Gość: martuszka IP: 62.233.204.* 21.01.04, 21:44 Witajcie, moze dziecinne pytanieale jak sie mierzy temp. bo słyszałam ze tak normalnie to jest zle ...próbowałam w ustach ale 8 min. to dla mnie nie do zniesienia... jak wy mierzycie ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iii Re: mierzenie temperaturki IP: *.acn.waw.pl 21.01.04, 22:12 ja mierze w ustach elektronicznym term. góra 1 minute Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek Re: mierzenie temperaturki 22.01.04, 11:50 Slyszalam, ze lepiej termometrem rteciowym. Ja mierze zawsze o tej samej porze (7.00) zaraz po przebudzeniu (termometr czeka przy lozkuw pochwie. Nastawiam minutnik na 5 min. w tym czasie sobie jeszcze drzemie, a temperaturka sie mierzy... W ciagu dnia nie ma sensu, bo temperatura rosnie (wiadomo cialko sie rusza i te pare kresek podskoczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landrynka75 Re: mierzenie temperaturki IP: *.cvx.algx.net 26.01.04, 19:26 No wlasnie jak jest z tym mierzeniem temp. Czy mierzysz o tej samie porze, czy codziennie kiedy wstajesz ? czy chodzi o ta sama godzine na zegarku? Chodzi o to, ze ja nie wstaje codziennie o tej samej porze. Co mi doradzicie? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: mierzenie temperaturki 26.01.04, 20:47 o tej samej porze - a nie kieyd wstajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landrynka75 Re: mierzenie temperaturki IP: *.cvx.algx.net 26.01.04, 22:05 Ok, dziekuje bardzo za info Powodzenia, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdaaa Re: mierzenie temperaturki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 12:46 Ja mierzę w pochwie-też elektronicznym-bo pika-i trwa to bardzo krótko, a wynik zapisuje się,więc nie musze od razu robic notatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: mierzenie temperaturki IP: 150.254.84.* 23.01.04, 09:31 ja mierze w ustach 5 minut rteciowym(tez ma nastawione radio- gra 5 min i sie wylacza a ja wtedy wyjmuje termometr). W dni "malo znaczace" tzn na poczatku cyklu, czasami mierze elektronicznym(wychodzi identycznie)-2 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: mierzenie temperaturki IP: *.fish.ar.szczecin.pl 23.01.04, 09:46 mnie ginekolog jeden i potem drugi poinformowali , że tylko termometrem zwykłym ( rtęciiowym), najlepiej w pochwie, i 5 min o stałej porze rano przed wstaniem z łóżka, jeśli się wstanie i zrobi nswet 1 krok jest to nieważne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Re: mierzenie temperaturki IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 22:58 HEJ czyli mierzenie tempki w moim przypadku byloby bezsensowane z uwagi ze 1godz. przed mierzeniem temp. ide robic siusiu, czasami kilka ray w nocy, czy to ma wpływ na tamp. Pozdrwaka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: mierzenie temperaturki 25.01.04, 23:25 monika ja wstawałam do dziecka i mierzyłam i jakość czasami dziwnie się zachowywały, ale efekt można podziwiać www.fertilityfriend.com/home/ez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: mierzenie temperaturki IP: 80.51.242.* 26.01.04, 09:56 Nic w tym cyklu nie ma dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: mierzenie temperaturki IP: 80.51.242.* 26.01.04, 10:00 Po co chodzisz siusiu godzine przed ? Po prostu zmierz i idź siusiu i zapisz o której to było, albo zmień godzine mierzenia. Nawet wstawanie do toalety, czy po dziecko do łózeczka nie wpływa na wiarygodność testu ptc, ile nie było to pozostawanie przez czas dłuższy w zimnym pomieszczeniu, zmarznięcie, bieganie na bosaka. Nalezy dazyc, by mierzyc bez zakłócen, ale masa kobiet przekonała sie, ze drobne czynności przed mierzeniem nie maja az tak wielkiego wpływu na wyniki testu termicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femalespirit Re: mierzenie temperaturki IP: 212.180.158.* 26.01.04, 11:08 To bardzo indywidualna sprawa. Ja czasem wstaje w nocy do lazienki i spie potem krocej niz 3 godziny do mierzenia - i nie ma to zadnego wplywu na tempke. Mierze termometrem elektronicznym przez minute w pochwie, jest bardzo dokladny bo sprawdzalam go rteciowym przez dwa miesiace, a przede wszystkim tempka odzwierciedla dokladnie moj cykl (sprawdzone na usg), wiec termometr jest dobry. Staram sie przestrzegac stalej pory mierzenia no i mierze od razu po przebudzeniu sie nie ruszajac sie z lozka. To dziala tak dobrze, jest tak latwe do nauczenia przy odrobinie dobrych checi i wysilku i tak tanie, ze az mysle o tym jako metodzie przyszlej antykoncepcji i dziwie sie, ze tak negatywnie przez lata do NPR bylam nastawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: mierzenie temperaturki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 17:11 no jak jesli wstaje o 6.15, a obudze sie o 5.45, to nie wytrzymam tych 30 minut - musze isc do toalety i potem wracam do lozka i za pol godz. mierze temp. Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: mierzenie temperaturki 27.01.04, 17:03 Jesli wyjatkowo zmierzymy o innej godzinie (np. o 4,oo nad ranem z powodu wyjazdu) nalezy dokonać interpolacji temperatury. To znaczy: pomiędzy 4.00 a 11.oo przed południem temperatura podnosi sie o 1 stopień na godzinę (najniższa jest o 4-5 rano, najwyższa o 17-18 po południu), czyli zaznaczyc sobie na wykresie obok faktycznie zmierzonej, tę jakiej sie domyślamu za te - powiedzmy - trzy godziny. A jak zaspimy, zapisać odpowiednio niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loma Re: mierzenie temperaturki IP: 195.94.206.* 02.03.04, 15:32 O jeden stopień? Chyba o jedną kreskę? Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: mierzenie temperaturki 02.03.04, 17:02 Gość portalu: Loma napisał(a): > O jeden stopień? Chyba o jedną kreskę? Ocz\ywiscie, masz rację, rabnęłam się, dzieki ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: mierzenie temperaturki 02.03.04, 18:54 Ja miałam problemy z prolaktyną i nigdy tego nie zrozumiem bo wykres pokazywał skok o 4 krechy piękny a tu na monitoringu jajeczko 9 mm i cienkie endometrium owulacji porządnej nie było www.fertilityfriend.com/home/ez wykres na dole a przy mniejszym skoku zaszłam w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś