Dodaj do ulubionych

ECCO KOMUNA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:32
Komuna żyje i ma się dobrze.

Kupując wyjazd z Ecco Holiday MUSISZ się liczyć z tym, iż wylądujesz w
jednogwiazdkowym przytułku. Składając ustną reklamacje od razu, a pisemną na
drugi dzień biuro odmawia zapewnienia zakupionego standardu. W przedostatni
dzień (wyjazd dwutygodniowy) proponuje wycieczke fakultatywną i ma pretensje,
że klient nie ma ochoty skorzystać z tak niebywałej okazji!

Jeśli ktoś lubi klimaty z "Misia" to polecam zrobione fotki przed hotelem
oznakowanym jedną gwiazdka i nagranie głosu rezydentki, że "hotel posiada dwie
gwiazdki, a nawet prawie trzy!!!

Jedna sprawa, że biuro nie wykonało zamówionej usługi, wybranej zreszta z
katalogu bez ŻADNYCH RABATóW I PROMOCJI! Inna rzecz, że patałachy oferuja 100
złotych rekompensaty za tydzień pobytu, przy koszcie wyjazdu ponad 2500 poza
sezonem! Sto złotych to różnica między zakwaterowaniem w ruderze spoza
katalogu, a zamówionym apartamentem z trzema gwiazdkami. Wychodzi 14 złotych
na dobę!

Dobra rada dla potencjalnych klientów: poproście o potwierdzenie zamówionego
zakwaterowania NA PIśMIE koniecznie przed wyjazdem. O niespodziance w postaci
jednogwiazdkowego przybytku dowiedzieliśmy sie na lotnisku, ale - niestety na
Gran Canarii. Wtedy już było za późno. Dodatkowy smaczek to fakt, iż klienci
biura, którzy przyjechali tydzień wcześniej zostali potraktowani w ten sam
sposób, a nawet grupę, która przyleciała tydzień później spotkało to samo.
Ecco nie uznało za stosowne powiadomić klientów o zmianie zakwaterowania,
łamiąc tym samym punkt własnej umowy z klientami!!!

Gdybym został poinformowany o tym fakcie przed wyjazdem, mógłbym soię wycofać
otrzymując zwrot wpłaconych pieniędzy. Perfidia Ecco polega na tym, iż biuro
"łapie" klienta w sytuacji, kiedy ten już nie ma żadnego manewru. W dodatku
biuro nie potrafi wyjść z twarzą z sytuacji. No cóż, jeśli misja firmy jest
oszukiwanie naiwnych...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ECCO KOMUNA IP: *.chello.pl 20.06.06, 20:57
      To niestety jest słabe biuro. Kiedyś szukałem wyjazdu do Tajlandii, miałem ich
      katalog, policzyłem sobie coś i dzwonię, oczywiście wyszło,że cena jest wyższa,
      bo coś tam i coś tam i opłata lotniskowa 600 pln itd. Nigdy więcej nie brałem
      ich pod uwagę.Dno.
    • Gość: gucio Re: ECCO KOMUNA IP: *.tele2.pl 04.07.06, 15:41
      mnie spotkało dokładnie to samo!
      • Gość: mak Re: ECCO KOMUNA IP: *.crowley.pl 04.07.06, 15:46
        To samo z Triadą. Pisz do urzędu marszałkowskiego, koncesjonodawcy; muszą
        interweniować.
    • Gość: justyna Re: ECCO KOMUNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:20
      kilka dni temu na targach wakacyjnych, ecco wystawiało swoją ofertę i biuro
      reprezentowała miła pani która nie wiem jakim cudem trafila do branży
      turystycznej bo na pytanie o poszukanie wczasów na djerbie pani zrobiła duże
      oczy i zapytała cytuję "gdzie leży ta miejscowość?" co dosłownie pwaliło mnie z
      nóg. zrezygnowałam odrazu z tej rozmowy bo skoro pani nie wie po pierwsze że
      djerba to wyspa i gdzie ona leży to raczej nie zaryzykuję i nie zakupię nic u
      tak mało poinformowanej osoby.
      • Gość: wy Re: ECCO KOMUNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:10
        a wy pewnie kupujac oferte z ecco mielisci klapki na oczach i nie widzieliscie
        ceny prawda? to nic ze byla 50% tansza od konkurencji i to nic ze waszym
        glownym kryterium doboru byla wlasnie cena:))))))).pretensje do siebie mozecie
        miec.jak ja chce kupic dobre buty do ide do markowego sklepu a nie kupuje na
        starganie u chinczykow, i nie wypisuje bdur na necie ze chinczyl mowil sa ta sa
        nike czy pumy lecz sie nimi nie okazaly po tygodniu.Polscy malkontenci
        cwaniaczki.tanio kupic drogo wymagac:)!!!!jak w kabarecie!
        • Gość: gość Re: ECCO KOMUNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:41
          tanio kupić, drogo wymagać-bardzo śmieszne. Ja nic u nich nie kupiłem, jeżdżę z
          TUI i Neckermannem głównie.
          • Gość: Ewa Re: ECCO KOMUNA IP: *.chello.pl 05.07.06, 16:43
            Nieckerman też schodzi , aczkolwiek powoli, na psy. Hotele 4 gwiazdkowe mają
            standard hm.....3 gwiazdek, opóźnienia odlotu o kilka-kilkanaście godzin stały
            się normą.....
          • Gość: kakofoniks tanio wymagac?? IP: 212.81.199.* 06.07.06, 15:18
            o ile mi wiadomo mamy kapitalizm a w kapitalizmie obowiazuje konkurencja tzn
            kupuje pewna rzecz za pewne pieniadze i nie wazne ile place jesli mam napisane w
            katalogu i w umowie ze bedzie tak i tak to ma byc tak i tak a nie inczej i nie
            wazne czy to Ecco czy Neckerman
        • nanino Re: ECCO KOMUNA 06.07.06, 17:05
          Wróciłam 01.07.06 z Sycylii z hotelu Azzolini i jestem ZACHWYCONA! Byłam z Ecco
          Holiday. W ubiegłym roku byłam na Sycylii z Itaką po raz pierwszy i
          ostatni.Byłam tez z Sigma Travel w 2003r. w hotelu koszmarku w Cefalu. Biuro nie
          było łaskawe poinformować o położeniu hotelu (stopery do uszu obowiązkowo !) i
          braku plaży, ale oczywiście kazało zapłacić przed wylotem dodatkowe pieniądze
          (podobno z powodu różnic kursowych).Sigma Travel od początku istnienia pobiera
          dodatkowe opłaty przed rozpoczęciem imprezy, nawet wtedy, gdy kurs waluty przy
          kupowaniu pobytu, czy objazdówki jest nizszy, niż kurs w styczniu, przy
          kalkulowaniu imprezy.
          Pozdrawiam,
    • Gość: jarecki Re: ECCO KOMUNA IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:11
      Dobra rada dla potencjalnych klientów: poproście o potwierdzenie zamówionego
      > zakwaterowania NA PIśMIE koniecznie przed wyjazdem

a na rezerwacji (umowie) z biurem nie miałeś napisanego że jedziesz do
      konkretnego hotelu (nazwa hotelu) ? to jest przeciez potweirdzenie na piśmie.
      • Gość: gran canaria Re: ECCO KOMUNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:08
        odp. jareckiemu.
        podróż była kupowana kilka tygodni przed wyjazdem. w międzyczasie biuro zerwało
        umowę z hotelem. według umowy organizator był zobowiązany do NIEZWłOCZNEGO
        poinformowania klienta o zmianie opcji zakwaterowania. Biuro złamało ten punkt
        umowy. Naciągnęło w ten sposób kilkadziesiąt osób (co najmniej 4 grupy z
        listopada 2006). W momencie, kiedy wylatywałem z Okęcia biuro wiedziało, że bedę
        zakwaterowany w innym hotelu. Gdybym zażądał piemnego potwierdzenia wykonania
        zamówionej usługi w chwili wylotu z Polski, a potem nastąpiła zmiana, to
        oszustwo byłoby ewidentne? A jeśli biuro odmówiłoby wydania takiego
        potwierdzenia, to byłby znak, że mamy do czynienia z matactwem. Sprawa dotyczy
        kilkuset złotych. Nie o pieniądze tui jednak chodzi, tylko o zasadę. Jest prawo,
        które jest łamane. ECCO liczy na to, że zmęczy oszukanego klienta i ten w końcu
        odstąpi od swoich roszczeń. Są chwile, kedy tak jest. Z drugiej strony brak
        reakcji w takich sytuacjach bedzie skutkowało notorycznym łamaniem prawa, bo
        biuro podróży będzie się czuło bezkarne... No więc ktoś musi to w końcu zrobić...
        • Gość: bibi Re: ECCO KOMUNA IP: *.met.pl / 217.153.166.* 19.07.06, 20:54
          hi,hi,hi. Biuro oszukało grupy z listopada 2006. Cudo. Pragne przypomniec że
          mamy dopiero lipiec 2006, do listopada jeszcze kawałek.
        • grasia11 Re: ECCO KOMUNA 26.10.06, 17:56
          Witam,szukam kogos kto juz ma jakieś doświadczenie w walce z biurem podrózy !!!
          Miałam rezerwacje w Tunezji w hotelu EL HANA BEACH w okresie 20.06.06 do
          4.07.06 z biura ECCO HOLIDAY,rezerwacja pół roku przed wyjazdem tj. grudzień
          2005, wpłacona zaliczka.
          Po przyjeżdzie zawieżli nas 7 km od Sousse do Hotelu AQUA NOUR- NOUR ELKANTAOUI.
          Reklamacje od razu do rezydenta, do tej pory pisma z reklamacją wysyłam, chyba
          bez sądu się nie obejdzie...
          grasia

grasia
    • Gość: kakofoniks a nie mowilem, nieostrzegalem IP: 212.81.199.* 06.07.06, 08:03
      zobacz tu : http:\\www.kakofoniks.friko.pl

a wyrobisz sobie jeszce gorsza opinie na temat tego biura
      pamietajcie ze wg ecco KARALUCHY SA RZECZA POWSZECHNA W ICH HOTELACH W CIEPLYM
      KLIMACIE I NIE STANOWIA PODSTAWY DO REKLAMACJI - zreszta mam to na pismie, a wy
      mozecie przeczytac
      • jarecki946 Re: a nie mowilem, nieostrzegalem 06.07.06, 21:17
        > pamietajcie ze wg ecco KARALUCHY SA RZECZA POWSZECHNA W ICH HOTELACH W CIEPLYM
        > KLIMACIE I NIE STANOWIA PODSTAWY DO REKLAMACJI
        od kiedy Ecco ma swoje hotele ?
        • kakofoniks czepianie sie slowek 09.07.06, 15:19
          ok jesli wolisz mozna napisac w hotelach oferowanych przez ecco
          • anuska25 Re: czepianie sie slowek 09.07.06, 17:53

kakofoniks, co to za rudera? to jest hotel??????:)
      • Gość: woowoo Re: a nie mowilem, nieostrzegalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:42
        kakodebil zacznij sie leczyć!!!!
    • bemeta Co to byly za hotele?? 09.07.06, 21:44
      Drogi autorze watku, napisz jaki hotel rezerwowales i gdzie Cie umiescili?
      Dzieki, bart.
      • Gość: autor wątku Re: Co to byly za hotele?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:37
        zamówione i zapłacone były apartamenty KOKA (3*), ulokowano nas w TAGOROR. Ten
        drugi ma przy wejściu jedna gwiazdkę, co nie przeszkodziło firmie Ecco dać mu
        dwie gwiazdki w kolejnym katalogu. Zależało mi np. na tym, zby mieć telefon w
        pokoju, żeby można się było do mnie dodzwonić. W Tagoror telefonów nie było. W
        KOKA tak. No i basen. Koka - duży basen, teren zielony, palmy. Tagoror -
        betonowa rynna w dachu. Zero zieleni. Łóżka w Tagoror - koszmar. W KOKA nie
        miałem okazji sprawdzić. Z mojej 8 osobowej grupy nikt nie dostał zlamanej
        złotówki rekompensaty za obniżenie standardu. Reklamacja jest traktowana jako
        fanaberia. Kpina.
        • Gość: bibi Re: Co to byly za hotele?? IP: *.met.pl / 217.153.166.* 19.07.06, 21:04
          a ile za to zapłaciłeś? Ecco należy do njatanszych operatorów i w związku z tym
          należy miec świadomoś tego, że za co płacisz to to masz. Telefon? Cos
          niesamowitego. Nidy nie patrze na stacjonarny, mam komórke i z mniej korzystam,
          mam bardzo wysoki abonament i dlatego nmam w Erze specjalne ceny za roaming.
          Argumenty godne dziecka. Co dałes na wycieczke nedzne 3000 i domagasz się
          komfortu? Ciekawe, to w Polsce za 3000 na 14 dni komfortu nie dostaniesz.
          Rozumiem że sie ciskasz jak wziąłes to w kredycie. Ale kto jeżdzi na wczasy w
          kredycie? OSIoŁ.
          • kakofoniks Re: Co to byly za hotele?? 19.07.06, 22:06
            rany kim ty jestes.... reklamodawca??
            chcialem ci uswiadomic ze jest cos takiego jak umowa ktora podpisujesz i ktora
            zawiera warunki pobytu, jesli mi oferuja 3000 min za 1000zl i 3000 zl za 100zl
            to oczekuje ze w obu bede mial 3000 minut ale wybiore oczywiscie tansza oferte a
            nie bede sie chwalil wszem i wobec ile to mam kasy i jaki abonament
            • Gość: woowoo Re: Co to byly za hotele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:44
              sluchajcie kakofonix czy jak mu tam ma problemy głownie z sobą, jest tu do
              ponad roku z tym samym karaluchowym tematem:), jakies koszmary go drecza chyba
              nocne hehehehe
          • Gość: stefan Re: Co to byly za hotele?? IP: *.tele2.pl 09.08.06, 15:40
            bibi - gratuluję! duża kultura. Oślicą nazwałbym osobę, która płaci za roaming,
            kiedy nie ma takiej potrzeby. Rozumiem, że umów Bibi żadnych nie podpisuje, bo i
            po co? To tylko kawałek papieru, prawda? Aha, jak ci się pracuje w Ecco?
            Zadowolona? Czy pensję też dostajesz od przypadku do przypadku?
            • Gość: woowoo Re: Co to byly za hotele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:48
              SZTEFAN takie riposty to juz nieco przybladły na tym forum, to było swietne
              pare lat temu, troche finezji , bo takie prymitywne riposty swiadcza tylko o
              Tobie. Mozna odbic pileczkę....Jak ci sie pracuje w konkurencji? Zadowolony?
              raczej mocno sfrustrowany jak widzę, cała energie proponuje skoncentrować zatem
              na kreatywności, nie zostaniesz w tyle:). Przypadkiem jak widze jestes TY,
              lichym nadmienię.
          • Gość: btw Re: Co to byly za hotele?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 17:29
            "Ecco należy do njatanszych operatorów i w związku z tym
            należy miec świadomoś tego, że za co płacisz to to masz."

Nie prawda. Kako nie płacił przecież za ZMIANĘ HOTELU "on line". Jak czytam co
            napisalas, jestem za aborcją. Gdzie takich ludzi produkuja, grrr.
            • kakofoniks Re: Co to byly za hotele?? 14.08.06, 19:41
              hmmmm powinienes zmienic haslo na
              ecco nalezy do najtanszych operatorow i w zwiazku z tym
              nalezy iec swiadomosc ze za co placisz TEGO NIE MASZ
          • Gość: zdzichu Re: Co to byly za hotele?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:35
            To niesamowite, jak na forum pojawiają się opinie w stylu "czego się
            spodziewałeś, skoro zapłaciłeś tyle i tyle". Podpisując umowę z firmą dzałającą
            na podstawie zezwoleń, spodziewam się dokładnie tego, za co zapłaciłem. W
            przypadku ewidentnego złamania umowy spodziewam się rekompensaty, a nie obelg.
            Tylko tyle. A może aż tyle.
    • Gość: Mary Re: ECCO KOMUNA IP: *.elb.vectranet.pl 18.10.06, 17:39
      uprzedzam wszystkie osoby ktore korzystaja z ecco holiday i wybieraja
      ubezpieczenie Europaische Reiseversicherung AG!!!!!!!!!
      tak sie zdarzyło ze bylam na wycieczce i musialam wydac na leczenie ok 100 euro
      niby nieduzo,ale moznaby bylo jakos je w inny sposob wykorzystac-niestety
      musialy pojsc na leczenie:( zlozylam wszystkie stosowne dokumenty aby otrzymac
      zwrot kosztow leczenia i ku mojemu zdziwieniu ubezpieczyciel zwrocil mi tylko
      czesc kwoty powolujac sie na punk 43 swojego regulaminu gdzie czytam i oczom nie
      wierze, ze ponosze koszt leczenia we wlasnym udziale w wysokosci 200zl... gdybym
      wiedziala, ze mimo ubezpieczenia mam ponosic koszty leczenia to bym sie
      zastanowila czy sie ubezpieczac:( beznadzieja.. czesto podrozuje i pierwszy raz
      sie z czyms takim spotykam. wczesniej bylam z dzieckiem i ubezpieczyciel signal
      iduna zwrocil calosc poniesionych kosztow:(
      • Gość: Kasia2 Re: ECCO KOMUNA IP: *.os1.kn.pl 19.10.06, 20:57
        Bylam z nimi w tym roku po raz pierwszy- wybralismy sie na Kos, hotel Tigaki
        Beach. Wszystko bylo SUPER! Po przeczytaniu wielu negatywnych postow o Ecco
        bylam pelna obaw przed wyjazdem a w efekcie wszyssko bylo swietnie, nie moge
        zlego slowa powiedziec. Wydaje mi sie, ze to wszystko zalezy od tego dzie sie
        trafi.
        • Gość: DANA Re: ECCO KOMUNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:48
          Byłam w tym roku z biurem Ecco na Rodos i jestem bardzo zadowolona my.slę że w
          następnym roku też wybiorę jakąś oferte z tego biura. Najważniejsze to nie
          szukać dziury w całym. pozdrawiam
          • belika Re: ECCO KOMUNA 20.10.06, 14:01
            Byłam z Ecco 3-krotnie, wszystko OK, dostaliśmy to za co płaciliśmy. Nie mamy
            żadnych uwag.
    • Gość: kakofoniks eeeehhhhh czytam i oczomm nie wierze IP: 83.175.202.* 20.10.06, 23:48
      wg wiekszosci ludzi umowe mozna sobie wsadzic w d... natomiast liczy sie to ile
      zaplacimy. mowiac w skrocie im wiecej placimy tym... lepsza mamy pewnosc ze nie
      zostaniemy wykiwani?? rany czuje sie jakbym zyl w swiecie mrozka... chociaz i on
      chyba takich zeczy nie przewidzial...
      • Gość: Kate 0 problemow z ecco IP: *.chello.pl 26.10.06, 19:25
        Jestem agentem i sprzedalam sporo imprez z Ecco w tym sezonie. Ani jednej
        reklamacji, 2 pochwaly, wszyscy trafili gdzie chcieli, naprawde ok.
        • Gość: KasiaKate Re: 0 problemow z ecco IP: *.179-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.12.06, 22:43
          Ale wtopa. Impreza obejmuje wlasciwie 2 elementy: podroz i pobyt w hotelu. Autor
          wpisu dolecial tam, gdzie mial doleciec. Pobyt natomiast mial w hotelu
          jednogwiazdkowym, a zaplacil za trzy. Rzeczywiscie, chyba szuka dziury z calym.
          Gratuluje poczucia humoru.
          • Gość: Do KasiaKate Re: 0 problemow z ecco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 02:52
            czy Ty widzisz i rozumiesz co piszesz? zaplacil za *** a otrzymal * .. i szuka
            dziury w calym? na litosc Boska, skoro place za spaghetti to chce dostac
            spaghetti a nie lazanki .. oczywiscie nie ujmujac nic lazankom ... place za COS
            ..chyba
            • Gość: skorpion Re: 0 problemow z ecco IP: *.sdl.vectranet.pl 16.04.07, 17:00
              to jakis HORROR!!!!
              lecimy w tym roku z ECCo na Krete,wplacilismy w styczniu zaliczke i tylko czekam
              jak mnie poinformuja/albo nie ,ze wyladuje nie na Krecie i zawioza mnie nie tam
              gdzie mam rezerwacje i umowe!Snia mi sie straszne wizje - zamiast wymarzonych
              wakacji hotel-widmo z upiorna rezydentka.Co robic ? Czekac na najgorsze czy juz
              teraz napisac reklamacje?
              pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka