07.12.04, 13:57
Kochane,
Dziś mój 15 dc. Pobolewa mnie troszkę dół brzucha, no i troszkę w krzyżu, tak
jak przed @, chociaż ból jest niewielki, właściwie nieuciążliwy. Czy to może
świadczyć o owulacji? Właściwie nie w każdym cyklu odczuwam takie
dolegliwośi, no i najczęściej występują one tak do 16-tej, 17-tej, późnym
popołudniem ustępują. Jak myślićie, czy jest dziś szansa?
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: jajeczko 07.12.04, 14:09
      Szanse są zazwsze ,tylko nie zawsze udaje nam się zaciążyć.Trzymam kciuki że
      Tobie sie udało.Ból pojawia się na krótko przed, w trakcie lub po owulacji.
      Może trwać parę minut, godzin, a nawet dni. Najczęściej nie oznacza jednak
      samego momentu pęknięcia pęcherzyka. Ból nie informuje z jakiego jajnika
      odbędzie się czy odbyło jajeczkowanie. Jajniki mogą nabrzmiewać i boleć podczas
      indukcji owulacji lub z powodu poowulacyjnego ich powiększenia. Wiele kobiet,
      które regularnie owulują nie odczuwają żadnych bóli.
      • monia.ms Re: jajeczko 07.12.04, 14:14
        Dziękuję, zawsze odpowiadasz na moje pytania. Cały czas o tym myślę, tym
        bardziej, że od dwóch cykli jestem na clo.
        Pozdrawiam,
        • magnolia1001 Re: jajeczko 07.12.04, 15:04
          a ja dzisiaj ma 8 dc bolały mnie wczoraj jajnik z prawej strony i piersi mam
          nadzieje ze zapowiada to ładne jajeczko
          napiszcie cos co odczuwacie przed owulacja nie mam na razie testów od Ewy ale
          moze nan następny cykl zamówie

tak bym chciała dzidziusia smile
          • monia.ms Re: jajeczko 07.12.04, 15:26
            Ja właściwie wcześniej nic nie czułam, a teraz kiedy mnie tak pobolewa, to mam
            wielką nadzieję, że to jajeczkowanie, gdyby tak można było je dokładnie
            przewidzieć.
            pa
    • ariana1 Re: jajeczko 07.12.04, 15:48
      Nie chcę was dołować, ale sądzę,ze spodziewacie się różnych odpowiedzi , nie
      tylko przychylnych. Mojej koleżance lekarz powiedział ,że odczuwalny ból w
      okolicach ovu moze świadczyć o tym ,że pęcherzyk nie pęka. Ovu jest , bo
      pojawia się pęcherzyk , ale nie pęka. Ona miała problemy z pękaniem i odczuwała
      właśnie silne bóle okołoowulacyjne. Zauważyłam na sobie ,że coś w tym jest. Bo
      w niektórych cyklach miewałam bóle a w innych nie. I te bolesne były
      bezowulacyjne. Sorry, ale pytacie , więc odpowiadam.
      pzdr.
      • tromysza i co dalej z tą koleżanką? 07.12.04, 16:01
        jak ją leczyli?
        • ariana1 Re: i co dalej z tą koleżanką? 07.12.04, 17:34
          tromysza napisała:

> jak ją leczyli?

No zaczęli jej dawać zastrzyki z biogonadylu. I pękały.Zaszła w ciążę po jakimś
          czasie.
      • monia.ms Re: jajeczko 07.12.04, 16:32
        No tak, piszesz, że jest owulacja, a pęcherzyk nie pęka, więc jaka to owulacja.
        Nie zbyt rozumiem, jeśli cykl jest bezowul. mogą być też pobolewania? Ja mam
        pęcherzyki, więc mam nadzieję, że któryś eksploduje, chociaż w ostatnim cyklu
        pękł tylko jeden. Dzięki, za odp.
        • ariana1 Re: jajeczko 07.12.04, 17:31
          monia.ms napisała:

> No tak, piszesz, że jest owulacja, a pęcherzyk nie pęka, więc jaka to
          owulacja.
          >
          > Nie zbyt rozumiem, jeśli cykl jest bezowul. mogą być też pobolewania? Ja mam
          > pęcherzyki, więc mam nadzieję, że któryś eksploduje, chociaż w ostatnim cyklu
          > pękł tylko jeden. Dzięki, za odp.

Jest ovu , ponieważ dojrzewa pęcherzyk. Ale on nie pęka, tylko robi się torbiel
          albo on się wchłania.
    • sabi35 Re: jajeczko 07.12.04, 16:10
      A ja cię pocieszę, że różnie to może być. Ja mam zawsze bóle przy jajeczkowaniu
      po prawej stronie i na tym jajniku mogę zawsze polegać. Już 3 razy tak zaszłam
      w ciążę. Więc to jest różnie. Po lewej stronie nigdy mnie nie boli. Jak się nie
      myśli o dziecku, to się nie zauważa prawie żadnych dolegliwości, a jak się chce
      zajść w ciążę, to wszystko się intrepretuje na jej korzyść. W ostatnią ciążę
      zaszłam właściwie nieplanowanie i nie miałam żadnych objawów wink albo je
      ignorowałam.
      • monia.ms Re: jajeczko 07.12.04, 16:44
        KOCHANA, WIĘC JESTEŚ JUŻ POTRÓJNIE SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ?
        DZIĘKUJĘ CI ZA WSPARCIE, MAM NADZIEJĘ, ŻE TEN LEKKI BÓL MOGĘ INTERPRETOWAĆ
        WŁAŚNIE NA KORZYŚĆ NOWYCH STARAŃ.
        • sabi35 Re: jajeczko 08.12.04, 08:27
          No, tak dobrze to nie jest, mam dopiero jedno dziecko, ale trudno, takie jest
          życie. Teraz staram się o drugie, ale jestem bardziej spokojna niż kiedyś. W
          końcu prawie zawsze się udaje. I jestem nareszcie w bardzo szczęśliwym związku,
          pełnym uczuć, namiętności, który mnie tak wypełnia, że czekanie na dziecko
          jeszcze nie stało się moją obsesją. I mam nadzieję, że tak już zostanie. Ty też
          kiedyś będziesz mamą, jestem pewna. A teraz korzystaj z życia ile się da, bo
          niedługo nie będziesz miała czasu na nic smile
          • monia.ms Re: jajeczko 08.12.04, 09:17
            Super, że jesteś mamą, nawet taką pojedynczą. No a to, że teraz jesteś w nowym
            związku, tak wspaniałym związku, też pewnie wkrótce przyniesie Ci drugie
            szczęście. Z całego serca życzę Ci tego.
            • sabi35 Re: jajeczko 08.12.04, 09:33
              Ja też ci życzę powodzenia w staraniach, jestem pewna, że się uda. Nieważne
              kiedy, to już nie jest od nas zależne. Ale wierzę, że wszystko przychodzi we
              właściwym dla nas czasie. Pa (trzymam kciuki)
    • monia.ms Re: jajeczko 07.12.04, 16:41
      DZIEWCZYNKI, NAPISZCIE JESZCZE JAKA JEST U WAS TEMP. W CZASIE OWU, PROSZĘ....
    • magdulka26 Re: jajeczko 07.12.04, 17:36
      W czasie owulacji może występować krwawienie do jamy otrzewnej z pękniętego
      pęcherzyka. To wywołuje podrażnienie i ból w dole brzucha. To tak zwany ból
      owulacyjny, a pojawia się na krótko przed, w trakcie lub po owulacji. Może
      trwać parę minut, godzin, a nawet dni. Najczęściej nie oznacza jednak samego
      momentu pęknięcia pęcherzyka. Ból nie informuje z jakiego jajnika odbędzie się
      czy odbyło jajeczkowanie. Jajniki mogą nabrzmiewać i boleć podczas indukcji
      owulacji lub z powodu poowulacyjnego ich powiększenia. Wiele kobiet, które
      regularnie owulują nie odczuwają żadnych bóli.
    • sabi35 Re: jajeczko 08.12.04, 15:54
      A wiecie co? Pewien ginekolog stwierdził, że po latach praktyki może powiedzieć
      że jedną z najlepszych metod antykoncepcyjnych jest ogromna chęć zajścia w
      ciążę smile)) Więc życzę wam wszystkich odprężenia "w temacie", szczególnie że
      święta tuż tuż.
      • monia.ms Re: jajeczko 08.12.04, 16:37
        MYŚLĘ, ŻE MASZ RACJĘ, MYŚLENIE = ANTYKONCEPCJA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka