01.07.05, 17:50
Czy warto? Jeżeli tak to z jakim biurem? A może rezerwacje internetowe i
tylko czarter? Co tam warto zobaczyć?
Kto był, co widział?
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • chrupo Re: Malta 04.07.05, 23:53
      Swietna destynacja ale na ...weekend. Praktycznie mozna wszystko zobaczyc w 3-4
      dni poroszajac sie autobusami notabene bardzo ladnymi i relatywnie starymi.
      Wszystko jest raczej drogie bo to wyspa. Plaze to tzw beach club czyli betonowe
      mola jest jedna plaza piaszczysta ale sztuczna i dosyc droga. Generalnie
      polecam poza sezonem np jako wypad z sycylii. Lataja tanie linie baza hotelowa
      duzo wiec po co przeplacac w biurze podrozy. W sezonie duzo mlodziezy bardzo
      imprezowo troszke jak na ibizie. Ale jak lubisz zwiedzac to raczej sie
      rozczarujesz. Nie wiem jakie sa ceny w BP ale slyszalem o 3000-3500 to bardzo
      duzo nawet jak na to miejsce. Srodek lata bardzo goraco.
      Jak masz jakies pytania to wal.
      Pozdro
      • Gość: Paco29 Re: Malta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:38
        Zgadzam sie z Chrupo. Wystarcza 3-4 dni na Maltę. Ja tam byłem dokładnie 3 dni.
        Płynąłem z Catanii z Sycylii promem - dosc drogi nie pamietam dokladnie ceny,
        maja strone internetowa, mozna kupic bilet on-line. Noclegi w miare tanie w La
        Valetta - miasto, właściwie miasteczko mnie urzekło. Plaże są piaszczyste na
        południu wyspy - dojazd lokalnym autobusem do Golden Beach z La Valetty ok.
        30min. Warto! Malo ludzi, przepiekna zatoczka.
        Co warto jeszcze zobaczyc? Miasta naprzeciw La Valetty, Mdina, no i oczywiscie
        jezdzic w kółko autobusami - niesamowite przeżycie:):)
        Mnie osobiscie bardziej odpowiadal klimat Malty niż Sycylii, choc na Sycylii
        dużo więcej jest do zobaczenia.

Pozdrawiam,
        Paco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka