Dodaj do ulubionych

do maretiny i kasialu

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 14:41
Dziewczyny kochane, pamietam z Waszych postow ze obie macie za soba ciaze
biochemiczne. Moja chyba tez taka byla...sad Stad mam do Was takie pytanka:
jakie badania musialyscie potem robic? Mi na razie lekarka kazala tydzien po
@ sprawdzic poziom bety czy wlasciwie spada i czy nie trzeba lyzeczkowac i na
razie nic poza tym. Pytanie drugie: jak dlugo musialyscie czekac, by wrocic
do staran? Cykl na pewno musze odczekac, mam jednak nadzieje ze nie dluzej...
Pozdrawiam, nalo
Obserwuj wątek
    • maretina Re: do maretiny i kasialu 26.04.04, 14:53
      nalosmile
      w 3 dc oznaczalam lh, fsh, hormony tarczycowe w tym t3 i t4, testosteron,
      prolaktyne zwykla i po mtc. poza tym od reki dorobilam sobie toxo w obu klasach
      ( bo od pierwszej ciazy juz jakis czas minal, wiec powtorzylam). w cyklu po
      poroni9eniu biochemicznym mialam 2 razy robione usg ( nie licze tego razu,
      kiedy w dniu krwawienia w szpitalu zrobili usg).
      moja beta byla dosc niska i od poczatku dziwnie rosla. najwyzsza wartosc byla
      zaledwie 245.
      kilka dni po krwawieniu oznaczylam bede i spadala.
      lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej cykl bedzie w plecy bez staran, bo
      mialam cienkie endometrium i nie bylo odpowiedniego pecherzyka.
      teraz mam 6 dc i za kilka dni starania i monitoring. tym ostatnim bardziej sie
      martwie, nie lubie badansmile
      podczas tego poronienia w 1 dniu krwawienia mialam silne skurcze, a po kilku
      godzinach wyleciala ze mnie caluska sluzowka z macicy, a bylo jej sporo, bo
      kilka dni wczesniej na usg miala ona 13 mm!smile. dlatego gin kazal isc na usg do
      szpitala.tam powiedzieli mi tez, ze moge krwawic kilka dni, ale w razie gdybym
      mial caly czas bolesne skurcze lub silne krwawienie to mam sie zglosic na
      lyzeczkowanie. na szczescie drugi raz tego zabiegu nie musialam przechodzic.
      zakodowalam sobie ze to byla opozniona @, tak latwiejsad

w kazdym razie bedzie dobrze, wiem, ze teraz tak nie potrafisz myslec, ale ja
      Ci to mowie. wiem, ze tak bedzie bo mam to za soba i moge Ci to obiecacsmile
      nowe starania, nowe szanse i tego sie trzymajmysmile
      pozdrawiam cieplutko
      marta
    • Gość: kasialu Re: do maretiny i kasialu IP: *.mofnet.gov.pl 26.04.04, 15:16
      Droga Nalo!
      ja nie robiłam zadnych badan po biochemicznej. Mam problem z jajowodami i
      lekarz mi pwoiedział, ze jajeczko nie zagnieździło się właśnie z tego powodu.
      Podobno jak za długo wędruje to póxniej nie ma czasu zeby sie zagniećdzić.
      W następnym cyklu po tej ciaży miałam USG w 10 d.c. i pehcerzyk miałam ok 11mm
      i endometrium ładne takze chyba to byl normalny cykl. Ja mierzylam bHCG i
      najwięcej miała 80 - wiec to b. mało.
      Nalo - będzie dobrze - zobaczysz.
      Ja w następnym cyklu podchodzę do IVF.
      • Gość: nalo Re: do maretiny i kasialu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.04.04, 16:01
        Dziekuje za odpowiedzi i slowa otuchy... No i trzymam kciuki za pecherzyki i
        IVF, my zastanawiamy sie czy nie podejsc od razu do IUI, jak juz bedzie po
        wszystkim, na razie jeszcze o tym nie mysle...Jeszcze raz dziekuje, nie wiem co
        bym bez Was zrobila! Caluje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka