jurkitek 27.01.07, 16:56 cześć jestem tu nowa z mężem staramy się o bajtla od 3 lat, z badań wynika że M ma przeciwciała na plemnikach czy któraś z was miała podobny problem i czy udało się go jakoś pokonać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 16:27 bardzo was proszę o jakieś informację na ten temat bo nie wiem co robić M miał przepisane witaminy wspomagacze i sterydy i nic z tego nie wyszło już nie wiem co mam robić gdzie szukać pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 18:24 my mieliśmy ten problem, mąż nie brał sterydów tylko za rada lekarza od razu podeszliśmy do inseminacji udało się za drugim razem Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 19:13 a gdzie robiliście inseminację nasz androlog powiedzaiła nam że nie ma sensu robiś inseminacji tylko od razu przeprowadzić ICIS,a jaki % twój M miał tych przeciwciał bo mój ma 80-85% i nie chcą spadać Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 21:16 iui robiliśmy we Wrocławiu u dr Polaka mój mąż miał 85% przeciwciał w surowicy i 75% w nasieniu lekarz nie proponował leczenia sterydowego (miałam wrażenie, że nie był przekonany do jego skuteczności) tylko podejście do iui "z tym co mamy" dobrze spreparowane nasienie może zwiększyć szanse na udaną iui i w naszym przypadku to się sprawdziło Odpowiedz Link Zgłoś
hamaa Re: przeciwciała na plemnikach 29.01.07, 09:10 Moj M tez ma przeciwciałą 50% i 90%.Lekarze też nie cha go leczyć sterydami, od razu proponuja icsi. Mam pytanie do was jaki ruch plemnikow maja wasi m? Moj ma w A i B 0%. Czy dając witaminy można jeszcze jakoś omóc? Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 29.01.07, 18:07 dzięki jamile może my też powinniśmy najpier popróbować z inseminacją a nie odrazu z icsi może i nam się uda, ale ta walka momentami mnie przerasta, jeżeli chodzi o ruchliwość to mój M ma A 12% B 16% jadł salfazin, cynk, witamnię C, folik, androvit i nic nie ma rezultatów Odpowiedz Link Zgłoś
dinee pytanie 30.01.07, 15:39 Dziewczyny o jakich przeciwciałach piszecie? Jakie badania robi się żeby stwierdzić przeciwciała u mnie i u męża? Dzięki, Dine Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: pytanie 31.01.07, 19:06 M robił Mar test czyki badanie nasienia na obecność przeciwciał,z tego co się orientuję to są jeszcze badania z krwi które mogą określić czy występują one też u nas Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: przeciwciała na plemnikach 31.01.07, 20:33 Jest kilka szkół wśró lekarzy: 1) leczyć sterydami (w tę moetodę cześc lekarzy wogóle nie wierzy) 2) icsi (drogie, ale na pewno ma największą skuteczność) 3) inseminacja (przed wprowadzeniem do macicy nasienie jest odwirowywane i poprawia sie jego jakość; w tę metodę też częśc lekarzy w takim przypadku nie wierzy). Tak naprawde to Wy musicie zdecydowac na co sie zdecydujecie. Ale z samymi przeciwciałami to jest róznie. Mój maż miał je w tzw szarej strefie, a przy drugiej iui okazało sie, ze sa jak najbardziej w porządku. Wychodzi na to, ze w ciągu miesiaca znacznie poprawiła sie jakość nasienia (w sensie przeciwcial oczywiście). Pozdrawiam i powodzenia karola Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 31.01.07, 21:10 dzięki, ale u mojego M nie widać poprawy podczas ostatniego badania po witaminkach i sterydach okazało się że tego paskudztwa jest jeszcze więcej nie rozumiem dlaczego, i wogóle dlaczego powstają nasz androlog stwierdził że może po jakiś zabiegach przeprowadzonych ale mój M nigdy nie miał operacji potem stwierdził że może po przebytej śwince ale też nie u niego bo nie chorował, wię wszyscy załamują ręce może wam powiedzieli lekarze dlaczego one powstają Odpowiedz Link Zgłoś