IP: *.centertel.pl 07.07.12, 09:08
Co warto kupić w czasie pobytu na Malcie ( w Maroku np. min. olejek arganiowy, Cypr wino Komanderia, itd.) . I w ogóle proszę o wszelkie opinie i informacje z Malty . Podzielcie się wrażeniami. Z góry dziękuje za porady .
Obserwuj wątek
    • daanuta7 Re: MALTA 10.07.12, 09:43
      Hej! Podłączam się do zapytania, bo chcielibyśmy wkrótce z mężem wybrać się na Malte na tydzień odpoczynku, ale jeszcze nie wybraliśmy biura podróży, macie jakieś sprawdzone? Po tym co teraz się dzieje z Triadą, trochę się obawiamy...Raz byliśmy z Alfa Star, ale chyba chcielibyśmy pojechać tym razem z innego.
      • grzegorz.pekala Re: MALTA 17.07.12, 18:55
        Bilety na Maltę są dość tanie, więc warto pomyśleć o samodzielnym wyjeździe na tę wyspę. Ja leciałem tanimi liniami z Krakowa na Maltę w obie strony za 160 zł. Hotel miałem zarezerwowany samodzielnie w miejscowości Sliema i może nie był najtańszy, ale miał basen na dachu, niezły widok i było w miarę blisko na plażę.
        Do tych ciekawszych wybrzeży, jak Golden Bay czy Gnejna Bay, trzeba było trochę dojeżdżać, ale nie stanowiło to problemu. Z pewnością, gdybym miał odrobinę więcej czasu, znalazłbym tańszy hotel i bliżej zachodniego wybrzeża, gdzie jest najwięcej piaszczystych plaż.

Moją relację znajdziesz na www.yougo.pl/relacja/etap/137/72h-na-malcie
        Mam nadzieję, że choć trochę się przyda.

PS. A jeśli z biurem podróży chcesz jechać, wybierz duże, które nie splajtuje. Czasem warto zapłacić nieco więcej, ale być pewnym, niż potem zostać na lodzie.
        Pozdrawiam!
    • Gość: Interklasa.pl Re: MALTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 10:51
      "Pamiątką z Malty mogą być piękne koronki, które można kupić dosłownie wszędzie. Specjalnością Gozo są ciepłe, wełniane dzianiny oraz białe lub kremowe wełniane chodniki. Można też nabyć maltańskie szkło, charakteryzujące się intensywnymi barwami. Turyści chętnie kupują wyroby ze srebra i złota."

Coś jeszcze ?
      • daanuta7 Re: MALTA 17.07.12, 11:32
        Dzięki wielkie!:) tylko, że my szukamy dobrego biura podróży, polecisz coś?
        • Gość: jania Re: MALTA IP: *.centertel.pl 17.07.12, 15:48
          W obecnym czasie trudno polecić jakieś biuro. Ja lecę we wrześniu z Neckermana. Chociaż wiem, ze jego właściciel Thomas Cook ma problemy. Byłam z nimi w 2009r. w Maroku byłam zadowolona. Ze SKY CLUBEM w 2010 na Cyprze . Też było w OK. A gdzie jet teraz to biuro ? Takie czasy !
        • Gość: Joanna Re: MALTA IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 10:34
          Malte ma Neckermann z wylotem z Warszawy,co roku z tym biurem wybieram się na urlop i nie narzekam,nigdzie nie piszą jako by Neckermann Polska miał problemy.W tym roku byłam z Neckermannem w Maroku i było super.Proszę po powrocie podzielić się wrażeniami
      • troms Re: MALTA 19.07.12, 10:24
        Trzeba tylko uważać by nie kupić fabrycznej imitacji koronki, a tych na Gozo pełno. Duża popularnością cieszą się też grube swetry, które wiszą przed sklepami i zupełnie nie pasują do krajobrazu :)
    • logostour1 Re: MALTA 19.07.12, 13:31
      Witamy,

na pewno sporą atrakcją będą małe, szklane dzieła sztuki wytwarzane w hucie szkła Mosta. Poza tym, zawsze świetną pamiątką jest typowe Maltańskie wino, o które dość trudno w naszym regionie Europy :) W każdym razie turyści, którzy wybierali się z nami na Maltę w takie pamiątki najczęściej się zaopatrywali :)

Jeśli jesteś zainteresowany wrażeniami naszych klientów z wyprawy do Afryki zapraszamy na naszego Facebooka (www.facebook.com/LogosTour) - tam wśród 3,5 tys. fanów dużo łatwiej będzie o opinie, wrażenia i doświadczenia z wypraw z LogosTour :)

Pozdrawiamy!
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl
    • Gość: jania Re: MALTA IP: *.centertel.pl 26.07.12, 15:19
      Malta - Sklep wolnocłowy na lotnisku . Czy jest duży ? Jak zaopatrzony ? Gdzie lepiej kupować np. Kosmetyki tam , czy u nas.
    • olatravels Re: MALTA 05.08.12, 17:50
      Byłam na Malcie w czerwcu - cudowne miejsce do którego z pewnością będę wracać! Co sobie przywieźć? Dużo wspaniałych wspomnień i piękną opaleniznę :) Ja przywiozłam dużo tymianku, zbierany własnoręcznie na Malcie i Cominotto - co za aromat, teraz kiedy sięgam po tymianek mam przed oczami piękne lazurowe morze, czuję bryzę i cudne słońce....
    • Gość: Fred Re: MALTA IP: *.centertel.pl 10.08.12, 11:56
      JEEP SAFARI po Malcie był ktoś ? Jakie wrażenia , czy warto wykupić taką wycieczkę.
      • Gość: snuub MALTA w/s Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 22:50
        Te dwie wyspy zostały mi do zwiedzenia w basenie morza Śródziemnego która ma więcej do zaoferowania?
        • Gość: Renia Re: MALTA w/s Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 10:05
          Malta jest malutka do zwiedzenia w 2dni. Na Sycylię z Malty 60km promem. Za jednym wypadem można zobaczyć to i to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka