jola312 Re: IUI grudzień 17.12.07, 22:12 Oj dziewczynki, co się dzieje?? Dlaczego żadnej nie wychodzi? Tak mi przykro. Ja natomiast nie wiem czemu, ale jestem w dziwnie pozytywnym nastroju, naprawdę wydaje mi się, że zdarzy się cud, musi i już!! Czekam do Świąt, 2 tygodnie od IUI będzie w drugi dzień i jakoś tak mi to wszystko pasuje - to idealny moment na ten najcudowniejszy prezent. Czekam na to ze spokojem, czego i Wam, wszystkim jeszcze czekającym, życzę)). Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ka moge sie wtracic? 18.12.07, 10:44 podczytuje was dziewczyny i mocno dopinguje nie watpcie w iui, sama mam synka wlasnie dzieki iui ktory teraz jest niezlym rozrabiaka. dlatego wierze ze i wam sie uda. mocno zaciskam kciuki za was i wasze 2 kreseczki!! zycze wam ich z calego serca!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: moge sie wtracic? 18.12.07, 12:09 Gratuluję szczęścia! Może i nam wreszcie się uda. A za którym razem sie udało i jak miałaś robioną iui? na pękniętych czy niepękniętych pęcherzykach? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: moge sie wtracic? 19.12.07, 10:15 Kaczuszko, przykro mi bardzo :{ to w lutym polka od nowa?? ile razy jeszcze będziesz próbować? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: moge sie wtracic? 19.12.07, 11:27 Zostały mi jeszcze 2 refundowane próby. Pewnie je wykorzystam a potem trzeba się bedzie martwić dalej. Może poprosze o clo Mówiłaś kiedyś, ze upośledza endo. U mnie chyba jest przerost, bo zawsze mam bardzo grube. Moze za grube i zarodki nie mogą sie gnieździć? Już kombinuję jak koń pod górę... Kiedy u Ciebie wypada iui? Jakoś chyba w okolicy świąt, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ka Re: moge sie wtracic? 19.12.07, 15:26 nie wiem czy byly pekniete czy nie, bo od podania pregnylu nie mialam juz monitoringu... bylam swiezo po hsg i laparo, wierze ze to mi pomoglo aaa... pamietam ze przed iui snilam bociany i jak sie obudzilam bylam przekonana ze na 100 % sie uda , no i sie udalo. mysle, ze wiara ze sie uda, taka prawdziwa, ze srodka, czyni cuda i wam sie uda, zobaczycie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: IUI grudzień 19.12.07, 11:46 Powodzenia! ja mam 2 iui 21 grudnia też liczę na szczęście, to taki okres w roku że może tym razem Bóg nam pozwoliPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: IUI grudzień 19.12.07, 12:34 O są już tu dwie Kaczuchy )) Witaj. Życze ci powodzenia, rzeczywiście taki piękny czas Może uda Ci się oderwać od sprawy, zluzować głowę. Tego Ci życzę, żeby była niespodzianka po światecznym zamieszaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: IUI grudzień 19.12.07, 13:51 mylicie mi się Kaczuchy! )) Kaczuszko, tak clo hamuje przyrost endo, ale nie wiem czy endo może być za grube, chyba im grubsze tym lepsze? w każdym razie pogadaj z ginem o clo. może rzeczywiście u Ciebie odpowiednio zadziała. jutro idę na usg, a IUI wypdnie prawdopodobnie w sobotę. w sobotę też zostanę mamą )) bo kupujemy psiaka i akurat w sobotę go przywozimy Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: IUI grudzień 19.12.07, 14:03 No to jednego dnia mamy iui, bo ja jutro na monitoring i piątek albo sobota zabieg, to bedzie drugi i mam nadzieję ostatni. Tobie tez tego życzę, a psiak to super sprawa, ja nie mogłam wytrzymac tej ciszy w domu i wzięłam małego kotka ze schroniska, jest dużo fajniej w domku! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: IUI grudzień 19.12.07, 23:38 Podobno od 17mm to już przerost endometrium, co moze uniemożliwiać zagnieżdżenie zarodka, ale jak to jest w praktyce? Mój lekarz mowił, ze ładne endo mam, cieszył się, że takie grube urosło. Z reguły mam tak 14-16mm częściej blizej 16mm. Juz sama nie wiem, może się czepiam. Zagadne go o te clo. W klinice zapisują rutynowo Gonal albo Puregon, to ponoć dobre leki, tyle że strasznie drogie. A ile kosztuje clo? Sotie! Ale bedziesz miała pociechę! Zazdroszcze cholernie. A ten pies to będzie szczeniak czy już odchowany? I na jakim ostatecznie stanęło? Labradorek? No i powodzenia w iui! Ale napisz też coś o nowym członku rodziny, kiedy się już pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: do kaczuchy31 19.12.07, 15:42 WiaM! jest nas chyba więcej niż dwie ale Ty jesteś najpopularniejsza z tego co widzę! Dziękuję za wsparcie i otuchę!! Pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
mikrowanka Re: do kaczuchy31 19.12.07, 21:37 hehehhehe no i mamy kolejne 2 kaczki heheheheh kaczki lubią być w parach taki polityczny żarcik pozdrawiam dziewczyny!!!! teraz najważniejsze KACZKI LUBIĄ BYĆ PODWÓJNE WIĘC.... BĘDZIE DOBRZE Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: do kaczuchy31 19.12.07, 23:40 No, ale się nas, Kaczuch, wyroiło, o matko! Normalnie dwoi mi się w oczach ) A jak sie zaczniemy rozmnażać, to już wogóle będzie wszędzie pełno drobiu Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: do kaczuchy31 20.12.07, 21:22 hehe no tak, w parach! Kaczusia, szczeniak 8 tyg terier tybetańki ) już w sobotę! dziś (11dc) byłam na usg, mam 4 pęcherzyki: 20, 17,4, 16,4 i 16mm, po dwa z każdej strony. enndo 0,7cm - mam nadzieję, że przyrośnie jeszcze. estrofem biorę od dziś do 26 dc! w sobotę kolejne podglądanko, a IUI w niedzielę ściskam Was przedświątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: do kaczuchy31 20.12.07, 21:29 clo kosztuje grosze, chyba ok 5pln z refundacją za słoiczek - 10 tabsów - starcza na 2 cykle, a pełnopłatny ok 15pln. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: do kaczuchy31 21.12.07, 18:16 Sotie, to Ci obrodziło w jajeczka! Super, moze tym razem będzie sukces. Bardzo mocno Ci kibicuje! Będę trzymać kciuki i pomyślę o Tobie w niedzielę. Trzymaj się i myśl pozytywnie. A psiunio fantastyczny ) Już sobie obejrzałam fotki, uwielbiam takie futrzaki. A jaką maść będzie miał, bo różne są? Pozdrawiam i strasznie zazdroszczę tego psiego szczęścia Clo rzeczywiście tanie jak barszcz. A ja durna płaciłam po 4 stuwy za Puregon. Hmm... Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: do kaczuchy31 22.12.07, 20:38 Kaczuszko, psinka już znami od paru godzin, przesłodka )) a w zasadzie przeslodki maść sobolowa z bialymi znaczeniami. to ten najjaśniejszy byłam dziś u gina, mam 2 dominujące pęcherzyki, mają po więcej niż 2cm, ale dokladnie nie wiem, a endo 1,1. pregnylu tym razem nie dostalam, żeby nie przestymulować. jutro rano usg i być może IUI, a jak nie to wieczorem. buziaki przedswiateczne Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: do kaczuchy31 23.12.07, 13:14 no i ja już po IUI - piątej i ostatniej życzę Wam wszystkim dobrych, pięknych Świąt )) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: do kaczuchy31 23.12.07, 13:50 No pięknie to wszystkiego najlepszego i żeby był to sukces!! Mocno trzymam kciuki. Ja już teraz wszystkim Wam życzę wspaniałych Świąt, zdrowych, rodzinnych, radosnych. W miarę możliwości choć chwilę oderwania od dzieciowego problemu i duuużo luzu ) A od Nowego Roku ruszamy kopyta! Powodzenia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia222 Re: do kaczuchy31 23.12.07, 18:58 Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie, które jeszcze czekają! Przecież żeby było zgodnie ze statystyką, w końcu musi sie komuś udać I przy okazji pragnę Wam wszystkim życzyć spokojnych Świąt, bez trosk i zmartwień, bez myślenia o niepowodzeniach (wiem, wiem, to nie takie proste - sama już to przerabiam). I życze Wam, by następne Święta były radośniejsze, w powiększonycm już gronie rodzinnym i by Nowy Rok był dla nas wszystkich łaskawy w tym najbardziej wymarzonym aspekcie Odpowiedz Link Zgłoś
anitaja Re: do kaczuchy31 23.12.07, 19:31 dziewczyny, proszę poradźcie, szykuję się do IUI ale jako że leczę się w prywatnej klinice, mój gin ani słowa nie wspomniał, ze IUI można mieć refundowane, proszę powiedzcie, czy któraś z Was wykonuje IUI z NFZ, jak się starać o refundację? pomóżcie bo świeża w tym temacie kompletnie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
jola312 Re: IUI grudzień 24.12.07, 00:22 Ja dzisiaj odpadam, zaczęłam plamić((. To dopiero 11 dzień po IUI, biorę jeszcze do jutra duphaston, bo tak miałam brać, chociaż już teraz to nie wiem po co, ale wszystko mi już jedno.. Boże, dlaczego mi się nie udało, tak w to wierzyłam, to miały być już te najpiękniejsze Święta i co? Nie wiem co mam dalej robić, czy spróbować wyprosić w przychodni kolejną (5) IUI, teraz w styczniu czy może zostawić to wszystko w cholerę...? Dlaczego Bóg mnie nie lubi??? Odpowiedz Link Zgłoś
mikrowanka chyba znów odpadam 26.12.07, 09:46 dzis zrobiłam test 15 dzień po owu test ujemny okresu nie ma bo biorę luteinę ehhh smutne to życie Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.witkowska ja chyba też :-( 27.12.07, 20:07 mikrowanka - u mnie podobna sytuacja IUI było 10.12, cykle mam z reguły 26/27 dni, więc @ powinna była być w sobotę lub niedziele przed świętami, testować miałam 14.12 i tak zrobiłam - pierwszy test nie wyszedł, bo za mało kropli wpuściłam, drugi tylko z jedną kreską, czyli nic z tego. Do dziś nie mam @, bo biorę luteinę, no bo nie wiem czy brać czy nie brać, co mysleć o tej sytuacji? Czuję od trzech dni, że powinnam dostać, piersi mnie bolą (ale już nie wiem, czy tak samo jak zawsze) i generalnie jest mi niedobrze (włąsnie w tej chwili), ale to chyba po świątecznym przejedzeniu. Jak nie dostanę @ do poniedziałku, to pójde do lekarza, może coś wyjdzie, albo może odstawić luteinę to @ przyjdzie. Co o tym myslicie dziewczynki?????? Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: ja chyba też :-( 27.12.07, 22:39 przykro mi mikrowanka madzia, luteiny nie odstawiaj, może raczej betę zrób? lekarz w tej chwili chyba nic Ci nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.witkowska Re: ????????? 31.12.07, 10:30 luteiny nie odstawiłam, bety nie zrobiłam, bo jak chciałam w piatek ją zrobić, to wynik byłby dopiero na 3.01, za długo bym czekała dziś z rana zrobiłam test - i wiecie co? są dwie kreski...... aż boję sie mysleć, że to mi się nie śni.... w piatek idę do lekarza, może coś już mi potwierdzi ale na wszelki wypadek jutro z rana zrobię jeszcze jeden test Odpowiedz Link Zgłoś
polaa27 Pytanie do doświadczonych (IUI) 27.12.07, 23:22 Dziewczyny, zastanawiam sie nad IUI w tym lub w następnym cyklu. Cykle mam stymulowane (clo i duphaston) bo bez tego z owulką ani rusz Mąż ma wyniki nasienia raczej w normie, chociaż z ruchliwością jest trochę kiepsko. Czy przed IUI robi się jakieś dodatkowe badania? Np. test PTC czyli jak zachowują się plemniki w śluzie? Albo test na przeciwciała plemnikowe? Jak Wy miałyście? Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi i trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Pytanie do doświadczonych (IUI) 28.12.07, 09:48 ja nie miałam żadnych dodatkowych badań. test PTC raczej nie ma sensu, bo nawet jeżeli wyszedłby pozytywny, to IUI i tak omija barierę śluzu. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Pytanie do doświadczonych (IUI) 29.12.07, 17:43 Sotie, jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 IUI grudzień 29.12.07, 19:09 Dołączam do Was dziewczyny, ja na razie w fazie wyczekiwań, bo pierwszą IUI miałam 18 grudnia. Pewnie to za wcześnie, ale nie czuję się szczególnie ciążowo... Pierwszy raz biorę od 16 dnia luteinę i co najwyżej czuję "ociężały" prawy jajnik - choć pęcherzyk urósł mi w tym cyklu w lewym jajniku. Boję się że ta IUI była bez sensu, bo pęcherzyk pękł 30 h po IUI (dziwnie zareagowałam - albo wcale nie zareagowałam na Pregnyl... pęcherzyk pękł chyba około 50 -60 h po jego podaniu). Zastanawiam się nad kolejnym IUI czy nie robić tego bez stymulacji clo. Ostatnio wyregulowały mi się cykle i 2 z rzędu cykle były owulacyjne. Pierwsze IUI miałam jednak z clo. Teraz po clo urósł mi tylko 1 duży pęcherzyk(to był mój III cykl na clo ale I IUI) tj. w naturalnym cyklu. Chyba nie ma więc różnicy czy z clo czy bez... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re:do sotie:) 01.01.08, 22:47 witaj sotie! mam nadzieję ze po świętach wszystko dobrze i nadzieja mocniejsza, ja miałam iui dzień przed Tobą i też myślę że uda nam się tak jak madzi w.przecież wkońcu musi, prawda? nie wiem kiedy będę testowac ale napewno napiszę, życzę powodzenia i dwóch kreseczek! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz iui grudzień 01.01.08, 23:28 Trzymam za was wszystkie mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli są dziewczyny które podchodzą w styczniu do iui to zapraszam na styczniowe iui!!!!!!!!!!!!!!!! Z nowym rokiem nowa siła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czekam na pozytywne testy kaczucho i sotie! Wkońcu komuś się musi udać! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: IUI grudzień 04.01.08, 23:10 Sotie, no i co u Ciebie? Jak się czujesz? Psinka chyba daje Ci do wiwatu, bo wogóle nie masz czasu żeby się odzywać Ja już po owu, ale to pusty cykl i następnie pewnie też. Oby tylko na tych dwóch się skończyło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: IUI grudzień 06.01.08, 11:48 hej, u mnie wczoraj przylazla @, 5 i ostatnia IUI nieudana. teraz w lutym laparo. czuję się ok, niczego więcej się nie spodziewalam. Psiunek do wiwatu daje baardzo, na nic nie mam czasu. ściskam Was mocno i trzymam kciki! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: IUI grudzień 06.01.08, 17:42 Przykro mi sotie po laparo napewno się uda,głowa do góry i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mikrowanka Re: IUI grudzień 06.01.08, 20:05 sotie, strasznie mi przykro. powieedz czemu lekarz zalecił Ci laparo? u mnie spokój w tym miesiącu, spokój z lekarzami, z IUI bo i tak nie mam za co, ostatnio po rozmowie z doktorkiem nieco się podłamałam bo stwierdził ze przy nasieniu męża nie ma wielkich szans...tylko IUI sama nie wiem- raz nam sie naturalnie udało , czemu drugi raz ma sie nie udać... mąż ma ilosć na granicy 20 mln, ruchliwość tez na granicy normy, ale ostatnio nie wyszła najlepiej morfologia, mimo że jeszcze wcześnie wyszła na poziomi e 40 % i tak nie wiem co dalej odpoczywam bo sięgnęłam dna pozdrawiam was dziewczyny!!! nie dajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: IUI grudzień 06.01.08, 21:01 Mikrowanka, nie poddawaJ się, przecież wiesz, żE do zaplodnienia jeden żołnierzyk wystarczy odsapnij chwilkę i do dziela! a laparo diagnostyczne, taka podobno kolej rzeczy: hsg, IUI, laparo. ja chcialam laparo jescze przed IUI, ale moj gin twierdzi, że książki podają, ze najpierw IUi a dopiero potem laparo. poza tym i tak bym musiala ladnych kilka mc-y czekać na zabieg, to lepiej dzialać niż siedzieć bezczynnie. ściskam Was mocno Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: IUI grudzień 06.01.08, 21:35 Sotie, moja droga, w takim razie zostaje wierzyć, że po laparo się uda. Dobrze, że się trzymasz mocno, to najważniejsze - próbować i nie siedzieć bezczynnie no i oczywiście nie załamywać się. Trzymam wciąż kciuki, mam nadzieję, ze wreszcie zadziałają. Pozdrawiam Ciebie, mikrowankę, effuskę, aniaresz i resztę dziewczyn. Wreszcie nam się uda! Odpowiedz Link Zgłoś