Dodaj do ulubionych

przeciwciała na plemnikach

27.01.07, 16:56
cześć jestem tu nowa z mężem staramy się o bajtla od 3 lat, z badań wynika że
M ma przeciwciała na plemnikach czy któraś z was miała podobny problem i czy
udało się go jakoś pokonać
Obserwuj wątek
    • jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 16:27
      bardzo was proszę o jakieś informację na ten temat bo nie wiem co robić M miał
      przepisane witaminy wspomagacze i sterydy i nic z tego nie wyszło już nie wiem
      co mam robić gdzie szukać pomocy
      • jamile Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 18:24
        my mieliśmy ten problem, mąż nie brał sterydów tylko za rada lekarza od razu
        podeszliśmy do inseminacji
        udało się za drugim razem
        • jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 19:13
          a gdzie robiliście inseminację nasz androlog powiedzaiła nam że nie ma sensu
          robiś inseminacji tylko od razu przeprowadzić ICIS,a jaki % twój M miał tych
          przeciwciał bo mój ma 80-85% i nie chcą spadać
          • jamile Re: przeciwciała na plemnikach 28.01.07, 21:16
            iui robiliśmy we Wrocławiu u dr Polaka
            mój mąż miał 85% przeciwciał w surowicy i 75% w nasieniu
            lekarz nie proponował leczenia sterydowego (miałam wrażenie, że nie był
            przekonany do jego skuteczności) tylko podejście do iui "z tym co mamy"
            dobrze spreparowane nasienie może zwiększyć szanse na udaną iui i w naszym
            przypadku to się sprawdziło
            • hamaa Re: przeciwciała na plemnikach 29.01.07, 09:10
              Moj M tez ma przeciwciałą 50% i 90%.Lekarze też nie cha go leczyć sterydami,
              od razu proponuja icsi. Mam pytanie do was jaki ruch plemnikow maja wasi m? Moj
              ma w A i B 0%. Czy dając witaminy można jeszcze jakoś omóc?
              • jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 29.01.07, 18:07
                dzięki jamile może my też powinniśmy najpier popróbować z inseminacją a nie
                odrazu z icsi może i nam się uda, ale ta walka momentami mnie przerasta, jeżeli
                chodzi o ruchliwość to mój M ma A 12% B 16% jadł salfazin, cynk, witamnię C,
                folik, androvit i nic nie ma rezultatów
                • dinee pytanie 30.01.07, 15:39
                  Dziewczyny o jakich przeciwciałach piszecie?
                  Jakie badania robi się żeby stwierdzić przeciwciała u mnie i u męża?
                  Dzięki,
                  Dine
                  • jurkitek Re: pytanie 31.01.07, 19:06
                    M robił Mar test czyki badanie nasienia na obecność przeciwciał,z tego co się
                    orientuję to są jeszcze badania z krwi które mogą określić czy występują one
                    też u nas
    • korlewna Re: przeciwciała na plemnikach 31.01.07, 20:33
      Jest kilka szkół wśró lekarzy:
      1) leczyć sterydami (w tę moetodę cześc lekarzy wogóle nie wierzy)
      2) icsi (drogie, ale na pewno ma największą skuteczność)
      3) inseminacja (przed wprowadzeniem do macicy nasienie jest odwirowywane i
      poprawia sie jego jakość; w tę metodę też częśc lekarzy w takim przypadku nie
      wierzy).

Tak naprawde to Wy musicie zdecydowac na co sie zdecydujecie.

Ale z samymi przeciwciałami to jest róznie. Mój maż miał je w tzw szarej
      strefie, a przy drugiej iui okazało sie, ze sa jak najbardziej w porządku.
      Wychodzi na to, ze w ciągu miesiaca znacznie poprawiła sie jakość nasienia (w
      sensie przeciwcial oczywiście).

Pozdrawiam i powodzenia
      karola
      • jurkitek Re: przeciwciała na plemnikach 31.01.07, 21:10
        dzięki, ale u mojego M nie widać poprawy podczas ostatniego badania po
        witaminkach i sterydach okazało się że tego paskudztwa jest jeszcze więcej nie
        rozumiem dlaczego, i wogóle dlaczego powstają nasz androlog stwierdził że może
        po jakiś zabiegach przeprowadzonych ale mój M nigdy nie miał operacji potem
        stwierdził że może po przebytej śwince ale też nie u niego bo nie chorował, wię
        wszyscy załamują ręce może wam powiedzieli lekarze dlaczego one powstają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka