Dodaj do ulubionych

Mój test owulacyjny

01.09.11, 16:55
Witam.

Staramy się z mężem o dziecko od kilku miesięcy. Po kolejnym rozczarowaniu kupiłam testy owulacyjne. Robię je od 3 dni. Pierwszego dnia nie było nic, tzn tylko kreska kontrolna. Wczoraj wyszedł bardzo bladziutki róż drugiej kreski. Na dzisiejszym jest też blada kreska ale ciut lepiej widoczna.
I teraz mam pytanie. Czy ta kreska ma byc mocno widoczna czy to co jest to ma wystarczyć? Czy ona z każdym dniem będzie coraz ciemniejsza czy po prostu zniknie?
Obserwuj wątek
    • pikka6 Re: Mój test owulacyjny 01.09.11, 17:04
      musi być co najmniej tak ciemna jak kontrolna
      • ty-i-ja-razy-dwa Re: Mój test owulacyjny 01.09.11, 17:35
        Ale czy to znaczy, że skoro już coś tam widać to owulacja będzie? Nie mam jednego jajnika sad
        • justyna3003 Re: Mój test owulacyjny 01.09.11, 18:18
          potestuj jeszcze 2-3 dni-u mnie ciemna była dopiero w 4-5dniu testowania.Blada kreska nie świadczy o owulacji-znaczy że posiom LH jest wykrywalny przez test, ale dopiero taka sama jak testowa świadczy że nastąpił tzw.pik LH ale to nie jest 100% gwarancji na owulacje, bo może być jeszcze tak że pęcherzyk nie pęknie.Powodzenia!
        • pikka6 Re: Mój test owulacyjny 01.09.11, 19:43
          niestety to nic nie znaczy sad
          • ty-i-ja-razy-dwa Re: Mój test owulacyjny 01.09.11, 20:26
            Dzięki dziewczyny. Czekam więc dalej na upragnione 2 kreski na teście owulacyjnym a potem na ciążowym smile
    • ty-i-ja-razy-dwa Re: Mój test owulacyjny 03.09.11, 16:39
      No, dziś wreszcie wyszły krechy!! Testowa ciemniejsza od kontrolnej big_grin Ale się ucieszyłam na ten widok! Wróciła mi nadzieja!
      • bulinka35 Re: Mój test owulacyjny 03.09.11, 21:22
        pamietam jak zrobilam swoj pierwszy test owulac. i jak zobaczylam 2 kreski to cieszylam sie jak nie wiem co smile po roku staran bez tych wszystkich "wspomagaczy" to myslalam ze nie mam owulacji wogole a tu prosze 2 kreseczki,tylko ze niestety moja radosc z kazdym miesiącem mijala jak pomimo "dzialania" w dni z 2 kreseczkami i tak na tescie ciązowym byla jedna kreska sad Kilka razy zdarzylo sie nawet ze wg testow owulacje mialam 2 razy w jednym cyklu,moj lekarz powiedzial mi ze mial pacjentki ktorym wogole nie wychodzily 2 kreski na tescie owulac a i tak w ciąze zaszły wiec przestalam je robic widocznie na mnie nie dzialają smile
    • kozica111 Re: Mój test owulacyjny 05.09.11, 13:53
      Zależy jaki test.Polecam Bobo testy są bardzo dokładne.
      Hormon LH znajduję sie w organizmie w tym w moczu przez cały cykl - dlatego wiele testów pokazuje kreski o rożnym wybarwieniu przez kilka, czasem nawet kilkanaście dni co może mylić.
      Należy kupować testy które pokazują tylko pik LH czyli o niskiej czułości - właśnie takie są Bobo Testy , Hydrex też miał niezłe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka