Dodaj do ulubionych

ceny w Białymstoku

03.02.03, 11:55
Cześć dziewczyny!! Czy ktoś może mi napisać jakie są aktualne ceny w
Białymstoku.Chodzi mi o wizyty + USG oraz IN VITRO. Czytałam wypowiedzi
dziewczyn na ten temat, ale są to ceny z początku 2002r.
Moje drugie pytanie brzmi: Czy Klinika w Białymstoku i Samodzielny Szpital
Kliniczny to to samo? I gdzie przyjmuje dr Wolczyński i dr Domitrz?
Bardzo proszę o odpowiedź.Czekam z niecierpliwościa, ponieważ za ok. 2-3
tygodnie się tam wybieram i chciałabym wiedzieć ile to kosztuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 03.02.03, 14:55
      W Białymstoku jest Kriobank (prywatna klinika) i Akademia Medyczna, gdzie
      przyjmują m.in. lekarze o których piszesz. W AM u dr Wołczyńskiego i dr
      Domitrza (jeden gabinet) cena za in vitro 2500,- + leki. Pierwszy etap kontrola
      USG w prywatnym gabinecie, a estradiol, punkcja i transfer w szpitalu. Pytaj,
      jeżeli chcesz jeszcze coś wiedzieć.
      • Gość: agat8@NOSPAM.gaze Re: ceny w Białymstoku IP: w3cache:* / 192.168.1.* 04.02.03, 10:53
        Cześć! Daria! Dzięki za odp. W związku z twoją odpowiedzią mam pytanko:
        Leczyłaś się u nich? Jeżeli tak, to napisz mi /jeżeli możesz/ więcej szczegółów
        na temat tamtego pobytu, opieki medycznej oraz samego zabiegu. Ile mogą
        kosztować leki przy in vitro?

• Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 04.02.03, 13:03
          Mój lekarz to Wołczyński. Może nie jest rozmowny, ale jak się do niego
          uśmiechnąć i zagadać jest sympatyczny. U niego w gabinecie przeprowadza się
          kontrolę USG płaci się 800,- + leki w zależności ile trzeba podać. Leki kupuje
          się u niego (np. Gonal jest tańszy niż w aptece), wysyłają również pocztą
          jeżeli sobie życzysz. Resztę płacisz w szpitalu przy punkcji. Punkcja odbywa
          się w znieczuleniu (narkoza dodatkowe 150,-) trwa chwikę, da się przeżyć.
          Szpital jak szpital, bez rewelacji. Przyjeżdża tam dużo małżeństw, można trafić
          na "falę przypływu", ale bywają spokojniejsze okresy. Na intymność nie licz,
          ale mimo wszystko są najbardziej doświadczeni i jest taniej niż w prywatnych
          klinikach. Znam osobiście kilka dziewczyn, którym się udało. Za pierwszym razem
          płaciliśmy ok.8000,-, za drugim ok.6000,- (mniejsza ilość leków). Cena zawiera
          koszt ICSI, leki, kwaterę i posiłki. Zbieramy siły na kolejny raz. Niestety
          jest to tylko ok.30%, jak wszędzie.
          • Gość: bibi Re: ceny w Białymstoku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 14:42
            Ja leczyłam się u doc. Szamatowicza. Koszt usg i bad. krwi(pobieranej w
            prywatnym gabinecie)= 700zł. Pozostały koszt procedury ok 1600 zł.,choć
            dokładnie nie pamiętam, bo mąż płacił( my nie mieliśmy icsi, tylko zwykłe ivf-
            to jest trochę taniej). Poza tym ceny leków- ja poprosiłam o Menogon bo jest
            tańszy(niż Gonal) i mniej go potrzebuję do stymulacji.Na leki wydałam ok
            1500zł. Mieszkałam w Supraślu- ok 400zł./2 osoby + koszt dojazdu i posiłków.
            Teraz czekam na narodziny maluszka
            Pozdrawiam Bibi
            • agat8 Re: ceny w Białymstoku 06.02.03, 11:02
              Dziękuję za odpowiedzi.
              Bibi! Gdzie przyjmuje doc. Szamatowicz? Jaki jest? Ktoś ci go polecił,czy
              pojechałaś w ciemno? Serdeczne gratulacje, mam nadzieje że wszystko jest
              dobrze, życzę szczęśliwego rozwiązania.
              Daria! Trzymam mocno kciuki, wierzę że się uda!!!!! My też staramy się już
              dosyć długo, ale wierzę, że przyjdzie ten szczególny dzień gdy zobaczymy "dwie
              różowe kreseczki...!!!!!Trzymaj się, czekam na dobre wieści!!!! Może spotkam
              cię w szpitalu,niewiedząc że to ty....
              Pozdrowienia dla wszystkich!!!
              • Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 06.02.03, 17:18
                Agat, powodzenia!!!! Znam dziewczyny, którym udało się za pierwszym razem w
                Białymstoku. A w szpitalu mrugaj okiem, może się zorientuję.
                • Gość: bibi Re: ceny w Białymstoku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 17:36
                  Pojechałam w ciemno do prof. Szamatowicza - bardzo miły człowie, wybrałam to
                  nazwisko ponieważ czytałam, że jest to pionier polskiego IVF. On dalej mnie
                  pokierował. Doc. Jacek Szamatowicz to jego syn, ma ok. 40 lat i duże
                  doświadczenie. Ich namiary znalazłam w internecie. Przyjmują w Białymstoku na
                  ul. Dąbrowskiego 20. (doc. nie jest zbyt rozmowny, ale bardzo konkretny). Życzę
                  powodzenia i trzymam za Was kciuki
                • Gość: agat8 Re: ceny w Białymstoku IP: w3cache:* / 192.168.1.* 21.02.03, 09:53
                  Cześć! Daria! To znowu ja. Jak się masz? Byłaś już w B-ku? Ja wybieram się we
                  wtorek, tzn 25.02. do dr Domitrza. Zastanawiam się jak to będzie, co mi powie?
                  Jeżeli byłaś, napisz co słychać.
                  • Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 21.02.03, 13:31
                    Nie, nie byłam. Na in vitro jedziemy najprawdopodobnie w maju. Chyba,że będą
                    jakieś przeszkody. Zdieram siły. Jak sobie pomyślę, że czas szybko leci, to mam
                    ciarki. Niedługo zacznę robić badania. Mam nadzieję, że będą ok. Jedziecie na
                    jeden dzień, czy dłużej?
                    • Gość: agat8 Re: ceny w Białymstoku IP: w3cache:* / 192.168.1.* 21.02.03, 14:43
                      Jedziemy we wtorek wcześnie rano,i wracamy zaraz po wizycie, tak żeby zdążyć
                      jeszcze przed nocą.Dla nas to długa droga, bo jesteśmy z południa Polski. A ty
                      skąd jesteś? Jeżeli można wiedzieć.Daleko masz do Białegostoku?
                      Pozdrowienia i trzymaj się!!!!!!
                      • Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 21.02.03, 18:29
                        Drogę mamy podobną, jestem z pomorza. Życzę powodzenia!
                        • daria.1 Re: ceny w Białymstoku 26.02.03, 17:02
                          Agat8 jak wizyta? Jesteś zadowolona? Macie już jakieś plany?
                          • Gość: agat8 Re: ceny w Białymstoku IP: w3cache:* / 192.168.1.* 27.02.03, 09:35
                            cześć!Byliśmy we wtorek na tej wizycie u dr Domitrza.Lekarz super!!! Bardzo
                            sympatyczny, odpowiada na wszystkie pytania,dużo wyjaśnia i dodaje otuchy.Tego
                            mi było trzeba.A teraz co do wizyty.Po krótkim wywiadzie, obejrzeniu moich
                            wyników badań, stwierdził że kwalifikuję się do programu in vitro.Oczywiście
                            zgodziłam się z nim, i od razu dostałam reklamówkę zastrzyków,które mam
                            przyjmować w określonych d.c. Tak więc od wtorku biorę cilest, potem diferelina
                            a następnie gonal F i menogon. Do Białegostoku mam przyjechać za miesiąc,już na
                            pobyt ok.10 dniowy,w czasie którego ma być zabieg. To tak w skrócie.
                            Zastanawiam się teraz jak przeżyję taką serię hormonów? Jak będę się czuła? Ale
                            mam nadzieję,że wszystko będzie o.k.!!
      • Gość: pearl Re: ceny w Białymstoku IP: *.ld.euro-net.pl 18.05.03, 02:17
        Gość portalu: Daria napisał(a):

> W Białymstoku w AM przyjmują dr Wołczyński i dr Domitrz

a ten dr Domitrz, to jak ma na imię?
        • Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 18.05.03, 23:42
          Gość portalu: pearl napisał(a):

> Gość portalu: Daria napisał(a):
          >
          > > W Białymstoku w AM przyjmują dr Wołczyński i dr Domitrz
          >
          > a ten dr Domitrz, to jak ma na imię?

Jan Domitrz.
    • lipa007 Re: ceny w Białymstoku 09.03.03, 11:25
      Zapraszam na forum BOCIANA, tam odpowiada na pytania sam dr Domitrz i
      Szamatowicz. Nie polecam dr Wołczyńskiego. w ogóle jeżeli uważas,że w twoim
      przypadku potrzebne jest indywidualne podejście - to nigdy Białstok (hurtownia
      i statystyki - dobta dla standardowych przypadków)
      • Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 09.03.03, 12:58
        A ja jestem zadowolona z dr Wołczyńskiego. Pewnie, że nie jest idealny, ale ma
        duże doświadczenie. Indywidualne podejście? Przy tylu pacjentkach to nie
        możliwe. Jeździ tam dużo par małżeńskich ze względu na doświadczenie lekarzy.
        Warunki i owszem nie są ciekawe, ale to jest szpital, a ceny są niższe niż w
        prywatnych klinikach.
        • Gość: bibi Re: ceny w Białymstoku IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 22:25
          Lipa jeśli Tobie nie udało się w B-stoku to bardzo mi przykro. Mnie się udało u
          doc. Szamatowicza, tylko on zgodził się na ivf przy bardzo zaawansowanej
          endometriozie. Ja mam złe doświadczenia w Klinice w Poznaniu i brak
          kwalifikacji do ivf w novum- toteż zawsze będę broniła Białegostoku
          Bibi w 5 tyg. upragnionej ciąży
          • Gość: E Re: ceny w Białymstoku IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 22:18
    • Gość: anka Re: ceny w Białymstoku IP: *.acn.pl 28.03.03, 00:58
      Powiedzcie, przeciętnie za którym razem udaje się????
      • Gość: Daria Re: ceny w Białymstoku IP: granat:* / 192.168.1.* 28.03.03, 11:33
        Ha, czasami w ogóle się nie udaje. Ale są szczęściary, że za pierwszym razem
        już jest dzidzia. Podobno do 4 razy można próbować, później szanse są mniejsze.
        Ale skąd wziąć kasę na tyle razy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka