pudelek09 15.01.10, 20:04 Styczniowa nie za bardzo wyszla,choc mialysmy inne plany!ale moze ktorejs sie powiodlo?jak tak bede bardzo szczesliwa!reszta moze luty? Bo wolalabym nie miec okazji do zakladania watku o invitro!!!To zbieramy sily i... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadave Re: Lutowa inseminacja! 16.01.10, 18:27 Hej... no ja jestem lutowa, ale zupelnie bez entuzjazmu... Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Lutowa inseminacja! 16.01.10, 19:23 Bez entuzjazmu?...to niestety nie jestes jedyna!Grudzien mial byc taki magiczny a byl dla nas tak nielaskawy,ze szok! Ale zmieniamy nastawienie i zaczynamy dzialac! Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 16.01.10, 19:36 Ja tez sie zapisuje. W lutym ma byc pierwsza, ale jeszcze zalezy kiedy dostane @ i tak to bedzie wspolgrało z wyjazdami służbowymi. Ale tez musze przyznac ze generalnie bez opymizmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Lutowa inseminacja! 17.01.10, 23:04 Trzymajmy kciuki za nasze powodzenie... bo trzeba, a co z tego wyjdzie... nie wiadomo. To moja druga (dopiero i az) iui. Na pierwsza stracilam tyle energii i sil, ze jakos nie do konca umiem sie nia cieszyc. Choc nie kryje, w sercu tli sie malutenka iskierka nadziei... Jednak nie mam bzika na jej punkcie...zeby znowu nie cierpiec. Trzymajcie sie kobitki. Macie iui stymulowana czy naturalna?? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 18.01.10, 11:02 Ja bede miec stymulowana clo. Pierwsza w moim zyciu. Na razie przekonuje meza, zeby odwołał swoj wyjazd słuzbowy, bo jak nie to bedziemy musieli czekac nastepny miesiac.... Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Lutowa inseminacja! 18.01.10, 16:43 Ja od jutro jade na clo,a w przyszly wtorek ocena cyklu! DZIEWCZYNY!Nie zrazajcie sie!Ja dobrze wiem,ze to trudne,ale musimy wierzyc.Ja walcze 9,5roku,przeszlam w tym czasie kilka operacji (laparosccopie jedna,druga,trzecia plus odrazu otwarcie brzucha i usuniecie miesniakow),cytomegalie,setki innych badan,kilka insemnacji we wczesniejszych latach i 4 w tym roku,teraz ma byc 5.Tez mam chwile zwatpienia ale wiem,ze nie moge do konca sie poddac.Boli jak cholera gdy pojawia sie@, boli gdy Ci ktos z otoczenia mowi ze beda mieli dziecko,albo widzisz kobiete w ciazy,czy rodzica z malenstwem.Ja zawsze sie porycze w takich sytuacjach.Ale wiem,ze musze miec nadzieje! effie1980-moj M tez czesto jezdzi w trase,ale zawsze mowie po pierwszej ocenie cylku kiedy przypuszczalnie inseminacja i chocby sie palilo walilo nie moze jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Lutowa inseminacja! 19.01.10, 20:17 Hej dzis wykupilam leki - clomid i pregnyl. Za kilka dni zaczynam stymulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 19.01.10, 22:04 no to i ja już jedną nogą do Was zaglądam. Moja dzisiejsza beta mniej niż 1 raczej nie nastraja optymistycznie. Jutro mam 25dc/28. Juz w tym bylam na CLO, i następny też będzie stymulowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka-5 Re: Lutowa inseminacja! 19.01.10, 23:03 moja siostra dzis dostala okresu a miala juz 2 insemincje. jest zalamana. ma 32 lata, a jej maz 27. bardzo przezywa i niewiem jak jej pomoc. mowie jej ze trzeba wierzyc i wszystko bedzie dobrze. ale ona chyba nie wierzy ze moze im sie udac. tak bardzo chcialabym jej pomoc. sama urodzilam 8 miesiecy temu blizniaki i wiem jakim cudownym przezyciem jest macierzynstwo. siostra na kazdym kroku powtarza ze oni to nie beda mieli dzieci. mysle ze z takim podejsciem to ciezko. a czy wy tez mialyscie takie chwile zwatpienia?? jak moge pomoc swojej siostrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 20.01.10, 13:09 ..i po wizycie u lekarza, prawie jestem gotowa, zeby w nastepnym cyklu zaczac przygode z inseminacja. Jakos tak opytmistyczniej mi sie zrobiło Mamy jeszcze do zrobienia testy na HIV i Hepatitis i wykupic leki. Ostatecznie Clo przez 5 dni, potem usg i kilka dni zastrzyki z gonalu, pregnyl i progesteron na koniec. Troche sporo tej stymulacji, ale podobno klinika ma wyniki ponad 20% przy takiej mieszance, wiec mam nadzieje, ze sie uda w koncu. Kiepsko znosze clo wiec mam nadzieje, ze to juz ostatni miesiac bedzie, teraz tylko tydzien czekania na @. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 20.01.10, 13:22 effie u mnie podobie tylko stymulacja mniejsza (tylko CLO) tez czekam na @. ma być w niedzielę... jak przylezie, to juz bedzie z górki Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 24.01.10, 13:09 @ przylazła wczoraj. wizytę mam we środę. to będzie 5 dc, wiec ostatni moment, żeby zaczać stymulacje CLO... Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Lutowa inseminacja! 24.01.10, 17:32 Qrde!Jakies fatum czy co!Kiedy karta sie obroci i bedziemy mogly chwalic sie sukcesem!Tak pozno clo?Ja zawsze biore 3-7 dzien cyklu.A nie mozesz brac na wlasna reke a na wizyte to swoja droga oczywiscie.Ja mam wizyte we wtorek,ale mam takiego nerwa,ze szok! (noc nie przespana,caly dzien rycze,jeszcze tak nie mialam w tej fazie cyklu)Gdzies w podswiadomosci mam ta mysl,ze to ostatnia inseminacja,jak...to tylko invitro! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 25.01.10, 08:07 pudelek późno to CLO, ale ostatnio jak miałam 3-7dc, to już w 11dc miałam pecherzyk 24 mm. U mnie wogóle nawet naturalnie jest ładna owu, wiec ta stymulacja jest tylko po to, żeby zwiększyć szansę powodzenia. Powiedzcie mi czy równoczesnie z inseminacją można zbadac nasienie ? Już kilka miesiecy nie badaliśmy "chłopaków", a mąż bierze różne specyfiki. Czy do IUI zużywają wszystko, czy można jeszcze przebadać z 1 ml ? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 25.01.10, 10:20 Ja zawsze brałam Clo 5-9 dzien, a terazz zmieniłam lekarza i chce zebym brała 2-7. Troche mi sie to wydaje za wczesnie, bo poprzednio miałam owulacje 15 dnia. Nowy lekarz chce mnie jeszcze dostymulowac gonalem... zobaczymy co z tego wyjdzie, tez mi sie wydaje, ze po prostu bede miala owulacje wczesniej. A poki co czekam do jutra zeby zrobic test, bo powinam dostac okres, ale jako ze biore progesteron, to przychodzi dopiero po odstawieniu. Niestety juz teraz czuje, ze nic z tego całe napiecie z piersi i brzucha mineło, wiec znowu nici z tego. Chciaz teraz jakos optymistyczniej wiedzac, ze przygotowuje sie do pierwszej inseminacji (blizniaki chodza mi po głowie ) Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Lutowa inseminacja! 25.01.10, 17:55 Dzis 2 dc i wzielam pierwsza dawke clo. Biore do 6 dnia. W poniedzialek na 9 ide na usg , podejrzec jajeczka ) jak sobie radza Pozdrawiam! ...jestes moja wiara, nadzieja, zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
zosik77 Re: Lutowa inseminacja! 28.01.10, 18:55 To ja już mogę się zapisać na luty. Dzis byłam na kontroli i po tabl.antykonc. torbiel zniknęła. Za kilka dni @ i zaczynam stymulację do 4 IUI. Ja biorę Tamoxifen i Fostimon (5szt). Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: Lutowa inseminacja! 26.01.10, 13:08 Ja będę z Wami w lutym jeśli zniknie mi 4 cm torbiel na razie czekam na @@@ ale czy ona zniknie a będzie to moja 4 iui.... Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Otella 26.01.10, 15:12 Jak to jest przy 4 iui?? Ja dobijam do drugiej i jakos entuzjazmem nie trysjam. Pozdrawiam! ...jestes moja wiara, nadzieja, zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: Otella 28.01.10, 07:35 Jest tak samo jak i przy pierwszej, czasem sił Ci brakuje, a czasem jesteś silniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 28.01.10, 15:19 No i w koncu dostałam okres. Wiec zaczynam oficjalnie pierwszy cykl z inseminacja! Dawno sie tak z niego nie cieszyłam. Nadzieje mineły jak w poniedziałek zrobiłam test, ale po odstawieniu progesteronu okres zaczyna mi sie dopiero po 4 dniach. Co prawda znam prawdopodobienstwo zajscia w ciaze po inseminacji, ale zawsze jakis to krok na przód. Jutro zaczynam clo, podwojna dawke, czego juz sie troche boje, bo znosze to koszmarnie, niemal jak tydzien wyjety z zyciorysu. Trzymajcie sie i powodzenia dla nas wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Lutowa inseminacja! 28.01.10, 21:47 Hej Effie trzymaj sie cieplo i nie daj sie! Badz silna! Ja jutro koncze clo. To moj drugi cykl z clo. Za pierwszym razem czulam, ze cos sie dzieje w moim brzuchu. A teraz nic....Mama nadzieje, ze to nie jest zly znak... Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 do zosik 77 28.01.10, 22:04 zosik, jak długo musiałaś brać tabletki, żeby Ci to paskustwo zniknęło? mam podobną sytuację... Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 09:08 ja tez na CLO. Ostatnio miałam tylko 1 pęcherzyk po stymulacji. Wcale bym sie nie pogniewała za bliźnieta Fatalnie sie po CLO czuję i okropnie tyję, ale czego się nie robi Dostałam CLO od 5-9 dc i w poniedziałek 1USG. Jak dobrze pójdzie to IUI juz na pewno w przyszłym tygodniu. Boje sie, ale powoli zaczynam sie tez cieszyć, że może jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 09:32 Dziewczyny trzymajcie za mnie dzis kciuki, u mnie dzis 5 inseminacja i raczej ostatnia bez wzgeldu na jej wynik, pozniej juz tylko IVF... a poza tym ja strasznie nie lubie inseminacji, zbyt boli jak dla mnie przy moim tylozgieciu Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 10:06 trzymam za Ciebie mocno kciuki, oby Twoja IUI była udana Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 10:17 dzieki Nowiwa ale ja juz nie wierze ze sie uda, teraz to powoli przyzwyczajam sie do mysli o in vitro. A jak u Ciebie? jakies pierwsze znaki? Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 10:29 zobaczysz tym razem musi się udać - no gdzieś ta sprawiedliwość w końcu jest u mnie nie za ciekawie już mnie boli brzuch jak na @ Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 10:38 Nowiwa, jak brzuch boli jak na @ w tydzien po inseminacji to raczej dobry znak, moze dzidzi sie zagniezdza? jeszcze jak pojawi sie plamienie to bedzie super, bol jak na @ w tydzien po IUI to raczej nie na okres Bedzie dobrze, zobaczysz, ja jak bylam w ciazy (biochemicznej ) to wlasnie mialam taki bol plus plamienie a do tego biust mi strasznie sie powiekszyl juz jakies 8-9 dni po owulacji Ok bede zmykac sie szykowac, do IUI i do bolu Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 19:13 czarny.kwiatek cykle mam 28dniowe owulacja 15-16dc inseminację miałam 15dc biegam co chwilę do kibelka i sprawdzam czy plamię ale niestety nic, zero chociaż wiem, że z tym bywa różnie, cycki też nie bolą co do testu to jeszcze w niedzielę myślałam, że zrobię dopiero w piątek w przeddzień spodziewanej @ ale już czekam na poniedziałek i pogonię zrobić betę to będzie 9 dzień po inseminacji- chyba nie za wcześnie? czy może zrobić sikańca? mialas inseminacje na pęknietym, czy niepeknietym pecherzyku? ile wychodowałaś pęcherzyków? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 10:43 Nowiwa a ile u Ciebie przewaznie trwa faza poowulacyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja 29.01.10, 12:37 czarny kwiatek u nas jest podobnie. gdzie robisz IUI ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zosik77 Re: do zosik 77 29.01.10, 18:05 u mnie wystarczył jeden cykl z tabletkami antykoncepcyjnymi. właściwie to pierwszy raz mi sie zrobił torbiel i to w naturalnym cyklu a byłam już stymulowana do 3 IUI (właściwie jeszcze powinnam dodać 2 - te do których nie doszło z różnych wzglądów) Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 29.01.10, 10:34 Dziewczyny, liczyłyscie kiedys na poprzednich watkach ile na ile jest pozytywnych rezultatów? Mnie lekarz mówi, ze jesli uda mi sie wychodowac wiecej niz jeden pecherzyk to nawet ponad 30%... jakos mu nie wierze. Statystyka kliniki pokazyje, ze ok. 20%, a inne statystyki nawet tylko 6%.... Analizujac koszty vs prawdopodobienstwo chyba na wiecej niz 2 inseminacja sie nie zdecyduje, ale chciałabym usłyszec, ze 'tutaj to prawie połowie dziewczyn sie udaje' Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 29.01.10, 10:41 Effie, u nas lekarz mowil o 20% wiec powiedzial ze 5 to max, wiec teraz jest 5 Ze man wszystko super, jajowody oba drozne, histeroskopia wyszla super, hormony super a u meza wyniki calkiem, calkiem tylko lepkosc jest zbyt duza, ogolnie nasienie wyglada jak "glut" ze sluzem, i prawie wcale sie nie uplynnia, no ale to akurat przy IUI jest eliminowane Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Lutowa inseminacja! 29.01.10, 15:27 Czarny Kwiatku tzrymam kciuki! I daj znac, jak bedziesz po! ...jestes moja wiara, nadzieja, zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 29.01.10, 16:15 juz po ufffffff teraz czekanie (najgorsza czesc calej procedury) jakies 10 dni na ten czuly tescik badz bete (zapewne zbyt szybko ale ja nigdy nie wytrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 29.01.10, 19:21 czarny.kwiatek cykle mam 28dniowe owulacja 15-16dc inseminację miałam 15dc biegam co chwilę do kibelka i sprawdzam czy plamię ale niestety nic, zero chociaż wiem, że z tym bywa różnie, cycki też nie bolą co do testu to jeszcze w niedzielę myślałam, że zrobię dopiero w piątek w przeddzień spodziewanej @ ale już czekam na poniedziałek i pogonię zrobić betę to będzie 9 dzień po inseminacji- chyba nie za wcześnie? czy zrobić wcześniej sikańca? mialas inseminacje na pęknietym, czy niepeknietym pecherzyku? ile wychodowałaś pęcherzyków? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 29.01.10, 19:48 hej, niestety nie wszystkie dziewczyny maja plamienie implantacyjne wiec na to nie patrz, jedne maja objawy (piersi, brzuch) a jedne nie maja wcale, jezeli mialas owu w piatek to mozesz juz isc w poniedzialek na bete (na sikanca to raczej zbyt wczesnie, chociaz czytalam ze czasem i w 10 dniu po owu cos juz widac) ja jestem z tych co robia sikance od 10 dnia po owulacji chyba jakas uzalezniona jestem wiec ja Ci dobrej rady nie dam Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 30.01.10, 12:09 no to postanowione!w poniedziałek idę zrobić betę Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 30.01.10, 19:22 Nowiwa31 bede trzymac kciuki aby beta byla ladna Ty w ten poniedzialek a ja w nastepny, aby byly te poniedzialki dla nas szczesliwe I oczywiscie napisz jak poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 01.02.10, 10:32 no i dupa nie zrobię bety bo w moim miasteczku wyniki miałabym najwcześniej w środę a i tak w piątek będę musiała zrobić test w klinice, jakoś zwytrzymam. Chyba, że wcześniej dostanę @ więc sprawa się wyjaśni jak myślicie kiedy najwcześniej po inseminacji można zrobić sikańca? i jakiej firmy najlepiej? czarny.kwiatek jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 01.02.10, 11:06 buu, faktycznie bez sensu jak masz czekac na wyniki do srody a na sikanca zalezy ktory dzien masz od prawdopodobnego zaplodnienia Ja najbardziej lubie testy Akon sa bardzo czule i nigdy nie pokazuja jakiegos tam cienia cienia mysle ze ten Akon (sa bardzo czule) mozesz juz zrobic od 10-11 dnia po inseminacji, a najlepiej byloby zrobic w dniu spodziewanej @ - jak masz cierpliwosc do czekania U mnie ok, nic sie nie dzieje, teraz ja bede latac i sprawdzac czy mam plamienie a u Ciebie w koncu bylo czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Lutowa inseminacja! 01.02.10, 15:04 Hej mnie lekarz kaze robic testy 15 dni po iui, gdyz mam robiony zastrzyk z gonalu i on moze falszowac wynik testu. Nowiwa trzymam kcikui!) Ja dzis bylam na monitoringu. 9 dc. Lewa strona 12 i 13 mm pecherzyk, prawa 12, endo 6,7. Nie za cienkie?? Nastepne usg w srode... ...jestes moja wiara, nadzieja, zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 01.02.10, 15:27 nie wiedzialam ze gonal moze falszowac wyniki ... ja tam zawsze robilam testy od 10-11 dnia po IUI i nigdy nawet cienia nie bylo Nadave endo Ci jeszcze podrosnie, poczekaj do srody ale ladnie naprodukowalas pecherzykow Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 01.02.10, 18:51 a czy clo,ovitrelle, luteina czy duphaston też mogą zafałszować wynik? nic żadnych plamieńa brzuch dalej boli jak na @ Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 01.02.10, 20:40 Nowiwa jak brzuch boli jak na @ to raczej dobrze, czytalam ze sporo dziewczyn wlasnie tak mialo A w poprzednich cyklach tez Ciebie tak bolal ? a ja dzis odebralam wyniki i wyszlo ze mam prolaktyne zbyt wysoka: 45 a norma jest do 20. Normalnie zalamac sie mozna ciagle cos. Teraz znowu do lekarza i zobaczymy co powie. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 02.02.10, 08:24 wczoraj byłam na wizycie - pecherzyk miał 21 mm lekarz zapisał mi ovitrelle - o 23:30 mąż mi zrobił zastrzyk w brzuszek i nawet nie bolało Najważniejsza część wydarzy sie jutro o 11. mam nadzieję, że luty bedzie dla nas szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 02.02.10, 12:25 brzuch zawsze mnie tak bolał przed okresem więc to nie wróży nic dobrego i dzisiaj zaczełam plamić, trochę za wcześnie jak na okres ale to może przez leki czarny.kwiatek witaj w klubie ja też mam problemy z prolaktyną biorę bromek od roku a zaczynałam od 57 przy normie 25 wcześniej nie badałaś prolaktyny? chiyo28 trzymam kciuki za jutro Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 02.02.10, 12:43 Chiyo trzymamy kciuki za jutro badz pozytywna, uda sie Nowiwa, jak plamisz to dobry znak ja mam przeczucie ze to plamienie implantacyjne, a czesto czytalam ze dziewczyny bolal brzuch jak na okres i byly w ciazy, wazne aby to bylo tylko plamienie a nie krwawienie a ja prolaktyne badalam predzej jakies nascie miesiecy temu i byla na granicy a teraz jestem w szoku, musze sie wybrac do endokrynologa Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 02.02.10, 12:47 nowiwa i czarny kwiatek dziekuje i za Was też trzymam Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 02.02.10, 19:13 Nowiwa, mam nadzieje ze Twoje plamienie jest nadal plamieniem. Zaczelam sie martwic ale mam nadzieje ze niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 03.02.10, 10:52 hej moje plamienie zaczęło się i skończyło wczoraj, dzisiaj nic poza tym wczoraj wieczorem miałm dziwne skurcze nie bóle takie okresowe miałyście coś takiego? to jest mój pierwszy cykl stymulowany Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 03.02.10, 11:40 no to moge niesmialo napisac ze gratuluje zobaczysz w piatek lekarz to potwierdzi a ktory masz dzis dzien cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Lutowa inseminacja! 03.02.10, 19:30 Nowiwa - nie pisze nic, zeby nie zapeszyc )) Ale fajnie... Ja mam jutro iui. Druga. Oby udana. ) Trzymajcie kciuki! ...jestes moja wiara, nadzieja, zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 03.02.10, 19:37 dokladnie Tobie tez zycze udanej IUI, zreszta nam wszystkim zycze Mam nadzieje ze Chiyo sie odezwie i napisze ze wszystko poszlo super Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 04.02.10, 08:18 jestem juz po teraz tylko czekanie. nie cierpię czekać, ale cóż zrobić. trzymam kciuki za kolejne insemki Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 04.02.10, 13:34 nie pisałam bo rano zrobiłam sikańca i jedna krecha musiałm wyjść z domu, odreagować jutro jeszcze zrobię betę na potwierdzenie Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 04.02.10, 13:59 a jaki test robilas? nie przejmuj sie moze jest zbyt wczesnie, i pamietaj beta Ci prawde powie a u mnie prolaktyna jak powtorzylam w 23 dc wyszla 20, dziwny dla mnie ten dwukrotny spadek w przeciagu 2-tygodni... Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 04.02.10, 14:13 paskowy dostałam kiedyś do testów owulacyjnych dzisiaj jest 27dc przy 28 powinien już wyjść czytałam kiedyś, że skoki prolaktyny moga być spowodowane stesem Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 04.02.10, 14:22 nie przejmuj sie tylko poczekaj na jutro i na bete, bedziemy trzymac kciuki aby wszystko skonczylo sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 04.02.10, 15:30 A ja sczzesliwie skonczylam clo nikogo przy tym nie zabijajac, a ochote mialam i wybieram sie jutro rano na pierwsze usg i pierwszy zastrzyk z gonalu. Zobaczymy jak idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 05.02.10, 12:37 no i po usg, jedna strona 15mm, druga 18mm w 9dc, wiec sporo. Lekarz zrezygnowal z dodatkowej stumulacji gonalem, bo pecherzyki sporo a endo cienkie, tylko 5mmm. W poniedzialek kolejne usg i IUI w pon lub wtorek miejmy nadzieje, ze urosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 05.02.10, 13:53 effie mi na endo polecili jeść orzechy włoskie, lody i czerwone wino. pomogło. endo w niecałe 2 dni urosło z 7 mm do 9,1. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 05.02.10, 14:44 Dzieki, mnie tak samo powiedział i jeszcze akupunture dodał, na które sie juz wybrałam, bo i tak co tydzien chodze. Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: Lutowa inseminacja! 05.02.10, 17:23 hej u mnie kicha beta poniżej 2, czekam na okres dziewczyny kiedy dostanę @ po odstawieniu luteiny? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 05.02.10, 19:22 Przykro mi Ja dostaje 4 dni po odstawieniu, ale to chyba indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Lutowa inseminacja! 05.02.10, 20:21 W jakich ilosciach jadlyscie te orzechy i lody i pilyscie to wino? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 07.02.10, 12:29 Garsc orzechow (5-6) i garsc suszonych moreli. Kieliszek wina, czasem dwa, ale to bardziej dla przyjemnosci niz z koniecznosci Lodow nie jadlam, bo nie lubie, ale podobno wyziebianie organizmu tez nie słuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Lutowa inseminacja! 07.02.10, 14:48 Dzieki!zainteresowalo mnie zwlaszcza wino.Tak mowia,ze niby w czasie staran 0alkoholu(bo wlasnie gorzej rosna pecherzyki,albo...),a tu polecaja wino.Jego dobre wlasciwosci(oczywiscie w umiarze) sa znane od lat,ale jak nic to nic,tak sie stosowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: Lutowa inseminacja! 07.02.10, 15:55 no moja cysta też się wchłonęła, na szczęście wystarczył miesiąc na antykoncepcji zaczynam od jutra stymulację i jak dobrze pójdzie po 15 lutym 2 IUI u mnie też z endo bywają kłopoty, no to orzechy strzeżcie się pudelku jak tam czekanie, jak sobie dajesz radę? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Lutowa inseminacja! 07.02.10, 16:40 no to bardzo sie ciesze,ze pozbylas sie tego cholerstwa!to zaczynaj dzialac! Ja jakos daje sobie rade.Staram sie o tym nie myslec!Ale lapie sie na tym,ze np.zmuli mnie-czerwona lampka zapala sie(moze...!),albo brzuch pobolewa(dziewczyny pisaly,ze czasem tak przy zagniezdzaniu zarodka)itd.Powiem Wam w sekrecie!(hi hi!)-na zawodach tanca corki trzymalam w reku podkowe na szczescie(myslalam,ze sie zagotuje ta podkowa,tak sciskalam),powtarzalam w myslach>choc 2miejsce<.Udalo sie!W ogolnopolskich!Wczoraj na narciarskich to samo-zajela 1miejsce! W TRAKCIE INSEMINACJI TEZ CALY CZAS TRZYMALAM PODKOWE W REKU!z o b a c z y m y! Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Lutowa inseminacja! 08.02.10, 09:18 W tym cyklu od poczatku pobolewa mnie brzuch.najpierw zwijalam sie z bolu bo mies,potem zwalilam na rosnace pecherzyki,ale teraz?10dni po inseminacji,pecherzyk pekl napewno,wszystko ok,lacznie mialam w tym cyklu usg u 3lekarzy,jakby bylo cos nie tak to ktorys by zauwazyl.Do tego na brzuchu tyje.Moze to wszystko przez to faszerowanie sie tymi hormonami?miala ktoras takie pobolewania caly cykl,brzuch jak balon? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 08.02.10, 10:32 Ja nie miałam podczas wczesniejszych stymulacji, ale jesli bralas clo, to jednym z skutkow ubocznych moga byc wzdecia, a po progesteronie ciało czuje sie jak w ciazy, mozesz tez zatrzymywac duzo wiecej wody i stad ten brzuch. Niestety musisz poczekac jeszcze kilka dni, zeby sprawdzic czy to ciaza.... Skoro nic nie było niepokojacego na usg i nie masz goraczki, to na pewno nic powaznego, lekarz zauwazyłby przestymulowanie bez problemu. Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowa inseminacja! 08.02.10, 11:01 ja własnie mam wszystkie objawy opisywane przez effie... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: Lutowa inseminacja! 08.02.10, 11:41 ja tez mam wszystkie objawy opisywane przez Was, brzuchol boli, sutki bola, nie da sie ich tknac, ale juz sama nie wiem raczej nie nastawiam sie optymistycznie a wczoraj sie dowiedzialam ze zona mojego kuzyna jest w ciazy, a ja jej wielka sympatia nie darze..... a do tego wszytskiego moja kuzynka urodzila pare dni temu coreczke... jakos ciagle nie moge sie pogodzic z tym ze wiekoszosci tak latwo to idzie a u nas ciagle nic ale wierze ze w koncu i nam sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 08.02.10, 11:32 I po kolejnej wizycie, endometrium ładnie urosło przez weekend, teraz jest 11mm, czy przez wino i orzechy tego nie wiem. Dostałam zastrzyk z pregnylu i jutro wielki dzien! Dam znac jak poszło. Ile godzin po zastrzyku jest optimum zeby zrobic inseminacje jeszcze na niepeknietym pecherzyku? Musze zadzwonic i umowic sie na konkretna godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: Lutowa inseminacja! 10.02.10, 11:04 Witam serdecznie W poniedziałek miałam pierwszą IUI, całą noc nie spałam po niej, tak mnie bolał brzuch. Teraz już jest ok, pozostało czekanie _______________________ a ja wierzę, że się uda ... bo to wiara czyni cuda Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: effie 08.02.10, 14:01 ja miałam IUI na niepeknietym pecherzyku. Od podania Ovitrelle do IUI minęło 38 godzin. IUI miałam o 14, a pęcherzyk pękł ok 17. Teraz czekam na efekty. Najbardziej optymalny czas to podobno 36-38 godzin przed IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: effie 09.02.10, 12:09 Dzieki, ja bede miala 30 godzin i cały czas sie zastanawiam czy nie za dlugo. Mam inseminacje dzisiaj o 3.00 a w nocy sie obudziłam z bólem jajnków i myslalam, ze pecherzyki pekły. Cały czas mnie jeszcze pobolewaja wiec moze nie bedzie za pozno.Wstałam rano zła, bo sobie ubzdurałam, ze na pewno za pózno i tyle zmarnowanego czasu i pieniedzy.... Z tego co wiem to przed inseminacja juz nie robia usg, wiec raczej nie bede miała potwierdzenia, chyba ze na nich wymusze... Odpowiedz Link Zgłoś
pelasia3 Re: effie 09.02.10, 12:51 Mnie zawsze robili usg przed inseminacja,takze jak by im to umkło to nalegaj aby ci zrobili!!!Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: effie 09.02.10, 13:19 mi też robili USG. Dziwne, jak można USG przed IUI nie zrobić... Gdzie nie robią , jeśli można spytać ? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: effie 09.02.10, 13:36 w Anglii sa inne zwyczaje Zobaczymy co powiedza o 3. Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: effie 09.02.10, 14:50 Hej a gdzie se leczysz w Ukeju?? Bo ja w West Middlesexie. ...jestes moja wiara, nadzieja, zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: effie 09.02.10, 19:37 hej, ja w Londynie. I juz jestem po, strasznie nie było, faktycznie nie miałam po co sie denerwować. Natomiast usg nie jest czescia procedury i nie chcieli mi go zrobic. Nie wiem czy sie jeszcze osobno po to wybierac, mam polskiego lekarza do ktorego mogłabym sie umowic... ale chyba sobie odpuszcze. Natomiast dostałam wyniki badania mojego meza i niezle sie spisał (80mln), co prawda uszkodzonych wiecej niz srednia, ale podobno przy takiej ilosci wystarczy prawidłowych. No to teraz 2 tygodnie czekania... A jutro wizyta u chinskiego lekarza,podobno niezwykla kobieta, na ktora czekalam 4 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: effie 10.02.10, 17:36 czarny.kwiatek, chiyo28, nadave jak tam samopoczucie? kiedy testujecie? ja od dzisiaj biorę femarę i za tydzień podglądanko Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: effie 10.02.10, 18:19 u mnie od poniedzialku koszmarny bol brzucha jak na @ a do tego plamienie juz od wczoraj od testow trzymam lapki z daleka i na razie mi sie udaje zobaczymy jak dlugo a dlaczego femara? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kwiatek78 Re: effie 10.02.10, 18:31 tak sie zastanawiam czemu dostalas femare skoro jajeczkujesz ladnie i dobrze reagujesz na clo.... Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: effie 10.02.10, 18:50 Witam, jestem po pierwszej IUI. Jutro mam zrobić progesteron, no i od dzisiaj przyjmuje Luteinę. Ciężko było mi się zdecydować, no ale nie było innego wyjścia. Pozdrawiam wszystkie starające się. _________________________ a ja wierzę, że się uda ... bo to wiara czyni cuda Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: effie 10.02.10, 19:47 Hej Effie...a mozna wiedziec w jakim szpitalu sie leczysz?? Ja w West Middlesex na Isleworth. Ja czuje sie dobrze. Nie czuje nic. Caly czas czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: effie 10.02.10, 22:19 Ja w Londynie w Vivece, ale zabiegi (IUI i IVF) robia w CRM London. Mnie strasznie bolal brzuch wczoraj i dzisiaj ale juz troche lepiej. A jak Twoje wrazenia z Anglii? Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: 11.02.10, 07:12 nowiwa jak na razie to tylko strasznie tyję od tych hormonów poza tym żadnych objawów. pozostaje tylko czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: 11.02.10, 10:30 czarny.kwiatek78 to chyba dobrze, że masz plamienia?! nie mam pojęcia dlaczego przepisał femarę po prostu stwierdziłam, że wie co robi, szok przezylam w aptece płacąc za ten lek 120zł za 10 szt no masakra jakaś jak już zajdę w ciążę to wyląduję pod mostem albo umrę z głodu chiyo28 ja czułam się jak nadmuchany balon i miałam wrazenie, że zaraz pęknę taka spuchnięta chodziłam a jak dostałam okres wszystko wróciło do normy trzymam za Was dziewczyny kciuki abyście "puchły" przez 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 witam 13.02.10, 20:01 Czesc dziewczyny, przylaczam sie do lutowej inseminacji. Zaczelam wlasnie stymulacje fostimonem. To nasza druga proba. Do trzech razy sztuka, a potem IVF..... Zycze Wam wszystkim i sobie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: witam 14.02.10, 18:10 iga.77 to tak jak ja też jestem w trakcie przygotowań do drugiej inseminacji tylko, że ja w tym cyklu biorę femarę. my będziemy próbować cztery razy dziewczyny robiłyście przerwę (po stymulowanych cyklach? jak długo powinna trwać taka przerwa? Czy miesiac wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: witam 15.02.10, 10:45 Ja planuje zrobic 2 bez przerwy, a potem chyba sie zastanowie nad ivf. Ale generalnie mozna robic kilka bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: witam 15.02.10, 17:04 Tydzień temu miałam inseminacje (w poniedziałek). Teraz boli mnie brzuch tak jak na @, który mam dostać dopiero za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy wszystko w porządku... Niestety mój lekarz na urlopie... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczylaszczka Re: witam 15.02.10, 18:43 Dziewczyny. od roku staramy sie o dziecko. Co mieisac mialam objawy ciazowe chyba wszystkie mozliwe, oczywiscie konczylo sie okresem. W styczniu bylismy umowieni na 1 wsza inseminacje, ale mialam dawno nie robione badania, wiec odlozylismy na luty. czekalam wiec na 10dc a tu nie przyszedl nawet pierwszy. Zero objawow ciazy! bo nie czekalam i nie liczylam na to. zero krwawienia, mdlosci, bolow brzucha. !! jestem w ciazy! nie moge uwierzyc, ale znowu powiem banal, najgorsze jest to choloerne napiecie przed okresem, ktore wszystko psuje!! uda wam sie dopiero 2 tyg po okresie zaczynaja mnie bolez piersi, innych objawow brak . trzymajcie sie dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: witam 15.02.10, 19:07 O kurde!ale masz fuksa!SERDECZNE GRATULACJE!Duzo zdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: witam 15.02.10, 19:10 nie chce zapeszac...ostatnio wiele sie tu pisze o plamieniu implantacyjnym(ze zagniezdza sie zarodek,wiec stad to plamienie,pobolewanie brzucha itd).Wlasnie ok tyg po inseminacji.Mam nadzieje i zycze zeby to bylo TO! Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: witam 15.02.10, 19:24 Bardzo dziękuję pudelek09 za odpowiedź, trochę mnie uspokoiła Zobaczymy za 2 tygodnie co z tego wyniknie... pszczylaszczka - serdeczne gratulacje ) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczylaszczka Re: witam 15.02.10, 20:30 ja juz przeklinalam w najgorsze kiedy dostawalam @. Ja plamienia nie mialam, ale na forum ciezrowek duzo dziewczyn ma. JA to sie ludzilam zblizajacym okresem ze to To plamienie , a ja mam ciagle bialy sluz. buziaczki dla was Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: witam 15.02.10, 20:53 Mi caly czas w glowie huczy-ostatnia inseminacja i koniec,albo invitro!Przerazaja mnie te wszystkie bad przed,przygotowania,a najbardziej stymulacja(tycie,objawy uboczne,zle samopoczucie)i to ze nastawie sie i znowu rozczaruje.Ja chyba zwariuje predzej!Chwilami to mam takie fazy zobojetnienia,ze sama mnie to przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: witam 15.02.10, 22:33 to co Pudelku, masz tą wstręciuchę @, czy jeszcze nie? ja czekam do środy na ocenę pęcherzyka i potem zobaczymy co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: witam 16.02.10, 07:24 czesc koleżanki. ja dzisiaj ide na bete, ale raczej czuje , że bedzie negatywna I w sumie nie wiem co dalej... maz chce w tym cyklu odpuścić IUI i podejść dopiero w kolejnym. Ja w sumie przyznałam mu rację, bo sama jestem zdołowana tym, że sie nie udało (przy taaakich idealnych warunkach). Wogóle to najchętniej bym chciał in vitro, ale mam te same obawy, co pudelek. I bądź tu człowieku mądry... Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: witam 16.02.10, 10:19 jesli mialas tydzien temu, to okres powinas dostac za tydzien chyba... A brzuch moze bolec po hormonach, ja ez tak mam, albo moze byc bol implantacyjny. Muszisz poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: witam 16.02.10, 13:31 No tak, teraz to już @ wypada mi za tydzień, a brzuch ciągle boli, tak jakby ktoś mnie żyletką ciął w lewym boku... No i piersi zaczęły mnie boleć, tak jak co miesiąc na @... Żadne plamienie u mnie nie występuje, więc pewnie jest tak jak piszesz... Pozdrawiamy Was wszystkie i oby Nam się udało, jak nie teraz to wkrótce ________________ a ja wierzę, że się uda ... bo to wiara czyni cuda Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: beta mniej niz 1 16.02.10, 18:09 niestety nie udało się. na razie robie przerwe. nie wiem, kiedy pozbieram siły, żeby kolejny raz podejść do IUI. Trzymam kciuki, zeby reszta z Was miała więcej szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: beta mniej niz 1 16.02.10, 18:33 Przykro mi... w koncu sie uda. Ja jeszcze rowny tydzien czekania, na razie objawy ani w jedna ani w druga strone. Brzuch pobolewa znacznie mniej, mdli mnie od progesteronu, piersi jeszcze nie zaczely bolec, jak zawsze przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: beta mniej niz 1 16.02.10, 18:36 Kiedy miałaś dokładnie robioną IUI effie?? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Lutowa inseminacja! 22.02.10, 12:38 ja tez nie mam dobrych wiadomosci... W srode robie test, ale juz teraz czuje ze nic z tego, napiecie w piersiach odpuscilo brzuch zaczyna pobolewac.... Szukuje sie na nastepny miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: Lutowa inseminacja! 22.02.10, 13:04 Ja tez czuje, ze u mnie sie zbliża @, strasznie bola mnie piersi, jak co miesiac zreszta, przed @. w nast miesiacu, chyba nie sprobujemy, bo dr za pozno wraca z urlopu... i znowu tyle czekania...... Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Lutowa inseminacja! 22.02.10, 16:37 Dziewczyny, nie dolujcie sie na zapas. Poki nie ma jeszcze terminu @ to nie ma co sie nastawiac na najgorsze. Wszystko sie moze zdarzyc. Najlepiej byloby sie wylaczyc zupelnie w trakcie tego czekania, ale to jest praktycznie niewykonalne....Ja na szczescie jestem poki co na tyle zajeta, ze jakos to znosze. Dzis pierwszy dzien w pracy po feriach i mysle, ze najblizsze dwa tygodnie mina szybko, bo mam duzo roboty. Przy poprzedniej IUI tez bylam zabiegana i zestresowana zawodowo i to pomoglo - jakos sie nie przejelam przyjsciem @ bo bylam zaabsorbowana czyms innym. To nie znaczy oczywiscie, ze nie myslalam. Owszem, myslalam, wyobrazalam sobie rozne scenariusze.... i mialam nadzieje, ze sie uda, bo bez nadziei bylo by to bez sensu. Szkoda tylko, ze za kazdym razem musze sie z tych marzen brutalnie wybudzac......Kochane, nie poddawajmy sie negatywnym myslom - ja jestem pewna, ze wszystkim nam sie uda Pudelku, kiedy idziesz na podglad pecherzyka? A i jeszcze chcialam sie ciebie spytac: w ktorych zwykle dniach cyklu mialas IUI? Bo u mnie jest dosc duzy przestrzal - 16 i 11 dc. Wiem, ze to roznie bywa z naszymi organizmami, ale nie moge sprawdzic kiedy mi peka pecherzyk, nie wiem czy to sie juz stalo, czy nie i to mnie denerwuje troche. Czy pregnyl jest zawsze skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: beta mniej niz 1 16.02.10, 18:34 Codziennie wchodzę na forum z nadzieja,ze któraś z nas napisze dobra wiadomość, ze się udało... Smutno się czyta złe wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: beta mniej niz 1 17.02.10, 16:54 hej ja juz po wizycie 11dc jeden śliczny pęcherzyk po stronie niedrożnej Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 nowiwa 17.02.10, 18:26 Czyli rozumiem ze w tym cyklu nie bedziesz miala IUI? Pytam, bo widzisz ja tez mam jeden jajowod niedrozny, ale nikt nie przejmuje sie czy owuluje po dobrej stronie. Powiedziano mi, ze nawet jak pecherzyk jest po tej zablokowanej, to ten drozny jajowod moze go przejac. I bez wzgledu na to, po ktorej stronie mam pecherzyk - inseminajce wykonuja. Szczerze mowiac wydaje mi sie to troche nielogiczne, bo nawet jesli to prawda, to szanse na ciaze sa duzo mniejsze, czyz nie? Wolalabym poczekac niz zakladac z gory, ze sie nie uda. Ale ja nie mam nic do gadania Przykro mi jednak jesli nie podchodzisz w tym miesiacu do IUI, bo wiem jakie to frustrujace. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci Odpowiedz Link Zgłoś
5maa1976 Re: nowiwa 17.02.10, 19:44 Witam juz po urlopie, bardzo mi przykro że Nam się nie udało w styczniu, po urlopie miałam czytac same dobre wieści a tu takich brak, musimy wierzyć że w końcu NAM TEZ SIĘ UDA, TRZYMAM KCIUKI ZA WAS WSZYSTKIE PODCHODZĄCE DO IUI W LUTYM POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: nowiwa 18.02.10, 12:16 faktycznie, jakoś niesprzyjający ten luty chio b. mi przykro.. i pudelek przestał się odzywać, zawsze go tu pełno było a teraz cisza.. smutno... wczoraj dostałam zastrzyk na pęknięcie, jutro 2 IUI i kilka godzin później podroż samochodem na urlop 900 km mam nadzieję , że mi nie wytrzepie żołnierzyków Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: nowiwa 18.02.10, 21:56 Juz sie melduje!Nie moglam otwierac internetu(bo M usunal ochrone a koleja plyte kupil dzis).Najbardziej brakowalo mi Was! Ja juz po @.Napisalam do lekarza ze chce jeszcze jedna-ostatnia insemninacje.Od wczoraj biore clo i zobaczymy. I jeszcze-JA JUZ ZADNEGO WATKU O INSEMINACJI NIE ZAKLADAM!Niektorym przynioslo to szczecie,ale mi i Wam nie.Dlatego zakladajcie marcowy.Oczywiscie ja sie dopisze,jezeli na luty nie zdaze! Pozdrawiam! amika3-nic Ci nie wytrzepi,poleca glebiej! Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: nowiwa 19.02.10, 17:25 iga.77 pierwszy raz słyszę o przejmowaniu pęcherzyka, szukałam w internecie i nic nie znalazłam gdzie się leczysz? przecież sama możesz zrezygnować z podejścia do inseminacji jeżeli masz pęcherzyk po niedrożnej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 ... 19.02.10, 18:14 Bądź tu cierpliwy... Najgorsze chyba w tym wszystkim jest to czekanie. No i ta niepewność. Mój gin jest na urlopie, po inseminacji zapisał mi progesteron, który biorę cały czas, po czym powiedział żebym czekała na okres, jak nie dostanę to jestem w ciąży a jak dostane to mam zadzwonić do niego. Tylko ze z urlopu wraca dopiero w marcu, a ja @ powinnam dostać 24.02. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: nowiwa 21.02.10, 13:57 Nie za bardzo moge zrezygnowac, bo jak zaczelam juz leki brac to nie moge zmarnowac cyklu - a to dlatego, ze lecze sie panstwowo. Prywatnie to moze inaczej wyglada. Ale tym razem dominujacy pecherzyk jest po droznej stronie, wiec szanse troche wzrosly Inseminajce mialam wczoraj. Wyjatkowo wczesnie (11dc), bo w poprzednim miesiacu w 16dc. Zobaczymy czy cos sie z tego wykluje. Teraz, tak jak Niki powiedziala - najgorsza czesc: czekanie......Mi kazali czekac 18 dni. Ostatnio w 14 dniu po IUI dostalam @ Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: nowiwa 23.02.10, 17:28 iga.77 trzymam mocno kciuki ja chodzę prywatnie i każde podejście to dla nas bardzo duży wydatek więc w sumie to dobrze, że nie mam insemki w tym cyklu niki0102 przykro mi czarny.kwiatek78 odezwij się Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: nowiwa 21.02.10, 14:07 Aha! co do tego przejmowania to ja tez pierwszy raz slyszalam od lekarza, ktory robil mi usg. Nie mam powodu mu nie wierzyc, bo wydaje sie byc kompetentny. Podobna dyskusje znalazlam na tym watku: forum.gazeta.pl/forum/w,191,104456234,,Lewy_jajowod_niedrozny. html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: nowiwa 21.02.10, 14:11 forum.gazeta.pl/forum/w,191,104456234,,Lewy_jajowod_niedrozny.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: nowiwa 21.02.10, 17:25 Ja tez mialam jeden jajowod niedrozny(wtedy jeszcze naturalne starania)-tez mi lekarz pow,ze drugi moze przejac pecherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
5maa1976 do iga77 22.02.10, 17:47 Witam Iga ja miałam 3 iui i każdą w innym dniu cyklu 1 -16dc,2-14dc, 3-12 dc tak jestesmy juz skonstruowane ze niewiadomo w 100% co i kiedy, wszystkie iui miałam na naturalnym cyklu. pozdrawiam NAM TEZ SIE UDA Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: do iga77 23.02.10, 10:08 Aha, czyli to normalne, ze sa takie roznice A powiedz, czy np dzien po iui mialas robione usg, zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl? Bo u mnie tego nie robia, a jestem ciekawa czy zawsze peka po pregnylu. Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: do iga77 23.02.10, 11:29 Zrobiłam rano test - niestety jedna okropna kreseczka Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 niki....:( 23.02.10, 17:18 Przykro mi Niki, ze sie nie udalo.....Wiem jaki to bol. Ale z tego co pamietam termin @ przypada na jutro, wiec moze za wczesnie zatestowalas? Pamietaj, ze do poki malpa sie nie pojawi jest nadzija. Odpowiedz Link Zgłoś
0plmnki9 Re: niki....:( 23.02.10, 18:35 Hej Wam! Dziewczyny to że brzusio was boli i piersi jak na okres to wcale nie musi świadczyć o nadchodzącej wredocie, ja też tak miałam i byłam pewna że z pierwszej inseminacji nici a tu ciąża Teraz jestem w 6 miesiącu i noszę pod sercem córeczkę. Na pewno Wam się też uda. Głowa do góry, każda z nas ma swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: niki....:( 23.02.10, 20:46 0plmnki9 pamietam cie z watku o laparoskopii. Zagladalam tam jakos maj/czerwiec, bo bralam pod uwage ten zabieg, ale sie w koncu nie zdecydowalam....Gratuluje coreczki! jejku, to juz 6 miesiac? I masz racje co do tego, ze kazda z nas ma swoj czas. Wierze w to i w chwilach zwatpienia powtarzam to sobie jak mantre. Nowiwa ja tez mysle ze warto poczekac do nastepnego cyklu. Dzieki za kciuki Przede mna jeszcze 2 tygodnie czekania...jak ja to zniose? Gdyby sie udalo mielibysmy cudny prezent urodzinowy dla mojego P. I chcialam jeszcze o czyms wspomniec. Otoz ktos pisal tu lub na styczniowej inseminacji (to ty pudelku?) ze mial, podobnie jak ja, problem w trakcie inseminacji taki, ze lekarz nie mogl sie dostac do macicy i dlugo to trwalo, kilka podejsc itp. Ja na pierwszej iui mialam podobnie. Probowali 4 czy 5 razy az w koncu wezwali bardziej doswiadczona osobe, ktorej sie udalo. Tym razem kazali mi napelnic pecherz do granic wytrzymalosci. Pomoglo! Inseminacja trwala minute - raz dwa i po robocie! Zaraz potem ucieklam do kibelka Oprocz tego, ze brzuch mialam napecznialy jak przy co najmniej 4miesiecznej ciazy i czulam z wiazku z tym duzy dyskomfort bo myslalam ze mi pecherz peknie - to wszystko poszlo bardzo sprawnie. Polecam wiec sie opic przed inseminacja jesli mialyscie podobne doswiadzcenia (bo to zalezy od budowy ciala - ja mam jakos tam powykrecana pochwe podobno...) Odpowiedz Link Zgłoś
5maa1976 Re: niki....:( 23.02.10, 22:28 iga ja po zadnej nie mialam usg czy pecherzyk pękł, lekarz nie proponował a ja się nie domagałam, kiedy twoja iui? pozdrawiam NAM TEŻ SIE UDA Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: niki....:( 24.02.10, 08:54 Mialam iui w sobote 20. lutego. Teraz czekam.......Jak nie pojdzie to mam jeszcze jedno podejscie a potem ivf w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: niki....:( 24.02.10, 09:18 No i przyszła ta nieszczęsna @. . Nie wiem kiedy teraz kolejne podejście, bo mój dr na urlopie... Załamka Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: niki....:( 24.02.10, 14:42 Wspolczuje!Trzymaj sie!A inny lekarz nie moze Cie poprowadzic do inseminacji?Moj lekarz jak jest na zwolnieniu czy urlopie to mowi mi do kogo mam isc w razie potrzeby. Ja chyba zdaze miec druga inseminacje w lutym-prawdopodobnie w sobote lub w pon),ale dzis lekarz mnie lekarz poinformowal o TRZECH miesniakach w miejscu w ktorym juz mialam 2lata temu usuwane miesniaki(jeden b.duzy i 2mniejsze).Co prawda sa malutkie,ale nigdy nie wiadomo jak beda rosly.chyba zwariuje predzej niz cos sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: niki....:( 24.02.10, 15:15 U mnie tez niestety test dzisiaj negatywny, ale od poniedzialku juz wiedzialam, ze sie nie udalo, bo cale przedmiesiaczkowe napiecie odpuscilo a u mnie to znak, ze nic z tego nie wyszlo. Mialam nastepny cykl zaczac tylko z gonalem, ale lekarz jest na urlopie i nie wroci do poniedzialku, wiec znowu zaczne brac clo, mam jeszcze recepte i moze w natepnym cylku sie uda. To bedzie druga inseminacja i wiecej nie planuje, za jakis czas zdecyduje sie na ivf. Wiec czekam na watek marcowy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: niki....:( 24.02.10, 15:54 Kilku dziewczynom zalozenie watku o insemiacji przynioslo szczescie.Mi sie nie udalo 2razy,ale Ty mozesz marcowy zalozyc.Orientacyjnie juz kazda wie czy na marzec jej wypadnie inseminacja.Pozdrawiam i zycze szczescia!Zakladaj!jak nie zdaze w lutym to na marzec sie dopisze! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: niki....:( 24.02.10, 17:41 a ja niestety się na marcową IUI nie załapię. Zrobiła się torbiel. Dostałam leki hamujące owu i cykl z głowy. Najwcześniejsze starania w kwietniu pudelek mi tez zakładanie wątków nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: niki....:( 24.02.10, 20:25 Mam wrazenie,ze mi nic nie pomaga-ani logicznego ani nawet jakies przesady(np.podkowa na szczescie).Niestety coraz czesciej dopadaja mnie mysli,ze moze powinnam sobie dac spokoj!Wiem,ze nie powinnam tak myslec i trzeba walczyc,wykorzysac co sie da,ale...chyba podswiadomie boje sie kolejnej porazki!Dzis na wizycie lekarz mowi- ladny pecherzyk-jak zwylke!TYLKO CZEMU NIC SIE NIE UDAJE! Odpowiedz Link Zgłoś
niki0102 Re: niki....:( 24.02.10, 20:44 Widzę, ze my wszystkie dziś jakieś zdołowane Od lekarza dostałam tylko wiadomość, że wyjeżdża na urlop, nic więcej nie mówił. Niestety. Mam nadzieję, że i mi się uda na marcowy wątek zapisać. Zobaczymy. Narazie tylko wzdycham... Polecam Wam wszystkim stronkę pewnej pary : www.4krokidocudu.pl/index.html. Podnosi na duchu Odpowiedz Link Zgłoś
nowiwa31 Re: niki....:( 25.02.10, 19:51 czarny.kwiatek odezwij się, co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: niki....:( 02.03.10, 09:54 Hej, co tak tu cichutko? Czy jest jeszcze ktos kto czeka na rezultat? Ja jeszcze mam tydzien czekania, chyba, ze @ przyjdzie wczesniej, ale nie chce zapeszac i sie na marcowe nie zapisze Pudelku, ty juz pewnie po inseminacji...jak poszlo? Kiedys bedziesz cos wiedziala? Moze sie odezwiesz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
amika3 Re: niki....:( 02.03.10, 18:51 hej dziewczyny.. tak ja też czekam, wróciłam z urlopu przedwczoraj, który pozwolił mi przetrwać pierwszy tydzień, bo nie miałam czasu myśleć.. W piątek powinnam testować, ale chyba nie będzie takiej potrzeby, bo dziś dostałam już plamień, jak zawsze przed @ iga trzymam za Ciebie kciuki.. no właśnie a jak tam pudelku z IUI? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: niki....:( 02.03.10, 19:34 Nikt nie ma odwagi zalozyc marcowego watku??? Ja-tak-po 6inseminacji.Mialam wczoraj,pecherzyk b.ladny-jak zawsze,dzis bylam na wizycie czy wogole pekl-tak.Teraz tylko czekac,ale oczywiscie gladko to nie moze byc!Nasienie M z mies na mies coraz gorsze! Walczylam tyle lat,ale teraz mam jakas faze zobojetnienia.Chodzilam na ocene,bralam leki,poszlam na inseminacje z nadzieja ze sie musi udac,ale z drugiej str-jakos tak dziwnie,jakby to bylo oczywiste,wpisane w plany comiesieczne.Niewiem,czy wiecie o co mi chodzi... Dopytywalam sie o invitro-koszt 9-14tys,mam nadzieje ze nie bedzie potrzebne. A u Was?dawajcie znac na biezaco! Odpowiedz Link Zgłoś
5maa1976 Re: niki....:( 02.03.10, 20:02 Iga, Pudelek trzymam kciuki bardzo mocno, u mnie po staremu odpuszczam do wakacji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: niki....:( 03.03.10, 18:48 Trzymaj bardzo bardzo mocno!Potem sie odwdzieczymy! Ja mam nadzieje ze sie uda,ale...to invitro przed wakacjami,albo tuz po! Odpowiedz Link Zgłoś
5maa1976 Re: niki....:( 03.03.10, 20:05 Na razie odpuściłam, do kliniki planuje wybrac się w czerwcu i ustalić co dalej, niewiem czy jeszcze dr zleci jakieś badania czy przystapimy do programu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: niki....:( 03.03.10, 20:40 Za kciuki dziekuje, nigdy ich za wiele! ja tez jesli 3 inseminacje zawioda (jeszcze jedna proba mnie czeka) to w sierpniu bede miala ivf, czyli gdyby.... tfu tfu.... to bedziemy w podobnym czasie przystepowac. Oczywiscie mam nadzieje, ze spotkamy sie do tego czasu raczej na ciazowym watku Odpowiedz Link Zgłoś
5maa1976 Re: niki....:( 03.03.10, 20:46 Jesteśmy z W-wy leczymy sie w invimedzie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś