Dodaj do ulubionych

Dr Zamora z Novum

16.06.03, 17:34
Czesc dziewczynysmile
Na 16 lipca mam zapisana moja pierwsza wizyte w novum (Wy tez tak dlugo
czekalyscie??? - podobno zaden z lekarzy nie mogl przyjac wczesniej maja
takie oblozenie).
No i zapisalam sie do dr Zamory bo byl najwczesniej dostepny.
Ktoras z Was sie leczy/la u niego? mozecie mi cos napisac? czy jest
kontaktowy, mily? Czy sam duzo mowi, czy trzeba go wypytywac, no i w ogole
wszystko, poprosze bardzosmile
Strasznie sie denerwuje ta wizyta.
Aaaa - czy na pierwsza wizyte trzeba isc z mezem czy nie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: karolina Re: Dr Zamora z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 19:45
      Ja jestem pacjentką dr. Zamory ale wynikało to z tego, ze przeczytałam chyba
      wszystko co było na forach o lekarzach z Novum i na tej podstawie wybrałam
      Zamorę. Leczę się od kwietnia i jestem na całkiem dobrej drodze do ICSI.
      (niepłodnośc leży po stronie męża, więc nic innego nie można mi zaproponować).
      Doktor jest bardzo spokojny i miły, choć jak dla mnie za mało gadatliwy i
      dlatego troszkę mnie na poczatku zestresował. Wolałabym też zeby bardziej
      planował i mówił mi dokładnie co i kiedy mnie czeka a On planów nie
      robi....może to i dobrze, ale ja lubię wszystko wiedzieć.
      Generalnie jestem zadowolona ale mógłby udzielać troszkę więcej informacji sam
      z siebie bo teraz to ciągnę Go za języksmile)
      • larvva Re: Dr Zamora z Novum 17.06.03, 09:54
        na pierwsza wizyte probowalam umowic sie we wrzesniu 2002, ale nie bylo
        terminow. niestety moje wizyty w warunkowal cykl i podroze do polski - przez
        to trafilam do innej kliniki (bleh!).

dlatego nastepnym razem do novum przezornie zapisalam sie duzo wczesniej (moja
        1sza wizyta byla 18.04). teraz na kolejne wizyty nie musze tak dlugo czekac
        (np. dzis zapisalam sie na 3 wizyty 25.06 rano dr taszycka, wieczorem dr
        zamora i 26.06 rano dr taszycka [sad moja dr staroslawska nie przyjmuje akurat
        w tych dniach/godzinach]).
        po wizycie u dr zamory dam znac jaki on jest.

mi bardzo odpowiada dr staroslawska - spokojna, bije od niej cieplo i optymizm,
        potrafi w klarowny sposob omowic zagadnienie ktorym sie zajmujemy. zrobila
        porzadny wywiad, zbadala, wyslala na badania a nastepnie opracowalismy
        strategie dzialania. wiem co nas czeka krok po kroku, ale na biezaco moge do
        niej dzwonic na komorke i podpytywac sie o drobiazgi.

na wizyty chodzimy zawsze razem. maz sam opowiadal o sobie (podczas wywiadu -
        jego choroby, choroby rodziny, dzieci w rodzinie itp), ma tez zlecone swoje
        badania (krew, nasienie), widzi na czym polega leczenie, moze sam zadawac
        pytania na ktore odpowie kompetentny lekarz, a nie tylko zona smile).
    • Gość: aniaK Re: Dr Zamora z Novum IP: *.ihar.edu.pl 17.06.03, 12:03
      Jestem pacjentką dr Zamory od około 1,5 roku. Mam za sobą pierwsze, choć
      nieudane ICSI. Zarodki się nie przyjęły. Czekam na ciąg dalszy.
      Jak napisała już wcześniej koleżanka, Zamora to lekarz bardzo spokojny i
      niegadatliwy. Najlepiej będzie, gdy pójdziesz na wizytę po przeczytaniu
      zagadnień, które cię interesują. Większość odpowiedzi znajdziesz na tym forum.
      Ja sama mogłabym zacząć studiować gemtologię po zapoznaniu się z nurtującymi
      mnie problemami. Zamora jest bardzo kompetentnym i delikatnym lekarzem. Przez
      ostatnie kilka lat przeszłam przez ręce wielu ginekologów i stwierdzam, że ten
      jest najlepszy. Staraj się go pytać nawet o najbanalniejsze sprawy, które cię
      interesują lub na które nie znasz odpowiedzi. Jest cierpliwy i choć wygląda
      czasem jak zaspany koala naprawde chce pomoć. Polecam.
    • Gość: Dorota17 Re: Dr Zamora z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 12:09
      Jestem pacjentką dr Zamory. To bardzo dobry lekarz.
      Jeśli chcesz to chętnie napiszę Ci coś na priv: dorota17@gazeta.pl

Pozdrawiam
      • szprociak Re: Dr Zamora z Novum 17.06.03, 12:24
        Cześć dziewczyny. A słyszałyście coś o dr Sowińskiej? Mam do niej termin na 15
        lipca. Tez idę z mężem - po pierwsze sprawa dotyczy nas obojga, po drugie - jak
        jest sie razem, to zawsze wiecej informacji od lekarza się wyciągnie. Nie raz
        wracałam od lekarza sama i byłam na siebvie zła, ze o coś tam zapomniałam
        zapytać. A tak to - co dwie głowy, to nie jedna... Pozdrawiam
        • agul1 Re: Dr Zamora z Novum 17.06.03, 12:28
          Dzieki, dziewczyny.
          W takim razie ide na pierwsza wizyte z mezem (mialam nadzieje, ze tak moznasmile i
          juz sie az tak nie boje, troche mnie podnioslyscie na duchu.
          Larwa, napisz koniecznie po wizycie u niego, jak tam wrazenia, ok?smile
        • Gość: niewazne_kto dr Swoińska z Novum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 10:22
          szprociak napisała:

> Cześć dziewczyny. A słyszałyście coś o dr Sowińskiej? Mam do niej termin na
          15
          > lipca.

sprawdz watek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=3088041&a=3088041
          • Gość: niewazne_kto Sowińska oczywiście IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 10:23
            sorry za literówkę w nazwisku lekarki sad

Gość portalu: niewazne_kto napisał(a):

> szprociak napisała:
            >
            > > Cześć dziewczyny. A słyszałyście coś o dr Sowińskiej? Mam do niej termin n
            > a
            > 15
            > > lipca.
            >
            > sprawdz watek:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=3088041&a=3088041
      • Gość: aga Re: Dr Zamora z Novum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 12:30
        Jestem umówiona do dr Zamory na 1 września, mogłabyś mi coś o nim
        napisać...chcę podejść do ICSI

agniecha17@gazeta.pl
        • bella76 Re: Dr Zamora z Novum 27.08.03, 14:11
          Gość portalu: aga napisał(a):

> Jestem umówiona do dr Zamory na 1 września, mogłabyś mi coś o nim
          > napisać...chcę podejść do ICSI
          >
          Ja moge napisac, bo tez juz od jakiegos czasu lecze sie u Zamory. Jest to dosc
          mlody lekarz, bardzo mily, bardzo kompetentny, zna sie na tym, co robi i widac,
          ze mu zalezy, zeby wszystko sie udalo. Ogolnie nie mam zastrzezen, czasami
          troche metnie i niedokladnie wszystko tlumaczy, wiec trzeba po prostu duzo i o
          wszystko wypytywac, wtedy na pewno ci odpowie dokladnie.
          A skad wiesz ze musisz miec ICSI?
          • larvva Re: Dr Zamora z Novum 27.08.03, 15:52
            ostatnie iui mialam robione wlasnie przez dr zamore. moje wrazenie na jego
            temat jest bardzo pozytywne. przypadl tez do gustu mojemu mezowi, a uwierzcie
            mi ze to juz cos znaczy smile
            wszystkie wymienione przez inne foremki plusy to prawda smile
    • burygoniek Re: Dr Zamora z Novum 17.06.03, 13:23
      Witam,
      Ja dzięki pomocy dr Zamory jestem teraz w 8 tyg ciąży. Leczyłam się w Novum od
      stycznia tego roku(przed tem leczyłam się przez 3 lata u innych lekarzy).
      Bardzo polecam dr Zamorę. Ja jestem osobą, która wszystko musi wiedzieć.
      Zadawałam doktorowi mnóstwo pytań, chciałm wiedzieć jaki jest plan mojego
      leczenia, itp, na wszystmie pytania odpowiadał z wielka cierpliwoscia i jasno.
      Nie wstydż się pytać, jak masz jakiekolwiek wątpliwośi zadawaj pytania.
      Ja bardzo gorąco polecam dr Zamorę, jest to człowiek, któremu naprawdę zależy
      żeby nam wszystkim pomóc. Nie przejmuj się jeżeli czasami będzie wyglądał
      jak "ZMORA", ale to tylko człoweik i też czasami ma prawo do gorszych dni. W
      grunciw rzeczy było tak, że kiedy jego wsparcie i optymizm były mi najbardziej
      potrzebne zawsze je otrzymywałam.
      Pozdrawiam i życze powodzenia
      • Gość: Ania Re: Dr Zamora z Novum IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 19:45
        AGUL1,dokładnie wiem co czujesz.
        Ja mam umówioną wizytę na 26 czerwca i już jestem
        jednym kłębkiem nerwów,a co dopiero będzie za tydzień???
        Też oczywiście na pierwszą wizytę biorę męża i mam nadzieję,że
        się trochę uspokoję.Jak będę "PO",to dam znać jakie wrażenia.
        Z tego,co czytałam na "Bocianie",to dziewczyny były zadowolone
        z doktorka----na razie pozdrawiam i do następnego razu.smile
        • agul1 Re: Dr Zamora z Novum 18.06.03, 10:42
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> AGUL1,dokładnie wiem co czujesz.
          > Ja mam umówioną wizytę na 26 czerwca i już jestem
          > jednym kłębkiem nerwów,a co dopiero będzie za tydzień???
          > Też oczywiście na pierwszą wizytę biorę męża i mam nadzieję,że
          > się trochę uspokoję.Jak będę "PO",to dam znać jakie wrażenia.

O, supersmile to ja bardzo niecierpliwie czekam na Twoje wiesci, tylko nie
          zapomnij o mnie bo naprawde strasznie sie niepokoje, pewnie jest to zwiazane z
          tym, ze wiele sobie po novum obiecuje..
          Burygoniek tak opisala doktora Zamore, ze przynajmniej nie bede sie tam bala
          isc, ale jednak nerwy pozostanasmile
          Aniu, trzymam za Ciebie kciuki, a co Ci jest (ja mam pco - chybasmile jestem po
          laparo i po clostilbegycie i duphastonie a Ty?
          Pozdrawiam serdecznie
          • muesli PCO 18.06.03, 13:56
            >ja mam pco - chyba

to to jest "PCO"?
            • larvva Re: PCO 18.06.03, 14:32
              muesli napisała:

> >ja mam pco - chyba
              >
              > to to jest "PCO"?

zespol policystycznych jajnikow

wiecej nt mozesz znalesc wpisujac do przegladarki pco lub pcos. ponizej podaje
              dwa linki znalezione na szybko.

www.libramed.com.pl/wpg/NumeryArchiwalne/02/04.html
              www.nt.viamedica.pl/abstrakt.phtml?id=16&indeks_art=138
              pozdrawiam

• Gość: ANIA Re: Dr Zamora z Novum IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 10:38
            Agul1
            dzięki za ciepłe słowa.Nie odzywałam się wcześniej,bo nie miałam dostępu do
            komputera.Strasznie się denerwuję,moja wizyta JUŻ W CZWARTEK!!!!!!!!!!!
            Mam nadzieję,że będzie ok .U nas problemem są kiepskie wyniki mężasad,a ja
            miałam podwyższoną prolaktynę,a co więcej to się jaszcze dowiemy.
            Pozdrawiam gorąco i życzę powodzeniasmile
            jak będę coś wiedzieć,to się odezwę,pa,pa.
            • Gość: ANIA Re: Dr Zamora z Novum IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 11:46
              Już jestem po pierwszej wizycie i..........
              Nie chcę nikogo zrażać,bo to jest bardzo subiektywna ocena,ale się
              rozczarowałam.Lekarz przeprowadził wywiad tylko ze mną,z moim mężem nie,a
              widział wyniki naszych badań,z których dokładnie wiadomo,że problem jest u męża.
              Mi zrobił USG ,męża wysłał jeszcze na badanie i tyle!Cała wizyta trwała może
              15-20 minut.Przejechaliśmy 400km w jedną stronę tylko poto ,żeby dowiedzieć się
              tego co już wiemy.Zamiast ,żeby nas ta wizyta podniosła na duchu,to nas
              zdołowała.Sama nie wiem już co mam o tym myśleć.Za tydzień jedziemy do
              androloga i zobaczymy co wtedy,ale uważam że dr.Z.,jako lekarz prowadzący
              powinien przynajmniej zapytać, czy mąż miał świnkę,itp.podstawowy wywiad, a tu
              nic!!!!!!!!
              pozdrawiam
              (mam nadzieję,że za tydzień będzie lepiej)
              • Gość: ANIAWYS Re: Dr Zamora z Novum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 22:11
                Nie przejmujcie sie tak bardzo. Ja Zamorę znam już ponad dwa lata, prowadzi
                teraz moją druga ciążę i wiem, że akurat w jego przypadku pozory BAARDZO mylą.
                To świetny lekarz, rzeczowy i kompetentny, choć na początku wydaje się mało
                kumunikatywny. Zapewniam cie jednak, ze swietnie wie co robi. Ja też po
                pierwszej wizycie miałam bardzo mieszane uczucia, ale z czasem przekonałam się
                do niego i bardzo polubiłam. Nie martwcie się, nastepnym razem bedzie lepiej.
                A! I Zamore warto pytac o rózne rzeczy, wtedy można sie więcej dowiedzieć i
                bedziecie miec poczucie, że bardziej kontrolujecie to, co się dzieje. Trzymam
                kciuki.
                • Gość: ANIA Re: Dr Zamora z Novum IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 09:52
                  Baaaaardzo Ci dziękuję za te słowa pocieszenia.
                  Ja czytałam o Zamorze ,że jest dobry,tylko ta pierwsza wizyta
                  była taka krótka i dziwna.Ale uspokoiłaś mnie i dałaś nadzieję,
                  że będzie dobrze.Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam smile
                  • Gość: Marysia Re: Dr Zamora z Novum IP: 195.217.253.* 10.07.03, 08:43
                    Czesc dziewczyny,
                    Chcialam sie z Wami podzielic wrazeniami po wizycie u dr Zamory. Jestem bardzo
                    zadowolona. Jest bardzo konkretny, mily i sam przedstawil plan leczenia.
                    Oczywiscie przygotowalam sie na wizyte: zabralam wszystkie badania, spisalam
                    pytania, ktore chcialam zadac. Lekarz sam wykazal chec rozmowy i przez ponad
                    pol godziny nawiazalismy dobry kontakt wymiany pogladow. Duzo czytalam na tych
                    stronach wiec bylo mi latwiej pytac.
                    Mam nadzieje, ze nie zawiode sie i leczenie przyniesie wymarzony efekt.

Pozdrawiam,
                    Marysia
                    • Gość: Dotti Re: Dr Zamora z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 11:38
                      Gość portalu: Marysia napisał(a):

>
                      > Lekarz sam wykazal chec rozmowy i przez ponad
                      > pol godziny nawiazalismy dobry kontakt wymiany pogladow.

Dr Zamora pod tym względem jest naprawdę OK. Szkoda tylko, że w recepcji
                      przewidują tylko 15 minut na każdą wizytę, chyba nawet na pierwszą, bo wczoraj
                      u dr było godzinne opóźnienie.
                      Pozdrawiam
    • Gość: Twoja przyjaciółka [...] IP: *.acn.pl 21.06.03, 16:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: tara [...] IP: *.ippt.gov.pl / 192.168.0.* 21.06.03, 17:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Przyjaciółka agula Re: Do Agul1 IP: *.acn.pl 21.06.03, 17:46
          A Ty co za ciecia robisz w Instytucie podstawowych problemów technicznych PAN ?
          To do roboty a nie w służbowego kompa stukać !
          A ja będę pisać gdzie będę chciała i gówno Tobie do tego!

PS. A to o Agul to szczera prawda, jej dziadek bez viagry ni du-du radzę
          skorzystać z wyszukiwarki, gdzie ona pisze o tym bardzo szeroko.
    • Gość: misuszatek1 Re: Dr Zamora z Novum IP: 217.153.35.* 09.09.03, 17:59
      Jestem u Zamory 2 lata, jestem bardzo zadowolona i przekonana, ze bardzo mu
      zależy. Wybór lekarza jest b wazny bo w praktyce jest to człowiek którego
      widuję 5 razy w miesiącu - i wolę się spotykać z kimś życzliwym. Ja i mój mąż
      mówimy na niego "doktor Z AMORA". Fajne nazwisko jak na ginekologa...
      • Gość: gdanszczanka Re: Dr Zamora z Novum IP: *.ggb.pg.gda.pl 10.09.03, 08:18
        to rzeczywiscie fajne nazwisko dla ginekologa, a co powiecie na dr Fiutowskiego
        z Sopotu??? nazwisko chyba tez pasuje do specjalnosci hihihi
      • Gość: Hania Re: Dr Zamora z Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:04
        Ja też polecam dr Zamorę- po 3 latach leczenia jestem w ciąży. To lekarz
        kompetentny, sympatyczny i w dodatku , co dla mnie jest bardzo ważne, nie
        panikuje i nie straszy.
        Powodzenia,
        Hanka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka