Dodaj do ulubionych

Gdzie sprawdzacie?

12.12.05, 09:31
Mam pytanko do was. Otóż chciałabym wiedzieć gdzie WY sprawdzacie śluz: tuż
przy szyjce czy wewnątrz pochwy nie dotykając szyjki??? Nigdy nie sprawdzałam
dookoła szyjki jednak raz zauważyłam (wyczułam)że jest "tam" jakoś ślisko ale
na palcu były białe grudki.Tuż przy wejściu też ale było go mniej.To był tak
jak sądzę dzień niapłodny (25dc)ale gdzie tak naprawde powinno się sprawdzać
ten śluz bo nie wiem...
Obserwuj wątek
    • elizaa79 Re: Gdzie sprawdzacie? 12.12.05, 10:09
      ja sprawdzam u ujścia pochwy,szyjke próbowałam badać ale nic mi z tego nie
      wychodziło.
      ps.to ile dni mają twoje cykle jeżeli twierdzisz że masz płodny w 25dc?śluz
      grudkowaty różni się od płodnego tym ze po prostu nie jest płodny,a po owulacji
      zawsze jest jakiś śluz(biały ,grudkowty,lepki itp)-żaden z tych śluzów nie jest
      płodny według mnie
      pozdrawiam
      • bastet7 ile dni 12.12.05, 10:32
        Przez ile dni macie śluz płodny?
        • wiolka841 Re: ile dni 12.12.05, 10:35
          Chyba nie przeczytałaś dobrze. Piszę że 25dc o którym wspomniałam to chyba
          NIEpłodny.
          • elizaa79 Re: ile dni 12.12.05, 10:55
            wiolu sorki faktycznie nie doczytałam...
            jeśli masz cykle standardowe ok 28-32 dni to na pewno nie jest to płodny dzień.
            Jeżeli sprawia ci kłopot sprawdzanie śluzu na zewnątrz(bo np jest on dla ciebie
            trudny do interpretacji)możesz badać szyjkę (czasem u kobiety nie jest ten sluz
            zauważalny na zewnątrz dlatego pomocne jest badanie szyjki)

ja na przykład bazuje nie tyle na sluzie ale na odczuciu śliskości wtedy wiem
            że mam dni płodne.Ilość dni płodnych jest bardzo różna ,generalnie jest to 5-7
            dni
            pozdrawiam
            • wiolka841 Re: ile dni 12.12.05, 11:39
              Elizaa a ty masz takie cykle jak piszesz? 28-32? jeśli tak to mniej więcej
              kiedy przypadają ci dni płodne ? Czy możliwe jest zapłodnienie, gdy zbliżenie
              było 15dc i czy plemniki mogłyby przeżyć do dni płodnych jeśli one byłyby
              dopiero po 15dc? Dodam, że miałam plamienie 17,18 dc i nie wiem czy to było
              okołowulacyjne...a jeśli tak to kiedy mogłyby zacząć się dni płodne?
              • elizaa79 Re: ile dni 12.12.05, 19:02
                wiola u mnie to jest zupełnie różnie,niby owu występuje ok 14 dni przed @ ale
                np gdy miałam monitoring to owu było koło 13dc(przy cyklach ok 30 dniowych)

Ja odczuwam dni płodne ok 10-11dc i gdy mam odczucie wilgotności a potem
                suchości i do tego dochodzą bolące piersi to wiem że owu była.W tym cyklu
                podejrzewam że była ona ok 13-14 dc.

Plemniki zyją najmniej dwie doby,w warunkach sprzyjających(np. gdy masz sluz
                lub odczucie naoliwienia)podobno moga przetrwać nawet 7 dni!!

Jeżeli przytulanko było 15 dc a 18dc była u ciebie owualcja to plemniki
                teoretycznie powinny przeżyć i zrobic co trzeba,mówię teoretycznie bo jak sama
                widzisz zajście w ciąze wcale nie jest takie łatwe...
                pozdawiam
                • wiolka841 Re: ile dni 19.12.05, 08:57
                  Dziś jest mój 38dc i nie wiem co się dzieje. Nie robiłam testu bo chcę jeszcze
                  troche poczekać albo w piątek pójdę do gina jeśli @ nie przyjdzie... Od 3,4 dni
                  czyję się jakbym miała dostac @ lekkie bóle jajników (nie takie mocne jak w
                  poprzednim cyklu z którego nic nie wyszło, miał 50 dni)i bol krzyża też. Do
                  tego od połowy cyklu jakiś 17,18 dzień napięte piersi do dziś, sutki bolały ale
                  teraz już nie. Nie wiem co zrobić.Co myślicie? ćzy to może być ciąża?
                  Przytulanko było 15 dc ale nie jestem pewna czy zapłodnienie było możliwe...
                  • edycia11 Re: ile dni 19.12.05, 09:55
                    Ja bym zrobiła test ciążowysmile
                    Lekarz też,ale po co tak szybko? nauczyłam się na sobie,że jeżeli nic sie nie
                    dzieje(tfu,tfu)to do lekarza dopiero ok.7-8 tygodnia od ostatniej miesiączkismile
                    Życzę dwóch słodkich kreseczek i udanej ciąży,aż do rozwiązaniasmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka