Dodaj do ulubionych

Testujące na koniec listopada - ujawnić się! :)

18.11.06, 10:26
To moje pierwsze staranka po poronieniu. Termin @ mam na 30 listopada więc
jeszcze trochę czekamy smile Na razie cisza przed burzą ale liczę na wsparcie
wszystkich testujących na koniec miesiąca!

Dziewczyny łączmy się! W kupie raźniej smile)))))

Ściskam wszystkie oczekujące smile

Gosik
Obserwuj wątek
    • aneczka002 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 20.11.06, 09:42
      witaj..smile u mnie to drugi cykl starań po poronieniu (ale cięzko z weekendowym
      mężem bedzie trafić)... termin @ 25.11... i napewno wcześniej nie będe
      testowała..smile nie mam wielkiej nadzieii bo juz wiem jaks ie czuje jak jestem w
      ciazy i teraz tego nie czuje (chyba ze za każdym razem można inaczej się
      czućsmile).. ale czas pokażesmile jak coś to moze w grudniu się udasmile Trzymam
      kciuki...
      • londynianka1 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 20.11.06, 13:25
        ja sie przylaczam! To ja zalozylam watek powstanie listopadowe fasolek i
        wlasnie zamierzam testowac pod koniec listopada. Malpa powinna przyjsc okolo 28
        listopada, a zamierzam testowac w czwartek, 30-go. Tego dnia mam kolacje
        sluzbowa wiec chce sprawdzic czy moge sobie pozwolic na alkhol...
        Dzisiaj mija dokladny tydzien odkad test owu wykazal mi dwie krechy i odkad
        mialam przytulanka w czas owulacji. Wczoraj i przedwczoraj mialam troche
        bialych uplawow, taki jakis serek...No i czasem tak dziwnie zapieka sutki,
        czasem boli w krzyzu ale do cioty przeciez jeszcze caly tydzien. Nie chce sie
        jednak nakrecac wiec poczekam...
        • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 20.11.06, 13:37
          i ja się przyłączam
          też po poronieniu 3 miesiace temusad
          dziś wprawdzie dopiero 15dc. ale intensywne kochanie trwa od paru dni
          temp jeszcze mi nie podkoczyła, a dziś zauważyłąm jakies brunatne plamienie (a
          nigdy nie miałam okołoowulacyjnego...hmmm....) strasznie bym chciała zeby coś z
          tego wyszło
          pasków owu nie stosowałam,a le dziś juz chyba za późno, jak się nie uda w tym
          miesiacu pomimo tak intesywnych staran to w przyszłym miesiacu kupię bo moze w
          ogóle nie mam owulacji? takie mam straszne myślisad((
      • agnieszkadob Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 22.11.06, 09:09
        Cześć dziewczyny,

my się staramy kilka m-cy, pocieszam sie tym ze nie udaje sie bo widzimy się z
        mężem tylko weekendowo, badania wszystkie ok.Jestem po monitoringu, odciąganiu
        śluzu ( koszmar) i czekamy. Zauważyłam ze te mocno starania wprowadzają napiętą
        atmosferę, jesteśmy zestresowani i nerwowi.. chyba czas dać na luz w grę teraz
        już pewnie wchodzi blokada psychiczna.. tak wiec czekamy i obiecaliśmy sobie ze
        to ostatni cykl starań na ,,akord, czas i ilość". Od grudnia zamykamy
        temat ,,starań na siłę" - moze wtedy pojawi się nasza upragniona istotka.
        POzdrawiam serdecznie
    • antaris Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 20.11.06, 13:37
      Witam
      ja niestety nie testuję w listopadzie, ale ok 30 mam mieć srodek cyklu i wiążę
      z nim ogromne nadzieje, bo tak jak ty to mój pierwszy miesiąc staran po
      poronieniu. Ja będę testowac ok 13 grudnia. Ale trzymama za was kciuki, napewno
      sie uda. Gosik napisz mi kiedy poroniłaś, bo nie wiem czy ja sie nie
      pospieszylam z tymi staraniami bo to dopiero dwa miesiace po poronieniu.

Pozdrawiam
      Ania
      • zuzanna47 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 20.11.06, 14:33
        hejka, przyłączam się do staranek na koniec listopadasmile))) kurczę fajnie, że
        jest nas już kilkasmile)))jeszcze fajniej by było aby tak za pierwszym razem nasm
        wszystkim się udało smile))
        zuzia
      • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 21.11.06, 08:24
        Jeśli Ty się śpieszysz to co ja mam powiedzieć. JA poroniłam 13.10.06 i miałam
        zabieg 14.10 ale bardzo dobrze się czułam i lekarz powiedział że zaleca się
        odczekać, ale zeby się nie stresowac bo jak zajdę to nic się nie stanie.

Dlatego przytulanka były jak zawsze a że mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie to
        inna sprawa smile)

• antaris Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 21.11.06, 15:00
          Witaj
          Generalnie zaleca się ooczekac 3,6 misięcy, ale jak tu odczekać jak o niczym
          innym sie nie mysli, dlatego ja zgodnie z pozwoleniem mojej Pani Doktor moge
          dzialac po pierwzej @, a ze @ juz się skonczyła to działam. A kiedy ty mialas
          @? Chyba szybko po zabiegu? Gosbie za Ciebie i wszystkie starajace trzymam
          kciuki, trzymajcie sie razem raźniej, lubie to forum.
          Pozdrawiam
          Ania
          • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 21.11.06, 15:06
            No właśnie @ dostałam równiutko 3 tyg po zabiegu. Zdziwiłam się , ze tak szybko
            ale mój gin powiedział, ze widocznie szybko się wszystko reguluje i jest ok.
            A jak to jest z tą temparaturą? Czy to sie mierzy tylko "tam" czy jak ogólnie
            temp całego ciała jest podwyższona to też o czymś swiadczy smile? Bo ja od kilku
            dni mam ok 37 ale mierzyłam pod paszką smile, bo czułam sie dziwnie. Teraz jestem
            w pracy i nie moge sie doczekac az wrócę do domciu i sie położę..
      • maricana Re: Do antaris!!!!!! 24.11.06, 09:20
        Witaj antaris,
        ja bede testowac w podobnym czasie jak ty, tzn bede testowac okolo 12 grudnia.
        narazie czekam na owu. W ktorym dniu cykl. jestes?
        oby nasze testy pokazaly II kreseczki

Zycze wszytkim owocnych staran,
        pozdrawiam cieplutko.
    • aneczka002 antaris 20.11.06, 15:28
      antaris przepraszam że pisz ebo to nie do mnie pytanie ale też jestem po
      stracie... nie liczy sie to na miesiące tylko na cykle.. ponowne starania po 3
      naturalnych cyklach. czyli po 3 miesiace od zabiegu.. u mnie to było 3,5
      miesiaca ale tylko dlatego ze pierszą @ dostałam po 23 dniach od zabiegu.. a są
      dziewczyny które dostają po 8 tyg i wtedy przedłuża sie... Tak czy inaczej
      życze powodzenia..
    • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 21.11.06, 08:40
      Jak tam samopoczucie? smile
      Ja od kilku dni chodze jakaś nabuzowana i ciągle myślę o fasolce choć nie
      chcę uncertain
      Nie chcę się nastawiać ale już mam lekkie schizy smile A tak serio to czuje lekkie
      swędzenie sutków, ciągle boli mnie głowa i czuje się ogólnie zmęczona.

Ostatnim razem (ok 2 mc temu) zaszłam w ciąże po 1 roku starań. Czułam się
      wtedy okropnie zmęczona, jakby mnie brała grypa. Poza tym wtedy już tak nie
      myślałam o starankach, bo po roku niezachodzenia myslałam, zę coś jest nie tak
      i muszę się przebadać. Nawet nie zauważyłam, ze @ spóźnia mi się tydzień smile)).
      Zrobiłam test i wyszly dwie wypasione krechy smile))
      Dlatego wiem, ze takie myslenie o tym nie jest dobre ale co zrobić smile)
      • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 21.11.06, 09:14
        a ja mam doła bo chyba w tym miesiacu nic z tego, starania są jak najbardziej,
        ale pomimo że dziś jest 16 dc. to nadal nie rośnie mi temp więc chyba nie mam
        owulacjisad
        • aguita5 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 21.11.06, 11:21
          Ja mam termin @ na 25-27.11 chociaz nigdy nie wiadomo u mnie tak do konca. W
          kazdym razie od paru dni mam dziwne napiecie w dole brzucha - takie ciagnace,
          wiekszosc czasu dosc silne, ale czasami prawie niewyczuwalne, ale w zasadzie
          nie nazwalabym tego bolem jak pisza dziewczyny. I jeszcze ze 2 razy mialam
          takie uczucie jakby lekkich mdlosci i rozdrażnienia, nie mowiac o tym ze
          przeplakalam jeden dzien nie bardzo wiedzac czemu, ale nie wiem, czy sobie nie
          wymyslam. Tak samo jak z tym, ze wszystko mi smierdzi (ale nie smazone). Za to
          nie mam temperatury, piersi bz. Czy jak sie nie ma temperatury to znaczy ze nic
          z tego, czy mozna nie miec i byc? U mnie to jest tak, ze sie nie staramy, bo on
          nie czuje sie gotow, a ja tak, no ale stosujemy stosunek rpzerywany co
          zabezpieczeniu nie sprzyja. Ja z jednej strony nie chce, no bo skoro on nie
          gotow, ale z drugiej chce tak naprawde juz od dawna, wiec w sumie jestem
          rozdarta. Jakby sie nie skonczylo, to bedzie ok, tylko chcialabym juz
          wiedziec ... Wszystkim starajacym zycze dwoch kreseczek pod koniec listopada!
          Niedlugo sie dowiemy, co i jak ...
          • londynianka1 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 21.11.06, 13:17
            ja mam termin @ na 28 listopada, a dzisiaj jestem w moim 25 dniu cyklu (mam
            cykl 31 dniowe). Nie nakrecam sie i radze was wszystkim nie nakrecac sie ciaza
            urojona. Ja juz dwa razy przeszlam ciaze urojone (chociaz dopiero w tym cyklu
            staram sie naprawde, bo wczesniej w dni plodne byl tylko sex przerywany)i wiem
            jak mozna sie potem rozczarowac. Licze na to, ze teraz sie jednak uda, choc
            zadnych wiekszych objawow raczej nie mam. Czasem pobolewa mnie przyjemnie i
            lekko w krzyzu jak na ciote, ale do cioty jeszcze tydzien, wiec nie wiem co
            myslec. Mialam ten bialy sluz, troszke, no i czasem sutki zapieka. Piersi bez
            zmian. Najgorsze jest oczekiwanie w drugiej polowie cyklu...Uff..
            • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 22.11.06, 08:36
              Ja z terminem na 30.11.
              Od czasu do czasu czuje pobolewanie (takie ciągnące) po prawej stronie w dole
              brzucha,no i nie wiem czemu bóle krzyża. Swędzą mnie sutki i spac mi sie chce
              ciągle i wszędzie ale to chyba nie nowość bo wczesnie wstaje do pracy.
              Okropne jest czekanie - zgadzam sie z Tobą Londynianka. U mnie jeszcze tydzień
              ale jak zauważe dodatkowe objawy takie jak ostatno (prawie pusciłam pawia jak
              poczułam czekoladę w windzie, bo jakaś dziewczyna jadła batona a normalnie to
              kocham słodycze) to zatestuje wcześniej smile)
    • zuzanna47 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 22.11.06, 08:39
      Gosbi, to Ty faktycznie szybko podjęłaś starankasmile))))))))) ja odczekałam
      zgodnie z zaleceniami lekarza... ponad 4 misiące.... ale to też ze względu na
      długie cykle... czyli tak naprawdę jestem po 3 cyklach. Kurczę jak bardzo bym
      chciała żebyśmy wszystkie , szybciutko się zafasolkowałysmile)))) Ja w końcu mogę
      zacząć staranka i nie wiem co prawda czy się uda ale teraz cieszę się , ze
      pojawiło się zielone światełko smile)))
      zuzia
      • zuzanna47 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 22.11.06, 08:43
        Acha Gosbi... i masz duże szanse na zajście w ciąże , ponieważ z tego co mi
        mówił lekarz, po poronieniu i po zabiegu w ciążę można zajść natychmiast. Może
        nie jest to reguła ale podobno tak jest... ja wolałam odczekać... żeby wszystko
        się wygoiło jak należy i mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko ok.
        • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 22.11.06, 11:55
          No właśnie musze Ci powiedzieć, ze pytałam o to mojego gina i powiedział, ze to
          nie ma znaczenia. Ale wiem z doświadczenia (od kolerzanek i w rodzinie się
          zdarzyło), ze zdaża się już w pierwszym cyklusmile)
          A ja dziś jakoś tak dziwnie mam. W ustach taka dziwna suchośc i smak. poza tym
          chyba muszę zmienić stanik, bo mnie bolą s. jak się ocierają uncertain smileNo i jajniki
          cały czas.
          Nie wiem dziewuszki jak my wytrzymamy do przyszłego tygodnia smile)) Ale mam
          nadzieje , ze wszystkie bedziemy wykrzykiwać radosne info o II smile))

• olutek_m Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 22.11.06, 13:06
            Gosbi trzymam za Ciebie kciuki. Objawy typowo ciążowesmile Ja chyba dołączę do
            starających się w okolicach lutego-maja.
            Pozwodzenia!!!
            Ola
            • londynianka1 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 22.11.06, 13:12
              zgadzam sie Gosbi, masz typowo ciazowe objawy. Mnie jakos nie mdli na czekolade
              ani na nic. Mialam wiecej objawow w ciazy urojonej niz teraz...Wtedy to nawet
              odczuwalam mdlosci, a teraz?Nic. Chyba jednak nie udalo mi sie zafasolkowacsad
              Korci mnie zeby testowac juz w dzien spodziewanej @, czyli we wtorek 28
              listopada..bo nie wiem czy wytrzymam do 30-go, tak jak obiecalam.
              Wczoraj, w moim 25 dniu cyklu, znowu mialam jakis gesty bialy sluz. Hm...nie
              wiem co jest, bo nie przypominam sobie zeby miewala to wczesniej...
              Tak bym chciala zeby nam wszystkim sie tu udalo!
            • gosbi Re: Jestem głupia!!!! - zrobiłam test~:( 22.11.06, 13:24
              Okropnie się czułam od rana, dokładnie tak samo jak poprzednio. Pomyslałam więc
              pal diabli, jak ma byc to bedzie i kupiłam test. NIe wiem co mi odbiło bo
              jestem 10 dni przed terminem @! Oczywiście wyszedł negatywny.

No błagam! Zbesztajcie mnie za głupotę i dajcie nadzieję, ze jeszcze nie
              wszystko stracone sad(

Olutek, strasznie miło Cię widziećsmile Mam nadzieje podglądać twoje staranka z
              Ciążówek smile)
              • olutek_m Re: Jestem głupia!!!! - zrobiłam test~:( 22.11.06, 22:24
                Z moich poprzednich doświadczeń, wiem, że jeszcze nie wszystko stracone!!! Jak
                robiłam test w dzień spodziewanej @ to wyszłam mi tylko bladziuchna kreska. Dwa
                dni później odrazu dwie grubaśne. Więcej cierpliwości dziewczyny!!! Wiem, że
                trudno wytrzymać, ale po co niepotrzebnie przeżywać rozczarowania.
                Gosbi, Ty pewnie nie pamiętasz tak dokładnie. Cykl przed zaciążeniem zrobiłam
                wcześniej test. Wyszła mi blada kreska. Napaliłam się, jak szczerbaty na
                orzechy, a potem @ w terminie. Oj, ale wtedy przezywałam... Odpuściłam sobie
                następny cykl (nie starałam sie w okresie owu, bo nie chciałam rodzic w maju na
                egzaminy) a los zgotował mi niespodziankę i owu przesunęła sie o 10 dnismile I tak
                mam małego Milutka. Pozdrawiam Was i trzyma kciuki!!!
                Ola
                • zuzanna47 Re: Jestem głupia!!!! - zrobiłam test~:( 23.11.06, 09:00
                  Gosbi, wydaje mi sie, że już zafasolkowałaśsmile))))) no i fajnie. testem się nie
                  przejmuj....za wcześnie na wykazanie dwóch kreseczek.
                  pozdrawiam w ten deszczowy dzień
                  zuzia
                  • gosbi Re: Jestem głupia!!!! - zrobiłam test~:( 24.11.06, 08:40
                    Wielkie dzięki, ze jesteście dajecie mi jeszcze nadzieje. Ja też ich nie tracę.
                    Czuje się różnie ale szczerze powiem, ze po negatywnym teście trochę mi
                    przeszło nakrecanie i choć wiem, ze w tym czasie nie mógł wyjść inny chyba mi
                    to wyszło na dobre.
                    Teraz spokojnie czekam na przyszły tydzień i zobaczymy...albo przyjdzie wredna
                    małpa albo nie smile
                    Ale jedno co mnie zastanawia (i nie roję sobie tego, bo niby jak) to bóle jakie
                    mi towarzyszą od prawdopodobnej owulacji tj od zeszłego tygodnia. Strasznie
                    bolą mnie plecy w krzyżu i czuję taki ciągnący w stronę pachwiny ból po prawej
                    stronie brzucha. Nigdy nie odczuwałam bóli nawet podczas ow. tylko ewentulanie
                    jak była @ a teraz cały czas od tygodnia mnie męczy.
                    A jak Wy się czujecie?
                    Coś się wykluło? smile)

Trzymam kciuki za nas wszystkie!
                    • melissa79 Re: Jestem głupia!!!! - zrobiłam test~:( 24.11.06, 09:05
                      gosbi ja czuję dokładnie to samo, starsznie mnie bolą jajniki, raz jeden raz
                      drugi i tak już od kilku dni, jakbym cały czas miała bóle owulacyjne a
                      szczególnie w nocy cały dół brzucha tak jakbym miała ciągle wzdęcia, ale to nie
                      to
                      nie wiem od czego to jest, na jakiekolwiek objawy chyba za wcześnie
                      zresztą z mierzonej temp wychodzi mi że nic z tegosad( w ogóle chyba nie maiłam
                      owu choć miałam i plamienie i bóle owu... już sama nie wiem co myśleć, ale
                      ponoć jak nie ma podwyższonej temp to i nadziei też niesad((
                      • aguita5 Re: Jestem głupia!!!! - zrobiłam test~:( 24.11.06, 09:14
                        Jak mialas plamienie i bole to chyba owu byla - mozesz rpzeciez miec wahania
                        temperatury z tysiaca powodow, wiec nie zalamuj sie, ale i nie nakrecaj, bo
                        potem strasznie szkoda. Wiesz, jak wlasnie tez mialam takie bole/ciagniecia
                        jajnikow, jakby wzdecie podbrzusza. Teraz wzdecie jakby opadlo a bole sa
                        rzadsze i bardziej okresowe, wiec juz nie wiem, czy tamto to nie byla owulacja
                        po prostu. W kazdym razie trzymam kciuki!!!
                      • londynianka1 Re: Jestem głupia!!!! - zrobiłam test~:( 24.11.06, 13:11
                        Ja jestem w moim 28 dniu cyklu i znowu mi sie odmienilo:planowalam testowac we
                        wtorek, w dzien terminu @, a teraz juz planuje testowac w te niedziele, 30 dnia
                        cyklu, na 2 dni przed terminem... wiem ze jestem glupia...Ale jak tu uzbroic
                        sie w cieprliwosc?
                        z objawow nie mam zadnych, oprocz jakis dziwnych uplawow co jakis czas no i od
                        2 dni czuje w ustach jakis dziwny posmak....Jakbym chora byla albo co. Czytalam
                        o "dziwnym, metalicznym posmaku w ustach", ze jest to objaw ciazy, ale ja nie
                        wiem czy to co czuje mozna nazwac metalicznym posmakiem. Jest to dziwny posmak,
                        taki troche gorzki..Przez to ciagle cos jem bo ten posmak w ustach za przyjemny
                        nie jest...Czy ktoras z was miala cos takiego?
    • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 24.11.06, 08:34
      u mnie nic z tego, dziś 19 dc. od kilku dni mam skoki temp góra-dół: raz 36,8
      wczoraj a dziś rano 36,5 - a zawsze było idealnie, nie wiem czy stres moze być
      tego przyczyną??
      jest mi smutno i źle, po co ja się nastawiałm na ciążę "za peirwszym razem" i
      na to ze w wigilię pwoiemy rodzinie?/? chce mi się płakać crying(((
      ale za Was trzymam kciuki.....
    • aguita5 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 24.11.06, 09:10
      O rany, ja mam mdlosci! Staram sie nie nakrecac, ale jak tu sie nie nakrecac,
      jak od tygodnia mam dziwne uczucia w podbrzuszu, czasem tak okropnie bola
      piersi a teraz niedobrze! Nigdy objawow @ nie mialam na tyle wczesniej. no ale
      staram sie wrocic na ziemie i czekac - w weekend ma byc @, jesli nie bedzie to
      we wtorek/srode zrobie test ...
      • maricana Re: Do antaris!!!!!! 24.11.06, 09:21
        Witaj antaris,
        ja bede testowac w podobnym czasie jak ty, tzn bede testowac okolo 12 grudnia.
        narazie czekam na owu. W ktorym dniu cykl. jestes?
        oby nasze testy pokazaly II kreseczki

Zycze wszytkim owocnych staran,
        pozdrawiam cieplutko.

• antaris Do Maricana 24.11.06, 20:02
          Witaj Maricana
          Cieszę się że ktos bedzie ze mna, a ja moge byc z Toba w tych dniach
          oczekiwania i nadziei. Ja tez czekam na owu ( mój mąż też) o niczym innym nie
          marzę , mysle i mówie tylko o ciąży. Myslmy pozytywnie a będą II kreski odezwij
          się 12.grudnia To co testujemy razem?
          Pozdrawiam
          Ania
    • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 25.11.06, 19:50
      dziewczyny, ja chyba odpadam z tych staranek. Jakos tak czuje, ze nic z tego
      nie będzie.

Jeszcze tydzień temu czułam się fatalnie ale wydaje mi się, ze poprostu siadło
      mi na psyche i miałam urojenia. Faktem jest, że ból promieniujący od prawego
      jajnika utrzymuje się od tygodnia - tak samo bóle krzyża. A cała reszta to w
      sumie nic.

Wydawało mi się, ze im blizej @ tym bardziej powinno się coś dziać. Ale w sumie
      czytałam,ze po 2 tygodniach od zapłodnienia zaczyna wydzielać się gonadotropina
      (HCG) i wtedy zaczynają się mdłości, bóle piersi itd., i nie możliwe jest mieć
      objawy wcześniej. Najgorsze jest, ze mam schizę i jak poczuje wilgoć w
      majtasach to lecę zobaczyć czy to @! Obłęd.
      Pozekamy zobaczymy...Eh...

A Wy macie jakieś poważne objawy? (nie urojone znaczy?)smile
      • gosbi DO ANECZKA! 25.11.06, 19:54
        Halo! Dziś 25.11 a z tego co widać miał być dziś teścik!? Czekamy na info,
        chociaz myślę, ze już byś krzyczała na forum o II smile)
        Odezwij się koniecznie, bo czekamy na fluidki smile))
      • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 25.11.06, 19:57
        ja też mam podobne objawy jak ty, tzn chyba urojone bo od ewentualnego
        zapodnienia minęło max 6-7 dni....
        dziś jest mi cały dzień niedobrze a od 2-3 dni bolą mnie piersi,
        poza tym tak jak Ciebie boli mnie bruzch i jajniki, zwłszcza prawy promieniuje
        w dół w stronę pachwiny
        i mam wciaż nadzieję choć obawiam sie że to jakaś "ciąża urojona"

w poniedziałek mam zamiar zrobić badania hormonalne: progesteron i prolaktynę,
        moze już wtedy wyjdzie czy w ogóle miałm owulację bo z wahań tem wychodzi mi ze
        niesad
        dam znać, Wy też dajciesmile
    • romanticca Przyłączę się... 25.11.06, 22:53
      choć termin @ mam na 6.12, mogę?
      Mam już 16 miesięcznego synka. Nie powiem, żebyśmy się jakoś specjalnie
      starali, ale coś czuję, że warto zrobić test (temperatura od dwóch dni
      37,2, "falowanie" macicy, ból głowy i... intuicja smile)
      • maricana Re: Testujące na koniec listopada. 27.11.06, 07:34
        czesc,
        Nie wiem co mam myśleć, czekam na owul i powinna juz byc, ale sluzu takiego jak
        powinien byc to nie ma, temp. jakos tak skacze ale nie zawysoko, chociaż wczoraj
        w ciągu dnia utrzymywała sie 37.0. Prowadze obserwacje dopiero pierszy cykl i
        szczerze nie znam sie na tym.
        A może poprostu nie ma owul. sad(
        • londynianka1 Re: Testujące na koniec listopada. 27.11.06, 13:27
          testowalam! Mam dwie kreski!Czytajcie moje wrazenia w oddzielnie utworzonym
          watku!
    • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 12:17
      co z Wami dziewczyny?
      listopad się kończy, a tylko londynianka ogłosła radosną nowinęwink
      ja ide testować 1 grudnia, ale od razu na betę, przynajmniej będę miała od razu
      jasnosć co i jak (w 26 dc powinna już wyjść)
      na razie przestał mnie bolec brzuch a do niedzieli mialam twardy jak kamień,
      dalej pobolewają jajniki, piersi bolące od tygodnia, śluz biały, gesty, ale
      jeszcze parę dni temu wygladał inaczej, taki lejący i przeźroczysty...
      • fufcia26 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 12:29
        ja sie melduje ze mam dopiero 13 dzien cyklu, wiec owulacja przede mna, i
        testowac bede w swieta hahahaha albo przynajmniej w urodzinki mojej corci czyli
        20 grudnia
      • fufcia26 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 12:31
        zapomnialam dpisac ze wczoraj bylam u gina poobserwowac ewentualna owul, i
        pecherzyk urosl dopiero do 14mm, i ile jeszcze ma rosnac??? zapomnialam gina
        zapytac,tak slyszalam ze do 20mm ale czy to prawda??i ze rosnie 2mm przez
        dobe???
        • maricana Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 13:57
          dziewczyny ja odpadam w tym cyklu, chociaz mam 17dc to jakos nic nie wskazuje na
          to zebym miala juz owulacje ani nic nie zapowiada ze bede ją miała. wiec
          wychodzi na to ze cykl bezowulacyjny niestety sad(
          • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 14:40
            maricana, ja też podejrzewałam jeszcze kilka dni temu ze miałam cykl
            bezowulacyjny bo temp mi jakoś późno i sąłobo wzrosła, wydzielina też jakaś nie
            ta etc...
            a jak wczoraj zrobiłąm badanie progesteronu w 22 dc to okazało się ze wynik
            idealny i owu była (co nie znaczy że się udało zaciążyć)
            tak więc należy jednak zawsze z pewną rezerwą podchodzić do sygnałów organizmuwink
            • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 15:11
              No co tam mamuśki? smile)
              Ja cierpie na chroniczne zmęczenie a moja temp ciała waha sie w okolicy 37 C od
              tygodnia. Głowa mi pęka do popołudnia i czuję się strasznie. Jakby jakieś
              grypsko mnie brało i nie mogło... Poza tym troszkę zaczeły cycuszki pobolewać.
              Poza tym zrobiłam się jędzowata i wszystko mnie wkurza.

Termin @ za 2 dni. Może kupie dzis test i zrobie rano. Jestem tego zdania , ze
              jak ma być to już jest. Jak myślicie?
              • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 15:17
                gosbi zrób lepiej od razu betę, bedziesz wiedzieć co i jak, a za kilka dni
                znowu żeby popatrzeć jak przyrasta
                a jak test wyjdzie negatywny to niepotzrebnie albo się załamiesz albo nadal
                będziesz robić nadzieje...
                • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 28.11.06, 18:44
                  wydaje mi się ze bez sensu robic bete jak jest prawdopodobne że test wyjdzie
                  negatywny... zrobie test i jesli jest ok to lece na bete smile) a jak nie to o
                  innego mi pozostanie jak grudniowe staranka sad((
                  • maricana Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 29.11.06, 10:44
                    melissa79 no to troszke mnie pocieszylas, wrocila mi tycia nadzieja.
                    a dzisiaj dostalam wiadomosc od kolezanki ze jest 5tc i nie miala zadnych
                    objawow oprocz tego ze @ jej sie spoznila i troche piersi jej urosly a poza tym
                    to nic.
                    starala sie juz prawie rok o dzidzię i juz tracila nadzieję a tu niespodzianka.
                    • londynianka1 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 29.11.06, 13:08
                      Gosbi, nie mow tak! Po prostu znowu zrobilas test za wczesnie!Ja swoj zrobilam
                      w 30 dniu cyklu i wyszla bladziutka druga kreseczka. Najlepiej testuj 2 dni po
                      terminie @. Z tego co pamietam to masz dostac @ w czwartek, wiec uzbroj sie w
                      cierpliwosc i przestan robic testy wczesniej!Wiem, ze to latwo mowic, ja sama
                      nie wytrzymalam i zrobilam test na 2 dni przed @, ale za to moja siostra
                      blizniaczka (matka dwojki dzieci) dopiero 2 dni po terminie @ ujrzala 2 kreski,
                      a w dzien @ i wczesniej, wynik byl negatywny.
                      Takze poczekaj jeszcze spokojnie!
                      Mam nadzieje ze jednak bedziemy razem na forum dla sierpniowek...smile
                  • gosbi Re: No i D...PA! 29.11.06, 12:07
                    Testowałam dziś rano i wyszła I krecha sad...Ale czułam, ze tak będzie. To się
                    wie i czuje w środku...We wrzesniu jak zaszłam to nawet nie wiem kiedy, a test
                    miał tylko potwierdzić to co już wiedziałam a teraz to tak na siłe...Chyba
                    zniknę z forum na miesiąc , bo tak jak pisałam wcześniej tylko sie tu schixzy
                    można nabawić smile Bez liczenia, sprawdzania, mierzenia lepiej będzie chyba...
                    • melissa79 Re: gosbi ! 29.11.06, 13:41
                      ejj kobieto daj spokój!
                      po pierwsze, skoro czytasz to forum tak dokładnie to chyba doskonale wiesz ze
                      jedna krecha nawet i w dniu spodziewanej @ nic nie znaczy, niektóre babki piszą
                      o pozytywnych testach dopiero w 5 tc!!!
                      i to wcale nie jest takie rzadkie
                      po drugie nawet jeżeli w tym miesiacu nic z tego to nie powód zeby "rzucać
                      forum" wink
                      • londynianka1 Re: gosbi ! 29.11.06, 13:45
                        Gosbi,
                        przestan robic testy przed terminem @! Pamietam ze termin @ masz dopiero jutro,
                        wiec uzboj sie w cierpliwosc i poczekaj!To nie wina forum tylko twojej
                        niecierpliwosci!Zrob test 2 dni po @!

mam nadzieje ze spotkamy sie na forum dla sierpniowek!smile
                        • gosbi Re: gosbi ! 29.11.06, 14:01
                          dzięki za te klapsy smile ale jeszcze nie znikam, przynajmniej do czasu kiedy
                          wredna @ nie przyjdzie. Jakoś skrzydła mi opadły i nie chce sobie robić
                          wielkiej nadziei, choć mała jeszcze jest smile

Macie jednak racje, ze takie cuda tu się dzieją, ze nie ma co panikować. Jak na
                          razie nie ma śladu @smile))
    • melissa79 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 30.11.06, 09:13
      dziś temp mi podniosła się jeszcze o 0,1 (w ustach mam 36,9 a "tam" 37,1 lub
      37,2)
      mam strasznie dużo śluzu, bardzo biały, aż się ze mnie lejesad((
      dobrze to czy źle??
      chyba nie wytrzymam tego napięcia i pójdę jutro na tę betę choć termin @ mam 3
      grudnia, ale beta już cos powinna wykazać prawda?
      • gosbi Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 30.11.06, 11:10
        Ja już bym nie wytrzymała i zrobiła test.
        Co do tem. to się wczoraj wkurzyłam na maxa bo cały czas mam 37C. Więc mój mąż
        wziął termometr i zmierzył sobie temperat. Okazało się że też ma 37C!!! (?)
        No kurdę! Popsuty czy co?

Ja już jestem bez szans. Plamienie brązowawe i żadnych ale to żadnych objawów.
        Tak jak pisałam dam sobie spokój i odwiedzę Was pod koniec grudnia zeby napisać
        jak się czuję smile))

Oczywiście musicie dac znać na które forum sie przenosicie ze swoimi
        fasolkami smile)))

ściskam mocno !!!
        Gocha
    • gloria77 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 30.11.06, 11:26
      ja będę testowac w sobotę, to będzie moj 32 dc a 17 dc po pregnylu. Myslę, ze
      wynik będzie miarodajny i przede wszystkim oby byl pozytywnysmile)) póki co @ nie
      ma, brzucho lekko pobolewa, zakłuje, piersi troszkę a i wczoraj sie czułam
      jakby mnie przeziebienie brało, temperaturka nadal wysoka, więc jest nadzieja...
      • londynianka1 Re: Testujące na koniec listopada - ujawnić się! 30.11.06, 13:19
        Gloria, mysle ze masz duze szanse!ja tez sie czulam grypowo w podobnym okresie
        i mialam podobne objawy, ktore okazaly sie fasolka!
        Dlatego trzymam kciuki!
        Gosbi, napisz jutro czy dostalas dzis okres.
        Plamienie mozna miec nawet we wczesnej ciazy, na pewno dobrze o tym wiesz, wiec
        nadzieja wciaz jest!
        Wysylam mocne fluidki do Was obu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka