wwwlodek 10.01.09, 20:30 poszukuje pilota do Berlina z woj.lubelskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajna-pilotka Re: Berlin 11.01.09, 16:20 Jestem pilotką z jęz. angielskim, mam doświadczenie w prowadzeniu grup szkolnych i wyjazdów narciarskich, znam Berlin dobrze, byłam tam ostatnio w maju, kontakt pod numerem 693 029 522 lub (022) 641 00 53 Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaswietek Re: Berlin 11.01.09, 18:12 podaj namiar na siebie, chętnie się skontaktuję, zamiast prowadzić niepotrzebną korespondencję na forum Odpowiedz Link Zgłoś
jainie Re: Berlin 11.01.09, 20:25 Dokładnie, chyba lepiej wybrać kogoś na podstawie korespondencji, w której załączamy dokładniejsze info o naszym doświadczeniu niż na podstawie nicka z forum? Podaj maila, nazwę biura... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paola Re: Berlin 11.01.09, 19:07 jeśli potrzeba pilota do Berlina z mazowieckiego to ja bardzo chętnie. ostatni raz w Berlinie byłam na Sylwestra. kontakt: Paulina pczerwinska@gmail.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diabelski_tuzin Re: Berlin 11.01.09, 22:18 Witaj, podaj jakieś namiary, wyślę ofertę - nie będziemy urządzali na forum licytacji (wwwlodek@gazeta.pl odrzuca maile). Pozdrawiam 13 Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszklimek Re: Berlin 11.01.09, 22:39 I dzieje się to, czego tu nie chcieliśmy. Teraz wszyscy chętni piloci podadzą tu swoje namiary i będzie chaos. Może podaj swój adres? Dostaniesz tam mail`e od wszystkich chętnych i wybierzesz, kogo chcesz. Forum to nie książka adresowa... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonemaki1 Re: Berlin 12.01.09, 10:38 mateuszklimek napisał: "Może podaj swój adres? Dostaniesz tam mail`e od > wszystkich chętnych i wybierzesz, kogo chcesz" WIĘCEJ CZUJNOŚCI - ODPISAĆ, CZY NIE? Ja jestem przekonany, że w wielu już podobnych tu na forum przypadkach (NIE TYLKO OFERTACH, ALE I PYTANIACH!) wcale nie chodzi o to żeby kogoś wybrać do pilotowania konkretnej imprezy! Może to teoria spiskowa, ale warto o niej podyskutować. Różne grupy, różne osoby mają w tym swój cel i interes. Przede wszystkim: dowiedzieć się o środowisku jak najwięcej, żeby jak najlepiej "ugrać swoje". Jeżeli nie podaje się namiaru na siebie, kiedy przy zgłoszeniach (tak jak podpowiada Mateusz) można wybrać sobie tego najbardziej odpowiadającego a nawet zastępców - to nasuwa się kilka wniosków: 1 - kiepski organizator i nie chce się ujawniać, bo mu zaraz "wybiorą" to i tamto (zwłaszcza konkurencja), 2 - ubogi lub skąpy i zatrudni kogoś z tej całej masy początkujących, których tu zgłosi się 99 procent z wszystkich zgłoszonych(z długą ławką rezerwowych - tak samo tanich i zdecydowanych), 3 - chce dopiero kiedyś zorganizować taką imprezę i musi się zorientować jak to wygląda od strony np. "praktyczno-pilotarskiej", a nie chce teraz tego zamiaru ujawniać 4 - to nie jest w ogóle organizator - tylko np. "badacz rynku", "socjolog-magistrant", "psycholog-doktorant" (oczywiście nie fachowcy!) 5,6,7.... pewno by się jeszcze coś znalazło Nie pomagają rady żeby podać namiar, więc najlepszym rozwiązaniem jest NIE ODPOWIADAĆ! Pisałem o tym w temacie: "Pytania MOGĄ pozostać bez odpowiedzi..." tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30389&w=89382753 Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Berlin 12.01.09, 13:30 czerwonemaki1 napisał: >> > Może to teoria spiskowa, ale warto o niej podyskutowaćnie > Warto podyskutować. Ja chciałam zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt takich anonimowych ogłoszeń-często kryją się za nimi firmy duże i małe spoza sektora turystycznego organizujące różne zjazdy czy konferencje , ze względów oszczędnościowych - firmy te poszukują tłumaczy ,którzy będą pracować za stawkę pilota i jeszcze załatwią na miejscu to i owo z zakresu spraw nie mających wiele albo wręcz nic z turystyką.Jeżeli znacie dobrze język i interesują was takie oferty to pamiętajcie przynajmniej,że stawki tłumaczy są dużo,dużo wyższe od pilockich i nie dawajcie się wykorzystywać. Warto również mieć świadomość,że tacy organizatorzy wyjazdów nie będący BP często uważają,że sam fakt "zabrania " kogoś na wyjazd zagraniczny i zagwarantowanie noclegu jest już sam w sobie taką atrakcją,że pytanie o wysokość wynagrodzenia przyjmują ze zdziwieniem. ps judasz :))) (dla niewtajemniczonych to nie jest epitet to kod Odpowiedz Link Zgłoś
wwwlodek Re: Berlin 14.01.09, 22:17 moja poczta wwwlodek@gazeta.pl już działa przepraszam za utrudnienia Odpowiedz Link Zgłoś