13libra 22.07.06, 18:48 Co to takiego moze ktos mi wyjasnic? Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuszka78 Re: Duphaston? 22.07.06, 18:59 to tabletki ktore sie bierze w celu wlasciwego zagniezdzenia zarodka, stosuje sie go z reguly przy wspomaganym zaplodnieniu, ja bralam od momentu zabiegu (zarowno przy IUI jak i IVF) do konca 7 tygodnia ciazy, srednio 4 tabeltki dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzasti79 Re: Duphaston? 22.07.06, 19:23 owszem duphaston bierze sie w celu wlasciwego zagniezdzenia sie zarodka ale nie tylko. Bierze sie rowniez dla wyregulowania @ a takze przy naturalnych probach zajscia w ciaze.Bierze sie od 14 dc do 25 po 1 lub 2 tabletki zalezy od lekarza. Niektorzy mowia ze po 1 a nie ktorzy ze po 2. Wiem ze duphaston bierze sie na poczatku ciazy zeby zapobiec poronieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: Duphaston? 22.07.06, 19:32 Duphaston to syntetyczny progesteron. So i innych producentow ale duphaston jest bardzo dobrze rozreklamowany - bo wszyscy go biora. Mozna brac "zwykla" tania luteine. Odpowiedz Link Zgłoś