mysza1006 29.11.06, 15:19 Pora założyć wątek grudniowego iui. Wpisujcie sie- w grupie siła! Ja szykuję się na 11. Może dostaniemy prezenty na gwiazdkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziara_1105 Re: grudniowe iui............. 29.11.06, 18:44 a wiec i ja sie dopisze u mnie jest planowane przed samymi swietami chyba ze cos sie przesunie to i we wigiljie ..i licze na maly cud... czego i kazdej z nas zycze Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 29.11.06, 20:08 Ja jeszcze do końca nie wiem, jak to będzie. W przyszłym tygodniu idę do lekarza, żeby wszystko omówić, ale chciałabym już w następnym cyklu podejść do iui. Jeszcze ten cykl mi się nie skończył, więc pewnie wypadnie mi tak między Świętami a Nowym Rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
elafela Re: grudniowe iui............. 30.11.06, 14:41 Mi w grudniu (dokładnie 19) mija rocznica iui, 26 kolejna -moje pierwsze dwie kreski na teście. Pewnie nie uczcimy pierwszej rocznicy, ale 26 mamy chrzciny czego i Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 01.12.06, 17:05 To i ja się dopisuję.Zabieg mam mieć między Świętami ,a Nowym Rokiem.Czyli środa lub czwartek bądź piątek.Mam nadzieję,że się uda.... Odpowiedz Link Zgłoś
tarkwiniusz1 Re: grudniowe iui............. 02.12.06, 22:03 mysza1006 napisała: > Pora założyć wątek grudniowego iui. > Wpisujcie sie- w grupie siła! > Ja szykuję się na 11. > Może dostaniemy prezenty na gwiazdkę? Ja już jestem po. Teraz tylko czekam ... mam nadzieję że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 02.12.06, 22:19 No to trzymamy kciuki! Ja dopiero czekam na początek nowego cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_1105 Re: grudniowe iui............. 03.12.06, 10:20 yskyerka i ja z toba poczekam na kolejny cykl u mnie jeszcze tydzien i@ a pozniej tylko zastrzyki i IUI)tak wiec trzymam kciuki za wszystkie ktore czekaja na cud) Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra_cass Re: grudniowe iui............. 03.12.06, 11:51 Dziewczynki, ja byłam u mojego gina w piątek na monitoringu i zaproponował mi IUI już na TEN PONIEDZIAłEK (czyli jutro)!!! Jeszcze jestem oszołomiona! Mój M strasznie mnie namawia. Ja chcę i boję się. Sama nie wiem czego tak naprawdę! Zaskoczył mnie tą propozycją! Staramy się już ok 2 lat ale leczymy dopiero od sierpnia tego roku. Ja mam książkowe cykle, mój M dobre nasienie i nic!!! Trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 03.12.06, 12:35 Trzymaj się! Ja będę podchodzić do iui po raz pierwszy i też się boję. Chyba najbardziej tego, że nie wiem, czego się spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: grudniowe iui............. 03.12.06, 12:40 yskyerka napisała: > Trzymaj się! Ja będę podchodzić do iui po raz pierwszy i też się boję. > Chyba najbardziej tego, że nie wiem, czego się spodziewać... Zabiegu porównywalnego z pobieraniem materiału do cytologii. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Tekla 03.12.06, 13:35 Dzięki. Teorię to ja znam, bo czytałam, w jaki sposób się to wykonuje. Co nie zmienia faktu, że przeraża mnie wizja zastrzyków, ciągłych badań, usg co kilka dni, nerwów itp. Ot, taki irracjonalny strach przed nieznanym. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Tekla 04.12.06, 16:49 yskyerka napisała: > Dzięki. Teorię to ja znam, bo czytałam, w jaki sposób się to wykonuje. > Co nie zmienia faktu, że przeraża mnie wizja zastrzyków, ciągłych badań, > usg co kilka dni, nerwów itp. Ot, taki irracjonalny strach przed nieznanym. W praktyce zanim się obejrzysz już jest po. Pozdrawiam cieplutko T. Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: grudniowe iui............. 03.12.06, 17:00 22 listopada miałam pierwszą iui, dzis 24 dc i zajmuję sobie kolejke na grudzień. Dwa piękne pęcherzyki.Niestety nie pękły... Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: grudniowe iui............. 03.12.06, 18:53 Dopisuję się (mam nadzieję) do grudniowej, już mojej drugiej iui. Tym razem nolvadex i menopur. Dzis 1 dc więc od wtorku tabsy i modlitwa, żeby choć jeden pęcherzyk dojrzał Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: grudniowe iui............. 03.12.06, 19:07 Zycze z całego serca, żeby Wam się udało! Ponoć święta to magiczny czas, więc..kto wie...? Aniołki czuwają ) Odpowiedz Link Zgłoś
rzabencja Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 14:00 ja mam dzisiaj wieczorem 3 IUI, martwie sie bo nic nie czuje, nic mnie nie kluje tzn ze pecherze szlag trafil? w piatek byly 4 sztuki (po clo+puregon), 16, 16, 16, 17 mm. wczoraj wzielam pregnyl i NIC nie czuje. a ginka mowila ze jakby bolalo bardzo to nawet amy sami dzialam przez IUI a tu nic. mozliwe zeby nie urosly (zawsze rosly ale tyle ich nie bylo)???? boje sie ze sobie dały spokój Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 16:55 Przed iui na pewno będziesz miała jeszcze robione usg, więc wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
rzabencja Re: grudniowe iui............. 07.12.06, 10:17 no i wyjasnilo sie, jeden pekl, 3 pozostale urosly, IUI byla na ten pekniety a nastepnego dnia rano na nastepny pekniety, czyli szanse dwukrotnie wieksze? i dwaukrotnie wiekszy bedzie dół, o ile moze byc jezcze wiekszy... pozdrawiam wszystkie dzielne babki z tego nieszczesnego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 07.12.06, 11:03 Skoro pękły dwa, to szansa też jest podwójna. Trzymajmy się tej wersji! Odpowiedz Link Zgłoś
anusia3334 Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 15:53 Cześć dziewczyny. Również chciałam się dopisać. Wczoraj w niedzielę 03.12 miałam 2 iui. Za 2 tygodnie będzie wiadomo, myślę że może jakiś prezencik na święta będzie trzeba wierzyć. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 16:59 cześć dziewczyny Mam do was pytanie czy wszystkie macie podawany pregnyl na pękni pęcie pęcherzyka? Czy może coś innego lub nic. Tylko jeździcie tak długo aż jajko urośnie i gin podaje wam nasienie bo uważa że już trzeba? Pytam bo miałam 2 IUI niestety nieudane. W zeszłym miesiącu pojechałam do innego gina i on po przeglądnięciu naszych badań powiedział coś co mnie zdziwiło: może u pani pregnyl powoduje trudności w zagnieżdżaniu? Co o tym myślicie? Czy to możliwe? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anusia3334 Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 17:24 Pierwszą iui miałam 11 września a drugą wczoraj i zawsze miałam podawaną podwójną dawkę pregnylu a lekarz któy robił mi obydwie iui zawsze przed zabiegiem sprawdza na usg czy pęcherzyki pękły. U mnie za każdym razem robił na pękniętych pęcherzykach. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1006 Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 18:08 Widzę, że wątek się rozrasta. Czytam, że to Wasze pierwsze, drugie... IUI i zaczynam się lekko denerwować. Ja czekam na 5 iui i ta liczba trochę mnie przeraża, co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_1105 Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 18:37 mysza niemartw sie ja wierze ze ten miesiac jest dosc magiczny w koncu nie bez powodu w grudniu sa swieta ..... moje to bedzie pierwsze IUI i mam wiele watpliwosci ale niestety nic innego mi niezostanie zeby byc mama i wierze ze tobie sie tym razem uda! w koncu musimy zostac rodzicami to juz pora!) a wiec trzymaj sie i niebiez se tego do serduszka ze to 5 bo mozliwe ze bedzie ostatnia!i szczesliwa dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1006 Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 19:03 Tak bardzo bym chciała. Czuję, że brakuje mi już sił w tej walce. Z jednej strony nie chcę się nastawiać jak to robiłam wcześniej, a z drugiej wiem, że jeśli nie będę wierzyła to nic z tego nie wyjdzie. Jaką postawe przyjąć- sama już nie wiem. Nawiasem mówiąc to czuję się okropnie po clo. Nie moge się skupić, kołuje mi się w głowie niekiedy, a do tego strasznie wypadają mi włosy. I chyba ta stymulacja mnie tak naprawdę wykańcza. Dziękuję za ciepłe słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_1105 Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 19:13 mysza przytulam cie mocno i nietrac wiaryja w ciebie wierze w nas ) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 19:21 Mysza, głowa do góry! Musi się wreszcie udać! Na forum "W Oczekiwaniu" jest dziewczyna, która stara się od 7 lat, iui miała tyle, że pewnie sama ich nie zliczy, a dwa dni temu miała na teście dwie kreseczki. Poza tym chyba należy nam się piękny prezent od losu na te Święta, co? Odpowiedz Link Zgłoś
malina9610 Re: grudniowe iui............. 27.12.06, 16:09 mój gin powiedział że on robi do 4 x dalsze to strata czasu i pieniędzy.jestem po 1 za kilka dni się wyjaśni.u mnie wyniki super u męża poniżej norm Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra_cass Re: grudniowe iui............. 04.12.06, 20:46 No i ja już po Trochę inaczej sobie to wyobrażałam. A tu okazało się, że wiele krzyku o nic! Zresztą jak zwykle. Teraz te okrutne 2 tygodnie! Brrrrr! Przyłączam się do tych świątecznych marzeń o małym cudzie dla nas wszystkich Pozdrawiam, Cass Odpowiedz Link Zgłoś
malina9610 Re: grudniowe iui............. 27.12.06, 16:15 jak wasze wyniki badań Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_1105 Re: grudniowe iui............. 05.12.06, 20:09 no to wlasnie umowilam sie z lekarzem na wizyte czyli 19 grudnia spotykamy sie w gabinecie a teraz czekam na moja@ ktora powinna byc najpozniej w niedziele i zastrzyki....ohh jak ja juz sie ciesze na to wszystko pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 05.12.06, 20:46 Zazdroszczę ci tak krótkich cykli. Ja też czekam na @ w niedzielę, ale owu będę pewnie dopiero miała w okolicach sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: grudniowe iui............. 05.12.06, 22:54 yskerko, jeżeli będziesz podrasowywać swoją owu gonadotropinami, to powinna Ci wystąpić trochę szybciej U mnie 3 dc, zaczynam stymulację, za tydzien podglądanko i może już niedlugo iui??? Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 06.12.06, 00:37 Wcale nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby mi się ta owu przyspieszyła. No bo kto mi zrobi iui w czasie Świąt? Nic to, będzie, co ma być. Najwyżej podrasuję owu, a działać będziemy naturalnie. Jeśli teraz się nie uda, trzeba będzie powtórzyć wszystko w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 06.12.06, 19:42 Jestem w kropce. Mąż przylatuje przed Świętami z zagranicy(dokładnie w piątek).Sobota,niedziela-chcemy nacieszyć się sobą-nie widzieliśmy się ponad pół roku.Tu pojawia się problem.Niedziela do Wigilia,więc pasowałoby mi iść na USG dopochwowe,ale nie mogę iść jeśli parę godzin wcześniej kochałam się z mężem bez zabezpieczenia oczywiście.Załóżmy,że byłam na USG w piątek i powinnam iść w poniedz. a to pierwszy dzień Świąt.....nikt nie nie przyjmie...chyba że bym poszła w środę zaraz po Świętach.My mamy o tyle trudną sytuację,że mąż jest na bardzo krótko,a więc lekarz może przeprowadzić zabieg w środe czwartek lub piątek po Świętach....hm...tylko pytanie czy mi pęcherzyk pęknie(?? Przepraszam,że tak chaotycznie napisałam,ale martwi mnie to wszystko.W sobotę zażywam ostanią tabletkę hormonów i czekam na okres...oby przyszedł... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 06.12.06, 21:42 Jeżeli zrobiliby ci to usg w Wigilię, to myślę, że mogłabyć poprosić o badanie przez brzuch. Zdaje się, że tuż przez iui też tak właśnie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 06.12.06, 21:54 Wielkie dzięki za myśl-nawet o tym nie pomyslałam Odpowiedz Link Zgłoś
kaszubek1979 Re: grudniowe iui............. 07.12.06, 10:49 to i ja do Was dołączam to będzie moja 5 IUI i lekarz wczoraj powiedział że jak ją wytrzymam psychicznie to będę u niego rekordzistką. a Wy do której podchodzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 07.12.06, 11:05 Moja pierwsza, ale wczoraj się dowiedziałam, że jeśli owu wypadnie mi w Święta, to nici z iui i będziemy musieli starać się naturalnie. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
anusia3334 Re: grudniowe iui............. 07.12.06, 12:47 Ja 3.12 miałam II iui. gdzieś za 10 dni będę wiedziała. Pewnei będzie niepowodzenie ale cóż trzeba walczyć i nie poddawać się, mimo że to nie jest takie proste. Każda z nas to wie. Trzymajmy się jakoś wszystkie razem może będzie łatwiej nam przejść przez te ciężkie chwile naszego życia... Odpowiedz Link Zgłoś
arrabellka Re: grudniowe iui............. 07.12.06, 18:54 witam Moje Drogie ! 4 dc. wizyta w novum.clo. 14 grudnia wizyta kontrolna i 16 najprawdopodobniej 2 iui. przy pierwszej 22 listopada nie pekły pęcherzyki. teraz dostałam recepte na 10000 jm pregnylu. pękną : ) pozdrawiam i życzę Wam cudnych Świąt w powiększonych gronach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra_cass Re: grudniowe iui............. 07.12.06, 20:20 Jakie strasznie ciężkie jest to odliczanie w tym miesiącu. Jestem 5 dni po IUI a wydaje mi się jakby minął przynajmniej miesiąc. Objawów żadnych nie zaobserwowałam. Jeszcze tyle czasu... koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna powodzenia 10.12.06, 20:33 życze Wam dziewczyny wspaniałych ciazowych prezentów pod choinkę, a tym, ktore się nie wyrobią na swięta życzę prezentów noworocznych Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1006 Re: grudniowe iui............. 11.12.06, 18:17 Witam! Jestem po, dzisiaj miałam 5 iui. Za dwa tygodnie testuję tj. 25.12. Trzymajcie kciuki. Tak bardzo chciałabym prezent na Gwiazdkę... Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 11.12.06, 20:57 mysza1006 trzymam kciuki.Mam nadzieję,że dla Ciebie i dla Nas również na prezetach swiątecznych pojawią się dwie kreski Ja odstawiłam hormony i czekam do piątku na okres.Jeśli przyjdzie-zabieg będzie 28 grudnia-jeśli nie to niestety . Wierzę jednak,że wszystko się uda,bo trzeba wierzyć...POwodzenia!!! 3mam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_1105 Re: grudniowe iui............. 11.12.06, 21:04 witam jestem juz po jednym zastrzyku a jutro nastepny... jak sie okazalo to zastrzyki nie sa takie zle jak myslalam a teraz uciekam bo jestem dzisiaj dosc zmeczona pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 11.12.06, 23:05 Trzymam kciuki za wszystkie, które już czekają na wynik iui! Ja na razie jestem po drugim zastrzyku. @ przyszła trzy dni wcześniej, więc teraz tylko mam nadzieję, że mi się owu za bardzo nie przyspieszy, bo mąż wraca dopiero 20.12., a głupio będzie, jak się spóźni. Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 12.12.06, 17:08 Witajcie dziewczyny! Mam do Was pytanie,otoz dostalam dzisiaj okres i lekarz zalecil mi robienie sobie zastrzykow od drugiego dnia cyklu.I nie wiem czy dzisiaj jesli mam okres pierwszy dzien (dopiero mi sie zaczal)to czy mam go uznac za pierwszy?Czy dopiero liczyc od dnia jutrzejszego....juz sama nie wiem ,bo odkad zaczelam brac hormony to mam bardzo skapy okres... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 12.12.06, 20:30 Ja miałam powiedziane, że jeśli @ przyjdzie wieczorem, to jako pierwszy dzień cyklu mam liczyć dopiero dzień następny. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_1105 Re: grudniowe iui............. 12.12.06, 21:13 witam dzsiaj jestem po drugim zastrzyku i musze przynac ze wykonalam go sobie sama a myslalam ze bedzie z tym jakis problem ... tak wiec jeszcze przedemna 3 zastrzyki i wizyta u lekarza pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zycze milego wieczorku Odpowiedz Link Zgłoś
agak20 Re: grudniowe iui............. 13.12.06, 13:38 Witam Was to i ja sie dopiszę. Swoje 5 IVI miałam 8.12 i poprawione 9.12. Teraz łykam progesteronik i liczę dni. Przyjdzie zwariować od takiego czekania na testowanie, ale cóż co jest nam pisane to bedzie tak sie pocieszam, że z przeznaczeniem nie wygram (ale mogłoby to przeznaczenie uwzględniać mnie jako mamusię). Pozdrawiam wszystkie i życzę dużo sił w walce o macierzyństwo. A. Odpowiedz Link Zgłoś
asiat99 Re: grudniowe iui............. 14.12.06, 21:08 No więc i ja się dopisuje z wielka rezerwa i brakiem nadziei. No bo skoro po 2 ivf sie nie udało to po iui ma sie udac???Nie wierzę już w cuda. To mój pierwszy cykl po laparo. Biorę tylko clo. Wczoraj 11 dc i na usg 4 pęcherzyki po 13,14 mm i endo 7 mm. Pozdrawiam.Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaszek Re: grudniowe iui............. 14.12.06, 21:02 no to ja tez sie dopisuje. Jestem po wizycie, 8dc, pecherzyk dominujacy 16mm + dwa ciut mniejsze, endo 8mm. A to wszystko bez wspomagaczy, jedynie ziólka piłam, i to tylko pare dni. Teraz seria testów owu i pregnyl, a potem jazda na koziołka! trzymajcie kciuki. Staram sie juz 10 lat, musi sie w końcu udac! Odpowiedz Link Zgłoś
olka0277 Re: grudniowe iui............. 16.12.06, 18:07 a ja mam pytanie, jakie w takim razie musi być endo przy pękniętym pęcherzyku do iui? jesteście kopalnią wiedzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 15:27 Co do endo opinie są różne. Zwykle lekarze mówią, że najlepiej ok. 10 mm, ale już kilka razy czytałam, że jakiś gin cieszył się, kiedy było ok. 7 mm. Poza tym nie sama grubość jest ważna, ale też jego budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka kto miał iui na początku miesiąca? 17.12.06, 15:29 Dziewczynki, i jak? Tchnijcie trochę optymizmu w wątek i w te z nas, które jeszcze czekają na owu i zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
olka0277 Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 20:27 być może ja jeszce dołącze do was, jutro idę sprawdzić pęcherzyk (inseminacja na cyklu naturalnym-w novum drugi raz,a w sumie było ich pięć)pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 21:44 Witajcie! Dzisiaj trzeci dzień robiłam sobie zastrzyk-samachociaż ja jak widzę igłę to uciekam,ale cóż tak trzeba.Powiedzcie mi czy po zastrzykach(ja mam przepisany puregon)bolą jajniki??Myślę,że tak-powinny,bo to chyba znaczy,że lek działa,że coś się dzieje...jednak wolę Was zapytać.Brzuch mi napęczniał,nie mogę szybko się poruszać,bo czuję jakby mi jajniki dzwoniły...Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 21:57 Czytałam, że tak może być, choć ja swoich jajników nie czuję. Może jeszcze wszystko przede mną, bo mam długie cykle. Jutro idę na kontrolne usg, więc zobaczę, czy urósł jakiś pęcherzyk, bo ostatnio jeszcze nie było dominującego. Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 22:11 Dzięki za odpowiedź.Ja od piątku mam zastrzyki do czwartku,potem jadę do lekarza na usg i zobaczymy...albo dalej zastrzyki,albo.....coś wymyśli.Ja mam złe przeczucie,bo okres skończył mi się w 3dc,akurat od tego dnia miałam zastrzyk pierwszy robić...nie wiem o co się martwię,ale jednak...zastanawiam się,że może nie powinien mi się okres skończyć akurat na początku kiedy zaczęłam robić zastrzyki.Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiat99 Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 22:36 Ja też czuję jajniki,szczególnie jak siadam.W ptk na usg 4 pecherzyki po 17,18 mm i endometrium 10 mm. Jutro iui,boje się jak nie wiem ze te moje pecherze nie popękają i będę miała problem Jutro wszystko stanie się jasne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malou1 Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 22:44 asiat99 napisała: >Jutro iui,boje się jak nie wiem ze te moje pecherze nie > > popękają i będę miała problem > Jutro wszystko stanie się jasne.Pozdrawiam. Trzymam kciuki żeby się udało i wszystko potoczyło się tak,jak wszystkie tego chcemy.Głowa do góry i pozytywne nastwienie Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: grudniowe iui............. 17.12.06, 23:07 Trzymam Dziewczyny kciuki za Wasze pęcherzyki, żeby pękły we wlaściwym momencie no i za pozytywne wyniki iui Moja, już druga IUI odbyła się 12 grudnia, na niepęknietm pęcherzyku (na moje oko pękł jakieś 14h po iui) i teraz (nie)cierpliwie czekam na święta, bo sobie obiecałam, że jak @ nie przyjdzie, to na betę pójde w czwartek po świętach. Co do bólu jajników - z nimi bywa różnie, kiedys podczas stymulacji wyraźnie czułam, jak mi cos tam rośnie, czasami jajniki nie dawały mi normalnie wysiedzieć w pracy i panikowalam, że robi sie torbiel. Tym razem, mimo że pęcherzyk urósł do 25 mm, to nie czułam zupełnie nic. I musze Wam powiedzieć, że Was podziwiam za robienie zastrzyków, ja z mnopurem chodze do pielęgniarki Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: grudniowe iui............. 18.12.06, 00:41 Zastrzyki nie są takie straszne. Gorzej, że przez nie chodzę wiecznie głodna, a zwykle tak miałam dopiero po owu. Jak tak dalej pójdzie, po Świętach będę kwadratowa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaszek Re: grudniowe iui............. 18.12.06, 12:19 wczoraj maiłam IUI. Pecherzyk 17x19mm. Jeszcze był niepekniety po 31 h od podania pregnylu. Mam nadzieje ,ze pekl juz do tej pory. A teraz pora na duphaston, no i czekanie.... trzymajcie kciuki. Ja juz baaaardzo długo sie staram (10 lat) i jestem juz chyba na poczatku kolejki po dzidziusia Licze na świateczny prezent!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bea995 Re: grudniowe iui............. 20.12.06, 12:52 Witajcie wczoraj miałam 1-sze iui, pęcherzyk ok 23mm,zastrzyk, wyniki estr i lh super.za trzy dni mam wziąć luteinę 3x1 tabl. powiedzcie czemu ma to słuzyć? cz też brałyście? (5 lata starań). Odpowiedz Link Zgłoś