Dodaj do ulubionych

próba zajścia

10.01.05, 10:08
Trochę wymykam się z szblonowych porad lekarskich mówiących,że po poronieniu
trzeba odczekać 3 @ i można próbować.Jeżeli czuję się dobrze i generalnie mam
wszystkie badania to chciałabym jak najszybciej. Czy znałyście przypadki
szybszego zajścia po poronieniu niż po 3-4 miesiącach?
Dajcie znać, proszę
Obserwuj wątek
    • dytkob Re: próba zajścia 10.01.05, 10:12
      Cześć Cleo, było to 6 lat temu. Poronienie, zabieg i w następnym cyklu ciąża -
      ZDROWA i donoszona. Teraz w marcu skończy 5 lat i jest bardzo przemądrzały.
      Pozdrawiam Edyta
      • cleodark Re: próba zajścia 10.01.05, 10:21
        Bardzo się cieszę Twoim "przemądrzałym" sukcesemsmile
        • dytkob Re: próba zajścia 10.01.05, 10:28
          Ja też, teraz bardzo chcemy zafundować mu rodzeństwo, czego się bardzo domaga,
          ale problemy okropne/jak masz ochotę to przeczytaj wątek ciąża pozamaciczna,
          napisałam krótko swoja historię nie pierwszy raz zresztą/. Będzie dobrze,
          poczekaj trochę i do dzieła. Pozdrawiam Edyta
    • maretina Re: próba zajścia 10.01.05, 10:39
      znam. moj gin zaleca 2 @ nie 3.
    • swaihwe Re: próba zajścia 10.01.05, 11:11
      Znam taki przypadek. W pierwszym cyklu po poronieniu! I wszystko jest ok -
      maluch ma teraz ponad rok już. Czytałam gdzieś raport, w którym opublikowano
      wyniki badań - statystyki pokazały, że poronień w ciążach "nie-odczekanych" 6
      miesięcy wcale nie ma więcej niż w tych po 6 miesiącach. No ale to
      statystyki...Powodzenia smile
    • agnes59 Re: próba zajścia 10.01.05, 13:24
      Moja koleżanka zaszła w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu.Teraz ma śliczną
      roczną córeczkę.Dodam,że poroniła w 4mc.Mój lekarz powiedział,że jeśli jest
      wszystko ok,badania wpo.to tak naprawdę nie ma większych przeciwskazań przed
      zajściem wcześniej.
      A znam jeszcze jeden przypadek.bardzo dawno temu.Teściowa mojej siostry zaszła
      w ciążę 2mc po poronieniu.Jej syn ma teraz 26 lat.NO cóż "chłop jak dąb" okaz
      zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka