja to inna kultura. A rezydent??? Czy ja mam 5 lat żeby sobie nie poradzić??? Jesli rezydent jest kiepski trzeba go olać. Można samemu załatwić zmianę pokoju w każdym hotelu. Nigdy nie miałam z tym problemów. Od lat jeżdżę na zorganizowane wyjazdy i naprawdę uparcie będę twierdzić, że jakość wyjazdu i wypoczynku zależy tylko w ułamku od biura. Większa część to podejście samego turysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 05.07.05, 16:32 Generalnie to nie polecam tego biura. Te niskie ceny są pozorne, bo tak naprawdę to na miejscu do wszystkiego trzeba dopłacać. Byłem w Maroko i Grecji i więcej z Triadą nie pojadę bo szkoda nerwów. Lepiej niec dopłacić i faktycznie oderwać się od rzeczywistości! Odpowiedz Link Zgłoś
jur47 Re: Triada - co o nich wiesz???? 05.07.05, 18:16 Skontaktował się ze mną Pan Jacek Konikowski z Pulsu Biznesu - prosi o kontakt wszystkich niezadowolonych z Biur Podrózy - przygotowuje materiał dotyczący nierzetelnych biur podróży. Podaję kontakt - skorzystajcie !!!! Podaję adres: J.Konikowski@pb.pl Napiszcie! Naprawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
evil_ka Re: Triada - co o nich wiesz???? 14.07.05, 15:48 Ciekawe, czy Pan Jacek będzie "prostował" to, co napisał 08.07. ???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 08:15 Jak leciałaś z innym biurem to poco się wtrącasz do TRIADY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.spidernet.pl / 80.51.254.* 22.06.05, 11:13 Właśnie wróciłam z Grecji 7+7. Pobyt w porządku ale objazd - TRAGEDIA. Fatalne hotele, jedzenie dla umrzyka, zdzierają. Biorą tę samą opcje w np. TUI zapłacę w sumie niewiele więcej i ma święty spokuj. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka23 Pozytywna opinia 25.06.05, 00:38 byłam z Triadą w zeszłym roku we wrześniu w Turcji w Alanyi (nazwy hotelu nie pamietam ale jak znajdę informacje o jego nazwie i adres tureckiej strony internetowej to napiszę) bo hotel był super odnowiony w czerwcu standard taki jak było na zdjęciach (marmur jest tam tani, więc wszystko jest w tym kamieniu) do tego niewielki basenik z barkiem (przy nim były stoliki i tam serwowali śniadania i kolacje) do centrum i plaży miałam blisko, hotel ten znajdował się na uboczu wiec nie było nawet głośno.Byłam tam 2 tygodnie za około 1500 zł na osobę(śniadania i obiadokolacje), wycieczki kupowałam na własna reke na mieście (uwaga Triada oferowała ten sam standard za duzo wyższą cenę.Plaża z której korzystałam to plaża kleopatry, bardzo ładna.Posiłki w hotelu były smaczne. Ale po tym co sie przytrafiało Polakom w tym hotelu chyba więcej Triada nie wykupi tam miejsc. Było kilka przypadków okradania w nocy przez nie zamknięty balkon,1 sprawcę Polak złapał na balkonie ale mu się wyrwał (przynajmniej turek sie troche potłukł)-prawdopodobnie złodzieje byli w zmowie z pracownikami, bo był 1 przypadek że podczas nieobecności starszego małżeństwa ktoś wszedł do ich pokoju i rozkodował im walizke (2 kłódki z szyfrem 123-nie ustawiono szyfru)a następnie zamknał tylko 1 kłódke zmieniając szyfr, nic nie ukradł bo pewnie ktoś go spłoszył a pieniądze były dobrze zagrzebane w walizce. Ja wróciłam zadowolona bo mnie nie okradli, po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi odnośnie standardów hotelu to mogę uważać sie chyba za szczęściarę! Rezydentka mało operatywna, bez zaangażowania. Moja ciocia była z tym biurem 2 razy na objazdówce w Hiszpanii w maju i była zadowolona,poza paroma detalami nie miała większych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pozytywna opinia IP: *.polkomtel.com.pl 29.08.05, 16:26 Byłem po raz pierwszy w życiu na wakacjach z biurem podróży, zwykle sam je sobie organizuję. Wybór padł na Triadę ze względu na ofertę 7+7 Hiszpania (sierpień 2005). Szkoda mi było czasu na dojazd autem. Część objazdowa była rewelacyjna dzięki świetnej pilotce Pani Małgosi, która opiekowała się grupą od rana do wieczora, łącznie z pomocą w zrozumieniu menu i zamówieniu posiłku, bowiem hiszpanie angielskiego nie znają. Na marginesie polecam wykupienie posiłków na miejscu bowiem tam mogą być problemy w zamówieniu czegoś ciekawego. Przed wyjazdem była informacja o tym, że w trakcie objazdu będą hotele 1-2*. I tak w wielu przypadkach było, chociaż trzykrotnie były hotele 3* z basenami. Nie mniej jak przyjeżdżasz do niego o 20 a wyjeżdżasz o 8 rano to nie ma większego znaczenia, aby było czysto i wygodnie (chociaż po podróży basen jest OK). W większości hoteli była klimatyzacja, co także jest wygodne. Świetny był także kierowca autokaru (polak) - zawsze życzliwy, z humorem i punktualny. Do tego dopisała cała grupa. Nikt nie marudził, wszyscy byli zgodni i punktualni. Te elementy niewątpliwie zadecydowały o powodzeniu części objazdowej. Podkreślam zwłaszcza rolę pilotki (opiekunki) Pani Małgosi z Triady. To była właściwa osoba na właściwym miejscu, każdemu bym takiej życzył. Zawsze wszystko było dograne na czas. Dojazd, i przewodnicy miejscowi na nas czekający (Madryt i Toledo mówiący po polsku). Potem na tzw. odpoczynku na Costa Brava było już nieco inaczej, ale nadal tak jak sobie to wyobrażałem. Hotel 3* z balkonem i widokiem na plażę, czysto, codziennie sprzątanie i wymiana ręczników. Posiłki były ok, chociaż śniadania cały czas takie same. Obiadokolacje znacznie lepsze. Rezydentka już nawet nie stała obok Pani Małgosi, ale była dostępna i nawet dwukrotnie nas odwiedziła, a byliśmy praktycznie tylko we czwórkę (dwie pary). Nasi znajomi mieli trochę gorszy pokój i to zepsuło im nastrój, ale pojechaliśmy tam nie dla pokoju. Dla chcących pospać nie polecam Lorette de Mar (chyba tak to się nazywa) - dyskoteka w całej miejscowości przez 24 godz. na dobę. Hotel i miejscowość należy wybrać przed wyjazdem. Czasmi może być to wyjazd udany. Dodam, że często służbowo podróżuję, więc wiem jak może wyglądać hotel. Nie było źle, ale z takim założeniem trzeba do tego podejść przed wyjazdem. Pozdrawiam wszystkich z grupu hiszpańskiej ze szczególnymi uklonami dla Pani Małgosi. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_o_co_chodzi Re: Pozytywna opinia 30.08.05, 16:26 no wrrreszcie! okazało się że triada robi takze dobre imprezy... moze sie ucza na bledach ?? tylko dlaczego na koszt turystów ?? julian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:16 Właśanie wróciłam z Krety z Triadą. Było super - pod każdym względem zgodnie z ofertą , a może nawet lepiej niż można się było spodziewać.Może mam szczęście bo to juz drugi raz Triada mnie nie zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom_pl Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:40 Wlasnie wrocilismy z Grecji. Triada oszukala tam multum ludzi. Wiemy o conajmniej 4 oszukanych turnusach. Wybieramy sie do sądu bo juz dzis dwom osobom Triada odrzuciła reklamacje (ustnie na razie). Triada zakwaterowała nas o 3 w nocy w miejscowosci Olympic Beach zamiast w miejscowosci Paralia (ponad 20 osob z autobusu) . Na miejscu okazalo sie ze w lokalu w ktorym nas zakwaterowano jest kolejnych ponad 20 osob ktore oszukano w podobny sposob. Chcielismy odpoczywac w miescie z dosc bogata infrastrukturą, trafilismy na wies z widokiem na pole, traktor - zero Grecji. Nie kupowalismy opcji "traf". Kazdy z nas wybral konkretny apartament w miescie Paralia. Z uwagi na nasze ostre reakcje zakwaterowano nas w Paralii ale dopiero po tygodniu. Stracilismy 3 pierwsze dni na spotkania (codziennie mowiono nam ze jutro bedzie juz cos wiadomo), 2 na pakowanie i przenosiny ... kosztowalo nas to duzo nerwow a dojazdy do Paralii mnostwo pieniedzy. Nie moglismy zaplanowac wycieczek fakultatywnych (z uwagi iz codziennie chodzilismy na spotkania) ... zamiast odpoczywac bylismy zdenerwani. W obiekcie obok mieszkaly osoby ktore wykupily hotel 4* w Paralii a dostaly 3* w Olympic. Prysznic mialy nad kibelkiem :) Mozna bylo sie zalatwiac i kąpać. Skonczylo sie na placzu dziewczyny ktora przyjechala do Grecji na podroz poslubną i wybrała juz dawno w katalogu Triady 4* super hotel ... w Paralii :) Wiele osob po tygodniu nie mialo szczescia. Przeniesiono je do lokalu gdzie smierdzialo zgnilymi jajami , nei zamykaly sie drzwi wejsciowe ani do toalety ... a na dodatek ... zakwaterowano je ...o zgrozo ... z obcymi osobami :) Był to lokal 2-izbowy ze wspolna łazienką , ale drzwi do pokojów sie nie zamykaly. Osoby te stracily kolejny dzien na walke z Triada, wzywaly policje turystyczna i ... na wlasny koszt wynajely pokoj (bo spac w tamtej ruderze sie nie dalo). W dniu wykwaterowania dostalismy od Triady informacje iz mamy opuscic pokoje o godz. 10:00 i oczekiwac przed lokalami na transfer. Transfer nastapil o godz. 00:15 nastepnego dnia a lot ... o 4:50 :) A podobno wykwaterwanie zgodnie z umowa moze nastapic w dnou wylotu. Triada obciela nam kolejny dzien z urlopu. Musielismy na wlasny koszt wynajac pokoj gdyz oczekiwanie z torbami ponad 14 godzin na transfer byloby męczace. Generalnie do Paralii mozna pojechac samemu, bez Triady. Pokoj mozna wynajac juz za srednio 25 EURO. Sa tez tanie loty. Triada jest do niczego nie potrzebna. Na miejscu jest wiele polskich biur organizujacych wycieczki fakultatywne, noclegi itd. W Triadzie rezydedenci (bardzo bezczelni) zdziwieni byli ze oczekujemy wywiazania sie z umowy. Mowiono nam ze przeciez jest slonce i plaza ... czego wiecej chcemy? Straszono naz ze jesli nie zabierzemy bagazy o 3 w nocy to pojada one na lotnisko. Itd Itd ..... Nigdy wiecej Triady. Idziemy do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:42 Wlasnie wrocilismy z Grecji. Triada oszukala tam multum ludzi. Wiemy o conajmniej 4 oszukanych turnusach. Wybieramy sie do sądu bo juz dzis dwom osobom Triada odrzuciła reklamacje (ustnie na razie). Triada zakwaterowała nas o 3 w nocy w miejscowosci Olympic Beach zamiast w miejscowosci Paralia (ponad 20 osob z autobusu) . Na miejscu okazalo sie ze w lokalu w ktorym nas zakwaterowano jest kolejnych ponad 20 osob ktore oszukano w podobny sposob. Chcielismy odpoczywac w miescie z dosc bogata infrastrukturą, trafilismy na wies z widokiem na pole, traktor - zero Grecji. Nie kupowalismy opcji "traf". Kazdy z nas wybral konkretny apartament w miescie Paralia. Z uwagi na nasze ostre reakcje zakwaterowano nas w Paralii ale dopiero po tygodniu. Stracilismy 3 pierwsze dni na spotkania (codziennie mowiono nam ze jutro bedzie juz cos wiadomo), 2 na pakowanie i przenosiny ... kosztowalo nas to duzo nerwow a dojazdy do Paralii mnostwo pieniedzy. Nie moglismy zaplanowac wycieczek fakultatywnych (z uwagi iz codziennie chodzilismy na spotkania) ... zamiast odpoczywac bylismy zdenerwani. W obiekcie obok mieszkaly osoby ktore wykupily hotel 4* w Paralii a dostaly 3* w Olympic. Prysznic mialy nad kibelkiem :) Mozna bylo sie zalatwiac i kąpać. Skonczylo sie na placzu dziewczyny ktora przyjechala do Grecji na podroz poslubną i wybrała juz dawno w katalogu Triady 4* super hotel ... w Paralii :) Wiele osob po tygodniu nie mialo szczescia. Przeniesiono je do lokalu gdzie smierdzialo zgnilymi jajami , nei zamykaly sie drzwi wejsciowe ani do toalety ... a na dodatek ... zakwaterowano je ...o zgrozo ... z obcymi osobami :) Był to lokal 2-izbowy ze wspolna łazienką , ale drzwi do pokojów sie nie zamykaly. Osoby te stracily kolejny dzien na walke z Triada, wzywaly policje turystyczna i ... na wlasny koszt wynajely pokoj (bo spac w tamtej ruderze sie nie dalo). W dniu wykwaterowania dostalismy od Triady informacje iz mamy opuscic pokoje o godz. 10:00 i oczekiwac przed lokalami na transfer. Transfer nastapil o godz. 00:15 nastepnego dnia a lot ... o 4:50 :) A podobno wykwaterwanie zgodnie z umowa moze nastapic w dnou wylotu. Triada obciela nam kolejny dzien z urlopu. Musielismy na wlasny koszt wynajac pokoj gdyz oczekiwanie z torbami ponad 14 godzin na transfer byloby męczace. Generalnie do Paralii mozna pojechac samemu, bez Triady. Pokoj mozna wynajac juz za srednio 25 EURO. Sa tez tanie loty. Triada jest do niczego nie potrzebna. Na miejscu jest wiele polskich biur organizujacych wycieczki fakultatywne, noclegi itd. W Triadzie rezydedenci (bardzo bezczelni) zdziwieni byli ze oczekujemy wywiazania sie z umowy. Mowiono nam ze przeciez jest slonce i plaza ... czego wiecej chcemy? Straszono naz ze jesli nie zabierzemy bagazy o 3 w nocy to pojada one na lotnisko. Itd Itd ..... Nigdy wiecej Triady. Idziemy do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka Re: Triada to los na loterii IP: *.ikam.pl / 81.210.117.* 31.08.05, 20:56 Ja byłam z Triadą dwa razy. raz we Włoszech - było super. w tym roku był to Egipt 7+7. Wypoczynek w hotelu należał do średnioudanego za to objazdówka była spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Triada - co o nich wiesz???? IP: *.itpp.pl 01.09.05, 14:10 Byłam z nimi w listopadzie '04 w Egipcie na wycieczce objazdowej. Jestem całkowicie zadowolona. Zaczęło się od kompetentnego sprzedawcy wycieczki jeszcze na miejscu, w Warszawie, który przekazał nawet taką informację, że na wizę egipską trzeba mieć odliczone 18 USD, bo inaczej w Egipcie na lotnisku mówią, że nie mają wydać. W Egipcie trafił się bardzo kompetentny i oczytany pilot. Można było bardzo dużo od niego dowiedzieć się. Męczyła mnie trochę mentalność samych Egipcjan, którzy za drobną nawet przysługę żądali "bakszysz" i ich ciągłe natarczywe próby sprzedania swojego towaru. Ale to przecież nie ma związku z biurem podróży! Odpowiedz Link Zgłoś