pannazajeta 20.01.14, 22:19 Właśnie zarezerwowałam pobyt w Dworku Prawdzic w domku murowanym. Wszelkie opinie i informacje na temat tego miejsca jak i całej miejscowości mile widziane :) Gdzie smacznie zjeść, co warto zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zayks Re: Niechorze 21.01.14, 23:12 Jeśli chodzi o Dworek Prawdzic to świetny wybór, dobra obsługa jest także w Puchaczu i Willi del Mar. Jeśli chodzi o jedzenie to będąc nad morzem na pewno będzie chciała zjeść rybę. Polecam najstarszą smażalnie ryb w Niechorzu - Kergulena, mają świetne dania rybne i jeszcze lepsze zupy, każdy z mojej rodziny znalazł tam coś dla siebie. Jeśli chodzi o desery to najlepsze są u Szkolnickiego w miejscowości oddalonej o 5 km od Niechorze w Pobierowie. Rewal i okolice to świetne miejsce na wypoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
pannazajeta Re: Niechorze 24.01.14, 20:54 O super! Bardzo dziękuję za podpowiedź..... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna0410 Re: Niechorze 14.01.15, 14:34 Witam, Czy mogę prosić o opinię jak udął się urlop? Jak w domkach murowanych warunki? Nie moge znaleźć żadnej aktualnej opinii - może Ty pomożesz? :) Chcieliśmy zarezerwować pocżatek sierpnia, ale stare wątki na temat doków prawdzić mnie trochę przerażają. Jadę z dzieckiem astmatyczno-alergicznym więc brud, wilgoć itp nie wchodzą w grę. Bedę bardzo wdzięczna za opinie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pannazajeta Re: Niechorze 15.01.15, 12:15 Witam. W Dworku byliśmy w sierpniu 2014 w domkach murowanych we dwie rodziny. Cena nie jakaś powalająca jak na nasze polskie nadmorskie cenniki, więc nie spodziewałam się jakiś mega apartamentów. Ogólnie domek w środku drewniany, dwupoziomowy. Niestety jeśli masz dziecko alergiczne, to po przyjeździe musisz dosprzątać, tzn wilgoci nie ma, ale meble wyglądają jakby nie były odsuwane od lat. Mnóstwo kurzu za meblami. Na piętrze dwie sypialnie, w tym jedna przechodnia, w jednej łoże małżeńskie w drugiej dwie jedynki. I tu uwaga - i my i nasi znajomi baaaaardzo narzekaliśmy na materace - niestety niewygodne. W drugim tygodniu pobytu przenieśliśmy się na łóżko na dole, było rozkładane, ale trochę niewymiarowe (nogi wystawały za :D). Co do łazienki nie mam zarzutu, aneks kuchenny też ok. W dzień świąteczny zepsuła nam się kuchenka, zgłosiliśmy, reakcja była bardzo szybka, dostaliśmy inną. Jedyne do czego jeszcze mogłabym się przyczepić, to oświetlenie na parterze, tak usytułowane, że o wieczornym czytaniu nie było mowy. Ale ogólnie od domku bardzo blisko do morza, więc to dla mnie ważne. W miarę cicho, nie słychać szumu ulicy. Teren zalesiony, plac zabaw mikry, lepszy jest przy samym dworku, ale dzieci nie chodziły. W razie dodatkowych pytań służę pomocą :) Odpowiedz Link Zgłoś