kaczucha31 Re: Październikowe IUI 18.10.07, 15:56 Alela, nie przekreslaj tego miesiąca. Dopiero zblizasz się do półmetka oczekiwań na rezultat iui. nie możesz wiedzieć, że się nie udało. Ja też nie mam objawów. I wiele dziewczyn ich nie ma. W jednej ciąży mogą boleć piersi wcześniej w innej później a w jeszcze innej wcale. Ze śluzem jest tak samo. Czekaj z nami i nie trać wiary. Sotie, dzielna jesteś Dobrze, że się nie poddajesz, ja też jeśli @ przyjdzie zacznę nowy cykl. Życzę Ci powodzenia w następnym miesiącu! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 18.10.07, 16:30 Widzę że nie wesoło się zrobiło, ale jeszcze się może wszystko może jakoś poukłada na naszym wątku? Sotie. Bardzo mi przykro że ci się nie udało, naprawdę trzy,ałam dzisiaj kciuki i myślałam o was wszystkich! U mnie mieszane uczucia, bo już emocje opadły a temperatura dziś rano 37,1 czyli nie spadła i 4 dzień nie plamię. Aha mam bolące piersi po bokach najbardziej i straszne ewolucje i wzdęcia w brzuszku. Pozdrawiam. I latam co 5 min do kibelka sprawdzać czy już przyszła@....................... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe IUI 18.10.07, 16:50 Aniu, ladna tempka, bedzie dobrze!! Ja dam Wam znac dopiero w srodeczy moje przeczucia sie sprawdzily. Wyjezdzam jutro na weekend i mam nadzieje, ze jak wroce zobacze wysyp kresek!!! Na kogo jeszcze czekamy, Iwonka- jeszcze przed testem, Kaczucha- zycze zeby @ nie przyszla!! pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 18.10.07, 16:57 Przykro mi ze sie częsci tu osób nie udało ,ale moze jeszcze nie jest to przesądzone,jestem juz tydzien po IUI i się zastanwiam czy badac temperatura i czy powinna byc podwyzszona czy jeszcze nie ma sensu.Im blizej badania bety tym bardziej jestem niecierpliwa i czekam czekam na ten dzien badania.Kiedy najszybciej test ciązowy mozna zrobic ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe IUI 18.10.07, 17:00 Victoria ja tez jutro bede tydz. po IUI ale juz czuje, ze nici. Sluzu nie mam, piersi nie bola a jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 18.10.07, 18:01 Alela1 mnie piersi nie bolą,śluzu nie mam,czuje śie jak przed okresem ale jest to bol bardzo łagodny ,a muszę to napisać ,że zawsze przechodzę bardzo ciężko okres.Od poniedziałku jestem bardzo senna i z rana jest mi niedobrze jak sie budzę ale potem to przechodzi jedynie senność pozostaje cały dzień, zastanawiam czy czasem to nie skutet zazywania DUPH?,ja jestem pełna optymizmu,że sie uda i wam życzę dużo optymizmu i wytrwałości w dążeniu do szczęścia.Fajnie,że tu spotykamy się i mozemy wymienić informacje praktyczne . Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe IUI 18.10.07, 18:14 Ania, a co z Twoją powtórką bety? Iwonka, Kaczucha i Alea - kciuki zaciśnięte Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 18.10.07, 18:35 Sotie o mnie chyba zapomniałaśno chyba ,że za mnie nie trzymasz kciuków Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe IUI 18.10.07, 18:38 Victoria, trzymam za ciebie, Sotie pewnie tez tylko zapomniala moze. Ps. Zazdroszcze ci optymizmu!!!!!! Tez bym tyle chciala;-( Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe IUI 18.10.07, 18:44 łoj.. oczywiście, że trzymam!!! za was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 18.10.07, 19:54 Z betą postanowiłam poczekać do jutra, oczywiście jak mi temperatura nie spadnie rano. To popołudniu ją powtórzę. Zawsze to będzie pewniejszy wynik. Ale ja niestety nie jestem optymistycznie nastawiona i myślę że rano się obudzę i będzie @. jak narazie plamień niema i cisza przed burząąąąąą................. Ciekawe o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe IUI 18.10.07, 20:04 no i chyba rozsądnie, gdyby @ miała przyjśc, to juz nie wydasz kasy na betę. w każdym razie mam nadzieję, że jednak nie przyjdzie i beta ładnie przyrośnie grunt to spokój, trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 18.10.07, 20:24 Cuda się zdarzają i chyba na to liczę. Trzymam kciuki za was i myślcie pozytywnie!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: Październikowe IUI 18.10.07, 21:32 Ja tez w tym cyklu mialam nadzieje ze cos wyjdzie bo sluz byl gesty biale kremowy od dzis nie biore luteiny i pojawily sie bardzo delikatne plamienie ale kolor nie czerwony tylko bardziej brazowy nigdy nie mialam plamien przed @ ale test i tak sprowadzil mnie na ziemie bo 13 dzien od iui juz by cos wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 18.10.07, 22:23 Zyniowa73, przecież nie masz pewności, także myślę z tą luteiną żebyś może ją brała. Może jesteś w ciąży, a plamienie możesz mieć, szczególnie jak nigdy nie miałaś. Daje do myślenia!!!!!!! jeszcze nie przekreślaj tego cyklu!!!!!!!!!! Ja trzymam kciuki! Ja plamiłam między 8 a 10 dc, a betę zrobiłam w 12 dc i wyczytałam na necie że beta jest wykrywalna w krwi 48 godz po zagnieżdzeniu. Także łudzę się że może coś się zagnieździło w tym 10 dniu a ten 12 to było za wcześnie na wykrycie jakichkolwiek ilości tego hormonu! Tak sobie to wytłumaczyłam ale do kibelka latam i się modle żeby @ nie było! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 18.10.07, 22:26 Dziewczyny!!!!!!!!! Ja dopiero jutro się odezwę po 17 po pracy ale trzymam kciuki za was wszystkie i choć nam coś pod górkę chwilowo to mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy! Przecież nasz wątek miał być szczęśliwy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwo.nka Re: Październikowe IUI 19.10.07, 09:11 dziewczyny dzieki że trzymacie za mnie kciuki !!! ja tez za wszystkie trzymam i rzycze 2 kreseczek albo wysokiej bety ! mnie wczoraj bolał brzuch jak na miesiaczke a pozniej jak pilam herbate z miodem to myslalam ze zwymiotuję ! juz sama nieiwim czy isc dzis na bete czy czekac do poniedzialku dzis 24 dc i 12dzien po IUI ! Trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 09:20 kaczucha31 co u Ciebie jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 09:35 Cześć dziewczynki Zyniowa to zależy jak bardzo się denerwujesz - jeśli bardzo, to lepiej iść, może już beta coś pokaże (choć popatrz, aniaresz poszła i też nic bardzo konkretnego się nie dowiedziała i nadal czeka) ale jeśli potrafisz poczekać przez weekend to lepiej poczekać - co ma być to i tak będzie. A w pon. masz większą szansę na jednoznaczny wynik. Ja odstawiłam luteinę i dzis temp. spadła o 2 kreski . Optymistycznie to nie nastraja. Wciąż czekam. Nie mam skurczy zapowiadających okres, ale wczoraj brzuch mnie pobolewał cały dzień inaczej niż na @. Wczoraj myślałam, że może to dobry znak, ale kiedy dziś mi temp. spadła to już nadzieji raczej nie mam. Oprócz tego żadnych znaków. Piersi normalne, nie bolą, zero śluzu. Wszystko to bardziej wróży okres niż ciążę. Jej, żeby Wam się dziewczyny udało. Komuś przecież musi. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 09:25 aniaresz nie moge już brac luteiny bo juz jej nie mam a ona jest tylko na recepte.Dziewczyny jestem tak dobra z matmy a liczyc nie potrafie test robilam w 12 dniu po iui a nie w13 , a te plamienia to moze byc skutek uboczny luteiny tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 09:38 luteina powinna zapobiegać plamieniom, a napewno ich nie powoduje. Plamienia mogże powodować np. implantacja zarodka, która moze sie zdarzyć mniej więcej od 5 do 10 dnia po owulacji. Może to było to Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: Październikowe IUI 19.10.07, 11:56 Witajcie!Dziś miałam USG w 11dc.Jak pisałam wczesniej brałam 3 ampułki fostimonu(pierwszy raz gonadotropiny).Okazało się, że mam 3 pęcherzyki ok. 14-15mm) Mam wysokie FSH i bałam się, że nic nie urośnie.Inseminację mam w poniedziałek ok. 18.Pozdrawiam i życzę Wszystkim powodzenia.To moja 4IUI i bardzo bym chciała żeby się udała Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 12:42 Powodzenia dorottis!! oby sie udało. Ladne pęcherzyki i aż 3! szansa rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 19.10.07, 17:07 Dostałam dzis śluz sredniej gęstości koloru jasnego ,jestem juz tydzien po IUI,co mam myślec o tym śluzie????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 17:58 ja ci powiem, najlepiej nic nie myśleć Taki śluz może tak samo świadczyć o ciąży jak i jej braku. To jak z bólem piersi - czasem na ciążę, a czasem tak sobie. Pojawienie się tego śluzu świadczy o tym, ż progestero ci skoczył, co właściwe jest dla fzy lutealnej. I nic więcej nie da się powiedzieć, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 19.10.07, 18:46 Cześć dziewczyny! Moja nadzieja rośnie ponieważ temperaturka dzisiaj skoczyła z 37,1 na 37,3. Także idzie niby do góry. Plamień nie mam i chwilami mam delikatne pobolewania w dole brzucha. Na betę idę w poniedziałek dla pewności a jutro zrobię teścik. cały czas mi się przelewa i bulgoczę w brzuszku który jest lekko wydęty. Smieszne uczucie!!!!!!!!!!!! Oby to były dobre znaki. Aha dzisiaj 15 dni po iui, a ostatnio po 1iui dostałam @ 14 dni po iui. Też dobrze wróży. Bożeeee............ ale się boję................ Pozdrawiam i tzrymam za was kciuki bo jeszcze wszystkie czekamy! Kaczucha ty też jesteś tak jak ja 15 dzień po iui także może zrób teścik!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 19:15 Jejjjjciu, Aneczko, żeby Ci się udało!! )) Wszystko co mówisz, ładnie wygląda. Bardzo oiecująco Napisz koniecznie jutro, jaka temp. Ja sobie już nadzieji nie robie. Temp. spadła o 2 stopnie. I dziś czułam te wstrętne, ćmiące skórcze, które zawsze zapowiadają @. Do tego nie mam nawet najmniejszego objawu zapowiadającego ciążę. Także, widzisz, raczej klapa. Ale cieszę się, że u ciebie nadzieja jest i to duza )) Trzymam kciuki baaaaardzo mocno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agapp Re: Październikowe IUI 19.10.07, 19:16 sotie no kurcze szkoda( kaczuszka nie ma @ jest nadzieja, aniaresz ))byle tak dalej.Dziewczynki wszystkim Wam i październikowym i listopadowym kibicuje i śledzę poczynania.Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 19:19 dzięki agapp, kochana z Ciebie babeczka żeby te wszystkie kciuki mogły sprawić zaciążenie, dużo byłoby szczęśliwych brzuchatych kobitek. Odpowiedz Link Zgłoś
agapp Re: Październikowe IUI 19.10.07, 19:26 kaczucha kciuki pewnie tego nie sprawią ale dodaja otuchy Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 19.10.07, 20:43 agapp. Bardzo dziękuję za wsparcie! kaczucha! Ty sie nie załamuj ponieważ jak nie masz @ to dobry znak. Co do skurczy to ja też je mam chwilami a jednak temperatura wysoka. Nie chce mi się wierzyć że się udało jakoś. A spadła ci do ilu ta temperaturka? Może jeszcze się odbije i wzrośnie. Ja jeszcze za ciebie kciuki trzymam kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 19.10.07, 22:00 Spadlo z 37,1 do 36,9... o dwa stopnie... ja i tak wiem, ze to jedno znaczy. Byle szybciej @ przyszla jak juz musi. ale tobie ma sie udac!! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 19.10.07, 23:02 Zmierzyłam sobie temperature i mam 37,2 a nawet 37,3 i mam pytanie czy ona jeszcze bedzie rosła???Moze dla niektorych z was moje pytania wydaja sie proste ale nigdy nie byłam w ciazy i jestem po 1 IUI a po waszych wypowiedziach widze ze macie wiedze praktyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 20.10.07, 08:44 Cześć victoria. Nic się nie martw, tylko pytaj. Wkońcu po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać i radzić. Temp. może jescza ciut podskoczyć, ale najpewniej już nie podskoczy. Bardzo ładną masz temperaturę. Oby trzymała się jak najdłużej! Miłego dnia i pisz, co u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Do aniaresz 20.10.07, 08:48 Aniu i jak u Cebie, słońce? Wszystko dobrze? Normalnie nie mogę przestać o Tobie myśleć Na prawdę mam nadzieję, że Ci się udało. Wierzę w to całkowicie! Pamiętam, kiedy udało mi się zajść w ciążę na krótko też tak się czułam. Piersi urosły, bolały, strasznie wrażliwe sutki, no i brzuch lekko wzdęty jak twardy balonik. Śmieszny był - jak nie mój. Też tak się czujesz? Pozdrawiam gorąco i czekam na wieści o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 10:13 Kaczuszko, jestem wspaniałą osobą. Dzięki za wszystko! U mnie temperatura nie spadła dzisiaj i jest 37,2, @ nie mam ale niestety test wyszedł ujemny. Jakoś się tym nie przejełam ale trochę jestem zaskoczona. Dziś 16 dni po naszej iui i myślę że ty też powinnaś iść na bete dla pewności bo przecież 17 dni wyższej temperatury wskazuje na ciąże niby. A myślę że 36,9 też jest OK! Także ja niestety muszę żyć w nieświadomości do poniedziałku. Co do objawó to mam te dziwne ewolucje w brzuszku i taki wzdęty jest ale piersi jakby mniej mnie bolą od wczoraj. Biorę no spę jak mnie tak pobolewa w dole brzuszka. Co mi pozostało? Czekać chyba!!!!!!!!!! Buziaki wielkie. A czy dzisiaj Kaczuszko mierzyłaś temperaturkę? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 10:27 Cześć! Ładnie ci się tempka trzyma! Rewelacja! Jestem dobrej myśli, a te testy to g**** warte. Poczekamy na betę w poniedziałek. Ja na razie bety nie robię, bo nie ma nic, co by wskazywało u mnie na ciążę. A od bety jej przecież nie dostanę Do lekarza wybiorę się jeśli @ nie przyjdzie może do środy. Tempka u mnie trochę poniżej 36,9 - jak wczoraj (widziałam, że pytałaś na NPR o to czy luteina podwyzsza i dziewczyny mówią, że nie. U mnie spadła właśnie po odstawieniu, więc pewnie to sygnał na zbliżający się okres) Powiem ci, ze przez wszystkie 4cykle iui miałam 20dni wysokich temperatur i żadnej ciąży (no raz! poroniona). Na NPR się dziwiły, ale ja podejrzewałam, że tak mi się trzymała przez luteine i duph. Sama nie wiem, co to znaczy. II faza po lekach trwała zawsze 3 tygodnie! Więc boję się, że i teraz na okres poczekam do środy/czwartku. Masakra. Tobie życzę dobrych wieści. Na pewno będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 10:34 Troszkę mnie zmartwiłaś ale ja mam krótkie cykle 26-27 dniowe a dzis 30dc a temperatura wysoka. I brałam duphaston zazwyczaj też ale przez 10 dni i koniec a teraz ciągnę dalej bo te objawy mnie zastanawiają. Cieszę się że nie ma plamień i @ oczywiście. Aha. Po 1 iui @ dostałam 14 dni później. Oj już wariuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 10:53 Nie wariuj ) co ma być, będzie A wiele wskazuje na to, że będzie dobrze! Co do duph. to ja właśnie dlatego przesałam teraz brać po 14tym dniu bo chcę się wreszcie dowiedziec, czy to nie on mi robił te wysokie temperatury. Moje normalne cykle to ok 29-30dni, ale w stymulowanych do iui i po progesteronie wszystko jest inaczej. A jak miałaś po 1 iui? też cykl 26d? czy dłuższy? Lece na zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 13:55 Po 1 iui miałam tak samo jak zawsze czyli cykl był 27 dniowy. Dlatego ja znam swój organizm dosyć dobrze bo się obserwuje i teraz wszystko jest inaczej. A co myślisz o tym że piersi stały się mniej bolesne od wczoraj? Podbrzusze bez zmian choć mniej skurczy. Wszystko jest świetnie tylko ten teścik mnie załamał. Dziewczyny! Za was trzymam kciuki bo musi się udać na tym wątku nam szczęsliwie. Pozdrawiam. ja musze wytrwać do poniedziałku wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 14:41 Czekamy do pon. i będzie jasne Nie wiem, co u ciebie może oznaczać zmiana stanu piersi. Może nic złego. Wracając do luteiny, to moim zdaniem jednak podwyższa tempkę - przynajmniej w moim przypadku. Do tego wydłuza cykl. Dlatego tym razem odstawiłam, zeby się nie denerwować i nie czekać. Już 2gi dzień jestem bez duph. i luteiny. Może jutro popłynę, bo czytałam wiele razy, że najczęściej @ przychodzi na 3ci dzień po odstawieniu. A jeśli nie popłynę, to zacznę się trochę cieszyc i może nawet zatestuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 15:11 Ja zazwyczaj jak duphaston odstawiałam to dostawałam @ w ten sam dzień, ale po ostatniej iui dostałam 3 dni później po odstawieniu leków. Teraz problem w tym czy do poniedziałku się faszerować lekami? Bo ja jeszcze biorę zastrzyki z clexane i to mnie męczy trochę. Czuje że będzie doopa z tego wszystkiegooooooooooooo. trudno. Trzeba żyć dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: kaczuszko!!!!!!!! 20.10.07, 15:47 Aniu, a co to za smutasy?! Uszy do góry! Bedzie co będzie, nie mozemy zgadywać. Bądź dobrej myśli. Do poniedziałku niedaleko, więc skoro bierzesz, to może bierz do tego poniedziałku, a potem zobaczymy. Co do tych zastrzyków to nic o nich nie wiem, ale duph. i luteina nie zaszkodzą. Co najwyżej wydłużą cykl trochę, ale to nie tragedia przecież. Nie przejmuj się niczym tylko czekaj na poniedziałek i tyle. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz październikowe iui 20.10.07, 15:57 Dzięki kaczuszko! tak zrobię że po wyniku bety dopiero zadecyduje co dalej, bo jak odstawię teraz duphaston i będzie ciąza to tez niedobrze. Boże zeby już była ta wiadomość bo strasznie nie lubię tak czekać i zyć w nieświadomości. DZIEWCZYNY! A CO U WAS SIĘ DZIEJE?????????? TAKI SPOKÓJ TUTAJ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: październikowe iui 20.10.07, 17:27 Ania, nie odstawiaj duphastonu! coś czuję, ze Ci się udalo!!! i wierzę w piękną betę za wszystkie z was kciuki mocno trzymam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: październikowe iui 20.10.07, 17:55 dzięki sotie!! Jesteś kochana, mówie ci dzisiaj mam strasznie smutny dzień bo przestałam wierzyć że to ciąża! I jeszcze te straszne zastrzyki............... brrrrrrrrrrrrr. Jak sprawy u ciebie? Jak beta wyjdzie że nie jestem w ciąży to dołączę do was na listopadowe iui. Buziaki........................ Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: październikowe iui 20.10.07, 18:36 Dziewczyny kiedy test jest wiarygodny tzn czy ten robiony w 25dc moze byc falszywy?Jeszcze jedno pytanie kiedy @ po luteinie dzis mija 3 dzien jak odstawilam cycochy nadal bola ale i brzuszek tez kiedy moge sie jej spodziewac? Kilka lat temu bralam dupka ale nie pamietam w jakim czasie przychodzila @. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: październikowe iui 20.10.07, 18:55 Ania, u mnie 3dc i zaczęłam dzś brać clo. Zyniowa, zależy kiedy owu była i zagnieżdżenie i zalezy też czy brałaś pregnyl, po nim testuje się dopiero ok 14dc, wcześniej mogą być 2 krechy fałszywe. moim skromnym zdaniem testa nie powinno się robić wcześniej niż w dniu spodziewanej @. z dupkiem nie pomogę różwnież, ja biorę do samej @. ale chyba zwykle kilka dni po odstawieniu przyłazi @. Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: październikowe iui 20.10.07, 19:09 dzieki sotie . Wiem ze nie robi sie wczesniej niz 14 dni po pregnylu ja robilam go 12 dniu po iui a 14 po pregnylu i wyszedl ujemny i jeste ciekawa czy moze wyjsc niewiarygodny . Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: październikowe iui 20.10.07, 19:26 Ja swój test zrobiłam 2 dni po spodziewanej @ i się aż tak nie przejmuje / wyszedł ujemny/, podobno to róznie bywa i słyszałam przypadki że dopiero kilka dni po terminie @ wyszła ta druga krecha taka blada, dlatego też się zyniowa tym nie przejmuj. lepiej idz na betę. Ja czekam do poniedziałku i wtedy sprawa się wyjaśni!!!!!!!!Bóle brzucha mam ale minęły mi boleści piersi jakoś.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: październikowe iui 20.10.07, 19:31 To czekamy razem jak nie przyjdzie @ do poniedzialku to polece na bete i bedzie wtedy wszystko jasne i wrazie czego zero zludzen albo wielka radosc. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: październikowe iui 20.10.07, 20:08 zyniowa73 mam nadzieję że ten poniedziałek będzie najszczęsliwszy w naszym życiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże jak ja licze na ten cud! Powodzenia wszystkim życzę! Ty kaczuszko też marsz na betę bo musi nam się już wszystkim wyjaśnić na czym stoimy!!!!!!!!!!!!!!!!Ja dodam że z natury jestem strasznie niecierpliwa!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: październikowe iui 20.10.07, 22:35 Trzymam kciuki za was dziewczyny bo w koncu komus musi sie udać. U mnie temperatura sie utrzymuje,mam sluz bardziej gesty w kolorze mleka,jestem tak nastawiona ze mysle ze jestem w ciazy az nie chce myslec co bedzie jak sie okaze ze nici Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: październikowe iui 20.10.07, 23:14 kiedy viktoria testujesz? Czy idziesz na betę? Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 21.10.07, 09:10 U mnie porazka, dziewczyny. Temp. spadla dzis straszliwie wiec okres mam jak w banku. Przechodze na nastepny miesiac. Dzieki wam za wsparcie!! No i zycze z calych sil, zeby wam sie udalo! I nadal trzymam kciuki! Aneczko, ratuj nasz watek. Przynajmniej tobie ma sie udac z "naszej trojki"! Alela, a co u ciebie? Tak wczesnie przekreslilas ten cykl... moze wcale nieslusznie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 21.10.07, 09:55 Kaczuszko!!!!! oj, niedobrze!!!!!!! strasznie mi przykro, liczyłąm że ten nasz dzień był szczęśliwy a tu sotie odpadła teraz ty!!!!!! Tragedia i jest mi bardzo smutno!!! Ja biorę cały czas duphaston i dzisiaj temperatura poszła znów w górę bo jest 37,4. Także ja się nie napalam i pewnie jak bym odstawiła to też bym miała @. Jutro się u mnie sprawa wyjaśni. Napewno jak mi powiedziałyście że ten progesteron tak fałszuje to bez sensu już mierzyć ale tak z ciekawości. Aha. Znajoma mi napisałą że na duphastonie jak była to normalnie dostała @ biorąc go!!!!!!!!!!! Bądz tu mądry teraz. Dziewczyny!!!!!!!!! Jak wy wszystkie????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 21.10.07, 10:30 Jakoś to przeżyję ) Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz. Po tej 5tej iui nastawiam się raczej na długa drogę. Jeszcze nie wiem, co teraz... może jeszcze 1 iui, a potem to nie wiem. Któryś z tych leków na pewno podnosi temp - nie wiem tylko czy luteina czy duph. ale ja nigdy nigdy nie mialam takiej wysokiej jak ty A to ze rośnie to dobrze . Radzę ci zachować spokój hehe - łatwo się mówi, co? Jutro będziesz miała jasnosć. Tylko pamiętaj, jakby co... to zaraz następna szansa będzie i nie można się załamywac! Victorio, dla twojego dobra, postaraj się nastawić się trochę bardziej sceptycznie. Zyczę ci jak najlepiej, ale wiesz, że róznie może być. Takie zdystansowanie zapobiega twardemu lądowaniu. W końcu szansa na zajście drogą iui to podobno 10%. naprawdę lepiej zawczasu przygotować się na klapę, a jeśli się uda poprostu strasznie się cieszyć. Pozdrawiam i nadal tzymam za was wszystkie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe IUI 21.10.07, 11:28 Kaczucha, trzymaj się! powiedz, a miałas robione laparo? może czas zaglądnąć do środka? Ania, mi to pięknie wygląda!!! trzymam kciuki za jutrzejszą betę! i nie wiem co zmienia progesteron w tabl, wg mnie nic. tempka jest piękna! Zyniowa, za Twoją betę również tzrymam mocno!! Viktoria, u Ciebie też śluz pięknie wygląda, powodzenia Alea, a co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 21.10.07, 11:58 Dzieki dziewczyny za slowa otuchy i wsparcia,zawsze cykle mam regularne i dzis powinien byc 1 dzien @,zmierzylam przed chwilą tempetraurę i mam 37 a więc jest nizsza niz ostatnio ,zastanawiam sie czy z rana u was zawsze jest nizsza a wieczorem wyzsza bo normalnie mierzac temperature pod pacha tak jest a jak jest w waszym mierzeniu temperatury????Mam dalej sluz gesty biały a nigdy takiego nie miałam i lekkie pobolewanie momentami u dołu brzucha.Wczoraj zaczeły mnie pobolewac piersi a dzis juz moge napisac ze bolą po bokach,jestem wogle bardzo rozdrazniona i wszystko mi przeszkadza,czepiam sie wszystkiego ,az sie chwilami dziwie ze moj maz to znosi Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe IUI 21.10.07, 15:28 viktoria, noto chyba najwyższy czas na testa albo betę objawy masz książkowe, trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 21.10.07, 15:28 Sotie, a na czym ta laparo właściwie polega? U mnie, jak u Ciebie, niby wszystko w porządku. Lekarz mówił, że nie będzie problemu, że nie dobiję do 6tej próby, ża na pewno się uda, bo mam owulki i wszystko mi dobrze przyrasta, hormony w normie. A tu takie kwiatki. Na tych 5 razy, które mam za sobą, wiem to po b. specyficznych i silnych objawach, że miałam 2 razy zagnieżdżenie (w tym jedno potwierdzone usg, bo był już ciążowy pęcherzyk) ale niestety na tym się to skończyło. Nie rozwinęły się te ciąże. Życze Ci powodzenia w listopadzie! Która to będzie twoja próba? Zyniowa, to co piszesz wygląda super. Szzegolnie objawy piersiowe nasilające się w tym właśnie momencie - blisko terminu @ - obiecujące. Bądź dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe IUI 21.10.07, 17:34 Kaczucha, Laparoskopia ginekologiczna to metoda diagnostyczna i zabiegowa polegająca na wykonaniu trzech niewielkich nacięć, przez które wprowadza się do jamy brzusznej układ optyczny i niewielkich rozmiarów narzędzia chirurgiczne. Badanie to umożliwia obejrzenie zewnętrznej powierzchni narządów jamy brzusznej i wykonywanie różnorodnych zabiegów ginekologicznych, takich jak wyłuszczenie torbieli jajników czy mięśniaków macicy, jak również diagnostykę i leczenie zabiegowe niepłodności oraz endometriozy. to cytat stąd: 64.233.183.104/search? q=cache:YKprTVU0mMMJ:www.resmedica.pl/zdart4982.html+laparoskopia&hl= pl&ct=clnk&cd=1 nie wiem czy mialaś hsg, ja miałam i niby wszystko drożne, natomiast znacznie lepszą metodą jest spr drożności przy laparo, często i gęsto wychodzi inna diagnoza, poza tym przy laparo tylko można stwierdzić lub wykluczyć endometriozę. poza tym można dokładnie obejrzeć co tam nam w środku gra i ew usunąć niechcianych pasażerów. mnie bardzo zależy na laparo i mam nadzieję, że w koncu uda się to zrobić, zawsze to będzie krok do przodu. no i jak piszesz, u mnie też wszystko super, a się nie udaje. pewno też zaraz będę po 5 IUI i sytuacja się nie zmieni... cóż, może jednak uda nam się w listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 21.10.07, 19:10 Dzięki sotie, poczytam sobie jeszcze o tym. Trochę strasznie to brzmi. A co mówi Twój lekarz, są jakieś wskazania do tego badania czy można zrobic na życzenie? Kurcze, mam nadzieję, ze nie mam tam jakiejś strasznej niespodzianki. Wiem, ze mojej mamie też nie szło szybko. Kilka lat sie starali o mnie i o brata też. Może to dziedziczne. Może jakieś lewe jajeczka mam... Badanie na drozność miałam robione - i jest ok. Ech... No, nic. Mam nadzieję, że uda nam się bez krojenia. Będziesz miała teraz 4tą iui. Właśnie za 4tym razem prawie mi się udało. Nie nastawiaj się tak krytycznie - w koncu ma prawo kilka razy nie wyjść, procentowe szanse nie są wielkie. Mam tylko nadzieję, ze mój doktorek nie straci cierpliwości wcześniej niż ja Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 21.10.07, 19:19 sotie i kaczuszka! Będę wam kibicować z całego serca za miesiąc. Mi jak nie wyjdzie to nie wiem czy nie zrobię sobie przerwy do wiosny, czy do was dołączę! U mnie w dniu w którym powinnam dostać @ minął ból piersi, także 3 dni nic nie czuje, a boli i lekko ciągnie podbrzusze choć dzisiaj jest lepiej bo minęły bóle typowe dla @ czyli takie skurczowe. Już bym chciała strasznie wiedzieć na czym stoję. Ja niestety jestem straszną gadułą i się sporo osobom już pochwaliłam że mogę być w ciąży zanim stwierdziłam że to przez ten progesteron może mi się wszystko chrzanić z cyklem............... i teraz jak nie wyjdzie to pod ziemię się schowam.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 21.10.07, 20:31 hehe gaduła jesteś, mówisz ) No tak, rasowy strzelac, jakbym mojego męża widziała Też taki napaleniec A jak już nagadałaś, to teraz nie myśl kochana o żadnych przerwach do wiosny, tylko o starankach! Ale najpierw czekamy do jutra i się nie martwimy na zapas. Pozdrawiam i spokojnej nocy! Daj koniecznie znać o wynikach. Koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 21.10.07, 21:59 Kaczuszko! Strzelce są straszne bo najpierw gadają a potem myślą że po co to mówiły i ja własnie działam w emocjach. A teraz widzisz jak nic nie wyjdzie to będzie mi głupio............................... Jutro niestety badanie zrobię ok 15 bo wcześniej pracuje i nie wiem kiedy wynik. czarno to wszystko widzę....... pewnie wynik będzie marny znając moje szczęście życiowe!!!!!!!!!!!!! Buźka i pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 21.10.07, 22:35 Widze ze ten tydzien dla tego watku bedzie przełomowy,ja planuje w czwartek zrobic bete a wczesniej we wtorek test ,przed chwila mierzyłam temperature i mam 37,5 ,swędzą mnie sutki i sa zaczerwienione -nigdy takiego czegos mnie miałam i sie zastanawiam czy czasem nie jest to po duph,mam pobolewania brzucha na zasadzie boli przestaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 21.10.07, 23:39 Nooooooooo! Victoria nie chce zapeszać ale widzę że szanse masz ogromne! Wszystko pięknie wskazuje na powodzenie! Także oby ten tydzień był szczęśliwszy od poprzeniego gdzie biedna sotie i kaczuszka przeżyły rozczarownie/ kolejny miesiąc będzie należał do nich napewno/ Także powodzenia nam wszystkim życzę!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 21.10.07, 23:55 Aniu trzymam za Ciebie kciuki jutro i za inne tu oosby i wierze ze wszystko sie dobrze skonczy i napewno nie bedziesz musiala sie chowac pod ziemieIm blizej jestem testu tym bardziej juz bym chciala znac wynik jego a do wtorku jeszcze duzo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo.nka Re: Październikowe IUI 22.10.07, 09:54 hej dziewczyny ja w sobote odebrałam bete i nie jestem w ciazy a prawi byłam pewna bo piersi bolą jak nigdy mam bialawy sluz brzuch nie boli jak na okres prawie wogóle nie boli ! dzis 27 dzien cyklu ! ja nie spotkam sie z wami na wątku listopadowym bo robie sobie przerwę jesli lekarz mi pozwoli bo inaczej Zwariuję !!! TRZYMAM DZIEWCZYNY ZA WAS KCIUKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PA PA Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe IUI 22.10.07, 11:32 Iwonka, przykro mi bardzo ;[ zrób przerwę jak najbardziej, może i ona okaże się owocna ) Kaczucha, ja do 3 IUI teraz podchodzę. a laparo mam mieć diagnostyczne, jest to kolejny etap diagnozowania niepłodności. Ania i reszta, kciuki zaciśniete! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 22.10.07, 15:26 Iwonka! Przykro mi, coś strasznie dużo na naszym wątku niepowodzeń!!!!!!!!!! Szkoda! Ja dziewczyny już po becie i za godzinkę idę po wynik, czyli ok 16,30. Mówię wam tak się strasznie boję że pójdę jak na skazanie chyba................... Trzymajcie kciuki kochane. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 22.10.07, 15:25 przykro mi iwonka Zyczę sukcesu w przyszłości. Jeśli czujesz, ze potrzebna ci przerwa, to jak najbardzij zrób ją. Odetchniesz. Co ma lekarz nie pozwolić, nie jego sprawa. Trzymaj się ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Aniaresz, i jak???? 22.10.07, 15:27 Pisz, co wyszło! Trzymam kciuki i ściskam mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz październikowe iui 22.10.07, 17:34 Dzięki dziewczyny za wsparcie. U mnie też klapa, wygląda na to że ta temperatura to sprawa luteiny................... Beta wyszła 2,85 także nie jest to wynik ciążowy................ Pozdrawiam i ja robię chyba przerwę do wiosny... Muszę psychicznie odsapnąć. Całuję...................... Dziewczyny której się uda tutaj........... Ratujcie ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: październikowe iui 22.10.07, 17:40 ((( Strasznie mi przykro Aneczko Miałam wielką nadzieję, że Tobie się powiedzie. Ściskam mocno. Nie poddawaj się, tylko. Jeśli czujesz, że musisz odpocząć to odpocznij i potem do dzieła. Jeśli pomyślimy, że naturalnie też się dziewczyną nie udaje często wiele miesięcy, to nam też ma prawo nie wychodzić, ale wreszcie musi zaskoczyć kiedyś. Zobaczysz, przyjdzie okres i poczujesz że nowy cykl i nowa szansa. Może zmienisz zdanie i spróbujesz jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: październikowe iui 22.10.07, 17:51 Ania buuu ;{{{{ sciskam Cię bardzo mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
alex274 Re: Październikowe IUI 22.10.07, 18:15 ja jutro mam swoja druga IUI i mam nadzieje ze sie uda.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 22.10.07, 19:32 Kaczuszko! To była moja 2 iui i napewno jeszcze zrobię ok 3 iui. Jeżeli nie wyjdzie mi 5 iui to wtedy do in vitro podejdę! Powiem ci w tajemnicy,hihi że jak byłam kiedyś u wróżki to ona powiedziała że powiedzie mi się 4 a napewno 5 iui, dlatego muszę to sprawdzić czy miała rację. A fajna babka z tej wróżki, młoda i narazie wszystko się sprawdza co mi wróżyła. Kusi mnie czy nie iśc do niej jeszcze raz................... może coś mi doradzi................... Odpowiedz Link Zgłoś
agapp Re: Październikowe IUI 22.10.07, 19:42 Aniu tak mi przykro( ściskam Cię mocno. Dziewczynki ale nie możemy się poddawać, przed nami kolejne cykle i z pewnością owocne Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: Październikowe IUI 23.10.07, 08:42 Mi też przykro( Ja wczoraj miałam 4 IUI.Dwa pęcherzyki pękły jeden jeszcze był.Teraz dostałam mnóstwo leków tj. duphaston, luteinę, acard i encorton na przeciwciała.Aniu Ty brałaś encorton?Jak się po nim czułaś?Pozdrawam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 23.10.07, 11:02 dorottis. Życzę ci powodzenia, też już musi się udać tobie, ja już po 2 iui ale wydaje się że ten zabieg powinien się udać odrazu ale wygląda na to że rzeczywiście jest tylko 15% powodzenia i to jest smutne. Co do encortonu to ja po nim puchnę trochę ale jak się go odstawi to wszystko wraca do normy. Po luteinie wydłużył mi się strasznie cykl i teraz nie wiem kiedy przyjdzie @? Cykle mam 26-27 dniowe a dziś już 33dc. Także pozdrawiam i trzymam kciuki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 23.10.07, 12:59 Aniu, @ powinna przyjść na 3 dzień po odstawieniu. Najczęściej się tak właśnie dzieje. Jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, ze się nie załamujesz tylko myślisz pozytywnie o przyszłości. Mamy tego pecha, ze starania o dzieciątko są trudniejsze również psychicznie, ale szanse też mamy więc trzeba zrobic wszystko, żeby ją wykorzystać. Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 23.10.07, 13:07 Aniu przykro mi bardzo ze tym razem sie nie udało,mowia ze do 3 razy sztuka a wiec zapewne nastepna bedzie udana,ja mialam wczoraj temperature 37,2 ,sutki sa zaczerwienione i mnie pieka i mam skorcze dolem brzucha,dzis zazywam ostatni duph wieczorem i nie wiem czy mam go brac dalej czy nie???Dzisiaj takze zrobie test bo w czwartek na bete sie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 23.10.07, 13:54 Powodzenia, victoria! Ładnie to u ciebie wygląda ) Daj znać, jak wyjdzie ci test i beta, koniecznie. Oby się udało!! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 23.10.07, 20:26 Zrobiłam test przed chwila i wyszedl 1 pasek,czy branie DUPH moze powodowac falszywy wynik??? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 23.10.07, 21:16 Dzięki dziewczyny za wsparcie! Ja wzięłam się ostro za sprawy zawodowe ponieważ otwieram własną firmę i może teraz na tym się skupię. Moja wspólniczka urodziła synka 3 tygodnie temu, także postanowiłam dać sobie czas na rozruch i żeby ona dziecko odchowała trochkę a potem ja się wezmę ostro za starania a ona przypilnuje interes. Vikktoria. U ciebie mam przeczucie że się udało. Daj znać jak beta. Duphaston nie fałszuje testu. lepiej idz na betę i będzie wszystko jasne. Który u ciebie dzień po iui? Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 23.10.07, 21:34 Dzieki Aniu za twe slowa pocieszenia ,jestem 12 dni po IUI i w tak jak pisalam wczesniej w czwartek wybieram sie na bete,Ty jestes bardziej zoorientowania w tym temacie ,to powiedz czy pomimo testu negatywnego beta moze wyjsc wysoka??znasz takie przypadku z forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 23.10.07, 22:10 Victoria, ja słyszałam o wielu wielu takich przypadkach, że test nie pokazał, a beta tak, wyszła ciążowa Poza tym na test mogło być po prostu ciut za wcześnie i tyle. Powiem Ci, że jeśli te piersiowe objawy nie ustępują i nigdy takich nie miałaś i są dość intensywne to podejrzewam fasolkę W poprzednim cyklu też miałam takie objawy o jakich piszesz, sutki bolały mnie, swędziały i powiększyły się, piersi nabrzmiałe i bolały po bokach i była wczesna ciąża, nawet usg wykazało pęcherzyk. Niestety u mnie źle się to skończyło i szybko, ale u Ciebie, jeśli jest, na pewno będzie wszystko dobrze. Zrób bete i będzie jasne. Oj, jak dobrze byłoby żeby Tobie się powiodło!! Ratuj wątek, dziewczyno i przynoś wiadomość o ciąży! ) Życzę Ci tego bardzo mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 23.10.07, 22:34 Właśnie zmierzylam temperature i mam 37,4 ,kiedys sluz mialam bialy a teraz mam bardziej gesty i bardziej przezroczysty,piersi mnie dalej pobolewaja i swedza ,od czasu do czasu sie odzywa podbrzusze.Nie wiem juz co myslec na ten temat????? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe IUI 23.10.07, 22:35 Victoria. Spokojnie możesz jutro iść na betę. Myślę że jak jesteś w ciąży to spokojnie beta wyjdzie, a co do twojego pytania to podobno test wychodzi jak beta jest trzycyfrowa a tobie wystarczy dwucyfrowa żeby stwierdzić ciążę/ także test mógł być zrobiony za wcześnie/. Powodzenia i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe IUI 23.10.07, 22:43 Słyszałam ze test powinno się robic z rana bo jest wieksze stezenie w moczu czunnika wskazujjącego ciaze.Czy wasza praktyka i wiedza to potwierdza??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 24.10.07, 00:14 Tak, test trzeba robic z samego rana, z nocnego moczu. A temp. też bierzemy pod uwagę tylko ranną, zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka, mierzona w jamie ciała (czyli w pochwie albo w ustach) ale na pewno nic nie powie ci popołudniowa czy wieczorna temp. mierzona gdziekolwiek. Choć jeśli bierzesz luteinę to i tak ona pomiar zaburza, znaczy sztucznie podnosi temperaturę. Tylko beta Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe IUI 24.10.07, 08:22 czesc dziewczynki! dzis wrocilam z weekendu dopiero, zaliczylam troche orientu w Istanbule i nie myslalam az tak bardzo o @ czy przyjdzie czy nie. dzis 13 dc po IUI i nadal jestem nastawiona na @, chociaz sluzu troche przybylo ale to moze byc roznie. Jutro powinnam dostac @. Jeszcze nie przebrnelam przez wszystkie watki z piatku ale widze, ze Tobie Aniu spadla tempka, bardzo mi przykro, caly czas trzymalam za Ciebie i za wszystkie dziewczyny zreszta!! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe IUI 24.10.07, 08:47 Victoria juz po tescie daj znac??!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 24.10.07, 09:14 Alela )) Witam Cię Bardzo dobrze, ze wyluzowałaś, ja ciągle o Tobie myślę i mam nadzieję, że niesłusznie ten cykl spisałaś na straty. Testuj, kochana, i dawaj znać jakie wyniki. Życzę Ci II kresek , obyś już nie musiała teraz dłużej się starać. Powiedz mi, bardzo mnie ciekawi Stambuł, od dawna myślę, zeby się tam wybrać, możesz mi napisać tu, albo na priva ile kosztowała Cię ta przyjemność, jaka pogoda była o tej porze roku i wogóle jak z zakwaterowaniem? Dzięki z góry i pozdrawiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe IUI 24.10.07, 10:09 Stambul, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, piekne miasto, super klimat, starcie czesci europejskiej z azjatycka, super restauracje, kafejki, Grand Bazar - oj zostawilam tam troche kasy!! Hagia Sophia, Palac sultana, warto zobaczyc. czasami mialam wrazenie, ze jestem w San francisco ze wzgledu na most Bosphorus przechodzacy przez Stambul. Na pewno tam wroce!! Jesli chodzi o koszty to byly minimalne - moj maz mial tam konferencje z pracy w super hotelu a ja go tam odwiedzilam. Nie znam cen w innych hotelach ale mysle, ze standard europejski. generalnie bardzo polecam, pogoda byla w kratke raz slonce raz deszcz ok. 19 stopni. i tylko 2 godz. Lotem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka744 Re: Październikowe IUI 09.11.07, 11:00 Stambuł to miasto w którym trudno się nudzić, jest tyle do zwiedzania... Warto pojechać tam na dłużej. ........ Stambuł - Stambuł piękne miasto <a href="http://skarby-swiata.pl/turcja-zabytki-wczasy/turcja/hagia_sophia.html"> Hagia Sophia </a> - cud budownictwa Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe IUI 24.10.07, 10:13 Kaczucha, dzieki za cieple slowa, ale testowac chyba nie bede poczekam do jutra bo to juz bedzie 14 dc po IUI wiec powinna przyjsc. Chyba, ze wymiekne... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe IUI 24.10.07, 10:33 Oj, żeby nie przyszła!! Dzięki za info o Stambule. Szczęściara!! Wiem, że warto tam jechać, widziałam masę filmów o tym mieście i bardzo mnie tam ciągnie. Tyle, że to dość kosztowna wyprawa, ale już składam kasę na lato. No, chyba, że zaciążę, to kasa pójdzie na malucha a Stambuł będzie musiał poczekać. Ale z pewnością nie za długo! Lubisz podróżować? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Do Victorii 24.10.07, 10:49 Victoria, powiedz czym byłaś stymulowana i w których dniach cyklu brałaś leki? Dzięki z góry za odp. No i pisz co u Ciebie, jak objawy i czy testujesz jeszcze przed betą? Wciąż kciuki zaciśnięte Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Do Victorii 24.10.07, 18:10 ciekawe co z beta Victorii. Mam nadzieje, ze bedzie jedna zaciazona!! trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Do Victorii 24.10.07, 18:17 Victoria, trzymam kciuki za betę a Stambul też polecam, byliśmy na urlopie w zeszłym roku, we wrześniu noclegi można znależć tanie w dzielnicy obok Sultanahmedu - mnóstwo hosteli, ceny niewysokie, widok na morze Marmara cud miód Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Październikowe iui 24.10.07, 19:28 victoria i alela1! Myślę że wy uratujecie wątek i zaciązycie!!! Oby się wam udało. U mnie po 3 dniach po luteinie przyszła @. Także ja zaczynam nowy cykl i sie do wiosny próbuje wyluzować. Tak sobie liczyłam że 4 cykle sobie odpuszczam a potem idę za ciosem i już próbuje aż do skutku, czyli jeszcze 3 iui i jak się nie powiodą to wtedy in vitro. Mam nadzieję że los będzie łaskawy wkońcu i nam da wymarzone dzieciątko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe iui 24.10.07, 20:34 Dzieki dziewczyny ze trzymacie za mnie kciuki ,jutro wszystko sie okaze bo ide robic bete,w 14 dni po IUI Przed IUI bylam 5 dni na CLO a potem zastrzyk pregnyl.Temperatury nie badam bo powinno sie badac z rana a wszystkie temperatury jakie badalam i mialam podwyzszone byly mierzone wieczorem.Caly dzien brzuch mnie nie bolal a teraz wieczorem go odczuwam,natomiast caly czas bola mnie piersi i mam zaczerwienione sutki i mam uczucie jkaby mnie swedzialy piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe iui 24.10.07, 20:53 Ja tez robie sobie przerwe,przynajmniej przez ten miesiac, potem czeka mnie HSG ale postanowilam, ze daje na luz! Nastepne IUI pewnie za kilka miesiecy, zobaczmy. Trzymam za Was dziewczynki podchodzace do IUI w listopadzie. Szkoda tylko, ze taka slaba statystyka w pazdzierniku byla;-((( Trzymam kciuki za nasza jedyna pazdziernikowa nadzieje Victorie!! U mnie niestety @ idzie duzymi krokami, juz ja czuje, pewnie rano sie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe iui 24.10.07, 21:34 U mnie dziewczyny jak pisałam 1dc i własnie się przeraziłam bo wyleciał ze mnie duży skrzep galaretowaty/ przepraszam za dokładny opis/ i nie wiem czy to czasem nie poronienie samoistne? W sumie miałam te plamienia niby w implantacyjne dni potem też ta beta lekko podwyższona bo ta druga ok 2,85. Co myślicie? Macie takie skrzepy często? Bo ja właśnie nie mam raczej i to mnie przyraziło. Pozdrawiam i dalej trzymam kciuki. Alela1 nie trać nadziei bo może nie dostaniesz @. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo.nka Re: Październikowe iui 25.10.07, 09:42 ANIA ja tak miałma kiedy miałam endometrioze i byłam operowana 2 razy i tarz jest wszystko wporzadku !czasami tylko pojawiaja sie jakies male skrzepy ! najlepiej idz do swojego ginekologa i pogadaj z nim Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe iui 25.10.07, 21:56 viktoria i alela1 No i jak u was beta wyszła???????????? Nikt sie nie chwali! Mi jakos smutno i chciałabym też się starać ale jakoś już tak postanowiłam do wiosny odpocząć to nie będę kombinować. Pozdrawiam. Widzę że juz nikt nie zagląda bo wszyscy na listopadowych iui!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe iui 25.10.07, 22:30 No właśnie ciekawe co u Viktori i Aleli ostatecznie. Ja tu zaglądam i czekam na wieści, ale pisać już nie piszę, bo przecież dla mnie po październikowych ptakach Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe iui 25.10.07, 23:28 Ja dalej nie mam wyniku ,zrobilam dzis bete ale wynik mial byc okolo 15 a sie okazalo ze nie ma wyniku i dopiero jutro okolo poludnia bedzie .Jak tylko bede miala wiadomosc to napisze . Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe iui 26.10.07, 10:05 a ja nieskromnie napisze, ze mam dzis urodzinki i pewnie dostane prezent w postaci @;-(. Na razie jeszcze nie przyszla... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe iui 26.10.07, 11:05 Wszystkiego najepszego, zatem Spełnienia marzeń! i trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: Październikowe iui 26.10.07, 15:02 alela1! Wszystko co było Twoim marzeniem co jest i będzie w przyszłości, niech nie uleci z cichym westchnieniem lecz NIECH SIĘ SPEŁNI W CAŁOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe iui 26.10.07, 15:14 sliczne dzieki za zyczenia!!!!!!! ps. zrobilam test na urodzinki no i jak myslalam jedna gruba czerwona krecha. teraz tylko czekac, na razie 1 dzien opoznienia ale chyba tak jak Aniaresz dostala @ 3 dni po odstawieniu tabletek. Smutno mi a to przeciez moje urodziny powinnam sie cieszyc..... Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe iui 26.10.07, 18:45 No niestety moja beta jest w normie takze ciazy nie ma ,jestem zalamana i teraz tak naprawde rozumie was,glowa mnie boli i musze to przespac .Czy wiecie moze czy jakas klinika w polsce robi IUI na takiej zasadzie ze sie lezy w szpitalu i non stop jest monitorowany cykl i IUI nastepuje w najlepszym momencie ????Mysle ze dlatego wszedzie pisza o powodzeniu okolo 10-15 % bo same pomyslcie ,że np termin wolny jest na 17 a wedlug badania najlepsza pora bylaby np godzina 7 z rana a wiec zrobienie IUI po tylu godzinach niesie za soba mniejsza skutecznosc.Dlatego zapytuje was jako bardziej doświadczone czy jest gdzies klinika w polsce w ktorej sie lezy i cale przygotowanie sie monitoruje godzina po godzinie???? Nie poddam sie i bede do skutku probowac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe iui 26.10.07, 20:27 Aniu napisalam do Ciebie na e-maila. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe iui 26.10.07, 21:09 buuu (( tak wierzyłam, że ci się uda ( Normalnie prawie pewna byłam. Przykro mi Victorio. Ale dobre masz podejście, poddawać się nie można. To twoja pierwsza próba była, wszystko przed tobą i napewno się powiedzie. O takiej klinice o jaką pytasz nic niestety nie wiem. Życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że wpadniesz czasem popisać, jak ci starania idą. Trzymaj się i życzę szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe iui 26.10.07, 23:13 Viktoria. odpisałam ci na priva. No dziewczyny jestem załamana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikomu się nie udało na naszym wątku, trgiczne to jest. Myślę że może przez te nasze przeziębienia? Nie wiem co myśleć ale żeby żadnej dziewczynie nie wyszło??????????? Dziewczyny jest mi strasznie przykro że wam się nie udało. Ściskam mocno. Na nas też przyjdzie czas! Zobaczycie! Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe iui 26.10.07, 23:21 Aniu wyslalam do Ciebie wiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Październikowe iui 27.10.07, 08:00 dopisuje sie dziewczynhy do was!!! ja tez podchodzilam w tym miesiacu do iui a konkretnie 19 pazdziernika mialm robiona na pekniety pecherzyk(od tego dnia ginek kazal liczyc dni wiec dzis jestem 9dpoiui).tez niestey jestem przeziebiona a tu jak widze same dziewczyny po iuiu i chyba wszystkie przeziebione byly i im nie wyszlo!!to mi nie wrozy dobrze ehhh sie okaze co bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe iui 27.10.07, 11:09 Powodzenia gocha!! Teraz najważniejszy moment masz, oby się udało. Która to Twoja iui? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Październikowe iui 27.10.07, 11:18 kaczuszko to moja 2 iui!mamnadzieje ze szczesliwa choc jkos jak zwyle w to watpie. dziewczyny mnie sie dzis zdarzylo cos dziwnego!!!!mianowicie wnerwilam sie juz na ta chorobe bo zaczyna mnie ucho bolec a ze wzgledu na to ze mialam iui to za porqada lekarki lecze sie natural;nymi sposobami-tylko ze jak widze lepiej nic nei jest!!! postanowilam skorzystac z nieobecnosci meza i leciec do apteki po testa i zrobic go jutro bo jak bedzie negatyw to w nosie mam i w poniedzialek lece do lekarki zeby mi przepisala cos mocniejszego!!! to bedzie 10dpo iui mamnadzijee ze cos wyjdzie acha 12dp pregnuylu wic juz nie powinien byc wykrywalny!ale teraz do rzeczy co jest dziwnego!!!mianowicie w zeszlym cyklu przed iui szukalam w szafce w kibelku czy czasem nie zostal mi jakis test od ewy analityk (dziewczyny ze starego forum wiedza jakie to testy)no i nie widzialam w tej szafce zadnego tesciora!!!niedawno jak kladlam di tej szafki papier toaletowy tez nie bylo tam nic takiego a tu nagle dzis przychodze z apteki chce wlozyc ten kupiony test do szafki a tam lezy test paseczkowy z instrukcja!!!!! normalnie zdebialam!!!!szok na maxa!!!skad????jak?????meza o takie rzeczy nie podejrzewam!!!!skad ten test???moze to jakis znak ehehehehe!!!rety normalnie dzis zdurnialam na maxa! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe iui 27.10.07, 11:36 dziewczyny ile wam sie wydluzyl cykl, u mnie 30dc normalnie mam cykle 26-27dc i jeszcze nie mam @. Duphaston odstawilam 3 dni temu. Jak dlugo czekalyscie na @. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Październikowe iui 27.10.07, 11:56 Victoria, bardzo mi przykro ;[ Gocha, trzymam kciuki! Alea, mnie cykl wydłużył się 3-4 dni na dupku, ale biorę do samej @, nie odstawiam. może zatestuj?? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Październikowe iui 27.10.07, 12:07 testowalam Sotie wczoraj i wyszla jedna czerwona tlusta krecha pewnie najpozniej jutro dostane to bedzie 3 dni spoznienia. Odpowiedz Link Zgłoś
vviiccttoorriiaa Re: Październikowe iui 27.10.07, 13:03 Wlasnie tez sie zastanawiam kiedy przyjdzie @ u mnie gdy cykle miam bardzo regularne .Dalej mam bardzo gesty sluz bialy jak mleko pomimo bety niskiej.Mam obawy czy czasem duph nie spowoduje rozlegulowanie cyklu mojego bo wtedy bylby problem z nastepna IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe iui 27.10.07, 14:22 alela mi na duphastonie i do tygodnia potrafił się przedłużyć, ale brałam do samego pojawienia się @. Kiedy odstawiłam @ przyszła 3 dni po. Jeśli nie jesteś w ciąży to pewnie niedługo się zjawi. A może jednak jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe iui 27.10.07, 14:20 no proszę ) Oby był to DOBRY znak Mi kiedyś pregnyl wyszedł w 13 dni po zastrzyku, a ostatnio testowałam 14 dni po i też był taki cień cienia drugiej kreski. Nawet miałam nadzieję, że ta kreseczka urośnie, ale niestety, nie była to ciążowa tylko pewnie popregnylowa. Ale popróbuj. Na bolące ucho, o ile nie jest to już ból bardzo silny, tylko początek jakiejś infekcji dobrze włożyć wacik z jakąś maścią kamforową czy inną rozgrzewającą. Po całym dniu i nocy z takimi kompresami zregóły przechodzi. Ja mam słabe uszy, ciągle mnie zawiewa, i taki sposób pomaga. Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Październikowe iui 27.10.07, 15:10 U mnie zazwyczaj przychodzi @ 3 dni po duphastonie. Teraz byłam ciekawa jak to będzie bo dłużej brałam niż zawsze/ ok 15 dni/ i też 3-go dnia dostałam. Także czekaj cierpliwie, może rzeczywiście nie przyjdzie @..........................oby........... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Październikowe iui 27.10.07, 17:01 ojej przerazilas mnie kaczucha z tym pregnylem! choc ostatnio w 12 dni popodaniu na becie nie byl widoczny wcale ale est jakims cudem z poludniowego moczu pokazl bledziutenka kreseczke!!!dlatego nigdy wiecej bobotestu!!! hmmm mam nadzieje ze mi w te 12 d popodaniu jednak juz nei wyjdze francka jedna wredna Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Październikowe iui 27.10.07, 17:35 życzę żeby były dwie ładne silne kreski Wtedy będzie jasne, że to nie pregnylowa Daj znać jak wynik testu Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Do gocha500 28.10.07, 14:16 Gocha, i co u Ciebie? Testowałąś? A moze jutro beta? I jak z przeziębieniem, nadal trzyma? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz viktoria! 28.10.07, 22:20 I jak u ciebie sytuacja? Dostałaś już @? Mam nadzieję że nie. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: do kaczuszki! 29.10.07, 14:39 kaczuszko testowalam jak zwykle jedna krecha!!!hehehe nwet w 10dpo nie widac u mnie pregnylu heheheh co za los!!!! dzis bylam na becie w 11dpo jutro rano wynk ale wejde na forum chyba dopiero pod wieczor!!!stawaiam jednak na negatywa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
citri Hejka 29.10.07, 19:56 Ja przchodziłam z wami lipcowe IUI (podanie i po 6 godzinach pekniecie pecherzyka) udane jednak na krókto ciaza obumarła w 5tc... Dziś podeszłma do kolejnej IUI jednak na pęknietym pecherzyku nie z wyboru tylko poprostu pekły.. ból owulacyjny czułam dziś 3/4 w nocy w przycodni byłam ok 8 rano i ok 9 bylam juz po insemce, teraz czekam na wynik do 12 listopada zobaczymy co wyjdzie. Trzymam kciuki za wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz citri! 29.10.07, 20:32 Pamiętam cię i trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!! Oby ci się udało i wszystko dobrze skończyło! Ja jestem po 2 iui nieudanej i czekam do marca na kolejną. Muszę odpocząć psychicznie od starań! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Hejka 29.10.07, 20:52 Witam Cię citri! Życzę powodzenia To czekamy razem, bo ja też już dziś po kolejnej iui Z nowymi nadziejami, ze może jednak się uda... Mam 9dc i pęcherzyk był 24mm, niepęknięty. Jutro idę inseminację powtórzyć no i trzeba znowu czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: do kaczuszki! 29.10.07, 20:53 Gocha, czekaj kochana cierpliwie. U Ciebie jeszcze nic nie wiadomo. Test tak wcześnie ma prawo nie wyjść. Zrób betę i powiedz, jaki wynik. Wciąż trzymam kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: do kaczuszki! 29.10.07, 21:13 Kaczuszko! Ale ci zleciało do kolejnej iui, jestem w szoku że w 9dc masz taki piękny pęcherzyk/ co brałaś stymulującego?/. A miałaś już robioną podwójną iui czy to pierwszy raz? Powodzenia, to ja trzymam kciuki!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: :( 30.10.07, 08:47 a ja coz niestety jak zwykle klapa.no coz teraz robimy miesiac przerwy zeby sie podleczyc do konca i pozniej znow starania. ostatnia juz iui wtedy bedzie bo brak kasy Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: :( 30.10.07, 08:51 Oh (( przykro mi gocha Naprawdę. Wiem jak to jest, kurczę, po iui to jeszcze gorzej się przeżywa chyba niż naturalne starnia, bo możliwości ograniczone... Podlecz się, kochana, i do dzieła! Nie poddawaj się, ja też będę się starać aż się wreszcie uda. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: do kaczuszki! 30.10.07, 08:55 Dzięki za kciuki Aneczko zawsze mam nadzieję, ze się uda i nie zamierzam się poddawać. Wkońcu przecież zaskoczy. Ty sobie odzipnij i do dzieła znowu! Sama jestem w szoku, że mi tak urosło. I to bez żadnej stymulacji. Nie zdążyłam nic wziąć, bo na pierwszej wizycie pęcherzyk był już wyrośnięty. Mam taki expres 2 miesiąc, tak się porobiło po poronieniu. 2 owulki w miesiącu Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: do kaczuszki! 30.10.07, 16:22 U mnie kaczuszko 7dc i byłam u dra na kontroli, to mam jakiś pęcherzyk po prawej stronie a po tej stronie jest gorszy jajowód / jakieś zwężenie mam przy końcu/ także się nie łudzę że cokolwiek się powiedzie naturalnie i odpoczywam. Powiedziałam lekarzowi że do lutego odpuszczam i powiedział że dobrze. Tylko on mówił że najlepiej robić do 3 iui i tym mnie wkurzył bo ja mu powiedziałam że zrobię 5 iui napewno i już się nie odzywał. przecież to jest moja decyzja ile chce zrobić iui. Na in vitro zawsze jest czas i to i tak nie ma pewności powodzenia. Także za ciebie trzymam kciuki i myślę że jak będę podchodzić do 3iui to ty już będziesz z ogromnym brzuszkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: do wiktorii 30.10.07, 20:41 Co u ciebie? jesteś w ciąży? Daj znać! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz koniec października! 31.10.07, 21:56 Czy tu jeszcze ktoś zagląda? Wiadomo od jutra już listopad czyli wątek powoli umiera, szkoda bo był fajny!!!!!!!!!!!!!! Ogólnie życzę wszystkim powodzenia w staraniach........................... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: koniec października! 01.11.07, 00:10 Tak!!!!!!!!!!!! Trzymam za was listopadówki mocno kciuki, a ja jak będę w marcówkach to też was o to poproszę. Teraz czas u mnie na luzik!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: koniec października! 01.11.07, 09:01 Ania, życzę Ci owocnego luzu! )) trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: koniec października! 01.11.07, 12:00 Zycze Wam owocnych staranek, ja tym razem natural- bez IUI probuje, bralam troche bromku moze sie uda) ps. czy mialyscie skapy @ po IUI, ja mam bardzo dziwny ciemny kolor i bardzo skapy. nie wiem czy to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: koniec października! 01.11.07, 12:20 Aniareesz, życzę ci kochna wspaniałego relaksu, nabieraj sił!! I zaglądaj czasem do nas na listopad I dawaj znać co u ciebie słychać. No i przede wszystkim zamelduj się głośno, kiedy będziesz zaczynała starania. Będziemy kibicować albo, co niewykluczone, będziemy przechodzić przez to razem. Różnie może być. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: koniec października! 01.11.07, 21:55 Ciężko mi się wyluzować narazie bo wkoło same nieszczęścia. Dzisiaj rano zmarł mój ukochany teść i ryczę cały dzień. Młody człowiek/ miał zawał/ i jest mi strasznie smutno że się wnuka niedoczekał. Mówię wam że jest mi z tym bardzo źle, że to moja wina.............. Pozdrawiam, musiałam się wam wyzalić.............przepraszam............. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: koniec października! 01.11.07, 22:12 Aneczko, współczuje strasznie....( Rozumiem smutek i żal i nawet rozpacz po stracie kogoś z rodziny, ale myśleć, że to Twoja wina, że się nie doczekał wnuka, Ci nie wolno, jasne!? Przecież nie ma w tym niczyjej winy. Pewnych spraw nie wymusisz przecież. Ech, w taki dzień... Trzymaj się, kochana. Ściskam mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: koniec października! 02.11.07, 09:58 Ania, przytulam Cię mocno... a Twój teść zobaczy przecież kiedyś wnuka, tam z góry.. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: koniec października! 02.11.07, 11:14 Aniu,przytulam mocno! Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: koniec października! 02.11.07, 17:25 dzięki dziewczyny! Teraz musze dla teściowej się starać o dzidziusia bo bidulka musi dla kogoś żyć, a wnuk by jej napewno stratę męża w jakiś sposób zrekompensował. Pozdrawiam i całuje!!!!!!!!!!!!!! za was trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś