Dodaj do ulubionych

IVF, ICSI - lipiec, sierpień

• alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 17.07.07, 10:46
      Lilyan - boskie to Twoje kalendarium. Jak to milo widziec, ze ktos mysli...
      Moj transfer dzis o 14.30 i niestety musze isc sama bo moj maz pracuje dosc
      daleko i chyba nie zdazy przyjechac. Jak zwykle licze na Wasze fluidki!!!!!!
      • sun32 Re: Alonka 17.07.07, 10:51
        Pewnie że tutaj jesteśmy smile I trzymamy kciuki smile)
        • mayaxx Re: Alonka 17.07.07, 11:55
          no super Alonka! wiesz juz ile masz zarodkow, rekordzistko? trzymam kciuki!!!!
          mayaxx
        • majorka79 czesc dziewczyny! 17.07.07, 11:57
          Mayaxx, gratuluje z calego serca! Cudownie, ze sie udalo!!!! Dbaj o siebie i
          malenstwo.
          Sledze watek w miare na biezaco i caly czas Wam kibicuje. Wierze, ze wszystkim
          z tego watu sie w koncu uda!
          U mnie juz 16./17. tydz. No i chyba bedzie dziewczynkasmile Bardzo sie cieszymy!!
          Zle wiesci sa takie, ze znowu musze lezec, gdyz usg wykazalo naczyniaka na
          lozyskusad Gdyby pekl, byloby bardzo zlesad Wiec znowu ogarnął mnie strach i
          modlę się, żeby to paskudztwo się wchłonęło. Kolejna wizyta 3.08.
          Pozdrawiam Was serdecznie.
          m.
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 17.07.07, 12:32
      Nic nie wiem. Bylam tak zdenerwowana podnoszac telefon, ze sie prawie
      rozplakalam a juz na pewno nie bylam w stanie wyksztusic zadnego pytania.
      Z reszta moja klinika mi za duzo nie mowi (a juz na pewno nie przez telefon) co
      mi odpowiada. Chodzi przeciez o tylko ten jeden szczesliwy zarodek...
      Jeszcze raz dziekuje za wszystkie kciuki - w grupie jest sto razy razniej!!!
      • sun32 Re: Majorka 17.07.07, 12:54
        Cześć Majorko smile) Cieszę się że jesteś ciągle z nami big_grin
        Trzymam ciągle kciuki za Ciebie i maleństwo. Często myślę o Was.
        Skąd się taki naczyniak bierze, mówił coś dr? uncertain
        • majorka79 Re: Majorka 17.07.07, 13:03
          Sun, nie nie mówił skąd się bierze. A ja z tego wszystkiego nie dopytalam o
          szczegóły. Gdyby pękł byłoby b. groźniesad Tyle wiem.
          • wiktoria33 Re: Majorka 17.07.07, 14:05
            Majorka witaj smile
            Lilyan dzieki za wpis do waszego grona , to bardzo miłe sie tu zobaczyc smile

Anieszka zbieraj sie w garsc i ruszaj w nastepnym cyklu zabrac swoje eskimoski!

pozdrowienia dla calego watku smile))
            • sun32 Re: Majorka 17.07.07, 14:52
              To leż kochana jak każe lekarz aby wszystko było dobrze kiss
    • rejka mayaxx 17.07.07, 14:36
      Gratuluje
      Widzisz, dobrze mówiłam, że wam się dziewczyny uda smile))
      Na tyle nieudanych w wątku, dla równowagi musiały się jakieś udać, a że tylko Wy
      dziewczyny zostałyście z wątku czerwiec lipiec, to Wam się musiało udać smile))

Naprawdę się cieszę, może nie czytam tak często, ale siostra przyjechała i mam
      mniej czasu.
      Teraz czekam jeszcze na wiadomość od zxcvb, bo i jej powinno się udać smile)
      • gosia1705 Re: mayaxx 17.07.07, 14:54
        Gratuluję smile)))
        Dbaj o swoje dzidze.
        Wreszcie odwróciła się zla passa na tym watku bo az bałam sie na niego zaglądac.
        Poprosze o wiecej takich informacji smile)))
        • sun32 Re: Gosia 17.07.07, 15:28
          Gosia co Cię jednak skłoniło na Novum? smile
          • gosia1705 Re: Gosia 17.07.07, 15:55
            Pani doktor Starosławska ma dobre opinie wiec chce isc na wizyte porozmawiać.
            Chce z nią skonsultowac nasz problem. Poza tym nie wiem czemu ale mam wrazenie
            ze ta moja stymulacja nie do konca była dobrze przeprowadzona.
            Buziaki
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 17.07.07, 17:52
      Ja juz po.
      Pani biolog mowi, ze moje zarodki wygladaly jak z ulotki reklamowejsmile
      Oczywiscie to nic nie znaczy - co ma byc to bedzie
      Przerzucam sie do grona czekajacych - choc mam jeszcze dwa tygodnie

Dziekuje za wsparcie!
      • toyaa Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 17.07.07, 20:08
        witajcie!

przeczytałam cały ten wątek i wszystkim, którym się udało, z całego serca
        gratuluję, a za Te które czekają na wyniki lub też nie udało się trzymam kciuki!
        pierwszy raz podchodzę do invitro, dziś rano miałam robioną w novum punkcję,
        pobrano mi 4 komórki (tylko 4sad((( (bo w piątek na USG widziałam co najmniej 10
        dużych pęcherzyków). Lekarz powiedział mi, że bardzo dobrze się stymuluję, a tu
        dziś okazało się, że tylko 4 szt.
        przespałam prawie cały dzień, podczas chodzenia boli mnie dół brzucha, trochę
        krwawię, ale....co się nie robi....
        jutro dzwonię do novum, zobaczymy czy wszystko ok, i ile jest dobrych - gotowych
        do transferu, jeśli wszystko będzie przebiegało planowo - w piątek transfer.
        trzymam za Was kciuki!
        pozdrawiam serdecznie!
        toyaa
        • arrabellka Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 17.07.07, 20:39
          witaj toyaa smiletrzymamy kciuki żeby zapłodniły się wszystkie cztery smile
          alonko , szybko zlecą te dwa tygodniesmile życzęCi aby zakóńczyły się wielką
          betą smile
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 18.07.07, 09:10
      I chyba przechodze do pytania co robic po transferze, zeby sobie w brode nie pluc.
      Moja klinika zaleca ''normalne zycie'" - w internecie sa tez inne opinie. A ja
      wlasnie zastanawiam sie czy moge isc do sklepu (spozywczego) za rogiem.smile
      Macie jakies przemyslenia?
      • mayaxx Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 18.07.07, 10:27
        hej Alonka! ja po transferze chodzilam do pracy, na zakupy (nie dzwigac!!!),
        spacer, jezdzilam autem, pilam 2 kawy z mlekiem dziennie, czyli "zylam
        normalnie". Zrezygnowalam natomiast z wina (ktore uwielbiam) i z areobiku. Nie
        wskazany jest basen, sauna, jazda na rowerze (rowniez ze wzgledu na powiekszone
        jajniki). Moim zdaniem, sukces zdecydowanie zalezy od jakosci zarodkow. Zycze
        powodzenia!!! mayaxx

• katja15 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 18.07.07, 10:49
        Mayaxx sprawdz prosze poczte na priviesmile

Aldonka7... pewnie, ze mozesz isc do sklepu...
        Moj lekarz po transferze zabronil mi: jakiejkolwiek gimnastyki, obecnosci w
        saunie i kapieli w wannie (lepiej wziac prysznic). Poza tym dziewczyny z forum
        pisaly, iz lepiej na te 2 tygodnie zrezygnowac z "przytulanka"..Zycze Ci duzo
        cierpliwosci podchas tych (zwykle "ciagnacych sie") dwoch tygodni...

Toyaa ja tez bardzo dobrze sie stymulowalam..Mialam robiona punkcje z jeszcze
        dwoma innymi dziewczynami i lekarz od kazdej z nas pobral tylko 5 komorek.
        Bylam tym bardzo zaskoczona, bo wydawalo mi sie, ze to za malo..On sie tylko
        usmiechnal i powiedzial, ze to calkowiecie wystarczy..Z pieciu komorek u mnie
        zaplodnily sie trzy i wszytskie je dostalam podczas transferu...Pozostal w
        brzuszku jeden..Takze nie martw sie. Daj nam znac ile sie zaplodnilo..Trzymym
        kciuki za Twoj piatkowy transfer!!

Gosia gratuluje podjecia decyzji co do Novum. Super!

Rejka dziekuje Ci jeszcze raz za wszetkie materialy dla mojej kolezanki..

Sun co u Ciebie?

Misiama, Marcy_83, Szklana, Zxcvb jak sie czujecie?

U mnie wszytko ok. Wczoraj bylam na wizycie kontrolnej i dostalam skierowanie
        do ginekologa. Z moim maluszkiem wszytsko ok. Ma juz 19.3mmsmile)))))Termin
        porodu mam na 9-tego marca..

Moj lekarz i pielegniarki bardzo serdecznie sie ze mna pozegnali. Zaskoczyli
        mnie totalnie bo wrecz "obsypali" mnie ogromna iloscia ksiazek, broszurek i
        gazet dotyczacych ciazy…

Dziewczyny mam zastrzyk Cetrotide (0,25 mg) i 1 ampulke Choragonu. Chetnie
        komus podaruje. Czy ktos potrzebuje???

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymym goraco kciuki!!!!!!
        • zxcvb503 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 18.07.07, 10:54
          u mnie ok chociaż ,jestem trochę nerwowa przed jutrzejszą bętą.
        • mayaxx katja 18.07.07, 11:57
          katja, dziekuje!!! odpisalam smile
          • toyaa Re: katja 18.07.07, 19:24
            witajcie!
            po wczorajszej punkcji dziś dzwoniłam do novum, z 4 pobranych dojrzały tylko 2,
            pozostałe dwie niedojrzałe i szansa na dojrzenie nie dawali
            jutro rano mam jeszcze dzwonić, żeby się upewnić czy są dobre do transferu?
            jeśli tak, to jutro popołudniu będzie transfer
            hm...przyznam, ze się bardzo niepokoję, czy jak jutro rano zadzwonię, to
            wszystko będzie ok
            na co oni czekają? czemu jutro rano muszę raz jeszcze dzwonić i się upewnić?
            to mój pierwszy transfer...stąd tyle pytań i niepokoju.
            z gry dziękuję za odpowiedzi.
            pozdrawiam, toyaa
            • agineczka o moim cudzie, poprzedni watek mi wypadł:( 19.07.07, 10:00
              Jakiś czas temu czynnie uczestniczyłam w wątku IVF kwiecień, maj, ale po
              pierwszej nieudanej próbie trochę ucichłam.Miałam transfer 26 kwietnia-
              nieudany.Później zaczęłam się przygotowywać do kriotransferu, tzn czekałam na
              miesiączkę ale nie mogłam się doczekać, więc zrobiłam test sikany-
              negatywny.Potem był z krwi- negatywny.Dr kazał zrobić hormony, wskazywały na II
              fazę cyklu (był już koniec czerwca, ostatnia miesiączka na początku maja).
              Stwierdził, że zaczniemy paść moje endometrium przed transferem i zaczęłam brać
              estrofem.5 lipca miałam się zgłosić na wizytę.Dr robi usg i oczy prawie mu
              wychodzą z orbit, ja w stresie bo już najgorsze myśli kłębią mi się w głowie, a
              on na to "niemożliwe, pęcherzyk", ja nadal w szoku i pytam się jaki pęcherzyk,
              myślałam, że torbiel albo inne świństwo, on na to "pęcherzy ciążowy", prawie
              zemdlałamsmiledr analizował wszystkie badania i nie potrafi tego wyjaśnic, jedyne
              to takie, że miałam jakąś nagła owulację, bo nic się nie zgadza.Widziałam już
              pikające serduszko, dla mnie to prawdziwy cudsmileteraz jest "na oko" ( niestety
              inaczej nie da się tego określić) jakiś 8 tydzień. Mam nadzieję, że wszystko
              będzie ok, chociaż na początku trochę plamiłam i musiałam leżeć, ale teraz jest
              już ok, poza innymi przypadłościami typowymi dla ciązy, ale ja się cieszę każdym
              objawem ( a mdłości mam naprawdę imponującesmile).
              Przepraszam, że takie długie, ale mam nadzieję, że budujące.
              pozdrawiam i życzę wam takiego szczęscia jakie nas spotkało.
              A.
              • szklanapulapka2 Re: o moim cudzie, poprzedni watek mi wypadł:( 19.07.07, 10:30
                Dobre, agineczka, dobre smile) Niepokalane Poczęcie , hihi smile))
              • sun32 Re: Agineczka !! 19.07.07, 11:35
                Agineczka spadłam z krzesła!!! smile)))) Ale wiadomość! Gratuluję z całego
                serca big_grinDDD Wyobrażam sobie Waszą minę wink

Z jakiego powodu miałaś IVF? U dr Dworniaka?
                • agineczka Re: Agineczka !! 19.07.07, 15:33
                  ICSI mielismy u dr Dworniaka, powodem było kiepskie nasienie (98% martwych
                  plemników, a z tych zywych, spora część z wadami witki i główki).Więc szanse na
                  naturalne zajscie mielimy minimalne.Ale udało siesmile
                  • sun32 Re: Agineczka !! 19.07.07, 15:53
                    smile)))
              • gosia1705 Re: o moim cudzie, poprzedni watek mi wypadł:( 19.07.07, 11:48
                GRATULUJE !!!!!!!
                To jest namacalny przykład ze cuda sie zdarzają. Zyczę spokojnej ciązy.
                • majorka79 Re: o moim cudzie, poprzedni watek mi wypadł:( 19.07.07, 12:53
                  Czesc Agineczko!!!!
                  Gratulacje przede wszystkim!
                  Ale numer, niesamowite!
                  Uważaj na siebie, kiedy termin porodu?smile

buziaki
                  • agineczka Re: o moim cudzie, poprzedni watek mi wypadł:( 19.07.07, 15:34
                    dziękuję, termin na koniec lutegosmile
    • natalia2005r Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 10:16
      Witajcie nareszcie mogę się wpisać(może się przedstawię często bywam na tym
      forum ale mało piszę więcej czytam i to czytanie pomogło mi jak i mojemu m w
      podjęciu decyzji o ivf, leczyłam się jakieś 6 lat a o dziecko staramy się 9 lat
      miałam kilka IUI nieudane ) .Byłam wczoraj u lekarza z podjętą decyzją i-jestem
      obecnie w 33dc dostałam antyki na kolejny cykl w którym pod koniec mam się
      zgłosić do gina no i po antykach działamy. Z moich obliczeń wynika że bedzie to
      koniec sierpnia mam nadzieję że pójdzie wszystko ok bardzo się boję zawsze tak
      reaguję na nieznane .No ale mam nadzieję
      • gosia1705 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 11:49
        Witam Cie serdecznie natalio smile)
        • natalia2005r Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 13:56
          Dzięki za miłe przywitanie.Właśnie zaczeło się u mnie odliczanie dostałam dziś@
          i poszła w ruch pierwsza tabletka femodenu no i czekamy 21d a póżniej...
          • gosia1705 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 14:09
            Najtrudniejsze w tej całej procedurze dla mnie było właśnie czekanie i
            odliczanie.
            Zycze powodzenia
            • sun32 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 14:13
              Witaj u nas Natalia smile
              • sun32 Re: Katja 19.07.07, 14:24
                Ja czekam na wizytę w Novum. Nic się nie dzieje dlatego nie mam o czym pisać
                ale jestem tutaj z Wami smile
    • zxcvb503 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 14:33
      udało się beta 201.4 powiedzcie czy to bliżniaki?
      • arrabellka Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 20:45
        zxcb piękna beta smile jeszcze raz gratuluję smile
        agineczko, to naprawde cud smile
        same dobre wiadomości! Płodność wątku wzrasta.a to dobrze... bo jest jeszce
        kilka chętnych turkaweczek smile

• alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 19.07.07, 22:24
      No wlasnie. Turkaweczki sa. I czekaja choc na razie spokojnie bo czekania im
      jeszcze zostalo sporo!
      • wiktoria33 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 20.07.07, 20:10
        melduje sie po transferze smile
        podali mi tylko 1 zarodeczek bo drugi nie przezyl niestety
        teraz dlugie 10 dni czekania sad((
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 21.07.07, 10:01
      Wiktoria: witaj w klubie oczekujacych. Ja jestem trzy dni przed Toba.
      Objawow zero tylko punchniecie nog.
      Ja chyba na te bete nie pojdesmile Trzymajmy sie bo kupa razniej!
      • cezar684 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 21.07.07, 10:08
        A ja Wam powiem tylko, wielka moja porażka, beta 0!!!!
        Viola
        • marcy_83 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 21.07.07, 10:30
          czesc dziewczyny
          zc -gratuluje bardzo serdecznie!!!!!
          tak wysoka beta moze oznaczac blizniaki ale nie musi
          ja mialam 176 i to BYLY blizniaki
          niestety tak jak pisalam jeden przestal sie rozwijac....

ktoras z was pytala jak sie czuje -gdyby nie te upaly to moglabym powiedzic ze
          lepiej -juz mnie nie meczy taka sennosc i nie ucinam sobie drezmek w cigu dnia
          mdlosci tez sie rzadko zdarzaja
          za to 2 dni temu dopadla mnie taka migrena ze caly dzien nie wstawalam z lozka
          ale ogolnie jeste ok
          w srode mam wizyte u lekarza -juz sie nie moge doczekac -dla mie kazda ta wizyta
          to niesamowity stres ale i ulga kiedy widze ze wszystko w porzadku
          mysle ze lekarz zmierzy przeziernosc bo skonczylam juz 12 tydz...

trzymam kciuki za wszystkie z was
          i przesylam fluidki po raz kolejny

sun - wierze ze uda sie z mrozaczkami i baaardzo mocno zaciskam za ciebie kciuki...
          • wiktoria33 alonka 21.07.07, 13:45
            no szczesciara z ciebie smile
            trzy dni to cala wiecznosc w obecnym naszyym chronometrze hihi
            kupą raźniej

buźka
            • alonka7 Re: alonka 21.07.07, 14:10
              Ja staram sie nie czekac za bardzo. Na szczescie mam teraz w zyciu mase spraw:
              kluczowy moment w pracy, przygotowanie imprezy charytatywnej, kupno i remont domu.
              Staram sie myslec o czym innym. Ale i tak dzis rano ni z tego ni z owego po
              prostu sie rozplakalam (chyba najbardziej z tego braku objawow).
              Gdzie jestes Wiktoria? (ja w belgii)
              • wiktoria33 Re: alonka 21.07.07, 16:15
                alonka to dobrze wrozy ten płacz smile)
                hehe jak ni z tego ni z owego płącz ... hustawka nastrojów - takie zmiany
                hormonow to ... dobra dobra nie nakrecam wink
                ja osobiscie tez sie nie nastawiam na sukces, bedzie co bedzie choc wiadomo ze
                bardzo chce, powiem wiecej ten suckces (po pierwszym ICSI) bylby rzeczywiscie
                cudem smile
                ale jesli zajde to napisze watek pt nie wyluzowujcie sie to zajdziecie smile))

jestem w Polsce smile ale zapraszam na kawe (zbozowa) bo zwyklej nam nie wolno
                podobno
                • alonka7 Re: Wiktoria 22.07.07, 09:14
                  Powiem Ci szczerze, ze ja jednak pozwalam sobie na filizanke kawy - ale tylko
                  jedna! (nie zbozowa)
                  Ja jakos wczoraj duzo o tym myslalam (chocby dlatego, ze mialam czas!),
                  zwlaszcza o braku objawow az objawy sie pojawily (bole jak przed miesiaczka).
                  Moze mozna sobie wszystko wmowic?
                  Dzisiaj postanawiam absolutnie nie siedziec w domu i cos sobie zorganizowac
                  A jak u Ciebie?
                  • wiktoria33 Re: Wiktoria 22.07.07, 10:07
                    ja kawy nie pije teraz i tego mi nawet nie brakuje tak bardzo bo zastepuje ja
                    gestym kakao (kakałemwink i podjadam sobie rozne dobre rzeczy po ktorych
                    normalnie mialabym wyrzuty sumienia a teraz przeciez mi wolno smile
                    to chyba dobrze ze cie boli jak na @ bo podobno tak niektore dziewczyny maja -
                    dokladnie takie odczucia
                    ja nie czuje nic zreszta to chyba bylyby moje urojenia bo u mnie dzisiaj
                    dopiero 2dpt smile
                    dzisiaj pojedziemy do tesciow na obiad a teraz wsadzilam do piekarnika ciasto
                    ze sliwkami i czytam
                    pozdrawiam
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 23.07.07, 13:04
      I kolajny dzien. Dla mnie stresujacy... A co u Was dziewczyny?
      • toyaa Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 23.07.07, 16:52
        alonka,
        dziś mija 4dpt, ogólnie czuję sie dobrze, tylko podczas chodzenia od czasu do
        czasu czuje jajniki, brodawki mam bolące (ale to pewno po tych hormonach)
        staram sie nieprzemęczań, odpoczywam, natomiast pojawił się problem, albo jestem
        uczulona na luteinę albo czymś mnie tam zarazili. Już w sobotę odczuwałam
        swędzenie i pieczenie, zadzwoniłam do gina, powiedziała, żeby zamienić na
        luteinę podjęzykową, tak też zrobiłam, niestety, wciąż czuję bardzo duży
        dyskomfort, dziś gin przepisał mi coś, meżuś właśnie odbiera receptę.
        Czy któraś z Was miała podobny problem? co w tej sytuacjo robić?
        Ani Pimafucort, ani Clotrimasolum nie mogą stosować kobiety w ciąży (tak
        napisane jest na ulotkach), zobaczymy co przepisał mi gin.

• wiktoria33 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 23.07.07, 17:35
          no to wspolczuje toyaa bo musisz uwazac a tam swedzi
          moze spróbuj wypłukac zrob irygacje z tantum rosa (w saszetkach) a potem
          lactovaginal i galki z propoolisem
          zobaczymy co ci ginek przepisal
          sad
          • toyaa Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 23.07.07, 17:48
            dostałam tabletki dopochwowe o nazwie Nystatyna, czy któraś brała?
            • natalia2005r Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 23.07.07, 20:51
              Dziewczyny pomóżcie w badaniach toxoplasmosy wyszło mi IgG 88,6 a w IgM nie
              stwierdzono a i jeszcze różyczka 68,5 co to wszystko znaczy?????Plissssss
              odpiszcie to moje pierwsze IVF i nigdy tych badań nie robiłam A co do nyststyny
              to mojej znajomej córka brał na pleśniawki w wieku niemowlęcym (podchodzi pod
              antybiotyk)
              • gosia1705 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 24.07.07, 08:17
                Natalko Mam nadzieje ze nic nie pokręcęsmile
                Wiec IgG oznacza ze przechodziłas toksoplazmoze i rózyczkę i masz przeciwciała.
                Zas IgM oznacza ze obecnie nie przechodzisz zakażenia tymi chorobami. Wiec nic
                sie nie martw.
                Pozdrawiam
                • natalia2005r Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 24.07.07, 08:23
                  Co do tej rózyczki to nigdy w życiu nie chorowałam na rózyczkę ospę owszem ale
                  różyczkę nie czy w takim razie coś to oznacza?
                  • sun32 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 24.07.07, 09:41
                    Cezar bardzo mi przykro sad(
                    Marcy ja już po mrozakach sad

Alonka, Wiktoria, Toyaa trzymam kciuki za Was dziewczyny smile)
                    Toyaa to uczulenie od luteiny pewnie. Jak ją zamienisz na podjęzykową to
                    dolegliwości powinny ustąpić.
                  • gosia1705 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 24.07.07, 11:59
                    Natalko pewnie szczepiona byłaś przeciwko różycce. Sa to od dłuższego już czasu
                    obowiązkowe szczepienia i robi się je jeszcze w szkole podstawowej.
                    Nie denerwuj sie na zapas smile)
                    • toyaa Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 24.07.07, 13:04
                      Sun...obawiam się, że w moim przypadku to nie uczulenie na luteine, bo już w
                      sobotę zamieniłam na luteinę podjęzykową i niestety objawy wciąż są,
                      jestem wściekła, bo 2 dni przed punkcją odebrałam wyniki posiewu....nie było
                      żadnego stanu zapalnego ani żadnej bakterii
                      od wczoraj biorę 2x1 Nystatynę, po 2 czuje lekką poprawę.
                      Dziewczyny, strasznie się martwię, czy stan zapalny zaprzepaszcza szansę na
                      zagnieżdżenie się komórki? czy mam jeszcze jakąś szansę, czy mogę myśleć już o
                      drugim IVF?
                      pozdrawiam,
                      toyaa
                      • sun32 Re: Toyaa 24.07.07, 13:09
                        Toyaa to kicha sad Mnie przeszło, myślałam że to przez luteinę tak Ci się
                        dzieje. Czytałam na bocianie wypowiedź eksperta że oni wcale nie wymagają
                        posiewów więc może nie martw się na zapas... Co na to Twój lekarz?
                        • toyaa Re: Toyaa 24.07.07, 13:15
                          Sun, mój lekarz nic nie mówił, wczoraj rozmawiałam tel., przepisał mi Nystatynę
                          i nic więcej, jutro będę dzwoniła, bo w Novum proszą aby zadzwonić do nich po 6
                          dniach od transferu.
                          Od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad zmianą lekarza prowadzącego, wczorajsza
                          rozmowa utwierdziła mnie.
                          • zxcvb503 Re: dobra rada dla dziewczyn przed transferem 24.07.07, 13:20
                            dziewczymy nie myjcie sie żadnymi chemikaliami tyklo czystą letnią wodą ja tak
                            zrobiłam i się udała inv za pierwszym razem zarodki nie lubią zapachów ani
                            perfum co prawda nie wiem czy to to pomogło ,ale się udało - taką radę dostałam
                            od dziewczymy ,która miała że mną punkcję.
                            • marcy_83 Re: dobra rada dla dziewczyn przed transferem 24.07.07, 13:59
                              to nie jeste niesty prawda
                              pytalam nawet o to doecenta
                              podczas transferu zarodki nie maja stycznosci z twoim zapachem w jakikolwiek
                              sposob -jeli juz by cos w tym bylo to zapach ludzi ktorzy pracuja w labolatorium
                              moglby zaszkodzic...
                              ja sie mylam normalnie mydlem i szamponem i tez sie udalo
                              to jesden z tych mitow ktory krazy po internecie - wiadomo czlowiek wszystkiego
                              probuje zeby tylko sie udalo ale to akurat nie ma zadnych naukowych podstaw..

trzymajcie kciuki -jutro mam nastepna wizyte

sun -przepraszam musialam cos pokrecic mimo kalendarium...
                          • sun32 Re: Toyaa 24.07.07, 13:21
                            Buu a ja właśnie zmierzam do Novum sad To u kogo jesteś teraz?
                            • toyaa Re: Toyaa 24.07.07, 13:51
                              dr Halama
                              • sun32 Re: Toyaa 24.07.07, 14:28
                                Ja mam wizytę u dr Starosławskiej.
                                • toyaa Re: Toyaa 24.07.07, 14:35
                                  sun32 napisała:

> Ja mam wizytę u dr Starosławskiej.

tak, slyszałam o niej, ja poszlam do Halamy, po prowadziła moich znajomych i im
                                  się udało
                                  • mayaxx Hej !!! 25.07.07, 10:21
                                    witam moje kochane kolezanki!
                                    w poniedzialek bylam na usg. to bylo dokladnie 3 tygodnie po punkcji.
                                    lekarz "znalazl" JEDEN pecherzyk. jest jeszcze bardzo malutki - na zdjeciu taka
                                    ciemna plamka smile jak dotychczas, jedynym powtarzajacym sie objawem jest
                                    sennosc utrzymujaca sie przez caly dzien. brzuch mam napecznialy od poczatku
                                    tzn. od punkcji i wygladam jak w 4 miesiacu. piersi nie bola w ogole. oprocz
                                    kwasu foliowego, nie biore zadnych lekow, nawet progesteronu (taka tradycja
                                    kliniki). ciagle jeszcze do mnie nie dociera, ze jestem w ciazy, a moj gin na
                                    to, ze to tez taki normalny poczatkowy "objaw" smile

ciagle o Was pamietam, kibicutrzymam kciuki i przezywam kazda dobra i zla
                                    wiadomosc! pozdrawiam, mayaxx

PS. czy mi sie wydaje, czy misiama powinna juz testowac???
                                    • sun32 Re: Hej !!! 25.07.07, 10:32
                                      Cześć Mayaxx smile)
                                      Cieszę się wszystko w porządku z kruszyną! big_grin
                                      • mayaxx Re: Hej !!! 25.07.07, 10:47
                                        hej Sun!!! zaczynasz stymulacje do IVF w nowej klinice?
                                        • sun32 Re: Hej !!! 25.07.07, 11:57
                                          Mayaxx czekam na wizytę 14 sierpnia...
                                      • alonka7 Re: Hej !!! 28.07.07, 14:40
                                        Jasne.
                                        Moj maz mowi, ze potrzebny jest nam czolg. Jak Rudy i do Berlina. Kiedys mialam
                                        do zdania b trudny egzamin i stworzylam taki ''czolg''
                                        Po prostu trzeba do przodu i tyle. I kupa razniejsmile
                                        Ja chyba mam mrozaczki - czekam na list z kliniki...Badzmy w kontakcie
                                        a z miedzyczasie zbierajmy sily!!! Sciskam
    • lilyan Kalendarium 25.07.07, 11:43
      W oczekiwaniu na rozdwojenie…
      07.10.2007. słoneczko – nasz dobry duszek smile
      ??.??. populek – widziała już spontaniczne ruchy maleństwa (3cm)
      27.12.2007. majorka – (1) chyba będzie dziewczynka big_grin kibicujemy, żeby
      naczyniak na łożysku jak najszybciej znikł…
      31.01.2008. marcy_83 – odpoczywa i dba o juniora! skończyła 12tc
      16.02. arrabellka – (1) dzidzia bardzo dobrze czuje się w brzuszku smile tylko
      niestrawność męczy…
      24.02. miska0703 – lekarz powiedział, że jest dobrze umiejscowiony, a serduszko
      pięknie bijesmile i tak trzymać!
      29.02. agineczka – ma swój mały cud – „pęcherzyk ciążowy” – NATURALNIE !!!
      prawie zemdlała jak to usłyszała wink GRATLUJEMY!!!
      09.03. katja15 – (1) teraz buszuje na forum dla oczekujących… a maluszek rośnie
      zdrowo smile
      ??.??. sylvia22 – po kriotransferze czerwcowym chwali się dwiema kreskami
      baaardzo po cichu...i ma nadzieję na spokojne 9 m-cy…
      ??.??. zxcvb503 – beta rośnie smile udało się beta 201.4 – chciałaby bliźniaki big_grin
      ??.??. mayaxx – zrobiła górę sikańców… 12 dpt - HCG 168 !!!

Testujące:
      ? 27.07. misiama – po transferze 13-go w piątek na pewno jej się poszczęści!!!
      ? 30.07. wiktoria33 – podali 1 zarodek, teraz oczekiwanie…
      ? 31.07. alonka7 – zarodki „jak z ulotki reklamowej” – musi się udać!!!
      ? 02.08. toyaa – 4 komórki, ale przecież i tak wiemy, ze chodzi o tą jedną
      szczęśliwą…

Kolej teraz na transfer:
      ??.??. …

Punkcja:
      ??.??. kiedy następna randka z chłopakami???

Inne ważne daty:
      12.06. szyszka - kariotyp i 10 tyg czekania na wyniki – oby do sierpnia… szybko
      czas minie smile
      03.08. majorka – wizyta kontrolna – kciuczymy za dobre wieści!!!
      14.08. sun32 – wizyta u dr Starosławskiej (Novum), a do tego czasu mnóóóóstwo
      badań…
      22.08. gosia1705 - wizyta w Novum u dr. Starosławskiej

Czekają na swoja kolej (w porządku alfabetycznym):
      cezar684 – beta 0 sad
      edaliti28 – czeka do sierpnia i podejdzie z „mroczkow”…
      gosia1705 – tulimy z całych sił…
      julia56 – odpoczywa od tematu, żeby nie zwariować, ale cały podczytuje
      cichaczem kiss*
      kimel11 – dołącza do nas, mimo, że ma stracha…
      lilyan – nie nadąża pisać… ale planuje drużynę piłkarską… albo dwie…
      loubna – zrobi badania, ułoży plan działania… odczeka parę miesięcy…
      lusiasia – co lekarz to inna diagnoza, tym razem "obejdzie się bez in vitro"
      mbw78 – dołączyła do naszego grona ruszając z antykami
      misiama – walczy o zmianę nicka na misiaMAMA big_grin
      natalia2005r – po latach walki zdecydowała się na inv i będzie walczyć z nami
      pod koniec sierpnia…
      rejka – teraz zabierze się za siebie, chce zrzucić hormonalny tłuszczyk i przed
      nową próbą wyglądać bosko smile)
      sun32 – kiss** bo będzie walka o ICSI, nasza sun nie potrafi odpuścić smile dzielna
      dziewczyna!!!
      szklanapulapka2 – ma jeszcze 4 mrozaki – potrzebuje odwagi, żeby po nie wrócić…
      szyszka39 - była na wizycie u nowego gina - planuje wystartować we wrześniusmile
      wiktoria33 – dołącza: stymulacja do ICSI na krótkim protokole z antagonistą
      (cokolwiek to znaczy...)

Oddam/sprzedam:
      Katja - mam zastrzyk Cetrotide (0,25 mg) i 1 ampulke Choragonu. Chetnie komus
      podaruje. Czy ktos potrzebuje???
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 25.07.07, 14:49
      Hej!
      Ja testuje po raz pierwszy dwa tygodnie od punkcji (a nie dwa tygodnie od
      transferu)
      Jutro wieczorem ide na badanie krwi a wyniki pewnie w piatek
      Objawow brak (a na dodatek mialam dwa b stresujace dni-) wiec nie widze podstaw
      do optymizmusad niestety
      • sylvia22 korekta kalendarium 25.07.07, 20:36
        Niestety, zgodnie z prawem Murphy'ego, jeśli coś może pójść żle to pójdzie -
        pusty pęcheryk ciążowy, bez echa zarodka. Jutro idę na zabieg łyżeczkowania.
        Dół juz mam za sobą, powoli dochodzę do siebie.
        • lilyan sylvia... 27.07.07, 12:10
          wiem jak boli strata, kiedy już przeżyjesz ten moment kiedy widzisz dwie
          kreski, kiedy już usłyszysz, że się udało... przytulam i trzymam kciuki, żebyś
          jak najszybciej odzyskała siły do walki!!!
          każda z nas będzie miała swoje "5 minut", które tak naprawdę rociągną się na 9
          m-cy... smile
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 09:23
      Nie udalo nam sie. Dostalam dzis rano okres
      ide na badanie krwi dzisiaj ale to formalnosc
      Musze przyznac, ze troche wierzylam w cud, ale z drugiej strony nic mi w zyciu
      nie przyszlo latwo wiec juz tak chyba jest.
      Bedziemy probowac dalej
      • sun32 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 09:50
        Alonka i Sylvia bardzo mi przykro sad(((
        • zxcvb503 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 10:00
          kochane ile razy robiłyście bete po invitro mi dziś 4 raz kazali mimo ,że
          wcześniejsze ładnie rosły dziś mam wizyte u docenta tylko niewiem po co im tyle
          razy ta beta a jeszcze jedno pytanie ; ile powinna wynoscić dziś beta ostantia
          wyniosła 201,4 równo tydzień w czwarek.
          • sun32 Re: Zetka 26.07.07, 10:30
            Zetka nie chcę być nieprzyjemna ale trochę wyczucia by się przydało... sad
            Koleżanki przed chwilą napisały że im się nie udało a jedna idzie na zabieg
            łyżeczkowania sad( Pomyśl o Nich. Trochę wsparcia by się przydało z Twojej
            strony tym bardziej że Ci się udało i możesz być nadzieją dla nas...

Jak Ci kazali to zrób tą betę nawet czwarty raz. Trzymam kciuki aby była wysoka
            i abyś nie musiała się już martwić niczym. Zadałaś już to pytanie na forum i na
            pewno któraś z dziewczyn Ci odpowie jaka powinna być dzisiaj beta.
        • gosia1705 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 10:43
          Alonka Sylvia przykro mi bardzo ze sie nie udało sad((( Współczuję Wam bo sama
          niedawno przez to przechodziłam. Wiem ze boli i to bardzo ale musicie być silne
          i uwierzyć ze sie uda choc nie przychodzi to łatwo.
          Pozdrawiam
          • wiktoria33 alonka 26.07.07, 13:04
            sad((
            nie wierze! dlaczego!!!????
            a tak bardzo ci kibicowalam , strasznie mi przykro sad teraz ja czekam na
            swoj "WYROK" ktory bedzie w sobote
            jescze bardziej sie boje

sylwia tez cie przytulam ,

wiem co czujecie i bardzo mi smutno
      • cezar684 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 20:57
        Alonka i Sylwia, bardzo mi przykro, wiem jak to boli, bo sama przez to
        przechodziłam i przechodzę dalej. Bardzo ciężko pogodzić się z porażką!!!
        Ale myśle, że w końcu nam się uda!!!! Razem na tym forum będzie nam łatwiej...
        Pozdrawiam Was mocno Viola
    • zxcvb503 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 10:41
      przykro mi koleżanki bardzo mi przykro i smutno .Przytulam.
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 13:08
      Wiktoria
      Ja tez nie moge w to uwierzyc. Gdzies w duszy liczylam na cud bo transfer byl w
      dzien imienin mojego (zmarlego) ojca (ktory, wierze, sie mna opiekuje)...
      Ide na badanie krwi ale to formalnosc.
      Troche czuje sie winna - nie wiem czemu.
      • wiktoria33 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 13:40
        tymbardziej cie rozumiem kochanie,
        starsznie mi sie smutno zrobilo jak przeczytalam twoja wiadomosc dzisiaj a
        tak czekalam ze bedzie duza beta.....
        a ja jestem pewna ze tato sie toba opiekuje tam z gory i moze nastepnym razem
        uda mu sie ci pomoc smile wierze w to
        nie zalamuj sie
        odpocznij teraz i zbieraj sily do walki
        przytulam
        • wiktoria33 aha 26.07.07, 13:41
          i czemuz to niby czujesz sie winna!!!!????
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 13:52
      wiesz, bo jestem kobieta i w koncu we mnie nie zostaly te zarodki
      moze bylo im tam zle?

bardzo kocham swego meza (choc spotkalam go dosc pozno w swoim zyciu) i
      chcialabym miec dziecko wlasnie z nim (i dla niego tez)
      • wiktoria33 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 14:13
        mam bardzo podobnie alonka smile)

a ty nie gadaj glupot ze nie chcialy zostac sama wiesz ze tak sie po prostu
        zdarza!!! a patrząc na statystyki jeden transfer to tylko 30 % szans niestety.
        Mowilas ze masz mrozaczki , wiesz juz ile ich jest ?
      • toyaa Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 14:16
        hej alonka, tak mi przykro, bo kibicowałam i wciąż Ci kibicują,
        ja też czekam na testowanie
        czy to 100%@ czy też może plamienie?
        jak karcie informacyjnej z Novum mam info, że cytuję" plamienia z dróg rodnych
        pojawiące się między 6 a 11 dniem po embriotransferze często są zwiastunem
        ciąży, a nie niepowodzenia - w tym wypadku należy zażyć doustnie no-spe 3x1 aż
        do czasu ustąpienia plamienia.
        trzymaj się!
        toyaa
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 14:28
      wiem, ze to 30% szansy.
      ale wiesz jak jest...
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 26.07.07, 14:32
      zobacze
      zrobie test. ale nadziei nie mam.
    • alonka7 Wiktoria 27.07.07, 13:26
      A co u Ciebie (ja jeszcze sie nie zdazylam porzadnie wyplakac: - probuje ulozyc
      plan dzialania (i unikniecia obsesji)...
      Jak sie czujesz?
      • wiktoria33 alonka 27.07.07, 15:02
        czuje sie nieciekawie oczywiscie pod wzgledem psychiki
        mam rozne mysli
        fizycznie zero objawow, brzuch mnie nie boli, jajniki mnie nie kłuja, tylko
        powiekszone piersi i leje sie ze mnie taka woda bezbarwna ( te 2 rzeczy to
        mysle ze to wskutek przyjmowania duzej ilosci progesteronu)

a tak wogole to najchetniej nie szlabym jutro na ta bete tak bardzo sie boje
        tyle ostatnio porazek na forum ze nawet nie chce o tym myslec
        ty i cezar ...obu wam tak bardzo kibicowalam a tu dupa (za przeproszeniem)

dzieki, pozdrawiam
        • sun32 Re: Wiktoria 27.07.07, 15:17
          Trzymam kciuki... smile
          • cezar684 Re: Wiktoria 27.07.07, 16:27
            Wiktoria!!!
            Trzymałam za Ciebie mocno kciuki....i mocno wierzę, że Tobie się uda. Bo
            zamierzam wybrać się do Twojego lekarza.
            Pozdrawiam mocno Viola
            • wiktoria33 cezarku i alonka 27.07.07, 16:59
              dzieki dziewczyny za kciuki i pocieszenie, jestescie kochane smile

nie wiem jak ja dozyje do tego wyniku bo stres mnie chyba jutro wykończy i
              padne trupem zanim tam dotre

a propos mojego lekarza i kliniki to dobry wybor cezarku mam nadzieje ze sie o
              tym sama przekonasz i to juz niedlugo smile)
              i powiem wam jeszcze jedno : nawet jesli mi sie teraz nie uda to szczerze
              polecam doktora J.J wszystkim i powiem wam ze dzis po tylu latach i tylu
              przejsciach moge powiedziec ze to lekarz z prawdziwego zdarzenia, ktory nie
              dosc ze robi wszystko co w jego mocy to jest prawdziwym profesjonalista smile
              dzieki i buziaki
              • wiktoria33 cezarku i alonka 28.07.07, 11:44
                nie udalo sie sad
                moja beta w 8dpt- 2,8
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 27.07.07, 16:11
      skoro nam dwom sie nie udalo to statystycznie Tobie sie uda!!!!
      Komus musi. Ja mam juz zamowiona wizyte na 22 sierpnia i bede kontynuowac mam
      nadzieje.
      Jakies objawy to objawy!!!!!!
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 28.07.07, 13:20
      Ojejku Wiktoria. Wlasnie otworzylam, zeby sprawdzic.... Strasznie mi przykro.
      Ale sie NIE PODDAJEMY!!!
      Po szoku porazki (bo nadzieja na cud gdzies byla na pewno) , wyplakaniu sie i
      wyzaleniu - ZWIERAMY SZEREGI!!!!!!!!! Tak jest?
      Masz mrozaczki?
      • wiktoria33 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 28.07.07, 13:25
        tak alonka
        ja sie nie poddam
        zawsze mowilam ze bede walczyc do ostatniej ...komórki smile

teraz musze troszke odpoczac psychicznie i fizycznie

niestety nie mam mrozaczkow bo ja sie bardzo opornie stymuluje sad
    • alonka7 Wiktoria 29.07.07, 11:47
      Wiktoria: i jak dzisiaj? Otrzasasz sie powolutku.
      U nas w Brukseli od rana leje (jak zwykle) - to nie pomaga w dobrym nastawieniu
      do zyciasmile Mysle o Tobie i mam nadzieje, ze bedziemy sie dalej wspierac i
      posuwacsmile))
      • wiktoria33 Re: Wiktoria 29.07.07, 21:43
        powoli wracam do siebie ale przyznam ze czuje sie jakby cos we mnie umarlo
        dzisiaj ni z tego ni z owego [poplakalam sie w aucie jak jechalismy do rodzicow
        bo przypomnialam sobie jak bardzo chcialam zawiezc im dzisiaj inna nowine sad
        ale coz ... pantha rei
        • dotti_z_gor Re: Wiktoria 29.07.07, 22:26
          Wiktoria, ale czy Ty nie za szybko się poddałaś?
          Przecież 8dpt to strasznie wcześnie! Moja koleżanka miała wtedy bete 3 i
          rozwinęła sie w piękną ciążę.
          Trzymam cały czas kciuki!
          • wiktoria33 dotti 29.07.07, 22:36
            podobno juz by bylo "COS" widac po becie
            jak zadzwonilam do lekarza jaki wynik i ktory dzien to wyraznie powiedzial : na
            pewno nie jest pani w ciazy sad ... prosze odstawic leki
            to co wyszlo to jakies pozostalosci po pregnylu prawdopodobnie
            juz tempka mi spadla i juz czuje nadchodzaca @
            • dotti_z_gor Re: dotti 29.07.07, 22:59
              Absolutnie nie chciałabym Cię nakręcać i dawać być może złudnej nadziei, ale
              przecież COŚ po becie widać!
              Oczywiście pregnyl miesza, ale jednak dziwne, że lekarz już w 8dpt feruje
              ostateczny wyrok...

• dotti_z_gor Re: dotti 29.07.07, 23:06
                ps. nie wiem czy podawanie linków do blogów jest zgodne z netykietą, ale
                zerknij tu:
                nie-pamietnik.blog.onet.pl/1,AR3_2007-03_2007-03-01_2007-03-31,index.html
                transfer - 3 marca
                I weryfikacja 10 marca - negatywna
                efekt - bliźniaki
    • alonka7 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 30.07.07, 09:20
      Ojejku. Wiktoria... Ja przed decyzja bylam u mnie w klinice u psychologa...
      Duza doswiadczona kobieta. I jakos utkwily mi jej slowa - to tylko kwestia
      szczescia... Nie zalezy od nas. Jak ruletka.
      Ale to znaczy, ze mozemy probowac dalej! Trzymaj sie kochana.
      Ja tez wczoraj bylam bez energii - jakos tak bez sensu. Dzisiaj mam wolny dzien
      i probuje robic wewnetrzna rekonstrukcje.
      No i u nas, tak na wszelki wypadek robi sie dwa testy ciazowe tez bo czasem beta
      zaczyna potem rosnac..(choc decyzja o odstawieniu lekow podejmowana jest na
      podstawie pierwszego testu).
      Masz jakies wakacje zaplanowane po tym wszystkim?
      • wiktoria33 alonka i doti 30.07.07, 12:16
        alonka
        jakos dochodze do siebie, choc przyznam ze ciezko mi, swiat jest nagle szary a
        przez ostatni tydzien czulam sie jak na "haju" na samo wyobrazenie o tym co
        moze byc
        na urlopie juz bylismy w czerwcu a teraz juz nie moge ze wzgledu na prace,
        kolezanki juz sobie poplanowaly wiec musze byc w pracy

dotii
        dzieki kochana za te slowa ale cud taki jak u tej dziewczyny to zdarza sie
        pewnie bardzo, bardzo rzadko, dla spokoju zmierzylam temperature zeby sprawdzic
        i widac ze spadla a nie slyszalam o ciazy przy 36,7 ???
        czuje okropnie brzuch na @ wiec aby patrzec jak mnie "zaleje" i w sumie nie
        moge sie juz jej doczekac zeby "zamknac temat" i przestac sie łudzic

pozdrawiam
        • sun32 Re: Wiktoria 30.07.07, 12:20
          Wiktoria bardzo mi przykro sad(

Coś ten nasz wątek nie jest za bardzo szczęśliwy sad
          • wiktoria33 e tam :) 30.07.07, 13:07
            nie, po prostu tak wyszlo
            watek jest super
            kupą razniej smile
            ps
            w koncu przyszla @ i powiem wam ze.... odetchnelam bo nie lubie zludzeń
            • sun32 Re: e tam :) 30.07.07, 13:59
              Wiesz co? Ja mam podobnie. Lubię wiedzieć na czym stoje. Czekałam po
              odstawieniu leków całe 8 dni na wstrętną @.
              Masz racje w kupie raźniej. Szkoda tylko że niektóre są tutaj już od
              listopada... sad
            • cezar684 Re: e tam :) 30.07.07, 22:08
              Witaj Wiktoria, właśnie wróciłam z wekendu w Zakopanem i pierwsze co to do
              kompa, bo rano w sobotę nie było jeszcze wiadomości od Ciebie, nie powiem że nie
              myślałam o Tobie cały czas z nadzieją, że Tobie się uda. Jest mi bardzo
              przykro!!!!Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że lipiec nie należał do
              najszczęśliwszych miesięcy, może dlatego że nie było literki "R".Wiele z nas
              zaliczyło bolesną porażkę!!! Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni, razem będzie
              nam raźniej przez to przejść. Wiktoria trzymaj się mocno, łatwo nie będzie, ale
              jesteśmy razem!!
              Pozdrawiam Ciebie mocno Viola
              • misiama mi sie nie udalo:((( 01.08.07, 10:38
                jak w temaciesad
                • sun32 Re: mi sie nie udalo:((( 01.08.07, 12:34
                  Misiama sad(((( zrobiłaś betę?

No i nie mówcie mi że wielu z nas się udało bo jest tylko kilka szczęśliwych
                  kobitek sad buu
                  • misiama Re: mi sie nie udalo:((( 01.08.07, 13:03
                    nawet nie zdazylam zatestowac. @ jak zawsze niezawodna (szlag by ją...) no ale
                    dla swietego spokoju zrobilam betesad
                    • cezar684 Re: mi sie nie udalo:((( 01.08.07, 19:37
                      Kurcze te wiadomości są dołujące! Więcej porażek niż sukcesów. A my musimy
                      zbierać siły do dalszej walki!!!
                      Misiama przykro mi bardzo!!
                • cezar684 Re: mi sie nie udalo:((( 01.08.07, 12:38
                  Umówiłam się na pierwszą wizytę - konsultacje do Krakowa do dr.Janeczko pod
                  koniec sierpnia, a w tym tygodniu jadę na kontrolę do Provity po nie udanym IVF.
                  Pozdrawiam koleżanki z forum.
                  • agineczka koniec mojego szczęścia, los jest okrutny;( 01.08.07, 14:23
                    jakiś czas temu chwaliłam się Wam moją naturalną ciążą.Był to dla nas cud,
                    biorąc pod uwagę wyniki nasienia mojego M.Byłam też po 1 nieudanym podejściu do
                    invitro.Dzisiaj dowiedziałam się, żę rozwój ciąży zakończył się na 7 tygcrying
                    to takie niesprawiedliwe, dzisiaj mijał 10 tydzieńcryingbyliśmy tacy szczęśliwi.To
                    już 2 razsad brakuje mi łez, nie wiem co mam robić, do jakiego szpitala iść, nie
                    potrafię zebrać myśli, nie wiem od czego zacząćcrying żyć mi się nie chce
                    • jula1232 Re: koniec mojego szczęścia, los jest okrutny;( 01.08.07, 14:30
                      kurcze mocno przytulamsad*** Brak słów na to co cie spotkałosad
                      • sun32 Re: koniec mojego szczęścia, los jest okrutny;( 01.08.07, 14:39
                        Przykro mi bardzo sad(((
                        Agineczka podobno przy słabym nasieniu to się może zdarzyć... sad(( Mam kilka
                        koleżanek które przeżyły to samo. Trzymaj się jakoś.
                        • wiktoria33 sluchajcie to jakis pogrom :((( 01.08.07, 16:25
                          az sie boje wchodzic na forum bo same nieudane IVF

i jeszcze teraz agineczka
                          Agineczka trzymaj sie kochana

misiama przytulam

--------------

"Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość."
                          Woody Allen
                          • sun32 Re: sluchajcie to jakis pogrom :((( 01.08.07, 17:15
                            Ja boje się tutaj zaglądać sad
                            • sun32 Re: Toyaa 01.08.07, 17:18
                              Toyaa to chyba tylko Ty zostałaś... Kiedy testujesz? MUSI CI SIĘ UDAĆ!!!
                              • toyaa Re: Toyaa 01.08.07, 20:06
                                Sun...jeśli się odważę, to jutro
                                transfer miałam 19go, jutro przypada 15 dpt....strasznie się boję
                                dziś kupiłam test w aptece, ale zastanawiam się, czy nie pojechać rano do novum,
                                wynik będzie bardziej wiarygodny
                                codziennie pobolewa mnie brzuch, ratuję się nospą...pomaga
                                nigdy w naturalnych cyklach nie miałam takich bóli, ale...to pewno wina tych
                                końskich dawek hormonów, organizm wariuje
                                tak czy inaczej...jutro wszystko już będzie jasne
                    • cezar684 Re: koniec mojego szczęścia, los jest okrutny;( 01.08.07, 19:11
                      Bardzo mi przykro!!! Dlaczego my musimy tak cierpieć?
                      • marcy_83 Re: koniec mojego szczęścia, los jest okrutny;( 01.08.07, 20:14
                        dziewczyny -dawno do was nie zagladalam ale to co widze po prostu lzy wyciska
                        tgak mi przykro ze tyle smutnych wiesci sad
                        przytulam was wszystkie mocno -misiama, agineczka, wiktoria, alonka....
                        nadal bede tu zagladac bo wierze ze zla passa sie odwroci
                        musi byc dobrze
                        trzymajcie sie dzielnie -przykro mi bardzo ze musicie przez to wszystko
                        przechodzic....
      • kimel11 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 02.08.07, 10:25
        Dołączam do Was, od dzis zaczynam stymulacje jajeczkowania. Moje pierwsze
        podejscie do IVF i mam szczera nadzieje, ze ostatnie, bo juz nie mam na wiecej
        sily ani motywacji. Pod koniec sierpnia bedzie juz wiadomo czy sie udalo.
        Trzymam tez za Was kciuki! smile
        • wiktoria33 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 02.08.07, 12:25
          ja mysle ze u toyaaa bedzie dobrze
          nie mozemy wszystkie przegrac tej walki
          chocby statystycznie biorac przynajmniej toyaa

smile))

--------------

Woody Allen
    • jula1232 Re: Toyaa. Jak wynik testu***** 02.08.07, 07:30
      Trzymam kciuki za pozytywny****
      • sun32 Re: Toyaa. Jak wynik testu***** 02.08.07, 08:00
        Ja też myślę i trzymam kciuki.
        • gosia1705 Re: Toyaa. Jak wynik testu***** 02.08.07, 08:10
          Agineczka Misiama bardzo mi przykro sad((( Dlaczego los jest taki niesprawiedliwy
          Toya trzymam kciuki za pozytywny wynik.
          • lusiasia Re: Toyaa. Jak wynik testu***** 02.08.07, 09:31
            Bardzo mi dziewczyny przykro sad((
            ja tez tu wchodze z nadzieja ze moze komus sie udalo, a tu tylko takie smutne
            wiadomosci (moze chociaz toya nam oznajmi cos radosnego, trzymam cicho kciuki)

chcialam sie was spytac, czy jest sens zrobic sobie badanie hormonow
            mialam w kwietniu-maju 7-dniowo kuracje hormonalna do in vitro ( do in vitro
            nie doszlo bo wychodowalam tylko 2 pecherzyki)
            teraz minelo ok 3 miesiecy, czy jest sens badac?
            • sun32 Re: Lusiasia 02.08.07, 14:07
              Lusiasia ale co planujesz dalej? Tak chcesz tylko sprawdzić po stymulacji czy
              miałaś wcześniej z nimi problem?
    • stefa8 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 02.08.07, 12:34
      Witajcie !

Jestem tu nowa i kompletnie zielona!
      Kochane jestem zakwalifikowana do długiego protokołu IVF/ICSI - początek
      września (powód - azospermia)
      Po Logeście mam wziąć Decapeptyl 0,1 przez 21 dni , Encorton 0,005

Czy zażywałyście któryś z tych leków? Jakie były skutki uboczne?
      Po co w ogóle ten Encorton? czytam ulotkę ale nie rozumiem dlaczego podaje się
      go kobietom przygotowującym się do IVF/ICSI?

Podzielcie sie swoją wiedzą....please
      • sun32 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 02.08.07, 14:05
        Cześć Stefa, witaj u nas smile
        Encorton to steryd obniżający naszą odporność, ja go dostałam bo mam
        endometriozę. Dosyć często jest podawany z tego co zauważyłam.
        Ja byłam na krótkim protokole. Brałam diphereline, menopur i puregon.
        Jak masz pytania to chętnie pomożemy smile
        W jakiej jesteś klinice? Ile masz lat?
        • stefa8 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 02.08.07, 14:52
          Sun 32 jestem z Wawy mam 30 lat i leczymy się w Novum.

• sun32 Re: Stefa 02.08.07, 15:55
            Ja przenoszę się właśnie do Novum smile U kogo się leczysz i jakie wrażenia?
            Jestem zapisana do dr Starosławskiej.
            • stefa8 Re: Stefa 02.08.07, 17:22
              Zaczęłam od dr Halamy. zleciła badania, przeglądała wyniki i zakwalifikowała do długiego protokołu. Mało wylewna, konkretna. Jakoś się di niej nie przywiązałam. Mam do niej stosunek ambiwalentny.

Teraz kazała mi się umówić do dr Taszyckiej, która chyba będzie pobierała jajeczka (wizyta 24.08) Dam znać jakie będę miała odczucia po wizycie.
      • cezar684 Re: IVF, ICSI - lipiec, sierpień 02.08.07, 15:48
        Witaj Stefa, ja brałam encorton za każdym razem przy stymulacji do IVF, też mam
        endometriozę, ponadto jestem bardzo oporna na hormony, dlatego m.in.dostawałam
        sterydy, brałam 3 razy dziennie. Za każdym razem pytam lekarza o skutki uboczne,
        ale mówi, że to są min.dawki. Ja jednak po tych sterydach trochę tyję, czuje się
        taka napompowana. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
        • lusiasia sun32 03.08.07, 09:34
          poszlam na zakupy i hormonow badac nie bede smile
          zrobie u siebie za darmo smile
          ale tak na serio to chcialam sprawdzic, ale moze lepiej jak jeszcze poczekam
          (bo to tylko 3 miesiace) chociaz odpukac zadnych objawow negatywnych nie
          zauwazylam
          nie mam sily na to leczenie, o czasie nie wspominajac
          mam tyle pracy ze nie wiem gdzie ja wcisne ta klinike, az mi sie nie dobrze
          robi jak pomysle, czy ja nie moglabym tak zajsc bez problemu i niezauwazalnie???

• wiktoria33 toyaaaa i co????????????? 03.08.07, 14:44
            o ile dobrze pamietam to mialas dzisiaj testowac
            juz mnie kciuki bola od zaciskania smile)

--------------

Woody Allen
            • toyaa Re: toyaaaa i co????????????? 03.08.07, 15:39
              wiktoria,
              trzymaj proszę! i to bardzo mocno!!!
              wczoraj robilam sikańca....wynik był negatywny, placz i złość
              dziś rano zrobiłam HCG, wynik- 74
              cieszę się bardzo, ale za razem martwię, bo wynik powinien być ponad 100
              w poniedziałek powtarzam HCG i dodatkowo progesteron
              tak więc praz jeszcze trzymajcie proszę kciuki!

pozdrawiam Was serdecznie,toyaa
              • toyaa Re: toyaaaa i co????????????? 03.08.07, 15:40
                ahaa...dodam, ze dziś jest 15dpt
                czy wynik HCG w 15 dpt jest krytycznym wynikiem, czy na coś wskazuje?
                czy ciąża się utrzyma?

ach....same niewiadome
                • sun32 Re: Toyaa 03.08.07, 15:59
                  GRATULUJĘ !!!! Aaaaaa udało Ci się!!! smile)))))))
          • sun32 Re: sun32 03.08.07, 15:57
            Lusiasia ja też się czasem zastanawiam czemu my nie możemy tak normalnie...
            Naturalnie, bez takich cyrków.
            Powiem Ci że ja sprawdziłam po 3 m-cach tylko FSH bo byłam ciekawa czy wzrosło
            ale było takie jak przed stymulacją. Teraz robie po 7 m-cach bo szykuje się do
            drugiego podejścia i to co zrobiłam jest ok. Wcześniej nie miałam problemów z
            hormonami.
            Co zamierzasz dalej...? Ja czekam na wizytę w Novum. Jeszcze tydzień z
            kawałkiem.
            • jula1232 Re: sun32 03.08.07, 19:02
              gratuluje i dalej zaciskam łapcie***
            • lusiasia Re: sun32 03.08.07, 19:16
              co planuje??? to dobre pytanie, bo sama nie wiem
              nie zdecydowalam sie na leczenie w Polsce i nie wiem co postanowila moja
              klinika nie z Polski ( spytam sie po powrocie, bo narazie jestem w pl)

nie naciskam, bedzie co bedzie, nie przeskocze tego wszystkiego
              byle bylo zdrowie i milosc, to cos sie kiedys urodzi smile
              • bardzochce Re: pamięacie mnie jeszcze??? 03.08.07, 20:41
                ...w kwietniu podchodziłam do ICSI nieudanego zreszta...od czerwca byłam na
                długim protokole...
                21.07 miałam punkcję..12 jajeczek - 8 zapłodnionych- 6 które ładnie się
                dzieliły..transfer miałam z 2 zarodków i zostały mi 2 mrozaczki...
                26.07 miałam transfer a dzisiaj na 8 dobę po transferze dostałam @@@ sadsadsad
                jestem zrozpaczona drugie podejście na które liczyłam tak bardzo --
                nieudane..czemu tak szybko dostałam @????
                • toyaa toyaaaa i co????????????? 03.08.07, 21:57
                  Dziewczyny! jesteście niesamowite! dziękuję Wam za wsparcie!smile

czekam do poniedziałku i liczę na podwojoną betesmile
                  hm...mam jeszcze jedno pytanie, od transferu, a właściwie może nawet od momentu
                  punkcji pobolewa mnie brzuch jak na @ (wcześniej nigdy nie miałam takich bóli)
                  ratuję się nospą, czy teraz mogę brać nospę? czy ona nie zaszkodzi?
                  czy te bóle oznaczają coś złego??
                  • lilyan Re: toyaaaa i co????????????? 04.08.07, 08:06
                    najpierw oczywiście GRATULACJE!!!

nospa na pewno nie zaszkodzi, jest to lek chyba najczęściej polecany
                    dziewczynom po punkcji jako najlepszy na nasze dolegliwości...
                    a o betę się nie martw, na pewno urośnie!!! trzymam kciuki za spokojne 9m-cy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka